25.04.2021 | 1. SŽNL
V znamenju vodilne trojice

Sklenil se je 17. krog SŽNL, zmag so se veselile vodilne tri ekipe lige. V četrtek, 29. aprila, bosta na programu polfinalni tekmi pokala, prvenstvo pa se nadaljuje 2. maja z 18. krogom.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje 9:0 (7:0)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor 2:0 (1:0)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje 6:0 (3:0)

SŽNL, 18. krog, 2.5.
ŽNK MB Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Cerklje – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 30
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 24
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 22
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 18

Pomurke so prišle do 14. zmage v tej sezoni. Z 9:0 so odpravile ŽNK Cerklje. V prvem polčasu so varovanke trenerja Sandija Bauerja dosegle sedem golov, v nadaljevanju še dva. S štirimi goli se je izkazala kapetanka Špela Kolbl, tri je dodala Kaja Korošec, med strelki sta se vpisali še Sara Makovec in Nina Kajzba.

Z učinkovito igro so se izkazale tudi igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, ki so bile s 6:0 boljše od Radomelj. V prvih petih minutah je s 30 goli vodilna strelka lige Ana Milović zadela dvakrat. Izabela Križaj je v 34. minuti postavila rezultat polčasa (3:0), potem pa tudi prva načela mrežo gostij v 2. polčasu. Do konca tekme se je z dvema zadetkoma proslavila še Manja Rogan„Za nami je zelo zahtevna tekma proti močnim nasprotnicam. Tekma je potekala tako kot smo pričakovali. Glede na razmerje moči med ekipama, so nasprotnice pričakovano večji del tekme napadale, naše punce pa so imele veliko dela v fazi branjenja. Generalno gledano jih moramo pohvaliti, saj so prikazale ogromno taktičnega znanja in voljnega momenta v fazi branjenja. Na tak način smo tudi dokaj uspešno nevtralizirali kakovost nasprotnic. Končni rezultat bi lahko bil nižji, ampak žal naša vratarka danes ni imela najboljšega dne. Prav tako pa se moramo izboljšati tudi ob prekinitvah v fazi branjenja, kjer morajo punce prevzeti odgovornost, pokazati karakter in biti veliko bolj odločne. Glede na to, da imamo polovico ekipe mladoletne, pa so taki izzivi popolnoma pričakovani in jih moramo vzeti v zakup. Si pa vsi skupaj želimo, da bi mlade punce čim prej osebnostno in nogometno dozorele. To jim bo potem dalo osnovo, da bodo znotraj nogometne igre lahko bolj sproščene in učinkovite, hkrati pa bomo lahko tudi proti močnejšim ekipam bolj konkurenčni. Sicer pa smo imeli tudi na današnji zahtevni tekmi dovolj poguma, da smo ostali zvesti filozofiji kluba - uveljavljanju mladih igralk. Tokrat smo poleg letnika 2003 in 2004, priložnost za igro ponudili tudi igralki letnika 2005. Za tako mlade punce so tako zahtevne tekme, kot je bila današnja, neprecenljiva izkušnja. Veseli smo, da mlade igralke dobro izkoriščajo svojo priložnost ter zaostrujejo konkurenco v članski ekipi. Srčno upam, da bodo te punce ostale na realnih tleh ter da bodo še naprej nadaljevale s tako delovno vnemo in željo po dokazovanju ter napredku. V tem primeru je naša prihodnost zagotovo zelo svetla!“ je po tekmi razmišljal trener Radomljank Aljaž Gornik, ki to pot tekmo spremljal s tribune.

Sosedski derbi, tekmo 3. in 4. ekipe SŽNL, so dobile krimovke, ki so bili z 2:0 boljše od ŽNK Maribor Tabor. Mirjam Kastelec je povedla domačinke v vodstvo v 18. minuti. To je bil njen sploh prvi gol v SŽNL po 18.10. 2020, končni rezultat pa je v svoji 4. tekmi s prvencem v SŽNL postavila Karin Miklič. Gostje so prišle na tekmo v močno zdesetkani postavi, brez rezerve na klopi. „Nad prikazano igro ne moremo biti ravno zadovoljne. Pred pokalno tekmo bo treba nekaj malenkosti še popraviti. Čestitam ekipi Maribora za borbeno igro,“ je v imenu krimovk povedala trenerka igralka Lucija Grad.

„Težka tekma, prišli smo z močno oslabljeno postavo. Čestital bi svojim puncam za prikazan pristop, borbo in željo v tekmi. Žal se nam ni izšlo za pozitiven rezultat. Čestitam ekipi Krima za zmago,“ pa je pristavil trener Mariborčank Martin Cvetič.

Ženski pokal NZS, polfinale, 29.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (17.00)
ŽNK MB Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.
 • 24.04.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamerami poudarek na napadu
  Pred članskimi ekipami SŽNL je pestrih osem dni. V nedeljo je na sporedu 17. krog, prenos bo iz Bratoncev, četrtek, 29.4., je rezerviran za pokalni polfinale, 2. maj pa za 18. krog. V nedeljo prenos tekme iz Bratoncev.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke serijsko, krimovke čvrsto na 3. mestu
  Tokratni 16. krog SŽNL je postregel s prepričljivima zmagama ŽNK Olimpije Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci, tesno pa je bilo v Radomljah, odkoder se domov s točkami vračajo ŽNK Krim RollJet. Prvenstvo se nadaljuje v nedeljo, 28.4., na vrhu lestvice strelk ostaja Ana Milović.
 • 18.04.2021 | 1. SŽNL
  Vnovič za točke SŽNL
  Po reprezentančni pavzi in prekinitvi prvenstva danes s tekmami nadaljujejo tudi v SŽNL, kjer je na sporedu 16. krog.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Točke ostale v Ljubljani
  S tekmama v Ljubljani se začel tretji del sezone SŽNL, zmagi sta ostali v glavnem mestu. Ana Milović se je z desetimi doseženimi goli povzpela na vrh lestvice strelk. Prvenstvo se nadaljuje 18. aprila.
 • 28.03.2021 | 1. SŽNL
  Dve tekmi danes v Ljubljani
  Danes se s tekmama v Ljubljani začenja zadnja tretjina državnega prvenstva. ŽNK Krim RollJet gosti ŽNK Cerklje, ŽNK Olimpija Ljubljana pa se bo pomerila z Ajdovščino. Tekma ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Radomlje je bila preložena na 24. april, proste pa so igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Olimpiji mestni derbi, tri točke za Pomurke in Radomlje
  Za nami je 14. krog SŽNL, pred nami pa še zadnja tretjina prvenstva. Danes so se zmag veselili ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Olimpija in ŽNK Radomlje.
 • 21.03.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljanski mestni derbi, ki obeta
  Nedelja v 14. krogu SŽNL prinaša ob spletnem prenosu iz Bratoncev in tekmo v Ajdovščini tudi mestni ljubljanski derbi. Na Kodeljevem bo ŽNK Krim RollJet igral proti ŽNK Olimpiji Ljubljana, to bo tekma 3. in 2. ekipe lige. To bo sicer že deveta medsebojna tekma, osem tekem je pripadlo Olimpiji, ena, tista 9.9. 2018 pa krimovkam.

DELI NA