25.01.2021 | 1. SŽNL
Veseli, ker se je vrnila Katarina Gadnik

Članice ŽNK Radomlje so sklenile drugi teden priprav. Zimski del sezone je ekipa zasedla 4. mesto v SŽNL, a z dvema tekmama manj. Pod taktirko trenerja Aljaža Gornika se pripravljajo na nadaljevanje sezone.

Povečati konkurenčnost

„Vse, kar počnemo, je povezano z dolgoročno vizijo kluba. Vizija kluba pa je zelo jasna – razvoj igralk, ekipe in kluba kot celote do nivoja, da bomo sposobni tako na državnem kot na mednarodnem nivoju konkurenčno tekmovati. Zato je potrebno razviti vse vsebine na najvišji možni nivo, tako da bo pripravljalno obdobje potekalo na enak način, kot so ga dekleta že vajena. Gledano s samega nogometnega vidika to pomeni, da se bomo tekom pripravljalnega obdobja ukvarjali z razvojem kondicijske, taktične, tehnične in psihološke priprave ter medsebojno povezanostjo ekipe. Ker so vse vsebine tesno povezane med seboj in za končni vrhunski rezultat enako pomembne, jih bomo tekom vadbenega procesa poskušali čim bolj smiselno povezovati med seboj,“ je trener Aljaž Gornik za klubsko spletno stran strnil priprave, potek in pogled naprej.

Vesel je, ker se je v trenažni proces po poškodbi vključila Katarina Gadnik, polivalentna igralka, na katero trener Gornik še kako računa v nadaljevanju sezone. „Katarina ima velik smisel za igro,“ pravi Gornik, ki se najboljše znajde na položaju sprednje ali zadnje vezne igralke.

V lov na 3. mesto

V ekipi ostali sprememb ni, ne skrivajo pa v taboru Radomljank, da bi se do 15.2. radi še okrepili. Do tedaj pa bodo zagotovo odigrali dve prijateljski tekmi – 7.2. proti avstrijskemu Sturmu (kjer igra Nina Predanič) , 13.2. pa proti ŽNK Nona Pomurje. Ob tem trener Gornik opozori, da v teh časih ni lahko dobiti tekmic, a ne tarna, saj ve, da je za vse situacija dejansko identična.

„Po kakovosti smo tu, da se v SŽNL borimo za 3. mesto. Se pa želimo dolgoročno približali vrhu. To pomeni, da bi radi povečali kakovost igralk, to pa že dosegamo. Iz naše mladinske šole v člansko ekipo prihajajo vse bolj kvalitetne igralke. Smo pa veseli tudi kakšne druge nogometašice iz drugih klubov, ki v našem klub prepoznajo primerno sredino za razvoj in napredek,“ dodaja Gornik, ki mu pri delu asistirajo trenerka Katarina Jagarinec, trener vratark Valentin Videgar in Karmen Ulbin, ki vodi ekipi U15 in U17.

Tekst: D.P. , ŽNK Radomlje
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 23.05.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija v novo sezono z novim trenerjem
  Minulo nedeljo se je končalo 30. jubilejno državno prvenstvo članic. ŽNK Olimpija Ljubljana je zasedla 2. mesto, osvojila je pokal. Vodstvo ljubljanskega kluba pa se je odločilo za trenersko menjavo. Miki Kondić ni več trener članic ljubljanskega kluba.
 • 22.05.2022 | 1. SŽNL
  S tremi tekmami sklenili jubilejno sezono
  Končana je 30. jubilejna sezona SŽNL. Deveti naslov prvakinj so že v soboto osvojile igralke ŽNK None Pomurje Beltinci. Drugo mesto je z identičnim številom točk (58) dosegla Olimpija, 3. mesto je pripadlo Radomljam. Ana Milović je s 66 goli prva strelka tekmovanja.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke z remijem do devetega naslova
  Ekipa trenerja Zlatka Gaborja je na zadnji prvenstveni tekmi doma v Beltincih remizirala z ljubljansko Olimpijo (0:0) in si priigrala točko, ki jo ob boljši medsebojni razliki proti Olimpiji pelje na vrh.
 • 21.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltincih želijo postaviti piko na i jubilejni sezoni
  Danes bomo v Beltincih ob skorajšnjem koncu jubilejne 30. sezone SŽNL dobili državne prvakinje. V igri za laskavi naslov sta zasedbi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. Prenos tekme 21. kroga bo na Sportklubu, obračun se začne ob 17.30.
 • 20.05.2022 | 1. SŽNL
  Po zaslugi trenerja mirno in samozavestno na zadnjo tekmo sezone
  »Trenirale smo dobro, pripravljene smo na sobotno tekmo. Motivacija je na pravi ravni,« uvodoma pove Špela Kolbl, vodnilna strelka in kapetanka ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki jutri ob 17.30 v Beltincih s tekmo proti ŽNK Olimpija Ljubljana končuje sezono.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  V Beltince na derbi pripravljene na vse
  V Beltincih v soboto, 21. maja, ob 17.30 igrata domači ŽNK Nona Pomurje in gostujoča vrsta ŽNK Olimpije Ljubljana. Ekipi sta pred zadnjo tekmo prvenstva točkovno poravnani. Pomurkam vse razen poraza prinaša naslov, Olimpija pa mora za novo lovoriko zmagati. Prenos tekme bo na Sportklubu.
 • 19.05.2022 | 1. SŽNL
  Vlogo favoritinj prepuščajo Olimpiji
  Na zadnjih 90 minut sezone prihajata ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana točkovno poravnani – oboji so zbrali po 57 točk. A je računica preprosta – Pomurke bodo prvakinje, če ne izgubijo, Olimpiji šteje le in samo zmaga.
 • 15.05.2022 | 1. SŽNL
  Štiri prepričljive zmage, poraženke brez gola
  Za nami je 20. krog SŽNL, ko so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Cerklje (tudi pred kamerami NZS), ŽNK Radomlje in ŽNK Olimpija Ljubljana. Ob pogledu na lestvico je jasno,  ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana na (medsebojno) tekmo zadnjega kroga prihajata točkovno poravnani – oboji so zbrali 57 točk.
 • 14.05.2022 | 1. SŽNL
  Prenos z Gorenjske
  V nedeljo bodo na sporedu še tri tekme v SŽNL, igra se 20. krog. Prva tekma je že za nami, Olimpija je bila boljša od Krima. Kamere bodo jutri na Gorenjskem, kjer ŽNK Cerklje gostijo ptujsko vrsto ŽNK Doxakey, popoldne bosta še tekmi v Ljubljani in v Radomljah.
 • 13.05.2022 | 1. SŽNL
  Predzadnji krog se bo sklenil v nedeljo
  V sredo se je sklenilo pokalno tekmovanje, v prihodnjih devetih dneh pa se bo sklenilo tudi državno prvenstvo Liga SŽNL. Pred nami je še osem tekem, prva od teh pa že v petek. V Ljubljani se bosta pomerili zasedbi ŽNK Olimpije Ljubljana in Krima, ostale tri tekme bodo v nedeljo, 15. maja.

DELI NA