10.09.2021 | 1. SŽNL
V soboto tri tekme 4. kroga

Pred nami so tri tekme 4. kroga SŽNL. ŽNK Olimpija Ljubljana gosti ŽNK Doxakey, ŽNK Ljubljana pričakuje ŽNK Cerklje, ŽNK Radomlje pa Primorje Gaia Naturelle. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim je preložena.

SŽNL, 4. krog, 11.9.
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Doxakey (11.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Cerklje (11.00)
ŽNK Radomlje – Primorje Gaia Naturelle (16.00)

24.9.
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim (17.30)

Pomembni reprezentančni akciji

V nedeljo se bo zbrala mladinska reprezentanca (vodi jo selektorica Petra Mikeln), ki potuje na kvalifikacije v Rusijo, tam se bo merila za preboj na EP 2022. V ponedeljek se bo zopet zbrala ženska članska reprezentanca, ki začenja ciklus kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo. 

Razigrana Olimpija

Olimpija, najučinkovitejša ekipa SŽNL, pričakuje novinke s Ptuja. Domači trener Miki Kondič ne odstopa od svojih principov, na vsaki tekmi želi iz svoje ekipe izvleči maksimum in narediti korak naprej. Tudi od tu homogena celota, ki v tej sezoni deluje prepričljivo. Ptujčanke so novinke v tekmovanju, v Ljubljano pa z jasno željo, da se pokažejo v dobri luči.

»Stopamo korak za korakom. Z začetkom sezone smo zadovoljni. Učimo se, to je proces. V Ljubljano odhajamo žal brez prve vezne linije, saj so igralke odsotne, bi pa radi nudili kar se da dober odpor,« pove trener Uroš Šmigoc.

Ajdovke želijo popraviti medsebojno statistiko

Članska ekipa ŽNK Radomlje, vodi jo Aljaž Gornik, v četrtem krogu SŽNL že jutri, ob 16. uri, pričakuje Primorje Gaia Naturelle. »Potrebno bo biti zbran v napadu kot tudi v obrambi ter odigrati čimbolj mirno in kakovostno,« v imenu ŽNK Radomlje na klubski Facebook strani obračun s Primorkami napove Margit Kosirnik, ki se z mladinsko reprezentanco v prihodnjem tednu odpravlja v Rusijo. 

»Pričakujem zelo borbeno in napeto tekmo, z veliko priložnostmi z obeh strani. Potrebno bo biti zbran v napadu kot tudi v obrambi ter odigrati čimbolj mirno in kakovostno. Verjamem, da lahko zmagamo, a le, če bo vsaka igrala osredotočeno do zadnje sekunde,« pred peto preizkušnjo sezone sporoča Margit Kosirnik.

Prvič v zgodovini SŽNL Ajdovke na prvenstveni lestvici mesto pred  Radomljankami čakamo medsebojno tekmo. V Radomlje prihajajo z dvema zaporednima zmagama – premagale so krimovke in Ptujčanke. To bo sicer že 17. medsebojna tekma, vseh 16 so dobile Radomljanke, ki imajo tudi impresivno gol razliko: 110 golov so zabile v mrežo Ajdovk, prejele so enega.

Do 3. mesta in finala pokala

Vsak s svojo računico pa prihajata na tekmo tudi ekipi ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje. Oboji premorejo po treh tekmah po tri točke.

»S štartom v sezono sem zelo zadovoljna, saj iz tekme v tekmo rastemo,« v imenu ŽNK Ljubljana uvod v sezono opiše kapetanka Katja Turk, ki se pred tekmo proti Cerkljam ozre na zmago proti Radomljam.

»V začetnih minutah smo bile nekoliko v krču, potem pa smo se uspele umiriti in nadzorovati potek igre skozi celotno tekmo. Menim, da smo igrale bolj ekipno in organizirano, v obrambi pa strnjeno, kar je na koncu odražal tudi rezultat,« pove kapetanka, ki pojasni, da trenerka Urška Žganec od nje, kapetanke, pričakuje, da prevzame odgovornost. Z jasno željo, da se ekipa zavihti vsaj na 3. mesto v letošnji debitantski sezoni v SŽNL. » Veseli me, da se je ta sezona začela s klubom več, vendar pa si želim, da bi bile vse tekme bolj enakovredne, ter da bi s tem konkurenčnost lige narasla. Nas vidim vsaj na 3.mestu in v finalu pokala,« še doda Katja, ki jutri s soigralkami gosti Gorenjke.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Radomlje

SORODNE NOVICE

 • 17.10.2021 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec do minimalnih zmag
  S tekmami na Ptuju, v Radomljah, Ljubljani in v Ajdovščini se je končal 8. krog SŽNL. Vodilna do minimalni zmag, tri točke tudi Ptujčanke in Cerkljanke. Zaradi reprezentančnih kvalifikacij se SŽNL nadaljuje 31. oktobra s tekmami 9. kroga.
 • 16.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurke stavijo na pristop, Ljubljana po točke k Olimpiji
  Peta in šesta ekipa SŽNL, torej ŽNK Cerklje in Primorje Gaia Naturelle, se bosta pomerili v Ajdovščini, to bo že osma medsebojna tekma ekip, vse so dosedaj dobile Gorenjke! »V bistvu nismo imele posebnih priprav, razen tega da smo na treningih več pozornosti namenili hitrim protinapadom in hitrejšemu vračanju v obrambo,« pojasni Lara Ferjančič, prva strelka Ajdovk.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Pomurju veliki derbi, točke za Radomlje in Ljubljano
  Končani so tri od štirih tekem 7. kroga SŽNL; prvi dve pa sta imeli precej podoben tek: ob polčasu 0:0, na koncu zmaga gostij 0:2. Pomurke so zmagale v Ljubljani, ŽNK Ljubljana v Ajdovščini. Na zadnji tekmi dneva so bile Radomljanke prevelik zalogaj za krimovke. Tekma ŽNK Doxakey – ŽNK Cerklje je bila preložena.
 • 10.10.2021 | 1. SŽNL
  Vse oči uprte v derbi pred kamerami
  Nedelja prinaša tri krasne tekme v SŽNL, vključno z derbijem vodilnih v Ljubljani, ki ga boste lahko spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani nzs.si. S 7. krogom se končuje prva tretjina rednega dela SŽNL.
 • 08.10.2021 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade potrdile dobre rezultate in formo
  Tudi v taboru ŽNK Olimpije Ljubljana je tako kot pri Pomurkah vse podrejeno tekmi 7. kroga SŽNL. V nedeljo, 10.10., se bosta vodilni ekipi pomerili v Ljubljani, tekmo pa boste lahko spremljal tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 07.10.2021 | 1. SŽNL
  Z novo energijo in veliko željo na derbi v Ljubljano
  Pred nami je 7. krog SŽNL, ki v nedeljo prinaša tudi derbi vodilnih. V Ljubljani se bosta pred kamerami Nzs.si pomerila domača Olimpija in gostujoča ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Tekma se začne ob 15.30.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Ljubljana rekordno, do zmag še Olimpija in Cerklje
  Nedelja je prinesla tri tekme 6. kroga SŽNL, vlogo favoritinj pa so upravičile ekipe ŽNK Cerklje, ŽNK Ljubljana in ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma v Bratoncih je bila preložena. Sedmi krog prinaša derbi med vodilnima ekipama Olimpije in ŽNK Nona Pomurje Beltinci.
 • 03.10.2021 | 1. SŽNL
  Nedelja v znamenju treh tekem SŽNL
  V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo Krim, v Ljubljano k ŽNK Ljubljana prihaja ŽNK Doxakey, pri ŽNK Radomlje gostuje ŽNK Olimpija Ljubljana. Tekma med ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Primorje Gaia Naturelle je preložena.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  ŽNK Cerklje rešil domačo čast
  Tokratni 5. krog je prinesel zmago ŽNK Olimpiji Ljubljana, ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje, ki so doma z 1:0 premagale Radomljanke.
 • 26.09.2021 | 1. SŽNL
  Z novim trenerjem okrepiti ekipni duh in parirati Olimpiji
  Po reprezentančnih akcijah članic in mladink je danes na sporedu redni, že peti krog v SŽNL. V Velesovem ŽNK Cerklje gostijo ŽNK Radomlje, na Ptuju pri ŽNK Doxakey gostuje ŽNK Nona Pomurje Beltinci, Primorje Gaia Naturelle pričakuje ŽNK Olimpijo Ljubljano, za konec dneva pa se ob 18. uri obeta še tekma med Krimom in ŽNK Ljubljana.

DELI NA