19.11.2020 | 1. SFL
Veseli se derbija, o katerem govori cela regija

Na Ptuju je letos zavel nov futsal veter, ki je na novo sestavljeni ekipi dal novega elana. A da bodo Ptujčani po sedmih krogih na vrhu oz. tik pod njim s popolnim izkupičkom, tega pa ni pričakoval nihče. Še več – Ptujčani v petek v tekmi meseca, srečanje bo od 20. ure dalje na ogled na spletni strani futsal.si, gostijo takisto neporaženi Dobovec. Prenos se začne ob 20. uri na spletni strani www.futsal.si.

1. SFL, 8. krog, 20.11.
FC Hiša daril Ptuj – FK Dobovec (20.00) (prenos na www.futsal.si)
KMN Sevnica – KMN Tomaž Šic bar (20.00)
KMN Bronx Škofije – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – FC Litija (20.00)
Siliko Vrhnika – ŠD Mlinše (20.00)

Vrnil se je

„Seveda smo zadovoljni, predvsem pa pripravljeni. To je pravi derbi, o njem se govori po celi regiji,“ pravi trener Robert Grdović, ki se je letos vrnil v slovenski futsal, kjer je pred leti že deloval. Z Mariborčani je bil državni prvak in zmagovalec pokala Terme Olimia v sezoni 2016/2017. Tokrat vrh okuša s Ptujčani.

Kam sodijo?

„Vesel sem, ker smo tudi v torek, čeprav je bil pred tem premor, zabeležili novo zmago. Prvih nekaj minut smo imeli težave, potem pa potrdili svojo kvaliteto. Dobrepolje ni ravno merilo, a zmagati je treba. Ob tem nismo dobili nepotrebnih kartonov, ognili smo se poškodb, pripravljeni čakamo derbi,“ nadaljuje Grdović, ki ponovi že slišano – derbi bo primeren test, da vidijo, kam sodijo.
„Podobno sem rekel tudi proti Litiji, kjer pa smo dokazali, da se lahko kosamo z njo, če pride do polfinala. Petkova tekma z Dobovcem pa bo pokazala, ali smo sposobni za boj za vrh. Ob tem ne pozabimo: čas dela za nas, po treh ali šestih mesecih bomo še boljši,“ poudari Grdović.

Vlogo favorita, tisto na papirju, prepusti Dobovcu. Spomni tudi, da so imeli pri gostih praktično aktivno skoraj celo ekipo (njih osem), ki so bili v času premora v slovenski oz. hrvaški reprezentanci, Ptujčani so imeli le Jeremyja Bukovca in Tilna Gajserja v slovenski izbrani vrsti.

Analizirali Dobovec

„Dobovec ima izvrsten kolektiv in izredne posameznike, ne bom izgubljal besed o njih, ker bi trajalo predolgo. Lep čas že igrajo skupaj, tako v klubu kot po turnirjih. Naša naloga je, da jim pariramo in izkoristimo nekaj pomanjkljivosti, ki jih vendar premorejo. Tu imam v mislih igro na postavljeno obrambo in protinapade,“ opozori Grdović, ki se zaveda, da bo treba v prvi vrsti ustaviti gostujočo igro „1:1“ in sidraša Kristjana Čujca in Luko Perića.

V taboru FC Hiša daril Ptuj so potrdili, da se v ekipo vračata Kevin Caf in Borut Ručna.

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | 1. SFL
  Bronxom primorski derbi
  Na 1:1 je poravnal Rok Bešter v 26. minuti, vmes pa so gostje zaradi rdečega kartona ostali brez Aljaža Kusterleta. Po avtogolu Gregorja Kosa je v 30. minuti Bronx povedel 2:1, Dani Vulikič pa je v 37. minuti poravnal na 2:2. Uroš Đurič pa je z 10. golom v 1. SFL poskrbel za zmago škofjotov, zadel je v 38. minuti.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec po derbiju sam na vrhu
  Na 2. mestu ostajajo Ptujčani, ki so klonili ravno proti Dobovcu. Litija in Oplast sta remizirala v Kobaridu (2:2), takisto (2:2) je bilo tudi na Vrhniki med Silikom in ŠD Mlinše. Na Škofijah so Bronxi s 4:1 ugnali Dobrepolje, v Sevnici pa se je treh točk veselil KMN Tomaž Šic bar, ki je z 11:6 ugnal domačine.
 • 20.11.2020 | 1. SFL
  Ob tekmi meseca še štiri izvrstne tekme
  V torek se je igral 7. krog, danes pa je na vrsti 8. krog 1. SFL. Z njim pa tudi tekma meseca, kamere Nogometne zveze Slovenije bodo na Ptuju. Tam se bosta pomerili vodilni ekipi 1. SFL – domači FC Hiša daril Ptuj in FK Dobovec, prenos pa bo na ogled na spletni strani www.futsal.si.
 • 19.11.2020 | 1. SFL
  Kamere na Ptuju na derbiju vodilnih v 1. SFL
  Dobovec ima z 62 doseženimi zadetki 1. napad lige, Ptujčani jim sledijo z 42 goli. Dobovec premore najboljšo obrambo lige (8), FC Hiša daril Ptuj je prejel 16 zadetkov.
 • 18.11.2020 | 1. SFL
  Krog, ko sta se vrnila Mordej in Vrhovec
  Tokratni 7. krog 1. SFL je prinesel veselje tudi dvema reprezentantoma – Roku Mordeju in Gašperju Vrhovcu, ki sta se po zahtevnih poškodbah kolena vrnila na parket. Mordej je okreval od februarja, Vrhovec od oktobra lani.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobovec in Ptuj z goli napovedala derbi 8. kroga
  Zmaga kroga je pripadla vodilni ekipi Dobovca, ki je bil z 11:0 boljši od Sevnice. Za petami Dobovcu je tako in drugače FC Hiša daril Ptuj, ki je z 10:1 v Velikih Laščah opravila z Dobrepoljem. Razpoloženi za igro so bili tudi igralci KMN Tomaž Šic bar, ki so z 8:2 ugnali Siliko. Litija je bila s 5:0 boljša od KMN Bronx, Mlinše pa so se veselile zmage v Posočju (3:5).
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Dobrepolje se sestavlja, Ptujčani brez Ručne
  Danes se bo za prvoligaške točke igralo tudi v Velikih Laščah, kjer FK Dobrepolje gosti ekipo FC Hišo daril Ptuj. Domačini lovijo prvo točko, gostje pa sedmo zmago.
 • 17.11.2020 | 1. SFL
  Vlogo favorita prepuščajo Siliku, ki pripravlja odgovor
  Uvodna tekma 7. kroga 1. SFL se nocoj prične v Ljutomeru, kjer domači KMN Tomaž Šic Bar gosti vrhniški Siliko.
 • 16.11.2020 | 1. SFL
  Zoran Tesko je vodil torkova tekmeca
  Tokratni 7. krog prinaša tudi tekmo v Kobaridu, kjer domači KMN Oplast Kobarid gosti novinca v ligi ŠD Mlinše.

DELI NA