10.03.2023 | 2. SNL
Vodilna trojica na popravnem izpitu

Po osmini finala Pokala Pivovarna Union, s katerim je uspešno opravila četverica drugoligašev, je čas za 20. krog 2. SNL. Vodilna Rogaška bo po uvodnem porazu vtis popravljala v Lendavi, dvoboj z Nafto pa si boste lahko ogledati na Sportklubu. Kamera NZS bo pospremila nedeljski obračun Bistrice in Krke.

Petek, ob 18.00: TRIGLAV KRANJ - ILIRIJA 1911
Sodnik: Blaž Bezjak
Prepoved igranja: Jaroš Čadež in Nejc Skok Jakovec (Triglav) ter Matteo Tomiček

Po pokalnem tednu bosta nogometni spored s petkovo tekmo nadaljevali ekipi Triglava in Ilirije. Tako Kranjčani kot Ljubljančani so v pomlad zakorakali z zmago in novim trenerjem. Milomir Kondić se je s svojimi varovanci veselil zmage v Krškem, mrežo Posavcev pa je dvakrat zatresel Jaroš Čadež, ki na tekmi z Ilirijo nima pravice nastopa. To velja tudi za Nejca Skoka Jakovca, medtem ko bodo pri Iliriji pogrešali Mattea Tomička, ki je porumenel v končnici dvoboja z Nafto. Ljubljančani so obračun s Prekmurci dobili z zadetkoma Dominika Ivkića in Mateja Poplatnika, ki se je s 15. golom utrdil na vrhu ligaške lestvice strelcev. Bo v petkovem večeru uspešen tudi v srečanju z bivšim klubom?

 

Sobota, ob 15.00: BRINJE GROSUPLJE - ALUMINIJ
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: Nejc Pušnik (Brinje)

Zadnje dejanje druge tretjine 2. SNL se bo po petkovi tekmi na Gorenjskem nadaljevalo v sobotnem popoldnevu. Grosupeljčani bodo po odmevni zmagi v Rogaški Slatini gostili še prvega zasledovalca vodilnega kluba, zasedbo Aluminija. Kidričani so v prvem krogu remizirali z Rudarjem, čeprav so bili po preobratu in golu Gašperja Jovana že na pragu zmage. Rdeči so lahko izgubljeni točki obžalovali po nedeljskem porazu Slatinčanov, a so izpuščeno priložnost hitro pozabili in med tednom dobili pokalno preizkušnjo s Fužinarjem. Rdeči ob Bistrici, Primorju in Rogaški tvorijo kar polovico četrtfinalistov, ki jim je skupno to, da so del 2. SNL. Grosupeljčani so se od pokalnega tekmovanja poslovili že prej,  prav zaradi tega pa so imeli pred sobotno tekmo več časa za pripravo. Lahko Marko Brkić in Lan Piskule, ki sta zadela v Rogaški Slatini, prekrižata tudi načrte Kidričanov?

 

Sobota, ob 15.00: RUDAR VELENJE - ROLTEK DOB
Sodnik: Jure Žagar
Prepoved igranja: Adriano Bloudek (Rudar) ter Jaka Kasnik (Dob)

V osmini finala Pokala Pivovarna Union so se predstavili tudi Velenjčani, ki pa se jim v dvoboju z Mariborom ni uspelo prebiti v nadaljevanje tekmovanja. Kljub temu so knapi pustili dober vtis, še posebej v prvem polčasu, ko so imeli pri začetnem izidu nekaj obetavnih priložnosti. Nogometaši Rudarja so se z dobro igro predstavili že na uvodni tekmi nadaljevanja 2. SNL, ko so z dvema goloma Sandra Jovanovića remizirali z Aluminijem. Obe predstavi bodo potrjevali v soboto, ko bodo proti Dobu napadali šesto zmago sezone. Eno od njih so Velenjčani vknjižili tudi v Dobu, kjer so slavili z 0:4, gostiteljem pa zadali enega višjih porazov sezone. Dobljani na drugi strani potrebujejo točke v boju za obstanek, saj se še vedno nahajajo v coni izpada. Bo Darko Birjukov po uvodnem remiju brez golov prebudil tudi napad?

 

Sobota, ob 15.00: JADRAN DEKANI - VITANEST BILJE
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: /

Dobljani so na prvi tekmi nadaljevanja 2. SNL remizirali z Dekančani, ki bodo v 20. krogu gostili primorski obračun z Biljenci. Črno-beli so bili na prvi pomladanski preizkušnji manj uspešni, saj so morali na domačem igrišču čestitati Beltinčanom, a so s 24 točkami - Dekani imajo tri manj - za zdaj še dokaj varni pred zasledovalci z dna lestvice. V taboru Jadrana iz Dekanov se z enim očesom ozirajo tudi za svoj hrbet, pa čeprav so neporaženi že osem zaporednih tekem. "Pesjanom" manjkajo predvsem zadetki in posledično tudi zmage, saj so v sklopu omenjenega niza slavili zgolj dvakrat. So pa jeseni kar štirikrat zatresli mrežo tokratnih gostov iz Bilj. Kdo bo bolj razigran v soboto?

 

Sobota, ob 15.15: NAFTA 1903 - ROGAŠKA
Sodnik: Asmir Sagrković
Prepoved igranja: Oliver Dinnyes (Nafta) ter Jan Majcen, Rok Pirtovšek in Filip Tomašković (Rogaška)
Neposredni prenos: Sportklub 1

Slatinčani so samozavest po uvodnem porazu -  v Rogaški Slatini so jih premagali Grosupeljčani - okrepili s pokalno zmago. Pred Rogaško je pokleknil prvoligaš, Matic Marcius je bil junak zmage v Sežani. Oskar Drobne, strateg vodilnega moštva 2. SNL, je že ob koncu jesenskega dela sezone dejal, da se veseli gostovanja pri Taboru, saj da bo to pokazatelj dejanske moči Rogaške. Po zmagi je lahko zadovoljen, a časa za slavje ni. Črno-bele že v soboto čaka nova ligaška preizkušnja in gostovanje v Lendavi. Še v minuli sezoni so bili nogometaši Nafte na domačem igrišču sila neugoden tekmec, jeseni pa modri pred svojimi gledalci niso blesteli. Ob treh zmagah so trikrat remizirali, doživeli pa so tudi tri poraze. Lendavčani so brez točk ostali tudi na uvodni tekmi nadaljevanja sezone, saj jih je v prestolnici premagala pomlajena Ilirija, med tednom pa so morali varovanci Gaborja Boera v pokalu čestitati še Olimpiji.


Nedelja, ob 14.00: FUŽINAR VZAJEMCI - KRŠKO
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Blaž Stopar (Krško)

V pokalnem tekmovanju so bili neuspešni tudi Ravenčani, pa čeprav so v Kidričevem povedli kar dvakrat. To na koncu ni bilo dovolj za veselje Korošcev, saj so gostitelji v drugem polčasu prišli do popolnega preobrata in napredovanja v četrtfinale. Fužinar je bil uspešnejši v prvem spomladanskem krogu, saj je Barnabasa Nemetha in Chrisa Cenerja, ki sta zadela tudi v pokalnem dvoboju, presenetil Krko. Obračun v Novem mestu je bil odigran na igrišču z umetno travnato površino, tako pa bo tudi v nedeljo, saj bodo Ravenčani zaradi slabega stanja domače zelenici tekmo s Krškim gostili na Prevaljah. Zadnjeuvrščeni Krčani bodo skušali na Koroškem prekiniti serijo porazov, saj so izgubili zadnjih šest ligaških preizkušenj. So pa Posavci avgusta dobili spopad s Fužinarjem.

 

Nedelja, ob 15.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

Beltinčani so nogometno pomlad odprli s slavjem v Biljah, tudi v drugem krogu nadaljevanja sezone pa jih čaka primorski nasprotnik. Na prekmursko ravnico se v nedeljo odpravljajo nogometaši Primorja, ki so v nadaljevanje sezone zakorakali še z boljšo popotnico. Četa Milana Anđelkovića je po ligaški zmagi nad Bistrico dobila še pokalni obračun z Zavrčem. Sinovi burje so se veselili najvišje zmage v osmini finala, saj so tretjeligašu iz Haloz nasuli kar pol ducata zadetkov. Beltinska obramba bo morala biti pozorna predvsem na Tonija Luna Bončino, saj je nekdanji mladinec Olimpijo po golu Bistrici kar trikrat zatresel mrežo Zavrča. Napadalec rdeče-črnih je za "hat-trick" po prvem zadetku potreboval vsega četrt ure igre. Na strani gostiteljev velja izpostaviti Gala Grobelnika, saj je Celjan v dresu Beltincev z dvema goloma odločil srečanje v Biljah, avgusta pa je zadel tudi ob zmagi "žutih" v Ajdovščini. Gostovanja na Primorskem mu očitno ležijo.

 

Nedelja, ob 15.00: KETY EMMI & IMPOL BISTRCIA- KRKA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Ena od treh nedeljskih tekem bo odigrana v Slovenski Bistrici, kjer je bilo veselo že v četrtkovem večeru. Bistričani so se podpisali pod enega od večjih podvigov v zgodovini kluba, saj so v osmini finala Pokala Pivovarna Union presenetili prvoligaškega nasprotnika in z golom Jaše Martinčiča izločili Bravo. Goran Stanković, ki je po porazu v Ajdovščini zamenjal Franca Fridla, se je tako zgolj dan po selitvi na Štajersko razveselil odmevne zmage, a se morajo Bistričani hitro osredotočiti na novo ligaško preizkušnjo. Pod Pohorje prihajajo ranjeni Novomeščani, ki so novega poraza po ničli v spopadu s Fužinarjem ne smejo privoščiti. Tokratni poraz ni prinesel večjih posledic, saj sta brez zmage ostali tudi ekipi Rogaške in Aluminija, se je pa Dolenjcem približala Ilirija. Točke pa potrebujejo tudi Bistričani, ki so zadnjo ligaško zmago vknjižili v začetku oktobra, ko so v 11. krogu premagali Nafto.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 21.04.2024 | 2. SNL
    Beltinci po petkovem porazu zdrsnili na tretje mesto, Goričani prvi zasledovalci Nafte
    Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, poraz "žutih" pa so izkoristili Goričani, ki so se z zmago na Koroškem povzpeli na drugo mesto. Na vrhu lestvice ostaja Nafta, ki je bila po dveh porazih uspešna v Biljah. Tabor je z novo zmago zapustil cono izpada.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA