25.10.2018 | 2. SNL
Vikend dvobojev vrha lestvice

V 2. SNL se počasi bližajo h koncu prve polovice prvenstva, konec tedna bodo na sporedu tekme 13. kroga. Le-ta bo prava poslastica, saj bomo videli nekaj dvobojev tekmecev z vrha lestvice, ki je vse bolj zgoščen. Krka bo gostila Dob, Nafta pričakuje Tabor, Ankarančani pa bodo gostovali na Ptuju.

Sobota, ob 14.00: JADRAN DEKANI - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Darjan Kovačič

Ne le boj za vrh lestvice, v 13. krogu 2. SNL bomo priča tudi pomembnim spopadom ekip z začelja ligaške razpredelnice. Zadnjeuvrščene Brežice bodo v soboto gostovale na Primorskem, pri Jadranu, ki s tremi točkami več od Posavcev zaseda 13. mesto, a je v primerjavi s tekmeci odigral tekmo manj. Dekančane v prihodnjem tednu čaka obračun z Bravom, so pa varovanci Nedžada Okčića z remijem proti Fužinarju po dveh porazih vknjižili deseto točko. Brežičani so bili manj uspešni, saj so na domači zelenici pokleknili pred Radomljani, na drugo zmago sezone pa čakajo vse od šestega kroga. Po seriji skromnejših rezultatov je sledil tudi zdrs na zadnje mesto, ki so ga nekaj časa zasedali tudi »pesjani«. Primorci so s skalpoma Brd in Beltincev dvignili svoje delnice, lahko proti Brežičanom pridejo še do četrtega kompleta točk?

 

Sobota, ob 14.00: KRKA - ROLTEK DOB
Sodnik: David Šmajc

Zgornji dom prvenstva loči zgolj pet točk, med moštva, ki lahko po 13. krogu zavihtijo na prvo mesto lestvice pa spadajo tudi Krka in Dob. Sobotna nasprotnika sta doslej nabrala 22 točk, dve manj od vodilnih Radomelj, na Portovalu pa bosta skušala nadaljevati serijo neporaženosti. Modri so nazadnje klonili v sedmem krogu tekmovanja, še tekmo daljši je novomeški niz, »farmacevti« pa so za nameček sestavili serijo štirih zaporednih zmag. Pred Dolenjci so pokleknili nogometaši Fužinarja, Brežic, Bilj in Rogaške, precej bolj zveneča pa sta zadnja skalpa Dobljanov. Četa stratega Nenada Toševskega je na domačem igrišču opravila s Sežanci in Lendavčani, »roletarji« pa so se z dvema odmevnima zmagama vključili v boj za vrh lestvice. V prejšnji sezoni so točke obakrat ostale pri gostitelju, Novomeščani in Dobljani pa so se v 2. SNL udarili osemkrat. Z zmago več je uspešnejši Dob.

 

Sobota, ob 14.00: DRAVA DAKINDA PTUJ - ANKARAN POSTOJNA
Sodnik: Bojan Tkalčič

Ob ugodnem razpletu preostalih srečanj se lahko po lestvici visoko povzpneta tudi ekipi Drave in Ankarana Postojne. Sobotna nasprotnika po 12 tekmah zasedata zgolj sedmo in osmo mesto, a so tako Štajerci kot Primorci še povsem blizu želenim pozicijam. Drava za vodilnimi Radomljami zaostaja štiri točke, Ankaran Postojna točko več, za obe ekipi pa velja, da jima v zadnjih tednih manjka predvsem konstantnosti. Ekipama Nikole Jaroša in Vlada Badžima nikakor ne uspe povezati vsaj dveh zmag, kluba pa pred sobotno tekmo veže še en zanimiv podatek. Drava v letošnji sezoni blesti predvsem na gostovanjih, Ankarančani pa v domači Postojni še niso izgubili. Precej drugače je z oranžnimi na gostujočih tekmah, saj še niso slavili, s šestih srečanj so prinesli zgolj tri točke. Tudi domača podoba Drave ni nič bolj pretirano spodbudna, saj so »Kurenti« doma doživeli že tri poraze.

 

Sobota, ob 19.00: NAFTA 1903 - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Marko Lacković
Neposredni prenos: NZS.si

V Lendavi, ki je tudi letos najvzhodnejše prizorišče tekem 2. SNL, bomo priča spopadu v minulem krogu ranjenih levov. Kraševci so v obračunu z Dravo vodili z 2:0 in 3:2, a moštvo Andreja Razdrha ni znalo in uspelo zadržati prednosti. Za nameček so Sežanci izgubili še pordečela Klemna Nemaniča in Jurija Požrla, dodaten udarec za obrambo Tabora pa je tudi četrti rumeni karton Antonia Azinovića. Drava je bila prva, ki je Sežano zapuščala neporažena, priložnost za popravni izpit pa se rdeče-črnim ponuja že v soboto. Tabor je s šestih gostovanj prinesel le eno zmago, Nafta pa na domačem igrišču letos še ni izgubila. Lendavčani sicer v zadnjih tednih nikakor ne najdejo pravega recepta za ponovitev pomladanskih predstav, ko so z lahkoto razbijali obrambe tekmecev. Tri žoge so spomladi končale tudi v golu Sežancev, kakšen bo sobotni razplet?

 

Nedelja, ob 12.30: BELTINCI - AŠK BRAVO
Sodnik: Alen Bubek
Prenos: Sportklub

Srečanje Nafte in Tabora boste lahko spremljali na spletni strani NZS, v Prekmurju pa bodo tudi kamere Sportkluba. Beltinčane po seriji slabših rezultatov čaka nova zahtevna preizkušnja, saj bodo na prekmurski ravnici gostovali nogometaši Brava. Ljubljančani bodo v nedeljo zagotovo izjemno nabrušeni, saj so med tednom, v zaostali tekmi z Radomljami, doživeli prvi domači poraz in za nameček izgubili prvo mesto, ki so ga ponovno zavzeli po 12. krogu prvenstva. Bravo je v soboto opravil z Brici, slabše pa se je v Postojni godilo četi Zlatka Gaborja. Beltinci so na Notranjskem doživeli še tretji poraz v nizu, z zgolj točko na zadnjih šestih tekmah pa počasi polzijo tudi po lestvici. Prekmurci točke pogrešajo predvsem v domači »šumi«, z vsega tremi točkami so namreč najskromnejše domače moštvo lige.

 

Nedelja, ob 14.00: BRDA - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Vojko Goričan

Beltinci imajo na svojem igrišču precejšnje težave z nabiranjem točk, precej bolje pa gre na domačih Ravnah Fužinarju. Korošci so doma še neporaženi, a jih v nedeljo čaka gostovanje. Denis Halilović in soigralci odhajajo v Goriška Brda, na eno najbolj neugodnih preizkušenj. Brici so v Vipolžah vselej neugoden tekmec, kar dokazuje tudi pogled na izide srečanj. »Vinarji« so doma izgubili zgolj z vodilnimi Radomljami, ob še treh remijih pa so premagali Ankaran Postojno. Spomladi so se v Vipolžah opekli tudi Ravenčani, ki ob dobrih domačih predstavah težje igrajo na gostovanjih, s katerih so prinesli štiri točke. Fužinar ima ob tem tudi precej težav z doseganjem zadetkov, saj je na petih gostovanjih zadel zgolj trikrat. Tudi Brici niso veliko učinkovitejši, v domačih Vipolžah dosegajo zgolj gol na tekmo.

 

Nedelja, ob 14.00: ILIRIJA 1911 - ROGAŠKA
Sodnik: Marko Podgoršek

Kdo se bo veselil v prestolnici? Ilirija, vsaj ob pogledu na zadnje rezultate, počasi pleza iz krize, saj so zeleno-beli po porazu na Ravnah remizirali z Brežicami, nazadnje pa z neugodnih Bilj prinesli tri točke. Zmaga pri novincu v 2. SNL je bila izjemnega pomena, saj je Ilirija pred tem vknjižila šest gostujočih ničel, na Primorskem pa le osvojila prve gostujoče točke. Ilirijanom gre bolje v domači Šiški, kjer bo v nedeljskem popoldnevu gostovala ekipa Rogaške. Slatinčani ne veljajo za pretirano atraktivnega nasprotnika, saj gre za ekipo, ki ne dosega veliko zadetkov, a lahko četo Ibrahima Neskića uvrstimo med trdnejše orehe 2. SNL. Črno-belim v zadnjih tednih resda ne gre po željah, saj so se zadnje zmage razveselili v sedmem krogu, nazadnje pa so praznih rok ostali v dvoboju s Krko. Kdo se bo veselil v nedeljo?

 

Nedelja, ob 14.00: KALCER RADOMLJE - VITANEST BILJE
Sodnik: Dejan Vivod

Lahko Biljenci z velikim presenečenjem ustavijo nalet vse višje letečih Radomljanov? »Mlinarji« bodo v nedeljo v vlogi izrazitega favorita, saj bodo gostili predzadnjo ekipo lige, ki za nameček na petih gostovanjih še ni osvojila točke. To vlogo potrjujejo tudi rezultati Radomljanov, ki z izjemo remija proti Fužinarju meljejo vse pred seboj. Moštvo Nermina Bašića je v zadnjih sedmih krogih osvojilo 22 od možnih 24 točk, po zmagi v Brežicah pa so se rumeni razveselili tudi skalpa Brava. Radomljani so dotlej vodilni ekipi zadali prvi domači poraz, z zmago pa so se zavihteli na prvo mesto. Biljenci lahko v Radomljah zaigrajo povsem sproščeno, saj pri prvouvrščeni ekipi 2. SNL nimajo ničesar izgubiti, lahko pa pripravijo veliko presenečenje, ki smo jim že bili priča na zelenici črno-belih. Lahko ekipa Sandija Valentinčiča predstavo z domačega igrišča prenese tudi na zelenico nekdanjega prvoligaša?

 

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | 2. SNL
    Krka do pomembnih točk, Beltinci zapravili priložnost za vrnitev na vrh lestvice
    S tremi petkovimi tekmami se je pričel 26. krog 2. SNL. Beltinčani so izgubili s Krko in zapravili priložnost, da se vsaj za en dan povzpnejo na vrh lestvice, medtem ko sta se tekmi v Tolminu in Kranju končali brez zmagovalca.
  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.

DELI NA