V torek in sredo za veliki finale

V torek in sredo bomo dobili oba udeleženca finala Pokala Slovenije, ki bo 31. maja na koprski Bonifiki. Prvega finalista bo dal torkov obračun med Krko in Domžalami, drugi pa bo znan po sredinem velikem derbiju med Mariborom in Olimpijo.

POLFINALE POKALA SLOVENIJE:

TOREK, OB 16.30: KRKA - DOMŽALE

Stadion: Portoval
Sodniki: Slavko Vinčič (glavni sodnik), Tomaž Klančnik (1. pomoč), Andraž Kovačič (2. pomoč), Matej Žunič (4. sodnik), Alen Borošak (5. sodnik), Bojan Tkalčič (6. sodnik)
Neposredni prenos: TV Slovenija 2
Prepoved nastopa: Patrik Horžen (Krka)
Prva tekma: Domžale – Krka 2:0

Domžale pot do polfinala: Osmina finala: Tolmin – Domžale 1:4; Četrtfinale: Krško – Domžale 0:2, Domžale – Krško 2:1.
Krka pot do polfinala: 1. krog: Krka – Brežice Terme Čatež 3:0; Osmina finala: Roltek Dob – Krka 0:1; Četrtfinale: Rudar Velenje  - Krka 0:2; Krka – Rudar Velenje 2:2.

Novomeščani so že z uvrstitvijo v polfinale Pokala Slovenije presegli pričakovanja nogometne javnosti, kar pa ne zmanjšuje njihove želje po veliki senzaciji, ki bi jo predstavljal preboj v veliki finale. Naloga bo vse prej kot enostavna, saj so si farmacevti že v Domžalah priigrali dva zadetka zaostanka. Trener Željko Martinovič je imel dovolj časa za temeljito pripravo na povratni obračun, saj so bili njegovi varovanci minuli konec tedna prosti tekmovalnih obveznosti. V ekipo se po prestani kazni vrača Matej Potokar, medtem ko kazenska klop tokrat čaka Patrika Horžena. Strateg Domžal, Simon Rožman, bo na drugi strani lahko računal na vse nogometaše, z izjemo poškodovanih Juninha, Elvisa Bratanoviča in Alexandreja Kombija. Osnovni cilj Domžalčanov bi moral biti zadetek v gosteh in napredovanje v finale, čeprav bo resnici na ljubo drugouvrščeno moštvo Prve lige Telekom Slovenije zadovoljno le z novo zmago.

Amedej Vetrih, vezist Domžal: "Prednost je lepa, a ne smemo pozabiti, da je do konca dvoboja še 90 zahtevnih minut. Gremo na gostovanje h Krki, kjer je vedno težko igrati. Treba je stopiti skupaj in nadaljevati v visokem ritmu, ki ga zahteva strokovno vodstvo. Če bo odnos pravi, nas bo tudi rezultat na koncu nagradil."

SREDA, OB 17.15: MARIBOR - OLIMPIJA

Stadion: Ljudski vrt
Sodniki: Damir Skomina (glavni sodnik), Robert Vukan (1. pomoč), Manuel Vidali (2. pomoč), Miran Bukovec (4. sodnik), Dragoslav Perić (5. sodnik), Roberto Ponis (6. sodnik)
Prepoved nastopa: Marko Šuler
Neposredni prenos: TV Slovenija 2
Prva tekma: Olimpija – Maribor 2:1

Olimpija pot do polfinala: Osmina finala: Turnišče – Olimpija 0:2; Četrtfinale: Olimpija – Aluminij 2:1, Aluminij – Olimpija 1:4.
Maribor pot do polfinala: Osmina finala: Kalcer Radomlje - Maribor 0:2; Četrtfinale: Gorica – Maribor 1:1, Maribor – Gorica 0:0.

V Ljudskem vrtu bomo v sredo popoldan spremljali obračun branilcev naslova Pokala Slovenije in Prve lige Telekom Slovenije. Vijoličasti letos blestijo v prvenstvu, kjer imajo kar trinajst točk prednosti pred zasledovalci. Ligaški naslov jim je na dosegu roke, za pokalnega pa se bodo morali precej bolj potruditi. Mariborčani so si namreč na prvi tekmi v Stožicah priigrali zadetek zaostanka, ki bo pomembno vplival na povratno tekmo. Darko Milanič pred sredinim derbijem pozdravlja vrnitev Dina Hotiča in Sintayehuja Sallalicha, mu pa nekaj preglavic povzroča prisilni počitek Marka Šulerja. Stratega vijoličasti nedvomno veseli izvrstna forma Dareta Vršiča in strelski preporod Milivoja Novakoviča, ki je pretekli konec tedna dosegel kar dva zadetka. Vijoličasti bodo imeli za sabo pravo vojsko navijačev, ki so že skorajda razgrabili vse razpoložljive vstopnice. Olimpija se na drugi strani še ni pobrala iz skromne prvenstvene serije rezultatov, znotraj katere je nanizala kar osem zaporednih tekem brez zmage. Ljubljančanom rešilno bilko ponuja prav pokalno tekmovanje, v katerega usmerjajo vse svoje sile. Safet Hadžić, ki nima težav s kaznovanimi igralci, bo tudi tokrat pogledoval proti dolgemu spisku poškodovanih nogometašev. Pri Olimpiji se počasi prebujata Leon Benko in Blessing Eleke, ki sta dosegla vseh zadnjih sedem zadetkov zeleno-belih.

Aleksander Rajčevič, branilec Maribora: »Vemo, kako je v Ljudskem vrtu. Navijači nam vedno dajejo dodatno energijo, še posebej v derbiju, najlepši tekmi domače sezone. Stanje v ekipi je spodbudno, vsi smo odločni v namenu, da si zagotovimo uvrstitev v finale.«

Tekst: MKo
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.
  • 05.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Med torkom in četrtkom za četrtfinale vstopnice
    Kdo si bo zagotovil mesto med osmerico? Med torkom in četrtkom bodo odigrane tekme osmine finala Pokala Pivovarna Union, prav vse dvoboje pa si boste lahko ogledali v prenosu Sportkluba ali na spletni strani NZS.
  • 29.11.2023 | Pokal Pivovarna Union
    V osmini finala tudi dva prvoligaška obračuna
    V prejšnjem tednu smo na tekmah tretjega kroga dobili šestnajsterico udeležencev osmine finala Pokala Pivovarna Union, danes pa so bili na sedežu NZS izžrebani pari osmine finala pokalnega tekmovanja.

DELI NA