08.03.2023 | 1. SŽNL
V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del

Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (18.30)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 34
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21

Mura, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Amir Karić, ima tako na vrhu lestvice 36 točk, sledi ji Olimpija z 28, Radomlje pa so tretje s 25 točkami. Le točko za Radomljami je Ljubljana, medtem ko že več zaostajajo Cerklje, ki so pri 15 točkah, Primorje Gaia Naturelle (9), Ptuj (6) in Krim, ki je še brez točke.

"Priprave so potekale dobro, pogoji so bili dobri, težav s snegom nismo imeli, tako da smo opravili vse, kar smo si zastavili," je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani dejal strateg Mure Karić. Ta bo imel na voljo nekaj novih igralk, vključno z dvema Brazilkama - Josilene De Jesus Matos in Thalito Silvo Ellen Bomfim. "Gre za kakovostni okrepitvi, ki potrebujeta še nekaj časa za prilagoditev. Nekaj manjših težav je tudi z jezikom, a sta pridni, tako kot vsa dekleta, in se učita," je pojasnil strateg Mure, ki bo lahko računal tudi na 20-letno srbsko vezistko Margita Vasović. Odslej za ŽNK Mura Nona ne bodo igrale Noelle VilčnikZala Lucija BalažicEma HorvatTjaša Nemec in Teja Tkalec

Smelo v spomladanski del sezone pogleduje tudi ekipa ŽNK Olimpije Ljubljana. Zasedba, ki jo bo tudi v nadaljevanju vodil trener Zlatko Gabor, se je okrepila s trojico Jovana Petrović,  Zala Lucija Balažic, Agnieszka Jędrzejewicz. Poslovila se je golmanka Sara Nemet. Trener Gabor je pohvalil igralke za prizadevnost v času priprav. „Hvala tudi klubskemu vodstvu, ki se izredno trudi, da imamo dobre pogoje za delo, ki so verjetno najboljši v Sloveniji. Imamo vse, nimamo pa rezultatov. Verjamem, da bodo tudi ti prišli. V nadaljevanju sezone je vse podrejeno le enemu cilju,“ je napovedal trener Gabor.

V ŽNK Radomlje Medex so minuli vikend gostili izjemno odmeven turnir za mlade nogometašice, zdaj pa so misli pri začetku spomladanskega dela, v katero članska ekipa vstopa v spremenjeni podobi. „Zelo smo zadovoljni. Ekipa je povečala svojo kakovost na račun igralk, ki smo jih priključili iz mladinskega pogona, in na račun igralk, ki so prišle iz drugih klubov,“ je povedal trener Aljaž Gornik, ki je članski ekipi pridružil trio Jona JavoričMaja Madon in Ajda Zajc. Ekipo pa so okrepile še Sajra Handžić, Monika Kastelec in Noelle Vilčnik, odšel pa je dvojec Gala Dasovič Ravnik&Katjuša Kern.

Ambiciozno v drugi del sezone vstopa tudi ŽNK Ljubljana. „S pripravami smo glede na pogoje, ki jih lahko nudimo puncam, lahko zadovoljne. Vemo pa, da so tudi pri teh pogojih še rezerve, ki jih želimo slej ko prej uresničiti,“ je v imenu ŽNK Ljubljana povedala Tjaša Tibaut, igralka in članica strokovnega štaba, ki ga vodi trenerka Urška Žganec. Pamela Begić pa je v imenu ŽNK Ljubljana potrdila, da so zadovoljne s pripravami, med katerimi so izboljšale kondicijsko pripravljenost. „Naša pričakovanja so vedno ista: da smo vedno boljša verzija sebe. Na tej stopnji razvoja kluba se z nasprotniki ukvarjamo čim manj,“ poudari Tjaša Tibaut. Monika Kastelec se je odločila za odhod v ŽNK Radomlje Medex, novinke v ekipi pa so Gala Dasovič Ravnik, Katjuša Kern in Ksenija Marolt.

Lepo raste in se razvija tudi ajdovska nogometna zgodba Primorja Gaia Naturelle, nad člansko vrsto bdi trener Jan Polanc, ki je ostal brez dvojice - Julija Poplašen in Zoja Čebokelj.
„Razen da nam je nagajala burja, ostalih težav med pripravami ni bilo. Dobro smo trenirale, opravili smo tudi t.i. „teambuilding“ na Obali. Žal smo ostali brez dveh igralk, a delam odločno dalje s tem, kar imamo,“ v imenu Ajdovk pove kapetanka Martina Capuder, ki ne skriva, da se v ekipi spogledujejo tudi s 5. mestom, ki je v rokah ŽNK Cerklje.

Gorenjke so pred dnevi prišle iz Italije, kjer so sklenile letošnje priprave. „Dobro smo delali, pogoji za delo so bili dobri, zdaj smo dobili še dodatno umetno travo, kar nam še olajša delo. Noge nogometašic so težke, veselimo pa se začetka spomladanskega dela,“ napove Primož Štrajhar, trener ŽNK Cerklje, ki so ostale brez Nine Mele, ki se je preselila v Avstrijo.

ŽNK Krim v prvem delu sezone ni prišel do točk, a so se še s toliko večjo vnemo lotili nadaljevanja sezone. Ekipa trenerja Žige Grgasoviča končuje priprave v Čatežu. „Delali smo v skladu s pričakovanji in načrtom. Odigrali smo pet pripravljalnih tekem, predvsem pa smo se ciljno okrepili. Prišle so Mia Tuvić, Julija Poplašen in Zoja Čebokelj. Vesel sem, ker ni bilo odhodov,“ pojasni Grgasovič. Ekipa ima novo kapetanko, to je postala Rubi Krmelj.

Ptujčanke si želijo dobrega nadaljevanja sezone, a se otepajo s kadrovskimi težavami. „Imamo težave s sestavo ekipe. Vsako leto nas zapusti nekaj igralk, letos so tri odšle v Avstrijo. Delamo naprej s tem, kar imamo na voljo,“ odločnosti ne manjka trenerju Urošu Šmigocu, trenerju ekipe ŽNK Ptuj.

Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 20.07.2024 | 1. SŽNL
  Jona Javorič okrepila ŽNK Radomlje
  »Domov se vračam z zelo dobrimi občutki. Zelo sem vesela, da sem spet na domačem igrišču. V klubu se je zgodilo veliko pozitivnih sprememb in videli bomo, kaj bo prinesla nova sezona,« je Jona dejala po povratku v Športni park Radomlje.
 • 19.07.2024 | 1. SŽNL
  Sara Makovec okrepila Muro
  Doslej je v 1. SŽNL odigrala 144 tekem in ob tem dosegla kar 135 zadetkov. V pokalnem tekmovanju je na 18 tekmah dosegla 19 zadetkov. Je tudi redna članica slovenske ženske reprezentance, za katero je zbrala 42 nastopov in prispevala dva zadetka
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Matej Mavrič Rožič novi trener članske ekipe ŽNK Radomlje
  »Imam oris tega, kaj se dogaja v ženskem nogometu, čeprav še ne toliko, kot bi si želel. Prvi cilj je, da se v prihodnje dodobra spoznamo. Ne glede na vse, pa je imperativ to, da ekipo pripravimo do točke, da bo lahko konkurirala za visoka mesta. To bo šlo skozi določen proces, želim pa si, da bi se držali zastavljene strategije,« je za spletno stran kluba dejal novi strateg Radomljank.
 • 09.07.2024 | 1. SŽNL
  Aljaž Gornik po novem športni direktor ŽNK Radomlje Medex
  Aljaž Gornik, trener z najdaljšim neprekinjenim stažem v zgodovini članske ekipe rumenosrčnih, bo odslej opravljal naloge športnega direktorja ŽNK Radomlje Medex.
 • 05.07.2024 | 1. SŽNL
  Kvalifikacije za ligo prvakinj začenjajo na Cipru
  V polfinalu skupine 6 se bodo merile z ekipo Glentoran Women FC (Severna Irska). V primeru zmage jih čaka finale in boljši iz para Apollon Ladies FC (Ciper) – Pyunik Women (Armenija).
 • 04.07.2024 | 1. SŽNL
  Prvakinje v pričakovanju žreba lige prvakinj
  Žreb se bo z neposrednim prenosom na spletni strani UEFE pričel ob 13. uri. To bo že 24. sezona najmočnejšega ženskega klubskega tekmovanja v Evropi. Naslov prvakinj brani Barcelona.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Za konec gostujoči zmagi, Sara Makovec prva strelka
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj. V nedeljo sta bili še dve tekmi: ŽNK Olimpija Ljubljana je s 3:0 ugnala ŽNK Radomlje Medex, v prestavljeni tekmi pa je v ligi za razvrstitev Primorje Gaia Naturelle v gosteh s 3:1 premagalo Ptujčanke.
 • 19.05.2024 | 1. SŽNL
  Še zadnji dejani sezone članic
  V petek se je začel 24., tudi zadnji krog SŽNL Triglav Zdravje. Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, je bila v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona so z zmago sklenile izvrstno sezono, ki so jo kronale z 11. naslovom državnih prvakinj.
 • 18.05.2024 | 1. SŽNL
  Z 20. zmago kronale šampionsko sezono
  Varovanke trenerja Vladimirja Kokola so tudi na zadnji tekmi upravičile vlogo favoritinj in z jubilejno 20. zmago sklenile sezono, v kateri so zbrale 61 točk, Olimpija s tekmo manj 51. Ljubljana bo sezono končala na 3. mestu (41 točk), Radomlje Medex pa na 4. (28 točk s tekmo manj).
 • 17.05.2024 | 1. SŽNL
  Pred kamerami Planet TV-ja generalka na finale pokala
  Uvodna tekma, pred kamerami Planet TV-ja, bo v Murski Soboti. Aktualne državne prvakinje ŽNK Mura Nona bodo gostile ŽNK Ljubljano. V nedeljo sledi še tekma ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Olimpija Ljubljana ter zaostala tekma 21. kroga: WFC Drava Ptuj – Primorje Gaia Naturelle (15.00)

DELI NA