V sredo pred kamerami po ligo prvakinj

V nedeljo so Pomurke z zmago sklenile jesenske nastope v SŽNL. A resnih testov za vodilno ekipo še ni konec.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci se bo v sredo, 18.11., v 2. krogu kvalifikacij lige prvakinj boril za uvrstitev med 32 najboljših zasedb v Evropi.

Prenos tekme bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije, začel pa bo se nekaj trenutkov pred 13. uro.

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 2. krog, 18.11.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Ferencavaroš (13.00) (prenos na spletni strani Nzs.si)

„Za take tekme se trenira, za take tekme se živi,“ pove kapetanka Pomurk Špela Kolbl, ki pogleduje v sredo, ko v Gornjo Radgono prihaja madžarski klub Ferencvaroš.

Tudi Lara Ivanuša

„Preučili smo jih do potankosti. Tudi slabosti, kjer bi lahko prišli do zadetkov in priložnosti. Z žrebom 2. kroga kvalifikacij pa smo lahko zadovoljni,“ nadaljuje Špela Kolbl, ki pa v isti sapi poudari, da imajo Madžarke svoje kvalitete in adute, med njimi tudi slovensko reprezentantko Laro Ivanuša. „V primerjavi z minulimi leti so kakovostnejše, imajo zelo dobre igralke, gojijo pa podoben stil igre kot mi,“ izpostavi naša sogovornica.

Uspela generalka

„Veseli pa smo, da v danih razmerah igramo doma, saj so gostovanja v teh časih zahtevna in mučna. Poleg tega nam teren v Gornji Radgoni zelo ustreza in leži. Igrišče je precej večje kot v Bratoncih, zato lahko lažje razvijemo svojo igro, za to pa potrebujemo prostor,“ še pove Špela Kolbl, ki se veseli sredine tekme. Pravi, da je generalka uspela, ko so Pomurke minulo nedeljo s 7:0 v SŽNL premagale ŽNK Krim RollJet. „Morda prvi polčas ni bil najboljši, malce zaspano smo šle v igro, potem pa smo pokazale pravi obraz. Predvsem pa veliko mero agresivnosti v igri, to nam je v preteklosti manjkalo. Zdaj to imamo, poleg tega pa je v naši nekaj novih mladih, kar je poživilo našo ekipo,“ še pristavi Špela Kolbl, ki z visoko oceno oceni tudi tokratno jesen v SŽNL, ki so jo Pomurke sklenile v stilu desetice – 10 tekem, 10 zmag, 83 doseženih golov, 7 prejetih, 30 točk.

„V domači ligi smo dosegle vse zastavljene cilje, pričakovale pa smo malce težje. Morda smo več pričakovale predvsem od Olimpije, ki pa nam v tem pol leta ni parirala,“ se Špela za konec ozre na domače ligaško tekmovanje.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 24.11.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Pomurke proti nekdanjim evropskim podprvakinjam
  O napredovanju odločata dve tekmi, doma in v gosteh. Sprva se bo igralo v Gornji Radgoni (9. ali 10.12.), povratna tekma bo 15. oz. 16. decembra na Danskem.
 • 18.11.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Pomurke drugič v zgodovini v ligi prvakinj
  Dvaindvajset zasedb si je že zagotovilo mesto v šestnajstini finala tekmovanja, ostalih deset bodo dali današnji in četrtkovi obračuni. Šestnajstina finala bo na sporedu od 8. decembra naprej, žreb parov pa bo 24. novembra.
 • 17.11.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Prek Madžark želijo v evropsko elito
  Pomurke ciljajo na 2. uvrstitev v redni del lige prvakinj. Dosedaj so tam igrale v sezoni 2014/2015, pred tem so dvakrat v ligi prvakinj igrale nogometašice ŽNK Krka. Leta 2004 so Novomeščeke bile med 16 najboljših v tedaj še v t.i. Uefinem ženskem pokalu (predhodnica današnje lige prvakinj), pred desetimi leti so Dolenjke prišle med 32 najboljših v Evropi.
 • 06.11.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Za napredovanje proti Madžarkam
  Tekmice sta dobili tudi preostali dve slovenski reprezentanki. St. Pölten Mateje Zver bo doma gostil bolgarski CSKA, litovski Gintra Universitetas Maje Zajc pa norveški klub Valerenga. V 1. krogu se je od tekmovanja poslovil Slovan Bratislava, kjer igra Timea Rojnik.
 • 04.11.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Pomurke korak bližje ligi prvakinj
  Slovenske predstavnice ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci so se s prepričljivo igro in zmago (3:0) uvrstile v 2. krog kvalifikacij za ligo prvakinj. V petek, 6.11., žreb na sedežu evropske nogometne zveze, Pomurke bodo preboj med najboljših 32 v Evropi lovile 18. oz. 19. novembra.
 • 04.11.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Lara Ivanuša zadela, Pomurke po 2. krog
  Varovanke trenerja Sandija Bauerja od 13. ure dalje gostijo črnogorske predstavnice ekipo Breznice, prenos tekme bo na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 03.11.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Pomurke pred kamerami po 2. krog
  V sredo, 4. novembra, se bodo na evropski sceni predstavile tudi igralke ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Vodilna ekipa SŽNL in slovenski predstavnik v letošnji izvedbi lige prvakinj bo jutri na domačem terenu gostil črnogorsko ekipo Breznica Plevlja.
 • 22.10.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Pomurke proti Črnogorkam
  Tekmece so dobile tudi naše igralke, ki uspešno nastopajo v tujini. St. Pölten Mateje Zver bo gostil Mitrovico (Kosovo), v slovenskem obračunu se bosta pomerila litovski Gintra Universitetas Maje Zajc in slovaški Slovan Bratislava, kjer igra Timea Rojnik. Ferencvaroš z Laro Ivanuša gosti Racing FC Union Luxembourg.
 • 13.10.2020 | Mednarodna tekmovanja
  Dobovec med evropsko klubsko elito
  Evropska nogometna zveza Uefa je obelodanila, da bo čez dva tedna, 27.10., opravila žreb predkroga letošnje futsal lige prvakov. V tekmovanju bo nastopilo 55 klubov, 46 od teh v novembrskem predkrogu.

DELI NA