19.11.2020 | 1. SFL
Veseli se derbija, o katerem govori cela regija

Na Ptuju je letos zavel nov futsal veter, ki je na novo sestavljeni ekipi dal novega elana. A da bodo Ptujčani po sedmih krogih na vrhu oz. tik pod njim s popolnim izkupičkom, tega pa ni pričakoval nihče. Še več – Ptujčani v petek v tekmi meseca, srečanje bo od 20. ure dalje na ogled na spletni strani futsal.si, gostijo takisto neporaženi Dobovec. Prenos se začne ob 20. uri na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Vrnil se je

„Seveda smo zadovoljni, predvsem pa pripravljeni. To je pravi derbi, o njem se govori po celi regiji,“ pravi trener Robert Grdović, ki se je letos vrnil v slovenski futsal, kjer je pred leti že deloval. Z Mariborčani je bil državni prvak in zmagovalec pokala Terme Olimia v sezoni 2016/2017. Tokrat vrh okuša s Ptujčani.

Kam sodijo?

„Vesel sem, ker smo tudi v torek, čeprav je bil pred tem premor, zabeležili novo zmago. Prvih nekaj minut smo imeli težave, potem pa potrdili svojo kvaliteto. Dobrepolje ni ravno merilo, a zmagati je treba. Ob tem nismo dobili nepotrebnih kartonov, ognili smo se poškodb, pripravljeni čakamo derbi,“ nadaljuje Grdović, ki ponovi že slišano – derbi bo primeren test, da vidijo, kam sodijo.
„Podobno sem rekel tudi proti Litiji, kjer pa smo dokazali, da se lahko kosamo z njo, če pride do polfinala. Petkova tekma z Dobovcem pa bo pokazala, ali smo sposobni za boj za vrh. Ob tem ne pozabimo: čas dela za nas, po treh ali šestih mesecih bomo še boljši,“ poudari Grdović.

Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.

Analizirali Dobovec

„Dobovec ima izvrsten kolektiv in izredne posameznike, ne bom izgubljal besed o njih, ker bi trajalo predolgo. Lep čas že igrajo skupaj, tako v klubu kot po turnirjih. Naša naloga je, da jim pariramo in izkoristimo nekaj pomanjkljivosti, ki jih vendar premorejo. Tu imam v mislih igro na postavljeno obrambo in protinapade,“ opozori Grdović, ki se zaveda, da bo treba v prvi vrsti ustaviti gostujočo igro „1:1“ in sidraša Kristjana Čujca in Luko Perića.

V taboru FC Hiša daril Ptuj so potrdili, da se v ekipo vračata Kevin Caf in Borut Ručna.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.
  • 29.03.2024 | 1. SFL
    Oplast v polfinale, Bronx obstal, KMN Meteorplast podaljšal serijo
    KMN Oplast Kobarid je postal 3. polfinalist. Po zmagi v Sevnici se je ekipa trenerja Jake Sovdata pridružila Dobovcu in Siliku, ki sta si mesto v polfinalu zagotovila kot 1. in 2. ekipa rednega dela. Oplast se bo v polfinalu merili z Dobovcem. Četrtega polfinalista bomo dobili v petek, 5.4.

DELI NA