25.04.2021 | 1. SŽNL
V znamenju vodilne trojice

Sklenil se je 17. krog SŽNL, zmag so se veselile vodilne tri ekipe lige. V četrtek, 29. aprila, bosta na programu polfinalni tekmi pokala, prvenstvo pa se nadaljuje 2. maja z 18. krogom.

SŽNL, 17. krog, 25.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Cerklje 9:0 (7:0)
ŽNK Krim Rolljet – ŽNK Maribor Tabor 2:0 (1:0)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Radomlje 6:0 (3:0)

SŽNL, 18. krog, 2.5.
ŽNK MB Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Cerklje – Ajdovščina (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (17.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 30
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 24
Kaja Korošec (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 22
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 18

Pomurke so prišle do 14. zmage v tej sezoni. Z 9:0 so odpravile ŽNK Cerklje. V prvem polčasu so varovanke trenerja Sandija Bauerja dosegle sedem golov, v nadaljevanju še dva. S štirimi goli se je izkazala kapetanka Špela Kolbl, tri je dodala Kaja Korošec, med strelki sta se vpisali še Sara Makovec in Nina Kajzba.

Z učinkovito igro so se izkazale tudi igralke ŽNK Olimpije Ljubljana, ki so bile s 6:0 boljše od Radomelj. V prvih petih minutah je s 30 goli vodilna strelka lige Ana Milović zadela dvakrat. Izabela Križaj je v 34. minuti postavila rezultat polčasa (3:0), potem pa tudi prva načela mrežo gostij v 2. polčasu. Do konca tekme se je z dvema zadetkoma proslavila še Manja Rogan„Za nami je zelo zahtevna tekma proti močnim nasprotnicam. Tekma je potekala tako kot smo pričakovali. Glede na razmerje moči med ekipama, so nasprotnice pričakovano večji del tekme napadale, naše punce pa so imele veliko dela v fazi branjenja. Generalno gledano jih moramo pohvaliti, saj so prikazale ogromno taktičnega znanja in voljnega momenta v fazi branjenja. Na tak način smo tudi dokaj uspešno nevtralizirali kakovost nasprotnic. Končni rezultat bi lahko bil nižji, ampak žal naša vratarka danes ni imela najboljšega dne. Prav tako pa se moramo izboljšati tudi ob prekinitvah v fazi branjenja, kjer morajo punce prevzeti odgovornost, pokazati karakter in biti veliko bolj odločne. Glede na to, da imamo polovico ekipe mladoletne, pa so taki izzivi popolnoma pričakovani in jih moramo vzeti v zakup. Si pa vsi skupaj želimo, da bi mlade punce čim prej osebnostno in nogometno dozorele. To jim bo potem dalo osnovo, da bodo znotraj nogometne igre lahko bolj sproščene in učinkovite, hkrati pa bomo lahko tudi proti močnejšim ekipam bolj konkurenčni. Sicer pa smo imeli tudi na današnji zahtevni tekmi dovolj poguma, da smo ostali zvesti filozofiji kluba - uveljavljanju mladih igralk. Tokrat smo poleg letnika 2003 in 2004, priložnost za igro ponudili tudi igralki letnika 2005. Za tako mlade punce so tako zahtevne tekme, kot je bila današnja, neprecenljiva izkušnja. Veseli smo, da mlade igralke dobro izkoriščajo svojo priložnost ter zaostrujejo konkurenco v članski ekipi. Srčno upam, da bodo te punce ostale na realnih tleh ter da bodo še naprej nadaljevale s tako delovno vnemo in željo po dokazovanju ter napredku. V tem primeru je naša prihodnost zagotovo zelo svetla!“ je po tekmi razmišljal trener Radomljank Aljaž Gornik, ki to pot tekmo spremljal s tribune.

Sosedski derbi, tekmo 3. in 4. ekipe SŽNL, so dobile krimovke, ki so bili z 2:0 boljše od ŽNK Maribor Tabor. Mirjam Kastelec je povedla domačinke v vodstvo v 18. minuti. To je bil njen sploh prvi gol v SŽNL po 18.10. 2020, končni rezultat pa je v svoji 4. tekmi s prvencem v SŽNL postavila Karin Miklič. Gostje so prišle na tekmo v močno zdesetkani postavi, brez rezerve na klopi. „Nad prikazano igro ne moremo biti ravno zadovoljne. Pred pokalno tekmo bo treba nekaj malenkosti še popraviti. Čestitam ekipi Maribora za borbeno igro,“ je v imenu krimovk povedala trenerka igralka Lucija Grad.

„Težka tekma, prišli smo z močno oslabljeno postavo. Čestital bi svojim puncam za prikazan pristop, borbo in željo v tekmi. Žal se nam ni izšlo za pozitiven rezultat. Čestitam ekipi Krima za zmago,“ pa je pristavil trener Mariborčank Martin Cvetič.

Ženski pokal NZS, polfinale, 29.4.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Krim RollJet (17.00)
ŽNK MB Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (17.00)

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

 • 24.05.2021 | 1. SŽNL
  Za konec še točke za ŽNK Cerklje in ŽNK Krim Rolljet
  V tej sezoni je bilo v SŽNL 63 tekem, 32 zmag je ostalo doma, 29 jih je šlo v goste, beležili smo dva remija. Najvišja zmaga datira v 8. krog, ko so Pomurke s 23:0 premagale Ajdovščino. V sezoni je bilo doseženih 424 golov (6,73 na tekmo). Nastopilo je 192 igralk, podeljenih je bilo 163 rumenih kartonov.
 • 22.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurkam naslov, Olimpiji zmaga
  Za igralke ŽNK Nona Pomurje in ŽNK Olimpija Ljubljana je že konec ligaške sezone. V Gornji Radgoni sta ekipi opravili s tekmo 21. kroga, zmaga pa v Ljubljano, 0:2 je bilo. Gola sta dosegli Izabela Križaj in Barbara Kralj.
 • 21.05.2021 | 1. SŽNL
  Najprej sobota, potem bo čas za misel na torkov finale pokala
  Pred ekipami SŽNL je še zadnji krog, piko na i bodo v spletnem prenosu na Nzs.si postavile državne prvakinje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki v soboto, ob 11. uri, v Gornji Radgoni gostijo ŽNK Olimpijo Ljubljana. Tekma je prestižnega pomena.
 • 20.05.2021 | 1. SŽNL
  Pred TV kamere po samozavest za pokalni finale
  Ta vikend se bo sklenilo državno prvenstvo v SŽNL, v torek, 25. maja, pa sledi še finale ženskega pokala. To bodo tudi dnevi, ko bomo na delu na dveh medsebojnih tekmah videli ekipi ŽNK Nona Pomurje Beltinci in ŽNK Olimpija Ljubljana. V soboto, 22. maja, se bosta ob 11. uri pomerili v zadnjem krogu SŽNL, prenos pa na spletni strani Nzs.si.
 • 17.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke, Radomljanke in Mariborčanke do treh točk
  Še en krog nas loči do konca sezone v SŽNL. Tokrat so se zmag veselile igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK MB Tabor in ŽNK Radomlje, ki so z 20. krogom tudi sklenile sezono. Pred nami je še 21. krog, ki bo na sporedu v soboto in nedeljo; v soboto tudi s spletnim prenosom iz Gornje Radgone.
 • 15.05.2021 | 1. SŽNL
  Ni prostora in časa za slavje
  Prvakinje so znane, to je ekipa ŽNK Pomurje Nona Beltinci, ki v nedeljo odhaja v Ljubljano. Preostali tekmi sta v Mariboru (ob 11. uri tam gostujejo Ajdovke), ob 17. uri se v Radomljah začne obračun domačink z ŽNK Cerklje. Ekipa ŽNK Olimpija Ljubljana je prosta.
 • 09.05.2021 | 1. SŽNL
  Pomurje ujelo Krko
  Dva kroga pred koncem lige SŽNL je jasno, da so Pomurke državne prvakinje. Na današnjih treh tekmah do točk ŽNK Nona Pomurje, ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Radomlje. Prosta je bila ekipa ŽNK Cerklje. na lestvici strelk sta izenačeni Nina Kajzba in Ana Milović, za petami jima je Kaja Korošec.
 • 09.05.2021 | 1. SŽNL
  Mestni derbi v spletnem prenosu
  Pred nami je 19. krog SŽNL. Vodilne Pomurke gostijo ŽNK MB Tabor, Ajdovke se bodo pomerile z Radomljankami, spletni prenos na nzs.si pa bo 14. uri prinaša mestni derbi med ŽNK Olimpijo Ljubljana in ŽNK Krim RollJet.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Goliada v Radomljah, zmaga za Cerklje
  Pomurke so zadnjič v SŽNL prejele štiri gole 31. maja 2015, ko jih je v Beltincih z 1:4 porazila ekipa ŽNK Rudar Škale, tri gole je tistikrat dosegla Lara Prašnikar.
 • 02.05.2021 | 1. SŽNL
  Za prvenstvene točke v Radomljah in Velesovem
  Še štirje krogi so ostali ekipam SŽNL do konca sezone. Danes je na sporedu 18., tekmi pa bosta igrani v Cekljah na Gorenjskem ter v Radomljah. Obračun v Mariboru je preložen, prosta pa je ekipa ŽNK Krim RollJet.

DELI NA

0