17.03.2020 | NZS
Video: Uefa preložila člansko EP na leto 2021

Evropska nogometna zveza (Uefa) je po videokonferenčnem sestanku s članicami zveze in drugimi nogometnimi deležniki ter po odločitvi izvršnega odbora tudi uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021, in sicer med 11. junijem in 11. julijem. Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.

"To je bila edina logična rešitev, saj Uefa tako velikega tekmovanja ne more pripeljati v negotovost. To tudi pomeni in je hkrati namen Uefe, da se nacionalna prvenstva, če bodo to razmere dopuščale, lahko odigrajo nekje do konca junija," je dejal Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je bila tudi udeležena na sestanku.

Letošnje EP bi moralo biti med 12. junijem in 12. julijem v 12 evropskih mestih, in sicer v Rimu, Münchnu, Amsterdamu, Koebenhavnu, Bilbau, St. Peterburgu, Bukarešti, Budimpešti, Bakuju, Glasgowu, Dublinu in Londonu.

Na sestanku so se odločili ustanoviti tudi dve delovni skupini. Ena se bo ukvarjala s spremembami zapletenega tekmovalnega koledarja, druga pa bo razpravljala o tem, kako se soočiti s finančnimi posledicami preložitve.

Prestavitev članskega evropskega prvenstva je vodila tudi v preložitev evropskega prvenstva za ženske in evropskega prvenstva do 21 let, natančne datume prvenstev bo UEFA določila v naslednjih tednih.

Poleg tega je postalo tudi jasno, da bosta odpadli predvideni prijateljski tekmi slovenske članske vrste konec marca s Turčijo v Ljubljani in Albanijo v Kopru ter prijateljski tekmi mlade reprezentance s Srbijo in Norveško v Celju oziroma Mariboru.

"Glede na trenutno stanje je jasno, da marčevskih tekem ne bo moč odigrati, tako da tekmi odpadeta. Ostajata pa v koledarju termina konec maja in junija. Če bo vse v redu, bodo takrat tekme odigrane, če ne, pa bomo reagirali v skladu z navodili, ki jih bo pripravila Uefina delovna skupina," je še povedal Mijatović.

Nogometna zveza Slovenije bo vsem kupcem vstopnic oziroma paketov omogočila celotno ali delno (paketi) povrnitev kupnine.

TEKMA Slovenija - Turčija

Sladno s splošnimi pogoji pri nakupu vstopnic NZS obvešča vse kupce posamičnih vstopnic za tekmo Slovenija – Turčija, da bodo lahko kupci zahtevali povračilo kupnine za kupljene vstopnice na prodajnem mestu, kjer so vstopnice kupili. Kupci vstopnic kupljenih preko spleta pošljejo številko nakupa na info@eventim.si in prejeli bodo nadaljnja navodila. Glede na to, da za vse državljane velja splošno določilo, da naj ostanejo doma in omejijo socialne stike, smo skupaj s podjetjem Eventim prisiljeni začasno ukiniti vsa vračila kupnine za kupljene vstopnice. Po koncu začasne odredbe bomo objavili časovno okno, ko bo to zopet mogoče. Prosimo za razumevanje.

PAKET Slovenija-Turčija/Slovenija-Portugalska

Skladno s splošnimi pogoji pri nakupu vstopnic NZS obvešča vse kupce paketa, ki vključuje tekmi s Turčijo in Portugalsko, da v primeru odpovedi obeh tekem oz. da se obe tekmi odigrata brez gledalcev, kupci, na prodajno mesto, vstopnice lahko vrnejo naslednji ponedeljek po datumu odpovedi druge tekme oz. po odigrani drugi tekmi brez gledalcev oziroma najkasneje v roku enega meseca po odpovedi druge tekme oz. po odigrani drugi tekmi brez gledalcev. Kupci vstopnic kupljenih preko spleta pošljejo številko nakupa na info@eventim.si in prejeli bodo nadaljnja navodila. Delno povračilo v primeru odpovedi samo ene tekme bo izvršeno v enakem roku po odigrani drugi tekmi (Slovenija – Portugalska) neposredno preko NZS po postopku, ki ga objavi NZS na svoji spletni strani www.nzs.si  najmanj 7 dni po odpovedi druge tekme.

Ovrednotenje posamezne tekme v paketu:

 

  VREDNOST PAKETA
  45 € 40 € 37 € 33 € 25 € 23 €
Slovenija - Turčija 13 € 11 € 10 € 8 € 7 € 6 €
Slovenija - Portugalska 32 € 29 € 27 € 25 € 18 € 17 €

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | NZS
    Skupaj za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović in generalni sekretar NZS Martin Koželj sta se sestala z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem in njegovimi najožjimi sodelavci, skupaj pa so pregledali dosedanje aktivnosti za zagotavljanje večje varnosti na športnih prireditvah in pri zaostritvi zakonodaje za odpravo huliganstva v športu in se pogovorili o možnih nadaljnjih ukrepih.
  • 15.04.2024 | NZS
    Po 46. seji IO NZS: Objavljen razpis za sofinanciranje nogometne infrastrukture
    Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 46. seji, ki je bila na Brdu pri Kranju, sprejel še razpis za sofinanciranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2024 (SIPN-2024), v katerem bo za sofinanciranje infrastrukture v letu 2024 na voljo 350.000 EUR.
  • 21.03.2024 | NZS
    Po 45. seji IO NZS
    Na Brdu pri Kranju se je v torek na svoji 45. seji sestal Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije. Obravnavali so 16 točk dnevnega reda, ter sprejeli sklep o zasedanju redne letne Skupščine NZS, ki bo 24. aprila 2024.
  • 20.03.2024 | NZS
    Zagotovite si svoj dres slovenske reprezentance
    Nogometna zveza Slovenije z veseljem naznanja začetek večletnega partnerstva z MatchWornShirt, podjetjem, ki je po vsem svetu prepoznan kot vodilni v panogi edinstvenih športnih spominkov. V partnerstvu z več kot 300 ekipami se MatchWornShirt osredotoča na nošene in podpisane nogometne drese ter ponuja bogat izbor zbirateljskih predmetov iz košarke, hokeja in mnogih drugih športov.
  • 20.03.2024 | NZS
    Komisija za pritožbe odločila v primeru NK Maribor
    Komisija za pritožbe Nogometne zveze Slovenije je na svoji seji dne 14. marca 2024 obravnavala pritožbo NK Maribor Branik zoper sklep disciplinskega sodnika NZS št. 6021/24 z dne 26. februarja 2024. Pritožba je bila vložena zaradi kazni, izrečenih NK Maribor Branik za nešportno in neprimerno vedenje njegovih navijačev ter za spodbujanje narodnostne in etične nestrpnosti in drugega nasilja med tekmo.
  • 05.03.2024 | NZS
    Posvet NZS o varnosti na stadionih
    Nogomet, igra moči, strasti in čustev, se ne odvija samo na zelenici, temveč tudi na tribunah, kjer navijači izražajo svojo podporo in ljubezen do igre. Vendar pa se včasih ta strast prelije v nasilje, kot se je nedavno zgodilo v Fazaneriji. Incident na dogodku na tekmi med Muro in Mariborom je bil povod, da je NZS ponovno organizirala posvet na temo varnosti na nogometnih tekmah. Posvet, katerega se udelžijo predstavniki klubov in vseh deležnikov, ki skrbijo za varnost na tekmah, se je tudi letos odvil na Brdu pri Kranju.
  • 29.02.2024 | NZS
    Konstruktiven sestanek za večjo varnost na športnih prireditvah
    Predstavniki Nogometne zveze Slovenije so se s strokovnjaki iz Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Olimpijskega komiteja Slovenije sestali na delovnem sestanku in razpravljali o dodatnih ukrepih in rešitvah za večjo varnost na športnih prireditvah.
  • 26.02.2024 | NZS
    Disciplinski sodnik NZS odločil o odgovornosti NK Maribor
    Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin še ni izdal.
  • 22.02.2024 | NZS
    NZS z državo in OKS o ostrejših ukrepih na športnih prireditvah
    Predsednik Nogometne zveze Slovenije, Radenko Mijatović, se je udeležil posveta z ministrom za notranje zadeve Boštjanom Poklukarjem, ministrom za gospodarstvo, turizem in šport Matjažem Hanom in predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije, Franjom Bobincem. Po posvetu so pristojni napovedali sprejem ostrejših ukrepov za varnost na športnih prireditvah, povod za le-te pa so bili nedeljski izgredi v Murski Soboti.
  • 19.02.2024 | NZS
    Disciplinski sodnik uvedel disciplinski postopek
    Za uvedbo disciplinskega postopka je pristojen disciplinski sodnik NZS, ki je samostojen in neodvisen organ, vezan na disciplinske predpise NZS. Disciplinski sodnik je že prejel poročila uradnih oseb (delegat, sodniki in vodja varnosti) in je uvedel disciplinski postopek, v skladu z običajnim postopkom pa bo oba kluba pozval k posredovanju izjav v povezavi s sinočnjim dogodkom.

DELI NA