01.03.2012 | Pokal Terme Olimia
V soboto za pokal, dvorana skoraj razprodana

V soboto in nedeljo bo v znamenju finalnega turnirja Futsal pokal Terme Olimpia, na Nogometni zvezi Slovenije pa je potekala še druga novinarska konferenca.

S sponzorjem

Zbrane je uvodoma pozdravil Stane Kokalj, izvršni sekretar za futsal pri NZS: »Pred nami je najbolj zanimiv del sezone. Finalni turnir se po novem imenuje Futsal pokal Terme Olimia. Vem, da bo to zopet praznik futsala, z organizatorji izjemno dobro sodelujemo.«

Zaključni turnir futsal pokala Terme Olimia / okvirni spored tekem

Sobota, 3.3. / polfinale
18.00 / Oplast Kobarid - Predilnica Litija
20.30 / Puntar - Dobovec Trgovine Jager

Nedelja, 4.3.

Finale tekmovanja mladih U15
18.00 / Finale pokala Slovenije

Vse je pripravljeno

Branko Velišček, predsednik KMN Oplast Kobarid, je to potrdil, potem pa nadaljeval: »Z zadovoljstvom lahko povem, da so osnovni pogoji za organizacijo turnirja izpolnjeni in zagotovljeni. Lahko bi že jutri začeli. Bomo pa v teh dneh izpilil zadnje podrobnosti. V tem hipu se v neposredni bližini postavlja šotor za vse gledalce in obiskovalce, da se malce okrepčajo in razdihajo od vzdušja v dvorani, kjer bo peklensko. Veseli smo, ker je več kot polovica vstopnic že pošlo!«

Futsal na TV

Pokalno tekmovanje bo prisotno tudi na malih TV ekranih. Šport TV bo prenašala tekmi Oplast – Predilnica Litija ter finale v nedeljo, ko bo na sporedu tudi neposreden vklop v oddajo Time Out.

Bogat spremljevalni program

Velišček je potrdil, da bo uvod v bogat program revialna tekma med novinarji in selekcijo Nogometne zveze Slovenije. V nedeljo se bo predstavila tudi evropska prvakinja v kotalkanju Lucija Mlinarič.

Svoje so dodali še vsi štirje predstavniki klubov

Jaka Sovdat, kapetan Oplast: »Tudi mi imamo visoka pričakovanja, želimo zmagati, saj igramo doma pred domačimi navijači. Dvorana bo prav gotovo polna. Pritisk se že čuti, a imamo v zasedbi precej izkušenih igralcev, ki imajo za sabo že precej velikih tekme. Težko bo, to nam je jasno, saj igramo proti Litiji, ki nas je v tej sezoni že dvakrat premagala. A smo se dobro pripravili. Vesel sem, ker se bodo zbrale naši navijači Soške bombe.«

Borut Ručna, Puntar: »Želim osvojiti ta pokal. Dvakrat sedaj smo bili zelo blizu, a se ni izšlo. To pot računamo tudi na bučno podporo s tribun, saj je Tolmin povsem blizu Kobarida. V polfinalu nas čaka težko delo, Dobovec nas je v tej sezoni trikrat premagal.«

Alen Mordej, kapetan Dobovca Trgovin Jager: »Pred tednom dni smo res premagali Puntar, a to bo sedaj povsem druga tekma. Odločale bodo malenkosti, dnevna forma, vsaka napaka nas lahko pokoplje. Po eni strani bo imel Puntar prednost, ker bo igral pred polno dvorano, mi pa si želimo zmage. Ne samo mi, vse ekipe se bodo zbrale že dan pred turnirjem, kar kaže na resnost in organiziranost klubov.«

Tomi Horvat, trener Predilnice Litija: »Za vsakega od nas je cilj isti – pričakujemo zmago. Pred nami je vrhunski spektakel, saj bodo igrale štiri najboljše ekipo na turnirju. Dvorana bo nabito polna, kot je to ponavadi v Kobaridu. Pričakujem zmago in fair play tekmovanje.«

V taboru Oplasta imajo nekaj težav s poškodbami, v ekipi Dobovca se bori par igralcev s prehladom, Litijani pa bodo brez Ševzeta Mehiča. Igralec Puntarja Aljaž Laharnar pa zavoljo kartonov ne sme na parket v polfinalu.


Kako do vstopnic

V Tolminu se prodajo v:
Agenciji Metulj

V Kobaridu pa v:
Baru Cinca Marinca
Bar LIPA Kobarid
Baru Zvonček

Vstopnice so na voljo v treh različicah:
sobotna (dve polfinalni tekmi) 9 €
nedeljska (finalna tekma) 6 €
dvodnevna (sobota + nedelja) 13 €

Tekst: D.P.
Foto: D.P.

SORODNE NOVICE

 • 18.10.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari 1. kroga futsal pokala Terme Olimia
  V dosedanjih šestindvajsetih sezonah je naslov devetkrat pristal v Litiji, štirikrat so ga osvojili igralci Dobovca, po trikrat sta slavila Oplast in Puntar, Luvin in Proen Maribor po dvakrat, po enkrat celjski Pelikani (Maxi klub), KMN Gorica in Bronx Škofije. V tej sezoni se tako pokal igra že 27. sezono.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec z golom Turka do nove lovorike
  Igralci Dobovca so četrtič zapored postali zmagovalci slovenskega pokala Terme Olimia. V finalu zaključnega turnirja v Podčetrtku so premagali Litijo z 1:0 (0:0). Strelec edinega zadetka je bil Teo Turk v 34. minuti. S štirimi naslovi je Dobovec druga najuspešnejša ekipa v slovenskem pokalu.
 • 08.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Litija ali Puškar desetega, Dobovec bi četrtega
  Danes se bo sklenila 26. sezona futsal pokala Terme Olimia. Za naslov se bosta pomerila Dobovec in Litija. Prenos tekmo bo na televiziji Šport TV, začnemo ob 19. uri. Pred tekmo bosta podeljeni še dve priznanji – za najboljšo igralko in igralca minulega koledarskega leta.
 • 07.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec se je pridružil Litiji v finalu
  Ekipi Litije in Dobovca sta finalista futsalskega pokala Term Olimia. Litijani so na zaključnem turnirju v Podčetrtku v prvem polfinalu premagali Hišo daril Ptuj s 3:2 (1:1), branilec naslova Dobovec pa je bil z 9:4 (7:2) boljši od Oplasta Kobarida.
 • 06.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Kvartet, ki ima identičen cilj
  V petek se s tekmo med Litijo in Ptujem začenja finalni turnir pokala Terme Olimia. Naslov prvaka bo zvečer začel braniti Dobovec, ki se bo pomeril z Oplastom. Obe tekmi tudi v spletnem prenosu na www.futsal.si!
 • 05.05.2021 | Pokal Terme Olimia
  Petek in sobota v znamenju futsal pokala Terme Olimia
  V Podčetrtku je vse pripravljeno, da v petek in soboto, 7. in 8. maja, gosti zaključni turnir pokala Terme Olimia. Za naslov prvaka v 26. sezoni pokalnega tekmovanja se bodo merili FK Dobovec, FC Hiša daril Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid.
 • 26.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znana para polfinala pokala Terme Olimia
  Danes je bil na sedežu Nogometne zveze Slovenije v Nacionalnem nogometnem centru Brdo opravljen žreb parov polfinala futsal pokala Terme Olimia. Dobovec, FC Ptuj, FC Litija in KMN Oplast Kobarid se bodo med 7. in 8. majem v Podčetrtku pomerili za pokalni naslov.
 • 23.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Dobovec, Litija, Ptuj in Oplast na finalni turnir
  Kvartet si je mesto med štiri priboril nocoj na četrtfinalnih tekmah. Žreb parov polfinala pokala Terme Olimia bo v ponedeljek, 26. aprila.
 • 22.04.2021 | Pokal Terme Olimia
  Osmerica v boj za mesto na finalnem turnirju
  Petek, 23.4., nam bo dal tudi udeležence finalnega turnirja pokala Terme Olimia, na sporedu je četrtfinale. O potniku med štiri bo odločala ena tekma. Naslov prvaka brani FK Dobovec. Finalni turnir bo 7. in 8. maja v Podčetrtku.
 • 29.03.2021 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala futsal pokala
  Danes je bil opravljen žreb četrtfinala pokala Terme Olimia. O potniku med štiri bo odločala ena tekma, ki bo na sporedu 23. aprila.

DELI NA