17.03.2020 | NZS
Video: Uefa preložila člansko EP na leto 2021

Evropska nogometna zveza (Uefa) je po videokonferenčnem sestanku s članicami zveze in drugimi nogometnimi deležniki ter po odločitvi izvršnega odbora tudi uradno preložila evropsko prvenstvo 2020 na leto 2021, in sicer med 11. junijem in 11. julijem. Vzrok za preložitev je pandemija novega koronavirusa.

"To je bila edina logična rešitev, saj Uefa tako velikega tekmovanja ne more pripeljati v negotovost. To tudi pomeni in je hkrati namen Uefe, da se nacionalna prvenstva, če bodo to razmere dopuščale, lahko odigrajo nekje do konca junija," je dejal Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije, ki je bila tudi udeležena na sestanku.

Letošnje EP bi moralo biti med 12. junijem in 12. julijem v 12 evropskih mestih, in sicer v Rimu, Münchnu, Amsterdamu, Koebenhavnu, Bilbau, St. Peterburgu, Bukarešti, Budimpešti, Bakuju, Glasgowu, Dublinu in Londonu.

Na sestanku so se odločili ustanoviti tudi dve delovni skupini. Ena se bo ukvarjala s spremembami zapletenega tekmovalnega koledarja, druga pa bo razpravljala o tem, kako se soočiti s finančnimi posledicami preložitve.

Prestavitev članskega evropskega prvenstva je vodila tudi v preložitev evropskega prvenstva za ženske in evropskega prvenstva do 21 let, natančne datume prvenstev bo UEFA določila v naslednjih tednih.

Poleg tega je postalo tudi jasno, da bosta odpadli predvideni prijateljski tekmi slovenske članske vrste konec marca s Turčijo v Ljubljani in Albanijo v Kopru ter prijateljski tekmi mlade reprezentance s Srbijo in Norveško v Celju oziroma Mariboru.

"Glede na trenutno stanje je jasno, da marčevskih tekem ne bo moč odigrati, tako da tekmi odpadeta. Ostajata pa v koledarju termina konec maja in junija. Če bo vse v redu, bodo takrat tekme odigrane, če ne, pa bomo reagirali v skladu z navodili, ki jih bo pripravila Uefina delovna skupina," je še povedal Mijatović.

Nogometna zveza Slovenije bo vsem kupcem vstopnic oziroma paketov omogočila celotno ali delno (paketi) povrnitev kupnine.

TEKMA Slovenija - Turčija

Sladno s splošnimi pogoji pri nakupu vstopnic NZS obvešča vse kupce posamičnih vstopnic za tekmo Slovenija – Turčija, da bodo lahko kupci zahtevali povračilo kupnine za kupljene vstopnice na prodajnem mestu, kjer so vstopnice kupili. Kupci vstopnic kupljenih preko spleta pošljejo številko nakupa na info@eventim.si in prejeli bodo nadaljnja navodila. Glede na to, da za vse državljane velja splošno določilo, da naj ostanejo doma in omejijo socialne stike, smo skupaj s podjetjem Eventim prisiljeni začasno ukiniti vsa vračila kupnine za kupljene vstopnice. Po koncu začasne odredbe bomo objavili časovno okno, ko bo to zopet mogoče. Prosimo za razumevanje.

PAKET Slovenija-Turčija/Slovenija-Portugalska

Skladno s splošnimi pogoji pri nakupu vstopnic NZS obvešča vse kupce paketa, ki vključuje tekmi s Turčijo in Portugalsko, da v primeru odpovedi obeh tekem oz. da se obe tekmi odigrata brez gledalcev, kupci, na prodajno mesto, vstopnice lahko vrnejo naslednji ponedeljek po datumu odpovedi druge tekme oz. po odigrani drugi tekmi brez gledalcev oziroma najkasneje v roku enega meseca po odpovedi druge tekme oz. po odigrani drugi tekmi brez gledalcev. Kupci vstopnic kupljenih preko spleta pošljejo številko nakupa na info@eventim.si in prejeli bodo nadaljnja navodila. Delno povračilo v primeru odpovedi samo ene tekme bo izvršeno v enakem roku po odigrani drugi tekmi (Slovenija – Portugalska) neposredno preko NZS po postopku, ki ga objavi NZS na svoji spletni strani www.nzs.si  najmanj 7 dni po odpovedi druge tekme.

Ovrednotenje posamezne tekme v paketu:

 

  VREDNOST PAKETA
  45 € 40 € 37 € 33 € 25 € 23 €
Slovenija - Turčija 13 € 11 € 10 € 8 € 7 € 6 €
Slovenija - Portugalska 32 € 29 € 27 € 25 € 18 € 17 €

Tekst: STA, MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 30.06.2020 | NZS
  Več kot pol milijona za infrastrukturo
  Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na včerajšnji seji potrdil razpis za financiranje infrastrukturnih projektov v nogometu za leto 2020. NZS bo financirala infrastrukturne projekte v skupni višini 550.000 EUR.
 • 30.06.2020 | NZS
  Izvršni odbor sprejel sestavo članskih lig
  Pred skupščinsko sejo se je v ponedeljek na svoji seji sestal tudi izvršni odbor NZS. Ta je odločal tudi o sestavi lig v članskih kategorijah.
 • 29.06.2020 | NZS
  NZS bo povečala vložek v klubski in mladinski nogomet
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na redni letni skupščini na Brdu pri Kranju potrdila poročilo o delu za leto 2019 in načrte za 2020. Za letošnje leto NZS predvideva 13.975.158 evrov prihodkov, kar je slab milijon manj kot leta 2019.
 • 29.06.2020 | NZS
  Na Brdu pri Kranju redna letna skupščina NZS
  Nogometna družina se bo prvič po koncu epidemije danes sestala na rednem letnem zasedanju najvišjega organa NZS, Skupščine NZS. Na seji, ki je praviloma vsako leto na sporedu aprila, bo Skupščina odločala o letnem programu dela za 2020, ter prislujnila finančnemu poročilu za leto 2019.
 • 17.06.2020 | NZS
  Finale UEFA evropskega prvenstva do 21 let v Sloveniji
  Izvršni odbor Uefe je na današnjem prvem delu svojega zasedanja sprejel nekaj pomembnih odločitev o nadaljevanju nogometne sezone, ki je bila sredi marca prekinjena zaradi pandemije COVID-19. Izvršni odbor je zaradi prilagoditev koledarja odločil, da bo UEFA evropsko prvenstvo do 21 let odigrano v novem formatu. Slovenski del bodo gostili Maribor, Celje in Ljubljana.
 • 05.06.2020 | NZS
  Pogodbena razmerja med igralci in klubi ter poletni prestopni rok 2020
  S sklepom Izvršnega odbora NZS je bila tekmovalna sezona 2019/2020 podaljšana do 31. julija 2020. Na podlagi FIFA priporočil imajo klubi in igralci možnost, da ob soglasju obeh strank podaljšajo iztekajoče se pogodbe do zaključka aktualne sezone, t.j. do 31. julija.
 • 05.06.2020 | NZS
  Nogomet in podjetništvo: anketa za igralce
  Nogometna zveza Slovenije si v okviru projekta SPORT – ENT prizadeva za uspešno in učinkovito vključevanje športnikov v poslovno okolje po koncu športnih karier. Za lažjo pripravo smernic za karierno usposabljane športnikov vse vrhunske nogometaše naprošamo, da izpolnijo kratko anketo.
 • 18.05.2020 | NZS
  Navodila in priporočila za izvajanje nogometnih treningov
  Z današnjim dnem je v veljavo stopil odlok vlade RS o začasnih pogojih za izvajanje športne dejavnosti, ki pod določenimi pogoji omogoča izvajanje procesa športne vadbe športnikom. V primeru, da se bodo nogometni klubi kljub zaključku tekmovanj v letošnji sezoni odločili za izvajanje nogometnih aktivnosti morajo spoštovati priporočila NZS in NIJZ glede varovanja pred okužbo z virusom COVID-19.
 • 18.05.2020 | NZS
  In memoriam: Marko Elsner
  Po hudi bolezni se je zjutraj v 61. letu poslovil legendarni slovenski nogometaš, nekdanji slovenski in jugoslovanski državni reprezentant, Marko Elsner.
 • 16.05.2020 | NZS
  NZS odprla fotografsko razstavo ob stoletnici
  Nogometna zveza Slovenije (NZS) je danes v ljubljanskem Tivoliju odprla fotografsko razstavo ob stoletnici krovne nogometne organizacije, ki bo na ogled do 15. avgusta. Kraj razstave je simboličen, saj so nedaleč stran pred več kot stoletjem prvi slovenski nogometaši igrali prve mednarodne tekme.

DELI NA