26.03.2020 | Futsal AA
Vesel, ker se lahko uči od Damirja Puškarja

V letošnji sezoni se je prvič na tuje podal tudi 24-letni vratar slovenske reprezentance Tjaž Lovrenčič, ki uspešno igra v 2. italijanski ligi. Tjaž je član kluba U.S. Saints Pagnano, ki v svoji skupini 2. lige zaseda 8. mesto v 14-članskem tekmovanju. Liga je zavoljo koronavirusa prekinjena, čas pa primeren, da se Tjaž ozre nazaj na odigrano in pokazano na tujem. O tem je spregovoril tudi v Futsal Magazinu!

Razlika je velika

Tjaž je bil sprva član Benedikta, še lani se je kalil v Mariboru, kamor ga je dal pripeljati tedanji trener vijoličastih Tomislav Horvat. Poleti pa je padla odločitev, da se Tjaž seli na tuje.
„Preskok je bil velik, a sem se hvala bogu vedno na to pripravljal. Vedno sem si želel. S pomočjo spleta okoliščin mi je uspelo, vse pa se je obrnilo meni v prid,“ Tjaž o tem, kako je prišel v Italijo. Začetki nikoli niso lahki, če si na tujem pa sploh.

Futsal Magazin 24/2020:

Vse v funkciji futsala

„Prve tedne je bilo malce težko glede jezika. A na srečo vsi v klubu govorijo angleško. Zdaj pa sem se tudi sam že naučil jezika,“ se pohvali Tjaž, ki v Italiji živi za futsal. Ob 10.30 ima prvi trening, praviloma gre za delo v fitnesu, da izboljša svojo fizično pripravljenost. Po kosilu je na vrsti počitek, ob 19.00 pa je že na poti v dvorano. „Uvodoma je ob pol osmih videoanaliza, od 20.30 dalje pa dve uri treninga,“ še doda Tjaž, ki je zbral 18 tekem v tej sezoni.

Praktično doma

Vmes je bil aktiven tudi v slovenski članski reprezentanci. V dresu članov se je v Mariboru pomeril z Italijo. „To je bilo posebno srečanje. Vrnil sem se v svoje domače kraje, na tribuni je bil večji del moje družine. Posebni občutki res... Vsekakor pa take tekme dajo še dodatno motivacijo!“ se Lovrenčič ozre na 3. december 2019, 1:2 je bilo za Italijo.

V dresu Slovenije U21 ima Tjaž 21 tekem, pri članih 15. „Vsi vemo, kaj pomeni biti del reprezentance. Že samo, da si tu in se učiš in napreduješ ob spremljanju Damirja Puškarja, je velika stvar. Vsi vemo, kaj v evropskem in svetovnem merilu pomeni Damir Puškar,“ še doda Tjaž.

Decembrsko presenečenje

Decembra so Tjaža v Italiji obiskali tudi njegovi navijači in podporniki iz Benedikta in okolice, ki so mu ob tej priliki predali dres in zastavo domače občine.

Tekst: Futsal.si
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 25.10.2020 | Futsal AA
  Fetiću slovenski derbi, točka za Lovrenčiča
  Sredi novembra, točneje 14.11., s tekmovanjem, državnim prvenstvom, v Avstriji začne Irnes Škorič, ki bo v torek dobil tekmece v kvalifikacijah za ligo prvakov. Škorič je član avstrijskega moštva Allstars Wiener Neustadt.
 • 15.10.2020 | Futsal AA
  Generalka proti Bosni in Hercegovini
  Ti dve tekmi bosta zadnji test pred skorajšnjim začetkom kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022. Slovenija bo uvodno tekmo odigrala 8. decembra doma, tekmec pa boljša ekipa iz para Švica/Nemčija, ki ju čakajo predkvalifikacije, ki bodo med 2.11. in 11.11.
 • 11.10.2020 | Futsal AA
  Začela Fetić in Bizjak, 2. gol Osredkarja
  Vse več je slovenskih reprezentantov, ki se merijo na tujem. Za Igorjem Osredkarjem je v dresu Makarske 2. krog hrvaške lige. Osredkar je prispeval gol (tisti peti po vrsti za zmago ekipe v Osijeku), 2:5 je bilo.
 • 05.10.2020 | Futsal AA
  Osredkar sezono začel z zadetkom in zmago
  Prihodnji teden bosta s tekmami v italijanski ligi začela Dejan Bizjak (Signor Pestito CMB Matera) in Alen Fetić (AcquaeSapone Unigross). V nadaljevanju meseca sezono v Italiji začeli tudi Tjaž Lovrenčič, Nejc Hozjan, Nejc Kovačič in Žan Koren.
 • 21.09.2020 | Futsal AA
  Z optimizmom zrejo v prihodnost
  „Moram spet pohvaliti ekipo, ki izpolnjuje prvotni plan: to je agresivna obramba in napad v pravem trenutku. Zelo smo neugodni za ekipe, ki si podajajo žogo. Moram reči, da fantje prav uživajo igrati na tak način. Čestitke še enkrat,“ je po uspešnem vikendu in pripravah povedal selektor Tomislav Horvat, njegova zasedba pa je dvakrat porazila Srbijo.
 • 20.09.2020 | Futsal AA
  Še v drugo porazili Srbijo
  Slovenija je danes odigrala 263. uradno tekmo – izkupiček pa tak: 117 zmag, 41 remijev in 101 poraz. Dosegla je 815 golov in jih prejela 668. Igor Osredkar je rekorder po številu nastopov (158) in zadetkov (78) v dresu Slovenije.
 • 19.09.2020 | Futsal AA
  Prepričljivo boljši od Srbije
  Slovenska futsal reprezentanca je v prijateljski tekmi v Laškem navdušila z igro in s 4:0 porazila Srbijo. Ekipi se bosta pomerili vnovič jutri, tekma bo v Laškem, a zaprta za javnost.
 • 18.09.2020 | Futsal AA
  Selektor Horvat zbral igralce v Laškem
  Na četrtkovem treningu je vse zbrane uvodoma pozdravil Vlado Močnik, član izvršnega odbora Nogometne zveze Slovenije in tehnični koordinator futsal reprezentanc.
 • 15.09.2020 | Futsal AA
  "Slovenija premore zelo dobre igralce!"
  Prvi zbor je tu. Članska futsal reprezentanca se bo zbrala v Laškem, kjer bo novi selektor Tomislav Horvat svoje varovance pričakal v četrtek, 17.9.. V soboto in nedeljo, 19.9. in 20.9., sta na sporedu tekmi s Srbijo.
 • 10.09.2020 | Futsal AA
  Tušar zabija na Češkem
  Na Hrvaškem, kjer nadaljuje kapetan reprezentance Igor Osredkar, bodo prvi krog domače lige odigrali v prvih dneh oktobra. Še teden dni kasneje bodo začeli v Italiji.

DELI NA