V sredo in četrtek za pokalni polfinale

Kdo bo ostal v igri za pokalno lovoriko? V sredo in četrtek bodo znani udeleženci polfinala letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union. Četrtfinalne boje odpirajo Radomljani in Celjani, Bravo bo v Fazaneriji izzval Muro, Olimpija, ki brani pokalni naslov, pa gosti Koper. V četrtek se bosta udarila še Maribor in Domžale.  

KALCER RADOMLJE - CELJE

Športni park Domžale: sreda, ob 15.00
Sodnik: Denis Šabanagić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: NZS.si

Četrtfinalne boje bosta ob 15. uri odprli ekipi Radomlje in Celja, ki se bosta v četrtfinalu pokalnega tekmovanja pomerili še tretjo sezono v nizu. Oktobra 2019 so se po zaslugi zadetka v gosteh veselili Radomljani, lani so bili uspešnejši grofje, ki so se prebili vse do velikega finala. Celjani so morali na Bonifiki čestitati nogometašem Olimpije, savinjskemu klubu pa je ostal naziv finalnega osmoljenca. Celjska četa je namreč izgubila devet od desetih finalnih obračunov. Za zdaj edina pokalna lovorika je stara že 16 let, leta 2005 pa je pri osvojitvi pokalnega naslova sodeloval tudi Simon Sešlar. Zdajšnji trener Celja je ob minimalni zmagi nad Gorico nosil kapetanski trak.

Radomljani izkušenj s finalom še nimajo, so se pa pred dvema letoma prebili v polfinale, v katerem so nato izgubili z lendavsko Nafto. Rumeno-črni so lansko izvedbo pokalnega tekmovanja zaključili v četrtfinalu, v katerem so jih izločili prav Celjani. Zmagovalca sta v končnici dvoboja odločila Amadej Brecl in Luka Kerin. Četa Roka Hanžiča je bila lani še drugoligaš, v sredin spopad pa ekipa vstopa po remiju z aktualnim državnim prvakom. "Mlinarji" so bili v obračunu z Muro že na pragu zmage, se lahko le-te razveselijo v sredo?  

Advan Kadušić, NK Celje: "Tudi tokrat pričakujem trdo tekmo, v kateri bo za napredovanje potrebno biti zbran vseh 90 minut. Prepričan sem, da imamo na voljo dovolj individualne kakovosti in se bomo uvrstili v polfinale, kar je tudi naš cilj, a to nam bo uspelo le, če bomo v tekmo vstopili s pravim pristopom. Verjamem v ekipni duh, ki je pred četrtfinalnim obračunom na zares visokem nivoju."

 

MURA - BRAVO

Mestni stadion Fazanerija: sreda, ob 17.00
Sodnik: Alen Borošak
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Drugega polfinalista bomo dobili v soboški Fazaneriji. Mura, ki letos brani naslov državnega prvaka, v sezoni 2019/20 pa je osvojila pokalno lovoriko, bo na domači zelenici gostila Bravo. Ljubljančani se v Prekmurje odpravljajo po dveh zaporednih porazih, po ničli v Celju so točke v Šiški osvojili še Domžalčani. Četa Dejana Grabića kljub temu ostaja izjemno čvrst oreh, saj se zasedba iz prestolnice še vedno ponaša z najtrdnejšo obrambo lige. Ljubljanska mreža se je zatresla zgolj sedemkrat, Renato Josipović pa je svoja vrata zaklenil tudi v Novi Gorici, kjer so se nogometaši Brava veselili napredovanja v četrtfinale Pokal Pivovarna Union.

Soboški strateg Ante Šimundža je pred pokalnim obračunom napovedal, da pričakuje zahtevno in izenačeno srečanje, na katerem bodo odločale malenkosti. Nogometaši Brava sicer ne dosegajo veliko zadetkov, a jih malo tudi dovolijo. Mura je učinkovitejša od tokratnega tekmeca, a imajo Prekmurci precej težav v fazi branjenja, kar so v nedeljo znali izkoristiti tudi Radomljani. Bo črno-bela obramba trdnejša v sredo? Tako Mura kot Bravo letos popravljata vtis po hitrem pokalnem izpadu v minuli sezoni. Sobočani so v drugem krogu izgubili z Dravo, Bravo pa se je opekel prav v Prekmurju, v Beltincih.

Ante Šimundža, NŠ Mura: "Pokalno tekmovanje je specifično. Gre za tretje tekmovanje, v katerem sodelujemo. Želimo biti uspešni, zato mora biti popolnoma mobilizacija predvsem zaradi tega, ker o napredovanju odloča ena tekma. Zgodba bo popolnoma enaka, pred nami je čvrsta in disciplinirana tekma z malo priložnosti na eni in drugi strani. Odločala bo malenkost, morda celo kakšna prekinitev, nisem prepričan, da bo tekma odprta, predvsem z njihove strani."

Dejan Grabić, NK Bravo: "Mura ima rada kontrolo v posesti žoge, dobro si pripravijo situacije, ko pričnejo osvajati prostor in napadati globino. To je njihova velika kakovost. Storili bomo vse, da jim to preprečimo, da ne bodo imeli predolge posesti žoge. Mi pa moramo biti veliko bolj konkretni kot na zadnji tekmi. Če si tolikokrat v zadnji tretjini brez pritiska na žogi in ne zaključiš napada znotraj kazenskega prostora, potem je težko pričakovati gol. To je stvar, na kateri bomo delali."

 

OLIMPIJA - KOPER

Stadion Stožice: sreda: ob 20.15
Sodnik: Dragoslav Perić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Sobotni ligaški obračun so z evrogolom Almedina Ziljkića dobili Ljubljančani, kdo se bo veselil v Stožicah? Zmaji so konec maja prav na Bonifiki slavili naslov pokalnega prvaka, branjenje katerega pričenjajo prav proti Koprčanom. Zeleno-beli so po povratku Dina Skenderja vknjižili dve tesni zmagi, tako na tekmi s Taborom kot Koprom pa niso prejeli zadetka. Zadnja vrsta Olimpije je na sobotni tekmi s kanarčki dobro zaustavila prvega strelca prvenstva Maksa Barišića, Ljubljančani pa so se z zmago povsem približali vrhu lestvice. Bodo niz uspešnih rezultatov podaljšali tudi na pokalnem prizorišču? Moštvo Olimpije napada tretji pokalni naslov v zadnjih štirih sezonah.

Svoje načrte imajo tudi Koprčani, ki tudi po tretje porazu sezone ostajajo na vrhu ligaške razpredelnice. Primorci so v 14. krogu Prve lige Telemach zaigrali s pošteno prevetreno zasedbo, Zoran Zeljković je pogrešal predvsem dolgo vrsto vezistov. Zaradi poškodb so manjkali Ivica Guberac, Kaheem Parris, Luka Vešner Tičić, Rok Grudina in Nikola Krajinović, zaradi prepovedi igranja pa tudi Ivan Borna Jelić Balta, tekmo pa je predčasno zaključil že omenjeni Maks Barišić. Slednji je bil z dvema asistencama eden od junakov pokalne zmage v Kidričevem. Peta medsebojna pokalna tekma Olimpije in Kopra, ki je uspešnejši z dvema zmagama, bo sicer minila tudi v znamenju dobrodelne note, saj bo Olimpija v sodelovanju s košarkarskim klubom zbirala izdelke za Zavetišče Ljubljana. Vstop na tribune je prost.

Dino Skender, NK Olimpija: "Vedno je najbolj pomembna prva naslednja tekma. Najprej je bila prvenstvena in enako bo s pokalno. Koper je neugodna ekipa, zelo so dobri in ne bo niti malo lahko, ampak gremo ponoviti, kar smo pokazali v prvenstvu. Gremo po zmago in napredovanje v polfinale."

 

MARIBOR - DOMŽALE

Ljudski vrt: četrtek: ob 20.15
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Zadnji potnik v polfinale bo znan po četrtkovi večerni tekmi v Ljudskem vrtu. V štajerski prestolnici gostujejo Domžalčani, ki so serijo skromnejših rezultatov prekinili z zmago v Šiški. Dejan Georgijević je bil osrednji junak pomembnega slavja, s katerim je rumena družina okrepila svojo samozavest pred pokalnim gostovanjem v štajerski prestolnici. Četrtkova tekmeca sta se doslej srečala že sedemkrat, lani pa so se preboja v polfinale na svojem igrišču veselili varovanci Dejana Djuranovića. Zasedba, ki domuje ob Kamniški Bistrici, sanja o tem, da ponovi uspeh iz leta 2011 in 2017, ko so v Domžalah slavili pokalno lovoriko.

Podobne želje imajo tudi Mariborčani, za katerimi sta že dve sezoni brez ene same lovorike, zadnja pokalna pa je stara že pet let. Vijoličasti so v sezoni 2015/16 ugnali Celje, v finalu pa so nazadnje zaigrali pred dvema letoma, ko so prav v knežjem mestu izgubili z Olimpijo. Štajerci so bili v isti sezoni neuspešni tudi v državnem prvenstvu, v katerem so prvo mesto izgubili tudi v prejšnji sezoni, zato ni potrebno poudarjati, da so navijači lačni lovorik. V Ljudskem vrtu so po rezultatskem nihanju umirili položaj, vršilec dolžnosti trenerja Radovan Karanović je namreč še neporažen. Če bo pri tem ostalo tudi v četrtkovem večeru, se bodo Mariborčani veselili napredovanja v pokalni polfinale. 

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.

DELI NA