17.03.2020 | NZS
Video: Uefa preložila člansko EP na leto 2021

Evropska nogometna zveza (Uefa) je po videokonferenčnem sestanku s članicami zveze in drugimi nogometnimi deležniki ter po odločitvi izvršnega odbora tudi uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021, in sicer med 11. junijem in 11. julijem. Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.

"To je bila edina logična rešitev, saj Uefa tako velikega tekmovanja ne more pripeljati v negotovost. To tudi pomeni in je hkrati namen Uefe, da se nacionalna prvenstva, če bodo to razmere dopuščale, lahko odigrajo nekje do konca junija," je dejal Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je bila tudi udeležena na sestanku.

Letošnje EP bi moralo biti med 12. junijem in 12. julijem v 12 evropskih mestih, in sicer v Rimu, Münchnu, Amsterdamu, Koebenhavnu, Bilbau, St. Peterburgu, Bukarešti, Budimpešti, Bakuju, Glasgowu, Dublinu in Londonu.

Na sestanku so se odločili ustanoviti tudi dve delovni skupini. Ena se bo ukvarjala s spremembami zapletenega tekmovalnega koledarja, druga pa bo razpravljala o tem, kako se soočiti s finančnimi posledicami preložitve.

Prestavitev članskega evropskega prvenstva je vodila tudi v preložitev evropskega prvenstva za ženske in evropskega prvenstva do 21 let, natančne datume prvenstev bo UEFA določila v naslednjih tednih.

Poleg tega je postalo tudi jasno, da bosta odpadli predvideni prijateljski tekmi slovenske članske vrste konec marca s Turčijo v Ljubljani in Albanijo v Kopru ter prijateljski tekmi mlade reprezentance s Srbijo in Norveško v Celju oziroma Mariboru.

"Glede na trenutno stanje je jasno, da marčevskih tekem ne bo moč odigrati, tako da tekmi odpadeta. Ostajata pa v koledarju termina konec maja in junija. Če bo vse v redu, bodo takrat tekme odigrane, če ne, pa bomo reagirali v skladu z navodili, ki jih bo pripravila Uefina delovna skupina," je še povedal Mijatović.

Nogometna zveza Slovenije bo vsem kupcem vstopnic oziroma paketov omogočila celotno ali delno (paketi) povrnitev kupnine.

TEKMA Slovenija - Turčija

Sladno s splošnimi pogoji pri nakupu vstopnic NZS obvešča vse kupce posamičnih vstopnic za tekmo Slovenija – Turčija, da bodo lahko kupci zahtevali povračilo kupnine za kupljene vstopnice na prodajnem mestu, kjer so vstopnice kupili. Kupci vstopnic kupljenih preko spleta pošljejo številko nakupa na info@eventim.si in prejeli bodo nadaljnja navodila. Glede na to, da za vse državljane velja splošno določilo, da naj ostanejo doma in omejijo socialne stike, smo skupaj s podjetjem Eventim prisiljeni začasno ukiniti vsa vračila kupnine za kupljene vstopnice. Po koncu začasne odredbe bomo objavili časovno okno, ko bo to zopet mogoče. Prosimo za razumevanje.

PAKET Slovenija-Turčija/Slovenija-Portugalska

Skladno s splošnimi pogoji pri nakupu vstopnic NZS obvešča vse kupce paketa, ki vključuje tekmi s Turčijo in Portugalsko, da v primeru odpovedi obeh tekem oz. da se obe tekmi odigrata brez gledalcev, kupci, na prodajno mesto, vstopnice lahko vrnejo naslednji ponedeljek po datumu odpovedi druge tekme oz. po odigrani drugi tekmi brez gledalcev oziroma najkasneje v roku enega meseca po odpovedi druge tekme oz. po odigrani drugi tekmi brez gledalcev. Kupci vstopnic kupljenih preko spleta pošljejo številko nakupa na info@eventim.si in prejeli bodo nadaljnja navodila. Delno povračilo v primeru odpovedi samo ene tekme bo izvršeno v enakem roku po odigrani drugi tekmi (Slovenija – Portugalska) neposredno preko NZS po postopku, ki ga objavi NZS na svoji spletni strani www.nzs.si  najmanj 7 dni po odpovedi druge tekme.

Ovrednotenje posamezne tekme v paketu:

 

  VREDNOST PAKETA
  45 € 40 € 37 € 33 € 25 € 23 €
Slovenija - Turčija 13 € 11 € 10 € 8 € 7 € 6 €
Slovenija - Portugalska 32 € 29 € 27 € 25 € 18 € 17 €

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 01.04.2020 | NZS
  Prestavljen junijski reprezentančni termin, prestavljena tekma s Portugalsko
  UEFA je na današnji video konferenci z generalnimi sekretarji petinpetdesetih nogometnih zvez predstavila posodobljen terminski načrt možnih nadaljevanj tekmovanj pod svojim okriljem. Zaradi epidemije korona virusa COVID-19 je izvršni odbor UEFA sprejel odločitev o prestavitvi junijskega reprezentančnega termina, ko bi Slovenija morala igrati s Portugalsko.
 • 27.03.2020 | NZS
  Mijatović: Vsi se soočamo z izpadom prihodkov, NZS v stiku s klubi
  Tako kot po svetu je tudi nogomet v Sloveniji v primežu pandemije. Tekmovanja so prekinjena, zaradi velike negotovosti pa so vse posledice še neznane. Nekateri klubi so že najavili nižanje plač. Vse to namreč vpliva na prihodke, pravi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović, ki je pozval tudi državo, naj ne pozabi na šport.
 • 25.03.2020 | NZS
  Miran Pavlin od 1. aprila v vlogi direktorja reprezentanc
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na 45. seji, ki je zaradi pandemije koronavirusa potekala dopisno, sprejel sklep, da na mesto direktorja reprezentanc s 1. 4. prihaja nekdanji reprezentant in strelec odločilnega zadetka za uvrstitev Slovenije na prvo veliko tekmovanje, Euro 2000, Miran Pavlin.
 • 23.03.2020 | NZS
  NZS o nadaljevanju klubske sezone
  Nogometna zveza Slovenije je na seji odbora za nujne zadeve sprejela sklep, da se prekinitev vseh tekmovanj pod okriljem NZS podaljša do preklica. V najboljšem primeru nadaljevanje Prve lige v začetku maja.
 • 12.03.2020 | NZS
  Tekmovanja prekinjena do konca marca
  Nogometna zveza Slovenije z današnjim dnem prekinja vsa tekmovanja pod svojim okriljem, potem ko je Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) včeraj razglasila pandemijo koronavirusa, širom Slovenije pa se s ponedeljkom zapirajo tudi vse izobraževalne ustanove.
 • 03.03.2020 | NZS
  Čeferin na kongresu Uefe poudaril pomen enotnosti
  Predsednik evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je na letnem kongresu krovne organizacije danes v Amsterdamu poudaril pomen enotnosti evropskega nogometa. Pri tem je ocenil, da je ključno ohranjati dušo nogometa pred dobičkom.
 • 28.02.2020 | NZS
  Priporočila Nogometne zveze Slovenije klubom in obiskovalcem tekem
  Ker v javnosti v zadnjih dneh kroži veliko informacij o koronavirusu (COVID-19) in so v Sloveniji na sporedu javni športni dogodki, razmere in ukrepi za zajezitev virusa pa se hitro spreminjajo, podajamo nekatera osnovna priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).
 • 25.02.2020 | NZS
  Licenčni seminar NZS
  V ponedeljek, 24.2.2020, so se predstavniki klubov Prve lige Telekom Slovenije in Slovenske ženske nogometne lige na Brdu pri Kranju udeležili vsakoletnega licenčnega seminarja Nogometne zveze Slovenije.
 • 16.02.2020 | NZS
  Delegatski seminar NZS
  V soboto, 15.2.2020, je v Ljubljani, v okviru vsakoletnega usposabljanja delegatov NZS, potekal delegatski seminar.

DELI NA