15.01.2010 | Futsal AA
Visoka zmaga Slovenije lepa popotnica za Euro

Slovenska reprezentanca je v Kobaridu odigrala še zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo. Varovanci selektorja Andreja Dobovičnika so z navdušujočo igro s 5:1 ugnali Romune. Omenjen uspeh je lepa popotnica za evropsko prvenstvo, kamor reprezentanca potuje v nedeljo zjutraj.

Kobarid, pripravljalna tekma, Kobarid, 14.1.

Slovenija - Romunija 5:1(2:0)

(1:0 Uršič 8., 2:0 Uršič 17., 3:0 Drobnič 24., 4:0 Čujec 35., 4:1 Csoma 36., 5:1 Pertič 37.)

Poškodovani Vrhovec na tribuni


Že pred tekmo je bilo jasno, da je prvenstvo izgubljeno za Gašperja Vrhovca, ki si je v sredo težko poškodoval levo koleno. V četrtek je prišel Gape pozdravit soigralce, ki so mu zaželeli hitro in uspešno okrevanje. Vrhovec pa je dobil tudi aplavz spodbude celotne dvorane. Se pa je ekipi pridružil poškodovani Igor Osredkar, ki je z moštvom opravil ogrevanje, o njegovi usodi se bo odločalo danes ali jutri.

Selektor Dobovičnik je uvodoma na parket poslal Pertovta, Čujca, Uršiča, Sovdata in Pertiča. Slednji je izvrstno meril v 2. minuti, njegov strel je po prodoru po levi strani končal mimo vrat. V 3. minuti so Romuni grdo zrušili Kristjana Čujca.

Uršič za 1:0


V peti minuti se je dvakrat izkazal Alan Pertovt, ki je s svojimi obrambami vlil ŠE dodatne samozavesti svojim soigralcem. Potem se je igra preselila pred romunska vrata. Najprej sta zapretila RajKo Uršič in Jaka Sovdat, ki sta člana kobariškega Oplasta. Zato je bilo še toliko večje veselje na tribuni v 8. minuti, ko je Rajko s pomočjo romunske obrambe matiral gostujočega vratarja za 1:0.

Melinkova poteza sezone


Slovenska ofenziva ni pojenjala. Za akcijo leta ali pa kar sezone je poskrbel kapetan Benjamin Melink, ki je v 10. minuti prišel sam pred vratarja. V obratu se ga je rešil, imel še dovolj moči za strel z desne strani, žoga pa je šla kak meter mimo vrat. Kljub temu da ni bilo zadetka, je Melink prejel gromek aplavz s tribune.

Goranovič rdeč, Romun rumen

Dogajanje se je stopnjevalo tja do 11. minute, ko sta se zapletla Slaviša Goranovič in gostujoči igralec Zoltan, ki je ves čas nešportno drezal v slovenskega reprezentanta in dobitnika Zlate žoge. Le ta mu je vrnil milo za drago, Romun ga je še brcnil, poprej udaril v obraz, sodnik Dejan Nikolič pa je Goranoviču pokazal rdeč karton, Romun pa jo je za pljunek odnesel z rumenim kartonom.

Do konca prvega polčasa beležimo dve dobri akciji Pertiča, obrambo Pertovta ter zadetek Uršiča za 2:0 (17.).

Pertovt suveren, Drobnič zabil


Slovenija je poletno in odločno začela tudi drugi polčas. Siniša Brkič je v 24. minuti lepo zaposlil Gorazda Drobniča, ki je matiral romunskega golmana za visoko vodstvo 3:0.

Na vratih je še naprej blestel Pertovt, igra slovenske vrste pa bolj navdušujoča kot dan poprej v Tolminu.

Čujec in Pertič prizemljila Romune


Romuni so bili po minuti odmora odločeni, da spreobrnejo rezultat, zato so v 33. minuti na teren poslali vratarja igralca. Najprej je njihove upe potopil Pertovt, potem pa Kristjan Čujec, ki je v 35. minuti dosegel svoj 6. reprezentančni zadetek. Gostje so preko Csome v naslednji minut le zabili častni zadetek za 4:1, Damir Pertič pa je s petim golom dokončno zapečatil usodo gostov.

Tekst in foto: Futsal.si/DP

SORODNE NOVICE

  • 13.04.2024 | Futsal AA
    Z dobrim vtisom in izkušnjami s Portugalske
    Slovenija tekmo začela v postavi Marko Peček, Jeremy Bukovec, Žiga Čeh Klemen Duščak, Matej Fideršek, v nadaljevanju so igrali še Nejc Berzelak, Teo Turk, Uroš Đurič, Max Vesel, Luka Čop, Tilen Rajter, Nejc Hozjan, Žan Janez in Alen Muratagić.
  • 12.04.2024 | Futsal AA
    Evropski in svetovni prvak je bil premočan
    Moška članska futsal reprezentanca je s 4:0 klonila na 1. od dveh tekem proti Portugalski, evropskemu in svetovnemu prvaku. Ekipi se bosta vnovič pomerili v soboto.
  • 10.04.2024 | Futsal AA
    V pričakovanju tekem z evropskim in svetovnim prvakom
    Moška članska futsal reprezentanca se bo jutri in v soboto dvakrat pomerila s Portugalsko. Evropski in svetovni prvak se pripravlja na svetovno prvenstvo 2024, Slovenija pa bosta tekmi koristili za nabiranje izkušenj, ki jih potrebuje pomlajena vrsta.
  • 09.04.2024 | Futsal AA
    Futsal reprezentanca na Portugalsko
    „Veselim se teh tekem, ker bomo igrali proti najtežjemu možnemu tekmecu. Naši igralci, ki še nimajo toliko izkušenj s takih tekem, potrebujejo prav to. Na prvi tekmi ne bomo preveč taktizirali. Želim si, da odigramo agresivno po celem igrišču. Želim videti v odprti tekmi, koliko smo sposobni proti najboljšim,“ pred tekmama pove selektor Tomislav Horvat.
  • 02.04.2024 | Futsal AA
    Znam seznam igralcev za tekmi proti svetovnemu in evropskemu prvaku
    Prihodnji teden bodo člani Slovenije gostovali pri evropskemu in svetovnemu prvaku. Varovanci selektorja Tomislava Horvata bodo v Lizboni odigrali tekmi proti Portugalski. Selektor je obelodanil seznam igralcev, na katere računa.
  • 27.03.2024 | Futsal AA
    Dvakrat s Portugalci, svetovnimi in evropskimi prvaki
    Prihodnji teden se bo vnovič zbrala reprezentanca do 19 let, aprila pa akcijo in dve tekmi s Portugalsko, aktualnimi svetovnimi prvaki, čaka tudi moško člansko futsal reprezentanco.
  • 22.02.2024 | Futsal AA
    Osredkar in Fetić med strelci
    V Prvi futsal ligi FBiH je MNK Bubamara s kapetanom reprezentance Igorjem Osredkarjem doma pred kar 600 gledalci premagal ekipo Dječaci sa Une. Ob izdatni zmagi 10:1 se je z golom med strelce vpisal tudi Osredkar.
  • 21.02.2024 | Futsal AA
    Po vodstvu klonile proti Franciji
    Slovenija in Francija sta se v Slovenskih Konjicah sklenili futsal dvodnevje. Prva tekma se je končala z remijem (2:2), druga pa z zmago Francije (1:3). Edini, tudi vodilni gol Slovenije, je dosegla Ines Ermenc.
  • 20.02.2024 | Futsal AA
    Po preobratu remi s Francijo
    Slovenija in Francija sta se v Celju pomerili na prvi od dveh prijateljskih tekem, tekma pred nekaj več kot 200 gledalci se je končala z rezultatom 2:2. Za Slovenijo sta zadeli Anja Ložar in Maša Novak. Ekipi se bosta v sredo, 21.2., ob 17. uri.
  • 06.02.2024 | Futsal AA
    V 40. minuti do remija s Hrvaško
    Slovenija in Hrvaška sta v Podčetrtku odigrali še drugo prijateljsko tekmo v nekaj dneh. Nocoj je bilo 2:2, gola sta dosegla Jeremy Bukovec in Žan Janež.

DELI NA