Vodilni Tabor pokleknil v Gorici

Gorica - CB24 Tabor Sežana 2:1 (2:0)

* Športni park, sodniki: Mertik, Herženjak, Špur.
* Strelci: 1:0 Cvijanović (24.), 2:0 Velikonja (29./11 m), 2:1 Stančič (90.).
* Gorica: Marjanović, Paljk, Mevlja, Tomiček, Hodžić, Bjelica, M. Kavčič (od 87. Nkama), Grudina, Velikonja (od 79. Širok), Cvijanović (od 72. Oyewusi), Smajlagić.
* CB 24 Tabor Sežana: Koprivec, Ristić (od 79. Stančič), Nemanič, Briški, Krivičić (od 62. Sever), Doukoure Grobry, Mihaljević, Kouao, Djalo Aldair, Babić, Rovas.
* Rumeni kartoni: Velikonja, Marjanović; Djalo Aldair, Kouao, Grobry.
* Rdeči karton: /.

V Novi Gorici sta se srečali zadnjeuvrščena in vodilna ekipa v ligi. Če Sežanci na domačem igrišču še niso oddali točke, pa je povsem drugače na gostovanjih, kjer še niso osvojili točke. Po teh smernicah se je odvila tudi današnja tekma, ki so jo gostitelji v svoj prid nagnili že v prvem polčasu. Gorica je prišla do druge zmage, a ostaja zadnja, Tabor pa je po četrtem porazu še vedno vodilni, a mu tekmeci tesno sledijo.

Domači nogometaši so že v uvodu tekme dali vedeti, da se bodo prvouvrščenim upirali precej bolj, kot kaže položaj na lestvici. V peti minuti je tako Semir Smajlagić z 18 metrov žogo poslal malo mimo gola, v 24. in 29. minuti pa so belo-modri tudi zadeli.

Najprej je Smajlagić na robu kazenskega prostora na kratko podal na svojo desno do Gorana Cvijanovića, ki je z natančnim strelom premagal Jana Koprivca, potem pa je še Etien Velikonja unovčil enajstmetrovko, ki so jo gosti zagrešili s prekrškom nad Nejcem Mevljo.

Gosti so na drugi strani sicer prišli do nekaj zaključnih strelov, še najnevarnejši pa je bil Mario Babić v 23. minuti, ko je sprožil z 20 metrov malce z desne in žogo poslal mimo nasprotne vratnice.

V drugem polčasu je najprej v 53. minuti poskusil Velikonja, a je bil Koprivec na mestu, v isti minuti pa je na drugi strani Dominik Mihaljević sprožil v kazenskem prostoru, Adis Hodžić pa je žogo odbil z golove črte.

V 56. minuti je poskusil tudi Djalo Aldair, ki pa je bil premalo natančen, tako kot Mihael Briški malce pozneje. V 60. minuti je na drugi strani neoviran z roba kazenskega prostora sprožil Matija Kavčič, a je žogo poslal čez prečko.

Tabor je sicer pričakovano imel pobudo v teh trenutkih in iskal luknje v domači obrambi, nekajkrat sicer prišli do strelov, a so bili ti preslabi. Je pa dovolj dobrega oziroma zelo dobrega v 90. minuti sprožil z 20 metrov, ko je le ugnal domačega vratarja, a se je izkazalo, da je ta le kozmetično popravil končni izid.

Gorica bo v 10. krogu v torek gostila Olimpijo, Tabor pa bo gostoval v Kopru.

Tekst: STA

Foto: www.ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 27.10.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Gorica - Tabor
    Prvoligaši zaključujejo uvodno četrtino PLTS, deveti krog prvenstva pa bosta s primorskim spopadom odprli ekipi Gorice in Tabora. Sežanci v Novo Gorico prihajajo kot vodilna ekipa lige, a na gostovanjih še niso osvojili točke.

DELI NA