23.11.2018 | 1. SFL
Vodilni Mariborčani v Litiji, prvaki se vračajo v 1. SFL

Po tednu dni premora, ko sta bila v ospredju pokal Terme Olimia in elitni del lige prvakov, se pozornost spet vrača na domače prvenstvo. Derbi je na sporedu v Litiji, kjer gostuje vodilni Maribor.

1. SFL, 8. krog, 23.11.
KMN Sevnica – FSK Stripy (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Ivančna Gorica (20.00)
FC Litija – FutureNet Maribor (20.00)
Siliko Mkeršmanc – Benedikt avtodeli Džauš (20.30)
Dobovec Pivovarna Kozel – KMN Bronx Škofije (21.00)

Prepoved nastopa v 8. krogu 1. SFL:
Klemen Duščak (Dobovec Pivovarna Kozel)
Rok Bešter (FSK Stripy)

Strelci po 7. krogu 1. SFL:
Matej Fideršek (FutureNet Maribor) 17
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 15
Kristjan Čož (FC Ivančna Gorica) 9

Prvak na domačo sceno

Državni prvak Dobovec Pivovarna Kozel se po izvrstnih igrah v elitnem delu lige prvakov, kjer so po porazu proti Špancem porazili tako belgijskega kot litovskega prvaka, se kozli vračajo na domačo sceno, kjer se kuje vstopnica za novo evropsko pot. Tega se v taboru prvaka zavedajo močno! „Čaka nas zahtevna domača tekma, po evropski pravljici pa treba misli usmeriti v 1. SFL. Prepričan sem, da moji igralci s tem ne bodo imeli težav. Na zadnji tekmi v 1. SFL smo bili poraženi, zato bomo tokrat še bolj motivirani,“ sporoča trener kozlov Kujtim Morina.

Na terenu bomo videli bratski obračun: v polju Rok Mordej, na golu primorskega prvoligaša KMN Bronx Škofije pa Alen Mordej.
„Težko je sestaviti izjavo, kaj šele taktiko za prvaka. A domov se vrača Alen Mordej, ki še ni rekel zadnje,“ sporoča trener škofjotov Marko Hrvatin.

Ne bo lahko

„Benedikt se dviguje, čaka nas težka tekma. Če ne bomo pri stvari povsem, ne bomo vzeli treh točk. Kdor misli, da bo to lahka tekma, se moti,“ pa je precej resen in odgovoren pred tekmo 8. kroga Mile Simeunovič, ki sedi na trenerski klopi Vrhničanov, ki na 4. mestu čakajo zadnjeuvrščeni Benedikt avtodeli Džauš. A kot je rekel že Mile Simeunovič, ekipa iz Benedikta raste. To so skoraj na svoji koži izkusili igralci FC Litije, ki so jih na zadnji prvenstveni tekmi komaj ugnali.

„Tokrat odhajamo na Vrhniko k četrti ekipi lige. Dokazali so, da se lahko z mladimi igralci in trdim delom doseže dober rezultat. Mi se nadejamo, da z gostovanja prinesemo prvo točko ali celo tri, ki jih nujno potrebujemo glede na stanje na lestvici,“ napove trener Benedikta Tomislav Novak.

Siti remijev, hočejo zmage

V Kobaridu imajo dovolj remijev, tri zapored so zbrali, zdaj hočejo popoln izplen, tri točke, v goste pa Oplastu prihaja FC Ivančna Gorica. „V naslednjih treh krogih nas zanimajo le zmage za mirno nadaljevanje prvenstva. Bo pa težko, vsi se borijo za svoje, vsi trenirajo, vsi se trudijo. Na takih tekmah šteje hladna trezna glava in vroče srce,“ razmišlja trener Oplasta Saša Leban.

Na drugi strani bo ekipa, ki jo vodi še en nekdanji reprezentant. To je Jože Gačnik, ki je trener dolenjske vrste, ki je pri štirih točkah. „Gostujemo pri ekipi, ki se kompletira. Gostovanja v Posočju niso nikoli lahka. Na pot ne gremo v popolni postavi, saj so službe in odsotnosti naredile svoje. Bomo pa skušali iztržiti maksimalno, kar lahko,“ napove Gačnik.

Še kar čakajo 1. zmago

Sevničani pravijo, da trenirajo dobro, da se pripravljenost izboljšuje. Pred tednom dni so morali prav Škofjeločanom priznati premoč v boju za četrtfinale pokala Terme Olimia. Tokrat pa bodo trener Mitja Jontez in fantje naredili vse za sploh prvo zmago v tej sezoni, teče pa 8. krog. „Malce se dvigujemo v realizaciji, delati pa moramo na psihi. Verjamem v dober rezultat. Ker si to marljivi in prizadevni moji fantje zaslužijo,“ pravi trener Jontez. Sevničani so ob Benediktu ekipa, ki v tej sezoni še ni zmagala.

Škofjeločani so poleg Silika najprijetnejše presenečenje sezone. Po sedmih krogih so na 5. mestu, navdušujejo pa s preprosto, a hitro igro. To želijo ponoviti tudi danes in se domov vrniti s tremi točkami. Na gostovanje ob Savo prihajajo brez kaznovanega Roka Beštra.

„Še drugič v enem tednu gremo v Sevnico, kjer nas čaka težko gostovanje. Oboji potrebujemo točke, zato se nam obeta zanimiva tekma,“ sporoča kapetan Gorenjcev Aleš Bešter.

Prijatelja, a danes tekmeca

Derbi bo v Litiji, kamor k tretji ekipi 1. SFL prihaja vodilni FutureNet Maribor. To bo obračun ekip, ki ju vodita trenerja prijatelja Damir Pertič in Tomislav Horvat, na terenu pa bo prostor za vse kaj drugega kot prijateljstvo. Domačini so sanirali poškodbe, v pokalu sta se v moštvo vrnila Denis Ramić in Staš Kazič.

„Pred nami je zahtevno srečanje, ki bo dokazalo, ali sodimo krog ekip, ki se lahko borijo za sam vrh in kaj nam še manjka,“ pred tekmo razmišlja trener Litije Damir Pertič, ki je vesel, ker sta se vrnila Kazič in Ramić. Pred tekmo v ekipi vlada dobro razpoloženje, optimizem je čutiti tudi pri Pertiču, ki ima več razlogov za to, da lahko mirno čaka tekmo. „Igramo doma, naše zadnje predstave izvzemši proti Benediktu so bile dobre, pa še v popolni postavi čakamo obračun,“ pristavi Pertič.

Mariborčani bodo nastopili brez Nika Jeliča, ki se je poškodoval na zadnjem derbiju proti Dobovcu. „Zagotovo nas čaka zahtevna tekma. Litija, čeprav na novo sestavljena, z rezultati dokazuje, da je dobra ekipa. Proti nam bodo dali in pokazali še več, kot dajejo sicer na tekmah. Naša želja je, da zmagamo. Je pa kar obveza, da pokažemo pravi pristop, sicer bodo težave,“ pravi Tomislav Horvat, ki je v Litiji v ekipi in na klopi pustil pečat – nenazadnje je Litijo leta 2012 popeljal na prag F4 lige prvakov.

Pa še to: Teo Turk in Vid Sever bosta prvič na uradni tekmi zaigrala proti Litiji, v kateri dresu sta še nastopala v lanski sezoni.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: Polfinale 1. SFL
    Nocoj v živo spremljamo uvodni polfinalni tekmi 1. SFL.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA