10.09.2021 | 1. SFL
Vodilna za točke na Vrhniki, prenos iz Kopra

S tekmami 2. kroga se nadaljuje 1. SFL. Pred nami je prva letošnja tekma meseca, kamere futsal.si pa bodo v Kopru v tamkajšnji dvorani Arena Bonifika, kjer v tej sezoni domuje FC Bronx. V 2. krogu 1. SFL gosti KMN Oplast Kobarid, tekma pa se prične ob 20.45, prenos pa na spletni strani www.futsal.si.

Tokratni petek pa prinaša še obračun Litije in FC Hiše daril Ptuj, Silika in Dobrepolja ter tekmo KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše. Prosta je to pot ekipa FK Dobovec, za katero pa ni premora – varovanci trenerja Kujtima Morine se bodo v teh dneh dvakrat pomerili s hrvaškim državnim prvakom Olmissum. Prva tekma je že končana, Dobovec je s 4:1 in goli Vedrana Matoševića, Tea Turka, Žige Čeha in Klemna Duščaka slavil zmago.

1. SFL, 2. krog, 10.9.
FC Litija – FC Hiša daril Ptuj (20.00)
Siliko Vrhnika – FK Dobrepolje (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – ŠD Mlinše (20.30)
FC Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.45)

Ptuj prepušča vlogo favorita Litiji

Litijani se bodo prvič predstavili doma, v svoji dvorani, z novim trenerjem in plejado novincev. Na drugi strani jim bo stal Ptuj, ki je v prvem krogu pustil izredno dober vtis proti Dobovcu. Obe ekipi, tako Litija in FC Hiša daril Ptuj, prihajata na tekmo s točko iz 1. kroga.

»Ptujčani me s točko proti Dobovcu niso presenetili. Nadaljujejo z dobrim delom, imajo kvalitetno zasedbo. Dobovec se na začetku sezone še malce lovi,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali ekipo Roberta Grdovića. »Kot sem že večkrat rekel za našo ekipo: treniramo, rastemo, potrebujemo pa čas. V prvi vrsti si danes želim, da pokažemo pravi pristop,« opozarja Dobovičnik.

»Proti Dobovcu smo si zaslužili malce več. Ob koncu nam je padla zbranost,« se na tekmo 1. kroga proti prvaku Dobovcu ozira Robert Grdović, ki bo skušal letos z ekipo narediti še korak naprej.
»Žal mi je, nismo imeli sreče. Bili smo v situaciji, da bi zabili za 3:1. Moja ekipa me je presenetila in navdušila. Čeprav nismo bili v popolni postavi, smo dokazali, da se bomo tudi letos borili za najvišja mesta. Prostora za evforijo pa ni. Pri nas je prostora dovolj le za napredek,« razmišlja Grdović, ki pred današnjo tekmo vlogo favorita prepušča Litijanom.

»Če ponovimo zbrano igro, potem je možno vse. Se pa nam vidi, da še nismo uigrani. To se vidi predvsem v posesti igre. Proti Dobovcu smo v določenih trenutkih še vedno preskakovali igro, a to je nekaj normalnega. Imamo dober material, rabimo pa še nekaj časa, da se uigramo do konca,« sklene hrvaški strokovnjak.

Po 18 letih 1. SFL, Mlinše odkrito po točke

Prvič doma, po 18 letih pa sploh prvič v 1. SFL, pa se bo predstavil KMN Meteorplast Šic Bar, ki vstopa v sezono z 20 treningi in dvema prijateljskima tekmama v nogah. Z 1:3 jih je ugnal Dobovec, z 1:7 še FC Hiša daril Ptuj. Ekipa je doživela nekaj sprememb, uvod v sezono pa bosta zaradi poškodbe izpustila Žan Krajnc in Jakob Žuman. »Čaka nas zahtevno prvenstvo. Ni enostavno prestopiti v prvoligaško konkurenco. Z delom bomo lahko nadomestili pomanjkanje izkušenj. Priložnost bodo dobili tudi mladi, ki bodo v tej sezoni še lahko nastopali za selekcijo U19, v prihodnje pa bodo tvorili okostje članske ekipe,« pred začetkom sezone zapišejo v taboru novinca, povratnika v ligo.

V ŠD Mlinše so več pričakovali od uvodne tekme, ki so jo doma izgubili s 6:8, točke so šle na Vrhniko. »Ta teden je bil malce drugačen. Smo pa dali v prvi vrsti fokus in pozornost na sebe, na našo igro. Zavedamo se svojih kvalitet in izkušenj v primerjavi s konkurenco, zato odhajamo v Ljutomer po tri točke,« na glas pove trener ŠD Mlinše Gregor Ceglar, ki obžaluje, da je igralcem proti Siliku ob koncu popustila zbranost, opozori pa, da so tekmo izgubili v obrambi, ne pa v napadu.

Opozarja, da niso več naivni

Kvalitetna tekma pa se obeta tudi na Vrhniki, kjer se bosta pomerili ekipi, ki sta v 1. krogu 1. SFL slavili zmago. Siliko je premagal Mlinše, Dobrepolje pa FC Bronx. Trener Mile Simeunovič je že pred dnevi v pogovoru za futsal.si opozoril, da je Dobrepolje naredil korak naprej v primerjavi s prejšnjo sezono, predvsem pa, tako trener Silika, Dobrepolje ni več naivna ekipa. Tekme na Vrhniki se veselijo tudi v Dobrepolju, kjer jim je po sploh prvi zmagi v 1. SFL zrasla samozavest.

Tekst: D.P.
Foto: R.K./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 15.10.2021 | 1. SFL
  Dobovec na vrh, remi na Vrhniki
  Krog so zaznamovale še tri zmage gostov: KMN Oplast Kobarid je z 1:6 slavil v Dobrepolju, FK Dobovec je z 1:5 premagal KMN Meteorplast Šic bar, FC Hiša daril Ptuj pa je bil z 2:6 boljši od ŠD Mlinše. Prosta je bila ekipa KMN Bronx Škofije, ki pa ga v ponedeljek, 18.10., v preloženi tekmi 3. kroga čaka obračun s Ptujčani.
 • 15.10.2021 | 1. SFL
  Mlinše nazaj h koreninam, Ptuj načrtuje serijo, v Ljutomeru oboji oslabljeni
  Danes bomo od 20.30 naprej prenašali tekmo z Vrhnike, kjer pri Siliku gostuj FC Litija, ob tem pa so na sporedu še tri sila zanimive tekme. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije.
 • 14.10.2021 | 1. SFL
  K vodilnemu po rezultat in napredek v igri
  »Vrhničani so menjali filozofijo igre. Igrajo hitro, napadalno, koristijo svojo mladost. Ni presenečenje, da so na 1. mestu. So pa v zadnjem letu precej napredovali. Veliko več želijo igrati z žogo,« trener Litije Andrej Dobovičnik pohvali Vrhničane, ki jih vodi Mile Simeunovič.
 • 14.10.2021 | 1. SFL
  Kamere na Vrhniki, kjer Siliko gosti Litijo
  V petek tudi tekme v Zagorju, kjer ŠD Mlinše gostijo FC Hišo daril Ptuj, Dobrepolje gosti KMN Oplast Kobarid, v Ljutomer k KMN Meteorplastu Šic bar pa prihaja FK Dobovec. Prosta je ekipa KMN Bronx Škofije, ki pa ne bo povsem brez futsala v teh dneh – v ponedeljek, 18.10., jo čaka preložena tekma 3. kroga 1. SFL s Ptujčani.
 • 08.10.2021 | 1. SFL
  Dobovcu derbi, prva za Oplast in Hišo daril Ptuj
  Peti krog 1. SFL je prinesel derbi vodilnih: zmage se je veselil Dobovec, ki je prizadejal prvi poraz Siliku. Do prve zmage sta prišla Oplast Kobarid in Hiša daril Ptuj, doma po preobratu do treh točk tudi FC Litija. Prosta je bila ekipa FK Dobrepolje.
 • 08.10.2021 | 1. SFL
  Ob derbiju vodilnih še tri zanimive tekme, ki obetajo
  V Rogatcu je nocoj na sporedu derbi vodilnih, ob tem pa so tu še tri krasne tekme, ki obetajo: Oplast gosti Mlinše, lokalni derbi je na Ptuju, v Litijo prihaja KMN Bronx Škofije. Prosta je ekipa FK Dobrepolje.
 • 07.10.2021 | 1. SFL
  V derbiju vodilnih jih zanima le zmaga
  Dobovec je z zmago v Kopru proti Bronxu vstopil v mesec oktober, ki prinaša nadaljevanje 1. SFL,  za nameček pa ob koncu meseca še nastop v glavnem delu letošnje futsal lige prvakov. Trener Kujtim Morina vso pozornost namenja v tem trenutku domači ligi, kjer Dobovec v petek gosti vodilno ekipo tekmovanje. Ob 20. uri v Rogatec prihaja Siliko.
 • 07.10.2021 | 1. SFL
  Vodilni 1. SFL brez kompleksa proti evropskemu Dobovcu
  Na Vrhniki na 1. mestu čakajo derbi 5. kroga, ko kot vodilna ekipa 1. SFL odhaja v goste udeležencu lige prvakov FK Dobovcu. Siliko je v štirih tekmah zbral 12 točk, Dobovec je s tekmo manj je pri sedmih točkah. Derbi vodilnih bo v petek, 8.10., gosti pa ga Rogaška Slatina.
 • 06.10.2021 | 1. SFL
  V Slovenijo z večino ekipe svetovnih prvakov iz Litve
  »V Podčetrtku se obeta pravi spektakel, na delu bo osem, morda celo devet portugalskih reprezentantov. Vesel sem, ker je evropska reprezentanca postala svetovni prvak. Na svoj račun je prišel tudi Ricardinho, ki je s tem naslovom potrdil, da je najboljši na svetu vseh časov. Sem pa prepričan, da bo naša kvalifikacijska skupina pravi magnet za vse gledalce,« ob tem pove kapetan Dobovca Rok Mordej.
 • 01.10.2021 | 1. SFL
  Siliko ne popušča, prva za Mlinše in KMN Meteorplast Šic bar
  Za nami je 4. krog 1. SFL, ki je prinesel zmago Siliku, ki je doma s 5:2 premagal FC Hišo daril Ptuj. Dobovec je v Kopru s 5:1 porazil KMN Bronx Škofije, ŠD Mlinše in KMN Meteorplast Šic bar pa sta na domačem parketu vknjižila prve tri točke v tej sezoni. Max Vesel (Siliko) je s petimi goli prvi strelec 1. SFL, kjer je v tem krogu počivala Litija.

DELI NA