19.05.2023 | 2. SNL
V zadnjem krogu za prvoligaško vstopnico

Rogaška ali Aluminij, kdo se bo v petek po 30. krogu 2. SNL veselil napredovanja med prvoligaše? Slatinčani v Krško odhajajo z dvema točkama naskoka pred Kidričani, ki gostujejo v Novem mestu.

Petek, ob 16.30: KRŠKO - ROGAŠKA
Sodnik: Nejc Gergič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Odločitev o potniku v Prvo ligo Telemach bo znana že v petkovem popoldnevu, tako Slatinčani kot Kidričani se bodo v boj podali ob 16:30. Vodilno Rogaško vsaj na papirju čaka lažja naloga, saj bodo gostovali v Krškem, pri ekipi, ki se poslavlja od drugoligaške druščine. Jasno je, da bodo Posavci sezono zaključili na 15. mestu lestvice, vprašanje je le še to, s kakšnim točkovnim izkupičkom. Ekipi Oskarja Drobneta za potrditev prvega mesta zadostuje že točka, saj ima Rogaška boljši izkupiček na medsebojnih tekmah z Aluminijem. Se bo prvoligaški nogomet po treh desetletjih spet vrnil v Rogaško Slatino? NK Steklar je bil del elitne druščine v prvih dveh sezonah po osamosvojitvi.

 

Petek, ob 16.30: KRKA - ALUMINIJ
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: Dominik Drk in Leo Ejup (Krka)
Neposredni prenos: NZS.si

Po 28. krogu prvenstva se je zdelo, da imajo Kidričani znova vse v svojih rokah, a rdeči niso izkoristili ugodnega izhodišča pred zadnjimi 180 minutami letošnje sezone. Četa Roberta Pevnika je s porazom v predzadnjem krogu 2. SNL izgubila vrh lestvice, rdeči pa lahko zdaj le še upajo, da se bo Slatinčanom pošteno zataknilo v Krškem. Kot že zapisano, Aluminij ob zmagi v Novem mestu - jesenski dvoboj s Krko se je končal brez zadetkov - potrebuje zmago Krčanov, takšen razplet pa bi bil predvsem na zelenici Stadiona Matije Gubcu veliko presenečenje. A nogomet je poln takšnih in drugačnih zasukov, zato so Kidričani odločeni, da puške še ne bodo vrgli v koruzo. Bitka za povratek med prvoligaše v vsakem primeru ne bo dokončno izgubljena, saj bo druga ekipa 2. SNL odigrala dve tekmi z devetouvrščeno ekipo Prve lige Telemach. Kdo bo podaljšal sezono?

 

Petek, ob 17.00: PRIMORJE EMUNDIA - BRINJE GROSUPLJE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: /

Primorji so v zaključku drugoligaškega prvenstva poskrbeli že za dva zasuka. V 28. krogu tekmovanju so na domačem igrišču po norem preobratu v drugem polčasu premagali Rogaško in na vrh lestvice pomagali Kidričanom, le krog kasneje pa se je podoben scenarij pripetil še Aluminiju. Rdeči so v močnem dežju doživeli boleč poraz, bivšega delodajalca pa je z vrha lestvice sklatil nekdanji “šumar” Marko Nunić. Bodo sinovi burje za konec sezone vknjižili še tretjo zmago v nizu? V Vipavsko dolino v petek prihajajo Grosupeljčani, ki so si z uspešnim nizom v nadaljevanju sezone zagotovili novo drugoligaško sezono, z novo zmago pa bi krstni nastop v 2. SNL končali v zgornji polovici lestvice.

 

Petek, ob 17.30: ROLTEK DOB - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Bojan Mertik
Prepoved igranja: Dino Zenković (Dob) ter Belmin Bobarić (Triglav)

V petek bo odigrana še tekma v Dobu, kjer bodo po kar 13 zaporednih sezonah v drugem rangu slovenskega nogometa še zadnjič gostili srečanje 2. SNL. Morda se “roletarji” med drugoligaše vrnejo že čez dobro leto, a se s tekmo proti Triglavu zaključuje zdaj že kar spoštovanja vreden drugoligaški niz. Nenazadnje so Dobljani kar nekaj let krojili tudi sam vrh lestvice, bili kar trikrat drugi, v sezoni 2013/14 pa so postali tudi prvaki 2. SNL, a so se odpovedali napredovanju v najmočnejši razred. Zahtevna sezona je tudi za Kranjčani, ki pa so se na koncu izvlekli iz težav. Gorenjci so se vse od poletja soočali z nihanji in v uvodu sezone nekaj časa zasedali mesto, ki zdaj pripada Dobu.

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Aleksandra Česen
Prepoved igranja: Aldin Demiri in Luka Gotovac (Jadran)

Zastor nad drugoligaško sezono bo padel po štirih sobotnih tekmah, ena od njih bo odigrana v Dekanih. Enajsti Jadran bo v obračunu spodnjega dela lestvice gostil ekipo Fužinarja, ki krog pred koncem prvenstva zaseda 14. mesto. Korošci se nahajajo tik nad cono izpada, a imajo pred Krčani varno prednost sedmih točk. Ravenčani bodo sicer hitro pozabili na letošnjo sezono, še posebej pa na drugi del prvenstva, v katerem so dobili zgolj prvi dve preizkušnji pomladi. Dekančani so sicer doživeli kar pet porazov manj kot Ravenčani, a imajo na svojem računu zgolj točko več, saj so na 29 tekmah vknjižili kar 14 remijev. Primorci so eno od šestih tekem dobili, ko so nasproti stali prav Korošci.

 

Sobota, ob 17.00: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - KETY EMMI & IMPOL BISTRICA
Sodnik: Amel Begić
Prepoved igranja: Lan Vidmar (Bistrica)

Beltinčani so z zmago v dvoboju s Fužinarjem potrdili končno peto mesto, ki ga v zadnjem krogu ne morejo več izgubiti. Mlada prekmurska zasedba je s petim mestom pozitivno presenetila, uspešno sezono pa bo skušala zaključiti z zmago v obračunu z Bistrico. Štajerci so se po 30 letih vrnili v drugi razred slovenskega nogometa, v prvi tretjini prvenstva zabeležili nekaj dobrih rezultatov, po vmesnem zdrsu proti začelju lestvice pa je ekipo znova predramil Goran Stanković. Moštvo iz Slovenske Bistrice je na zadnjih štirih tekmah osvojilo kar deset točk, niz zmag pa so pred dnevi z neodločenim rezultatom prekinili Velenjčani. Jeseni so se pod Pohorjem veselili Beltinčani, kdo bo uspešnejši na prekmurski ravnici? Bistričani lovijo preboj v zgornjo polovico lestvice.

 

Sobota, ob 17.00: RUDAR VELENJE - ILIRIJA 1911
Sodnik: Darjan Kovačič
Prepoved igranja: Nace Beguš (Ilirija)

Tudi v Šaleški dolini ne bodo dolgo pomnili letošnje sezone, saj jo bodo zaključili daleč od mest, ki so si jih v Velenju želeli pred začetkom sezone. Knapi so si privoščili preveč nihanj, Simona Dvoršaka pa je že jeseni zamenjal Adnan Zildžović, a tudi on na daljši rok ni našel recepta za večjo stanovitnost pozitivnih rezultatov. Rudar je ob sedmih zmagah nabral kar 11 porazov in prav toliko remijev, bolj pa so lahko s sezono zadovoljni v prestolnici. Ilirija je tudi po zimski pomladitvi ekipe zadržala visoko uvrstitev, Ljubljančani pa bi z zmago v Velenju lahko skočili na tretje mesto, če Krka ne bo premagala Aluminija. Bo Matej Poplatnik, vodilni strelec lige, 23 golom dodal še kakšnega?

 

Sobota, ob 17.00: VITANEST BILJE - NAFTA 1903
Sodnik: Anže Šepec
Prepoved igranja: Barnabas Feher (Nafta)

Dokaj mirno novo drugoligaško sezono zaključujejo Biljenci, ki so lahko bolj zadovoljni s prvim delom aktualnega prvenstva. Spomladi si je ekipa Dominka Beršnjaka privoščila kakšen poraz preveč, nenazadnje so črno-beli z zmago v Grosupljem osvojili prve točke po treh ničlah. Zadnji nasprotniki Bilj v sezoni 2022/23 bodo Lendavčani, ki se krog pred koncem nahajajo na sedmem mestu lestvice. Pristaši modrih z uvrstitvijo svojega kluba niso zadovoljni, a je Nafta boljše izhodišče zapravila že v zaključku jesenskega dela. Novembra v Lendavi ni bilo zmagovalca, kako bo v Dolinci?

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 13.03.2024 | Prva liga Telemach
    Rogaška do pomembne zmage v Kidričevem
    Nogometaši Rogaške so v 26. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Aluminij z 1:0 (0:0).
  • 12.03.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Boj za obstanek se je spomladi nepričakovano zapletel, novo poglavje pa bo dobil v sredo, ko se bosta udarila Aluminij in Rogaška.
  • 16.12.2023 | Prva liga Telemach
    Susso zadel za zmago Aluminija
    Nogometaši Rogaške so v zaostali tekmi 17. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Aluminiju z 0:1 (0:0).
  • 12.12.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Aluminij
    Prva od dveh preloženih tekem 17. kroga Prve lige Telemach bo odigrana v zdraviliškem mestu. Rogaška v dvoboju dna lestvice gosti Aluminij.
  • 16.09.2023 | Prva liga Telemach
    Prva zmaga Rogaške
    Nogometaši Aluminija so v 8. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Rogaški z 1:2 (0:2).
  • 15.09.2023 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Aluminij - Rogaška
    Dvoboj novincev med elito bo prvi, ki ga bomo videli po reprezentančnem premoru. Kako se bo razpletel?
  • 13.05.2023 | 2. SNL
    Aluminij izgubil s Primorjem, Rogaška krog pred koncem spet na vrhu
    Kidričani bi lahko ob spodrsljaju Rogaške že potrdili povratek med prvoligaše, a se je zgodilo ravno obratno. Aluminij je na domačem igrišču izgubil s Primorjem, Slatinčani pa so se krog pred koncem prvenstva vrnili na prvo mesto lestvice 2. SNL.
  • 10.05.2023 | 2. SNL
    Kidričani doma s Primorjem, Rogaška gosti Krko
    Lahko že v petek dobimo letošnjega zmagovalca 2. SNL? Vodilni Aluminij bo v predzadnjem krogu sezone gostil Primorje, Rogaška pa se bo pred domačimi gledalci udarila s Krko. Če Novomeščani v Rogaški Slatini ne izgubijo, bodo imeli Kidričani priložnost, da potrdijo povratek med prvoligaše.
  • 04.05.2023 | 2. SNL
    Rogaška klonila v Ajdovščini, Aluminij spet na vrhu
    Dva kroga pred koncem 2. SNL je prišlo do spremembe na vrhu lestvice, Rogaška je prvo mesto po porazu v Ajdovščini prepustila Aluminiju, ki je slavil v Biljah.

DELI NA