07.08.2019 | 1. SŽNL
Verjame v ekipo, verjame v tri zmage

V Beltincih in Murski Soboti se je s tekmo med škotskimi podprvakinjami in prvakinjami Gruzije začel eden od desetih kvalifikacijskih turnirjev za preboj v ligo prvakinj. Ob 20.45 v Murski Soboti začenjajo tudi slovenske državne prvakinje ekipa ŽNK Nona Prekmurje Beltinci, v njenem dresu pa izkušena Tjaša Tibaut.

Kvalifikacije za ligo prvakinj:

7.8.
Športni park Beltinci
Hibernian Ladies FC (ŠKO) - FC Nike (GRU) 3:0

Mestni stadion Fazanerija
Cardiff Met Ladies FC (WAL) - ŽNK Nona Pomurje Beltinci (SLO) (20.45) (prenos tekme na spletni strani www.nzs.si)

10.8.
Športni park Beltinci
Hibernian Ladies FC (ŠKO) - Cardiff Met Ladies FC (WAL) (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci (SLO) - FC Nike (GRU) (17.00) (prenos tekme na spletni strani www.nzs.si)

13.8.
Mestni stadion Fazanerija
FC Nike (GRU) - Cardiff Met Ladies FC (WAL) (17.00)

Športni park Beltinci
ŽNK Nona Pomurje Beltinci (SLO) - Hibernian Ladies FC (ŠKO) (17.00) (prenos tekme na spletni strani www.nzs.si)

Pozitivna ocena priprav

„Motivacija ni sporna. Še več jo je!“ poudari Tibautova, ki je odločena, da s svojimi izkušnjami pomaga mladim soigralkam na poti do lige prvakinj. „Odločila sem se, da ostanem v Sloveniji in z domačim klubom naredim uspešno zgodbo. Se pa tudi zavedam, da sem v teh nogometnih letih, ko pred mano ni več veliko let kariere,“ pripoveduje Tjaša.

Pohvalila je priprave, ki jih je ekipa opravila pod taktirko trenerke Nuše Ladinek, ob tem pa dodala, da je imela nekaj težav z gležnjem, ki pa so zdaj na srečo preteklost. Ekipa je opravila s šestimi pripravljalnimi tekmami. „Zame štejejo le zmage. A menim, da smo se dobro kosale z vsemi ekipami. Tudi tam, kjer nismo zmagale, bi lahko iztržile več. Na vseh tekmah smo si ustvarile precej priložnosti. Vedeti pa je treba, da smo nekaj uvodnih tekem odigrale brez taktične priprave na nasprotnice, saj smo bolj nabirale kilometre,“ izkušeno pristavi Tjaša Tibaut, ki izpostavi pomen zmage na generalki proti Splitu. „Hotele smo zmagati, bolj smo si želele, tekma je bila tudi prestižnega pomena,“ še izvemo.

Dober obisk

Kvalifikacije so tu. „Želim si, naredile bomo vse, da maksimalno izkoristimo in unovčimo, kar smo delale in se pripravljale na ta turnir. Imamo kvalitetno ekipo. Na koncu se bo veselil tisti, ki bo pokazal več želje in volje. Prepričana sem, da smo sposobne do zmage na vsaki od treh tekem!“ je odločna Tjaša, ki velike upe polaga že v nocojšnje srečanje z državnimi prvakinjami Walesa.

„V kvalifikacijah za ligo prvakinj je v Prekmurju vedno lep in dober obisk na tribunah. Nadejam se, da bo tudi letos tako ali še malce boljše,“ sklene Tjaša, ki ji je jasno, da igra nogomet v okolju, ki ima nogomet preprosto rado! Naj se to potrdi tudi nocoj.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Pomurje/B.R.

SORODNE NOVICE

 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Začenja se 28. sezona SŽNL, uvodoma prenos iz Cerkelj
  Uvodoma se bo igralo v Ljubljani, Kopru, Mariboru in Cerkljah. Z željo po še dodatni popularizaciji ženskega nogometa pa nas že v uvodu v prvenstvu čaka prenos tekme. Kamere Nogometne zveze bodo v Cerkljah na Gorenjskem, kjer pri ŽNK Cerklje gostuje ŽNK Radomlje.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Prvakinje na Bonifiko z novim trenerjem
  Aktualne državne in pokalne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci 28. sezono SŽNL začenjajo na koprski Bonifiki. A brez dosedanje trenerke Nuše Ladinek, ki je po nastopu v kvalifikacijah za ligo prvakinj odstopila.
 • 17.08.2019 | 1. SŽNL
  Tudi na Obali ambiciozno v novo sezono
  V novi sezoni SŽNL, državnega prvenstva članic, bo v ligi nastopala tudi zasedba Koper Obala, ki 1. krog SŽNL jutri začenja s tekmo proti pokalnim in državnim prvakinjam ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 16.08.2019 | 1. SŽNL
  Pred kamerami NZS želijo tri točke
  Članice so začele z državnim prvenstvom v sezoni 1992/1993. Prva prvakinje so postale igralke Krima, v nedeljo, 18. avgusta, pa se začenja 28. sezona. V tekmovanju bo nastopilo osem ekip, naslov prvakinj branijo Pomurke.
 • 11.08.2019 | 1. SŽNL
  Olimpija cilja na obe domači lovoriki
  Začetek tekmovanja v SŽNLK z velikimi pričakovanji in upi pričakujejo tudi v taboru ŽNK Olimpija Ljubljana, ki je v lanski sezoni po dveh naslovih državnih prvakinj prvenstvo sklenila na 2. mestu.
 • 07.08.2019 | 1. SŽNL
  Z gledalci in s kančkom sreče do lige prvakinj
  V Murski Soboti se bodo varovanke trenerke Nuše Ladinek uvodoma pomerile s prvakinjami Walesa. Tekmo boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 06.08.2019 | 1. SŽNL
  Krimovke boljše od Američank
  Uvodoma so se pomerile z Olimpijo, ki je bila na koncu boljša z rezultatom 5:4. Sledil je obračun z Mariborom, tekma pa se je končala z remijem (1:1). Minulo soboto so se na poti na priprave varovanke Davida Fekonje srečale še z avstrijsko vrsto Carinthias.
 • 05.08.2019 | 1. SŽNL
  Radomljanke na Slovaškem in v Avstriji
  Pod taktirko trenerja Bojana Taneskega, na klop je sedel letos poleti, so uvodoma z 8:3 porazile FC Petržalka, potem pa so remizirale SK Slovan Bratislava (2:2), gola je prispevala Zala Kuštrin.
 • 04.08.2019 | 1. SŽNL
  Po treh letih bi rade pustile pečat
  Priprave so za njimi, prvi vtisi sklenjeni, pred zasedbo trenerke Nuše Ladinek pa sklepno piljenje forme za skorajšnji začetek kvalifikacij za ligo prvakinj. Pomurke uvodno tekmo igrajo v Murski Soboti v sredo, 7. avgusta.

DELI NA