V torek v Celju, v četrtek v Domžalah

V minulem tednu sta bili odigrani prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije. V torek se  v lov na polfinale podajajo Celjani in Radomljani, v četrtek pa še Domžalčani in Sobočani. Kdo si bo priigral ugodnejše izhodišče?

Torek, ob 17.00: CELJE - KALCER RADOMLJE 
Sodnik: Aleksandar Matković
Neposredni prenos: Sportklub 1

Radomljani bodo skušali v torek ponoviti dosežek Nafte iz minulega tedna. Lendavčani so si pred povratno tekmo z Rudarjem priigrali minimalno, a pomembno prednost, s podobnimi cilji pa se v knežje mesto odpravljajo tudi "mlinarji". Četa Oskarja Drobneta se bo v Celju pobirala po dveh ligaških porazi, saj so rumeno-črni po Gorici izgubili še z Biljami. Radomljane za nameček v soboto čaka še zahtevno gostovanje v Lendavi, zato bo zanimivo videti, s kakšno zasedbo bodo krenili v prvi četrtfinalni spopad s Celjem. Ob tem velja dodati, da Radomlje v času, ko so igrale v Prvi ligi Telekom Slovenije, niso našle recepta za celjski skalp, grofje so dobili sedem od osem prvoligaških dvobojev. 

Celjani bodo tudi tokrat v vlogi izrazitega favorita, kar potrjujejo tudi zadnji ligaški rezultati. Moštvo Dušana Kosiča je neporaženo na zadnjih štirih tekmah, grofje pa s 24 točkami na ligaški razpredelnici dihajo za ovratnik Muri, Mariboru in tudi Aluminiju. V Celju tudi letos pogledujejo proti evropski vozovnici, po izpadu Maribora in Olimpije pa je pot skozi pokalno tekmovanje vsaj na papirju še nekoliko lažja. Celjani v letošnji sezoni napadajo že deseti nastop v finalu, v obračunu z Radomljami pa se jim nasmiha lepa priložnost, da si zagotovijo nov nastop v polfinalu. A kot so na tekmi z Rudarjem dokazali že Lendavčani, si tudi Celjani ne bodo smeli privoščiti podcenjevanja.

 

Četrtek, ob 17.00: DOMŽALE - MURA
Sodnik: Matej Jug
Neposredni prenos: Sportklub 1

Paket prvih četrtfinalnih tekem bo sklenjen z edinim prvoligaškim spopadom. Domžalčani in Sobočani se bodo udarili za polfinale, ki je ob trenutnem pogledu na ligaško razpredelnico nujen predvsem za "ravbarje". Domžale se s 13 točkami še vedno nahajajo v spodnjem domu prvenstva, do četrte Mure pa jih po 14 krogih loči debelih 12 točk. Če nadaljevanje državnega prvenstva ne bo postreglo z velikim preobratom, je prav pokalno tekmovanje za Domžalčane  najbolj vroče železo v lovu na evropsko vozovnico. Rumeni so v velikem finalu nazadnje igrali v sezoni 2016/17, ko so po skalpu Olimpije še drugič postali pokalni prvaki, ob Kamniški Bistrici pa si podobnega dosežka želijo tudi v letošnji sezoni.

Lovorik so lačni tudi v pokrajini ob Muri. Navijači črno-belih si želijo novih uspehov, tako kot za Domžalčane, pa tudi za Sobočane velja, da najkrajša pot do uspeha vodi prav skozi pokalno tekmovanje. Prekmurci že poznajo recept, kako v Pokalu Slovenije preskočiti domžalsko zasedbo, saj so se "ravbarji" v Fazaneriji opekli v sezoni 2017/18. Muraši so tedaj nastopali še v 2. SNL, Domžalčane pa sta pokopala Žiga Kous in Luka Bobičanec, ki je Dejana Milića premagal dvakrat. Lahko Sobočani podoben dosežek ponovijo tudi v letošnji sezoni?

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA