10.09.2021 | 1. SFL
Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra

S tekmami 2. kroga se nadaljuje 1. SFL. Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45, prenos pa na spletni strani www.futsal.si.

Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.

1. SFL, 2. krog, 10.9.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše (20.30)
FC Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.45)

Ptuj prepušča vlogo favorita Litiji

Litijani se bodo prvič predstavili doma, v svoji dvorani, z novim trenerjem in plejado novincev. Na drugi strani jim bo stal Ptuj, ki je v prvem krogu pustil izredno dober vtis proti Dobovcu. Obe ekipi, tako Litija in FC Hiša daril Ptuj, prihajata na tekmo s točko iz 1. kroga.

»Ptujčani me s točko proti Dobovcu niso presenetili. Nadaljujejo z dobrim delom, imajo kvalitetno zasedbo. Dobovec se na začetku sezone še malce lovi,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali ekipo Roberta Grdovića. »Kot sem že večkrat rekel za našo ekipo: treniramo, rastemo, potrebujemo pa čas. V prvi vrsti si danes želim, da pokažemo pravi pristop,« opozarja Dobovičnik.

»Proti Dobovcu smo si zaslužili malce več. Ob koncu nam je padla zbranost,« se na tekmo 1. kroga proti prvaku Dobovcu ozira Robert Grdović, ki bo skušal letos z ekipo narediti še korak naprej.
»Žal mi je, nismo imeli sreče. Bili smo v situaciji, da bi zabili za 3:1. Moja ekipa me je presenetila in navdušila. Čeprav nismo bili v popolni postavi, smo dokazali, da se bomo tudi letos borili za najvišja mesta. Prostora za evforijo pa ni. Pri nas je prostora dovolj le za napredek,« razmišlja Grdović, ki pred današnjo tekmo vlogo favorita prepušča Litijanom.

»Če ponovimo zbrano igro, potem je možno vse. Se pa nam vidi, da še nismo uigrani. To se vidi predvsem v posesti igre. Proti Dobovcu smo v določenih trenutkih še vedno preskakovali igro, a to je nekaj normalnega. Imamo dober material, rabimo pa še nekaj časa, da se uigramo do konca,« sklene hrvaški strokovnjak.

Po 18 letih 1. SFL, Mlinše odkrito po točke

Prvič doma, po 18 letih pa sploh prvič v 1. SFL, pa se bo predstavil KMN Meteorplast Šic Bar, ki vstopa v sezono z 20 treningi in dvema prijateljskima tekmama v nogah. Z 1:3 jih je ugnal Dobovec, z 1:7 še FC Hiša daril Ptuj. Ekipa je doživela nekaj sprememb, uvod v sezono pa bosta zaradi poškodbe izpustila Žan Krajnc in Jakob Žuman. »Čaka nas zahtevno prvenstvo. Ni enostavno prestopiti v prvoligaško konkurenco. Z delom bomo lahko nadomestili pomanjkanje izkušenj. Priložnost bodo dobili tudi mladi, ki bodo v tej sezoni še lahko nastopali za selekcijo U19, v prihodnje pa bodo tvorili okostje članske ekipe,« pred začetkom sezone zapišejo v taboru novinca, povratnika v ligo.

V ŠD Mlinše so več pričakovali od uvodne tekme, ki so jo doma izgubili s 6:8, točke so šle na Vrhniko. »Ta teden je bil malce drugačen. Smo pa dali v prvi vrsti fokus in pozornost na sebe, na našo igro. Zavedamo se svojih kvalitet in izkušenj v primerjavi s konkurenco, zato odhajamo v Ljutomer po tri točke,« na glas pove trener ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki obžaluje, da je igralcem proti Siliku ob koncu popustila zbranost, opozori pa, da so tekmo izgubili v obrambi, ne pa v napadu.

Opozarja, da niso več naivni

Kvalitetna tekma pa se obeta tudi na Vrhniki, kjer se bosta pomerili ekipi, ki sta v 1. krogu 1. SFL slavili zmago. Siliko je premagal Mlinše, Dobrepolje pa FC Bronx. Trener Mile Simeunovič je že pred dnevi v pogovoru za futsal.si opozoril, da je Dobrepolje naredil korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono, predvsem pa, tako trener Silika, Dobrepolje ni več naivna ekipa. Tekme na Vrhniki se veselijo tudi v Dobrepolju, kjer jim je po sploh prvi zmagi v 1. SFL zrasla samozavest.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2021 | 1. SFL
  Siliko še tretjič, Dobovcu derbi
  V 3. krogu 1. SFL je Dobovec z 8:0 premagal Litijo in se razveselil prve zmage v tej sezoni. V Dobrepolju sta si domači klub in KMN Meteorplast Šic Bar razdelila izkupiček, Siliko pa v zaključku tekme potrdil zmago v Posočju (2:5).
 • 17.09.2021 | 1. SFL
  Ponovitev superpokala, vodilni Siliko v Posočje
  Današnji petek prinaša tekme 3. kroga 1. SFL. Vodilni Siliko odhaja v Kobarid, v Rogaški Slatini sledi ponovitev superpokala med Dobovcem in Litijo, v Dobrepolje prihaja novinec, povratnik v 1. SFL ekipa KMN Meteorplasta Šic Bar.
 • 14.09.2021 | 1. SFL
  Poraza v superpokalu niso pozabili
  »Ta poraz nas je le še podžgal. Tako je bilo tudi lani. Predvsem pa menim, da imamo ogromno rezerv v realizaciji. Precej priložnosti si ustvarimo, a težko prihajamo do zadetka. Bistveno je, motiv je jasen, ne 100, ampak 150-odstoten,« nadaljuje Turk, ki nameni še nekaj besed Litijanom.
 • 13.09.2021 | 1. SFL
  Pomoč tudi za futsal klube
  V minulih tednih smo začeli s sezono v 1. SFL in ŽFL, v teh dneh začenjajo drugoligaši, sledijo tudi tekmovanja mladih, ki jih Nogometna zveza Slovenije takisto namenja posebno pozornost. Pa ne le njim, ampak celotni nogometni družini, kamor sodi tudi futsal, ki je bil na zadnji seji IO NZS deležen nove podpore zaradi nastalih zavoljo pojava COVID-19.
 • 12.09.2021 | 1. SFL
  Navdušen nad fair play potezo kapetana
  »Menim, da smo si to točko zaslužili. Končni rezultat 2:2 je pravičen. Oplast je dominiral pri posesti, mi smo malce fizično padli, smo pa izkoristili svoje priložnosti. To je bil resnično pravi derbi,« je po delitvi točk v 2. krogu 1. SFL med FC Bronx Škofije in KMN Oplast povedal Damir Pertič, ki vodi ekipo z Obale.
 • 10.09.2021 | 1. SFL
  Siliku vrh, Litiji derbi
  Siliko ostaja na vrhu 1. SFL, je edina ekipa s popolnim izkupičkom po 2. krogu. Litija je porazila Ptujčane (4:1), remija pa v Ljutomeru in Kopru.
 • 09.09.2021 | 1. SFL
  Pred kamerami želijo popraviti vtis iz 1. kroga
  »Ta teden smo dobro izkoristili razmere za delo, cel teden smo imeli dvorano, kar prejšnji teden ni bilo. Kvalitetno smo trenirali, predvsem pa smo skušali odpraviti napake, ki smo jih naredili v Dobrepolju. Predvsem pa si želim, da bi se v domači dvorani proti Oplastu pokazali v boljši luči,« pa v imenu FC Bronx pove trener, tudi nekdanji izvrstni reprezentant, Damir Pertič.
 • 09.09.2021 | 1. SFL
  Primorski derbi pred kamerami
  Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45.
 • 07.09.2021 | 1. SFL
  Z napadom premagali najbolj borbeno ekipo 1. SFL
  »Težko je bilo, po zaostanku 5:4 smo se vračali, povedli in zdržali do konca. Tekma je bila vrhunska za gledalce, doseženih je bilo vrhunskih 14 golov. Srečanje sem si potem pogledal tudi kot gledalec, najbolj bistveno pa je bilo, da smo zmagali. Je pa zanimivo nekaj, kar bi izpostavil tule: odkar obstajamo, nas je krasila obramba, napada ni bilo. Tokrat je bilo vse kontra temu, kar smo imeli dosedaj,« se je Mile Simeunovič, trener Silika lotil analize tekme.

DELI NA