05.01.2018 | Futsal AA
Video predstavitev: Gašper Vrhovec

Če za koga pravijo, da je mojster za velika tekmovanja, potem je to zagotovo Gašper Vrhovec, ki bo pri 29 letih nastopil na svojem tretjem evropskem prvenstvu - na EP v Belgiji je bil s štirimi goli celo 3. strelec tekmovanja! 

Zagotovo bi imel na svojem kontu še kak nastop več, če ga ne bi ustavile poškodbe. Kar dvakrat je namreč moral na operacijo križnih vezi, pa tudi potem se težave s koleni niso končale. Tudi danes ni povsem čil in zdrav. Potem ko je saniral poškodbo palca na nogi, jo je skupil na tekmi proti Portugalski. A vsakodnevne terapije dajejo sadove, Vrhovec pa miri futsal javnost, njegova levica bo pripravljena za vse napore – v prvi vrsti z željo, da zagreni življenje Srbiji in Italiji.

Reprezentant že oče

„Futsal imam rad,“ pove ponosno in ob tem spomni, da mu je bil šport položen v zibel. Oče Andrej je bil uspešen igralec (pivot) in reprezentant, po njegovih stopinjah pa je šel tudi Gape, kot ga kličejo prijatelji. Sprva je igral nogomet. Tja do 16. leta je vztrajal, potem pa se povsem posvetil futsalu.

Hvaležen mačehi Ireni

„Vedno pozabim, prav je, da se ve: ogromne zasluge za mojo športno pot gredo moji mačehi Ireni. Od 8. do 16. leta me je ves čas vozila na treninge in tekme. Resnično sem ji hvaležen za vse,“ Gašper ni pozabil, kdo je bil sprva njegov šofer. Potem je fant dobil motor in začel hoditi na treninge Futsal kluba Litije. Le 16 mu je bilo, ko je začel, leto za tem je že prišel do prvih minut pri članih – bilo je v sezoni 2005/06, trener pa je bil Tomaž Barbek. „Moj debi... Bil sem povsem telečji, boljše, da ne bi igral,“ se spominja uvoda. Trening in tekme so naredili svoje, Vrhovec se je razvil v vrhunskega igralca, reprezentanta. V mlajših selekcijah nas opozarja tudi njegov brat Nejc, ki mu Gašper svetuje, naj trdo dela in se bori za svoje minute.

Harmonika in motokros

„Kot otrok sem hodil na tekme in navijal na tribuni v litijski dvorani. Spomnim se tudi očetovih tekem. Po njem sem podedoval borbenost in agresivnost. Še več: v očetu sem dobil tudi izvrstnega prijatelja,“ Gašper opiše svoj odnos z očetom, s katerim sta poslovna partnerja pri številnih projektih (gradbeno podjetje, restavracija, kava...). „Očetova vzpodbuda in nasveti so vedno dobrodošli,“ poudari Gašper, ki v svojo športno biografijo dodaja tudi naslov hrvaškega prvaka v – motokrosu! Lani novembra se je okitil s tem naslovom v amaterski konkurenci v razredu MX Open -ligi MX Open.

Vrhovec je tudi ponosen oče, svoje domače pa rad razveseli, ko raztegne meh harmonike. Želi si, da bi Srbi in Italijani v Stožicah plesali, kot bodo Slovenci godli.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 08.01.2019 | Futsal AA
  Leto začenjajo tudi futsal reprezentance
  Prvi bodo na delu igralci reprezentance do 19 let. Selektor Andrej Dobovičnik bo zasedbo zbral zadnji vikend januarja (26. in 27.1.) v Laškem.
 • 20.12.2018 | Futsal AA
  Futsal reprezentanca 3. ekipa leta v Sloveniji
  Na sedmo mesto med ekipami pa se je zavihtel slovenski državni in pokalni futsal prvak Dobovec Pivovarna Kozel, ki je prišel med 16 najboljših ekip v letošnji ligi prvakov, tekmovanje pa je sklenil na 5. oz. 6. mestu.
 • 19.12.2018 | Futsal AA
  Euro 2018 lep spomin, s Slovenijo hoče na SP 2020
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar končuje izredno uspešno leto. Začel ga je s četrtfinalom na Euru 2018 v Ljubljani, nadaljeval z naslovom državnega prvaka Hrvaške, za nameček pa je Makarsko popeljal med 16 najboljših ekip v Evropi.
 • 12.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija kvalifikacije začenja v Ukrajini
  Po žrebu Nyonu so znane skupine predkroga in glavnega kroga kvalifikacij za futsal svetovno prvenstvo, ki bo leta 2020 v Litvi. Slovenska futsal reprezentanca se kvalifikacijam pridruži v glavnem delu (oktober 2019), kjer jo uvodoma čaka skupinski del v Ukrajini.
 • 11.12.2018 | Futsal AA
  Slovenija čaka tekmece v kvalifikacijah za SP 2020
  „Na to svetovno prvenstvo se bo težko uvrstiti, saj gre za tri nivoje kvalifikacij. Konkurenca je močna, na žreb pa ni vpliva. Počakajmo do srede,“ pa dodaja selektor Andrej Dobovičnik.
 • 10.12.2018 | Futsal AA
  Članice trenirale v Podčetrtku
  „Zadovoljen sem s pripravami. Viden je napredek. Očitno je, da so dekleta v tekmovalnem ritmu, to se vidi pri izvedbi. V delo smo vključili tudi novinke, ki so hitro dojele in sprejele akcije, ki jih igramo in izvajamo v naši igri,“ je po vikendu v Podčetrtku povedal selektor Kramberger.
 • 03.12.2018 | Futsal AA
  Zbrala se bo ženska futsal reprezentanca
  „Cilj je jasen: ogrodju reprezentance, ki ga imamo, dodati še kako igralko, ki bi lahko nosila težje breme,“ pa selektor Dejan Kramberger o ciljih zborov, ki sledijo.
 • 31.10.2018 | Futsal AA
  S Hrvaške z izkušnjami in nagrado za fair play
  Pomlajena Slovenija je na turnirju dosegla končno 4. mesto, slavila je Madžarska, ki je na turnirju petih narodov zbrala štiri zmage. Zbrana vrsta selektorja Andreja Dobovičnika je po turnirju prejela tudi priznanje za najbolj fair ekipo turnirja!
 • 30.10.2018 | Futsal AA
  Proti BiH do prve točke
  Slovenska članska futsal reprezentanca je na turnirju v Poreću prišla do prve točke, saj je remizirala z Bosno in Hercegovino, ki je prišla na turnir v Istro v popolni zasedbi. Gole za končnih 4:4 so prispevali Gašper Vrhovec (pomlajeni reprezentanci se je pridružil danes), Nejc Hozjan, Jeremy Bukovec in Nik Zajc.
 • 29.10.2018 | Futsal AA
  Slovenska mladost obetavno z Madžari
  Slovenija je nastopila v spremenjeni postavi v primerjavi s prvo tekmo: v ekipi ni bilo Andreja Mohoriča in Luke Kanca, ki sta zbolela. Ekipi so se naknadno v skladu z dogovorom pridružili Nejc Hozjan, Timotej Debeljak, Jeremy Bukovec in Tilen Gajser.

DELI NA