11.06.2018 | Ženska A
Verjamejo, da lahko na Islandiji presenetijo

Danes se nadaljujejo kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2019, naša ženska članska izbrana vrsta pa gostuje na Islandiji. Na sedmi tekmi kvalifikacij lovi tretjo zmago. Obračun v Reykjaviku, glavnem mestu otoške države, se začne ob 20. uri. Islandija je še edina neporažena ekipa v kvalifikacijski skupini 5; premore 13 točk, a tekmo manj kot vodilna Nemčija. Slovenija je na 4. mestu (šest tekem, šest točk).

Kvalifikacijske za SP 2019, Reykjavik, 11.6.
Islandija – Slovenija (20.00)

Kvalifikacijska skupina 5:
Nemčija 15 (6 tekem)
Islandija 13 (5)
Češka 7 (5)
Slovenija 6 (6)
Ferski otoki 0 (6)

Upoštevala navodila stroke

Varovanke selektorja Boruta Jarca so v petek uspešno začele skandinavsko turnejo, saj so s 4:0 porazile Ferske otoke. Slovenija je igrala potrpežljivo in učinkovito, ko je pletla mrežo okoli domačink. Selektor Jarc je bil s predstavo zadovoljen, na dobro tekmo pa računa tudi danes. Težav s poškodbami ni.

„Stanje v ekipi je dobro, igralke so pripravljene, zdravstveni bilten je pozitiven. Bolezni ni, smo maksimalno pripravljeni!“ javlja selektor Jarc, ki mu je jasno, da ga danes čaka tekmec iz zgornjega ranga evropskega ženskega nogometa.

„Na naši prvi medsebojni tekmi smo drugi polčas odigrali 0:0, če smemo tako reči. Vemo, da nas čaka čvrst tekmec, ki pa ga želimo presenetiti in priti do kake točke!“ je jasen Jarc, potem pa navrže še tole: „Islandijo poznamo, od prve minute bodo začele odločno in skušale ta tempo zadržati vseh 90 minut. Imajo pa tudi nihanja, to je treba izkoristiti!“

Pomembno vlogo v ekipi pa bosta tudi danes imeli kapetanka Mateja Zver in njena namestnica Dominika Čonč.

Že v petek mislile na Islandijo

„S tekmo proti Ferskim otokom sem zadovoljna. Moramo pa odpraviti nekaj napak, ki se nam ne smejo dogajati proti močnejšim reprezentancam, ki bi takoj izkoristile in kaznovale našo nepazljivost. Ampak smo mlada reprezentanca, punce poslušajo vsa navodila, ki nam jih strokovni štab daje na treningih in na sestankih! Že v petek na regeneracijskem treningu smo se taktično pripravljale na Islandijo,“ je uvodoma povedala kapetanka Mateja, ki se je po pol leta prisilnega počitka mojstrsko vrnila v ekipo, k zmagi na Ferskih otokih je prispevala tudi dva zadetka.

Povsem konkurenčni

„Islandijo dobro poznamo, naredili smo nekaj videoanaliz s tekme v Lendavi, kjer se je videlo, da smo bili v drugem polčasu konkurenčni zelo močni Islandiji. Če bomo prave in upoštevale in maksimalno izpolnjevale vsa navodila, potem lahko presenetimo! Domačinke nas morajo premagati, če hočejo na vrh skupine,“ nadaljuje Mateja, ki opozori, da so domačinke fizično močne, a da jim mora naša vrsta preprečiti razviti igro. Zverova za konec ne pozabi pohvaliti dobre energije in vzdušja, ki preveva izbrano vrsto.

Trije slovenski aduti

„Vsi vemo, da je Islandija zelo močna reprezentanca: tako fizično kot tudi nogometno, tako da nas čaka ena težka tekma. Slovenija je danes definitivno boljša ekipa kot pred dvema mesecema. Od akcije s Srbijo dalje iz akcije v akcijo rastemo kot ekipa na čisto vseh področjih, plus tega pa smo po zadnji tekmi z Islandijo spoznale, da jim lahko najmanj enakovredno pariramo in smo zato dosti bolj samozavestne in ambiciozne pred to tekmo,“ pa pristavi Dominika Čonč, ki nameni še nekaj besed nocojšnji preizkušnji: „Naši aduti so agresivna in disciplinirana obramba ter hitri protinapadi. Ne gremo pa se branit, ampak igrat! Kot sem že rekla: na prejšnji tekmi smo dokazale: če igramo tako, kot znamo, potem lahko Islandiji enakovredno pariramo!“

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 15.02.2019 | Ženska A
  Ženska reprezentanca na turnir na Hrvaško
  Tokrat je pred nami mednarodni turnir Croatia Cup, ki bo potekal med 25.2. in 4.3. v Zagrebu. Slovenija se bo uvodoma v skupini pomerila s Hrvaško (51. ekipa na Fifini lestvici) in Ukrajino (24.), ob koncu turnirja pa sledi še obračun za končno mesto.
 • 01.02.2019 | Ženska A
  Članice na turnir v Zagreb
  Slovenija bo med 26.2. in 2.3. igrala v predtekmovanju skupine 1, kjer bosta še Ukrajina in Hrvaška. Četrtega marca sledijo še izločilni boji za skupno zmago na turnirju. V skupini 2 bodo igrale Srbija, Bosna in Hercegovina ter Črna gora.
 • 21.01.2019 | Ženska A
  Slovenija s 4:0 porazila Črno goro
  "Naša ekipa je dominirala vseh 90 minut. Domačinke so imele svoj taktični način in model igre, s katerim so nas hotele presenetiti, a jim ni uspelo. Potrebovali smo en polčas, da smo začeli vsaj delno izpeljevati zadeve, ki jih že znamo in jih lahko ponavljamo."
 • 20.01.2019 | Ženska A
  Proti Črni gori velja le zmaga
  „Mislim, da bo tekma težka, Črna gora pa sodi v kakovostni rang Albanije. Moramo se držati taktičnih navodil in biti zbrane pri zaključkih. Šteje samo zmaga!“ odločno prvo tekmo v letu 2019 napove kapetanka Mateja Zver.
 • 18.01.2019 | Ženska A
  Po dober trening in korak bližje igri na rezultat
  Danes se bo prvič v letu 2019 zbrala ženska članska reprezentanca, ki jo v ponedeljek čaka prijateljska tekma s Črno goro. Leto 2018 je bilo za Slovenijo uspešno, v letu 2019 pa želi zasedba selektorja Boruta Jarca narediti korak naprej. Začenši s tekmo proti Črni gori.
 • 04.01.2019 | Ženska A
  Članice proti Črni gori
  Slovenska ženska reprezentanca bo v mesecu januarju opravila uvodno akcijo v letu 2019. Tokrat bo izbrana vrsta, ki jo od lani uspešno vodi selektor Borut Jarc, gostovala v Črni Gori. Z vrstnicami se bodo pomerile v ponedeljek, 21.1.
 • 08.11.2018 | Ženska A
  Članice uspešno končale leto 2018
  Slovenija je začela tekmo v pričakovani postavi, pa tudi z jasno usmeritvijo: odločno, agresivno in dominantno. Zato so bile naše reprezentantke nemudoma nagrajene. V 4. minuti so v svoji obrambni polovici gostje slabo vrnile žogo zavoljo pritiska Slovenije. Vse skupaj je pozorno spremljala kapetanka Mateja Zver.
 • 08.11.2018 | Ženska A
  Strpno in potrpežljivo do zmage
  V Gornji Radgoni je vse nared za nogometni praznik. Ob 14. uri se bosta pomerili ženski članski vrsti Slovenije in Albanije, poprej pa bo v Gornji Radgoni potekal še Festivalni dan ženskega nogometa Rada igram nogomet.
 • 06.11.2018 | Ženska A
  Proti Albaniji računa na podporo s tribun
  „Igramo v Gornji Radgoni, tekma je ob 14. uri, nadejamo pa se močne podpore s tribune. Tudi tako bomo lažje prišle do pozitivnega rezultata!“ sklene kapetanka izbrane vrste Mateja Zver.
 • 05.11.2018 | Ženska A
  Članice želijo leto 2018 skleniti z zmago
  Danes se bo zbrala slovenska ženska članska reprezentanca, ki jo do konca koledarskega leta čaka še ena preizkušnja. V četrtek, 8.11., se bo izbrana vrsta selektorja Boruta Jarca pomerila z Albanijo. Tekma bo ob 14. uri v Gornji Radgoni.

DELI NA