08.03.2023 | 1. SŽNL
V soboto nogometašice začenjajo spomladanski del

Igralke ŽNK Radomelj Medex in Mure None bodo v soboto ob 18.30 s tekmo 13. kroga odprle spomladanski del sezone v ženski nogometni ligi. V tekmovanju, ki nosi ime Triglav Zdravje, po prvem delu sezone vodijo prav nogometašice Mure None, ki so po 12 krogih stoodstotne.

SŽNL, 13. krog, 11.3.
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Mura Nona (18.30)

18.3.
Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Cerklje (15.00)

19.3.
ŽNK Krim – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00)
ŽNK Ljubljana – ŽNK Ptuj (15.00)

Lestvica strelk:
Ana Milović (ŽNK Olimpija Ljubljana) 38
Anja Eferl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 34
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 28
Noelle Vilčnik (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 21

Mura, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant Amir Karić, ima tako na vrhu lestvice 36 točk, sledi ji Olimpija z 28, Radomlje pa so tretje s 25 točkami. Le točko za Radomljami je Ljubljana, medtem ko že več zaostajajo Cerklje, ki so pri 15 točkah, Primorje Gaia Naturelle (9), Ptuj (6) in Krim, ki je še brez točke.

"Priprave so potekale dobro, pogoji so bili dobri, težav s snegom nismo imeli, tako da smo opravili vse, kar smo si zastavili," je uvodoma na novinarski konferenci v Ljubljani dejal strateg Mure Karić. Ta bo imel na voljo nekaj novih igralk, vključno z dvema Brazilkama - Josilene De Jesus Matos in Thalito Silvo Ellen Bomfim. "Gre za kakovostni okrepitvi, ki potrebujeta še nekaj časa za prilagoditev. Nekaj manjših težav je tudi z jezikom, a sta pridni, tako kot vsa dekleta, in se učita," je pojasnil strateg Mure, ki bo lahko računal tudi na 20-letno srbsko vezistko Margita Vasović. Odslej za ŽNK Mura Nona ne bodo igrale Noelle VilčnikZala Lucija BalažicEma HorvatTjaša Nemec in Teja Tkalec

Smelo v spomladanski del sezone pogleduje tudi ekipa ŽNK Olimpije Ljubljana. Zasedba, ki jo bo tudi v nadaljevanju vodil trener Zlatko Gabor, se je okrepila s trojico Jovana Petrović,  Zala Lucija Balažic, Agnieszka Jędrzejewicz. Poslovila se je golmanka Sara Nemet. Trener Gabor je pohvalil igralke za prizadevnost v času priprav. „Hvala tudi klubskemu vodstvu, ki se izredno trudi, da imamo dobre pogoje za delo, ki so verjetno najboljši v Sloveniji. Imamo vse, nimamo pa rezultatov. Verjamem, da bodo tudi ti prišli. V nadaljevanju sezone je vse podrejeno le enemu cilju,“ je napovedal trener Gabor.

V ŽNK Radomlje Medex so minuli vikend gostili izjemno odmeven turnir za mlade nogometašice, zdaj pa so misli pri začetku spomladanskega dela, v katero članska ekipa vstopa v spremenjeni podobi. „Zelo smo zadovoljni. Ekipa je povečala svojo kakovost na račun igralk, ki smo jih priključili iz mladinskega pogona, in na račun igralk, ki so prišle iz drugih klubov,“ je povedal trener Aljaž Gornik, ki je članski ekipi pridružil trio Jona JavoričMaja Madon in Ajda Zajc. Ekipo pa so okrepile še Sajra Handžić, Monika Kastelec in Noelle Vilčnik, odšel pa je dvojec Gala Dasovič Ravnik&Katjuša Kern.

Ambiciozno v drugi del sezone vstopa tudi ŽNK Ljubljana. „S pripravami smo glede na pogoje, ki jih lahko nudimo puncam, lahko zadovoljne. Vemo pa, da so tudi pri teh pogojih še rezerve, ki jih želimo slej ko prej uresničiti,“ je v imenu ŽNK Ljubljana povedala Tjaša Tibaut, igralka in članica strokovnega štaba, ki ga vodi trenerka Urška Žganec. Pamela Begić pa je v imenu ŽNK Ljubljana potrdila, da so zadovoljne s pripravami, med katerimi so izboljšale kondicijsko pripravljenost. „Naša pričakovanja so vedno ista: da smo vedno boljša verzija sebe. Na tej stopnji razvoja kluba se z nasprotniki ukvarjamo čim manj,“ poudari Tjaša Tibaut. Monika Kastelec se je odločila za odhod v ŽNK Radomlje Medex, novinke v ekipi pa so Gala Dasovič Ravnik, Katjuša Kern in Ksenija Marolt.

Lepo raste in se razvija tudi ajdovska nogometna zgodba Primorja Gaia Naturelle, nad člansko vrsto bdi trener Jan Polanc, ki je ostal brez dvojice - Julija Poplašen in Zoja Čebokelj.
„Razen da nam je nagajala burja, ostalih težav med pripravami ni bilo. Dobro smo trenirale, opravili smo tudi t.i. „teambuilding“ na Obali. Žal smo ostali brez dveh igralk, a delam odločno dalje s tem, kar imamo,“ v imenu Ajdovk pove kapetanka Martina Capuder, ki ne skriva, da se v ekipi spogledujejo tudi s 5. mestom, ki je v rokah ŽNK Cerklje.

Gorenjke so pred dnevi prišle iz Italije, kjer so sklenile letošnje priprave. „Dobro smo delali, pogoji za delo so bili dobri, zdaj smo dobili še dodatno umetno travo, kar nam še olajša delo. Noge nogometašic so težke, veselimo pa se začetka spomladanskega dela,“ napove Primož Štrajhar, trener ŽNK Cerklje, ki so ostale brez Nine Mele, ki se je preselila v Avstrijo.

ŽNK Krim v prvem delu sezone ni prišel do točk, a so se še s toliko večjo vnemo lotili nadaljevanja sezone. Ekipa trenerja Žige Grgasoviča končuje priprave v Čatežu. „Delali smo v skladu s pričakovanji in načrtom. Odigrali smo pet pripravljalnih tekem, predvsem pa smo se ciljno okrepili. Prišle so Mia Tuvić, Julija Poplašen in Zoja Čebokelj. Vesel sem, ker ni bilo odhodov,“ pojasni Grgasovič. Ekipa ima novo kapetanko, to je postala Rubi Krmelj.

Ptujčanke si želijo dobrega nadaljevanja sezone, a se otepajo s kadrovskimi težavami. „Imamo težave s sestavo ekipe. Vsako leto nas zapusti nekaj igralk, letos so tri odšle v Avstrijo. Delamo naprej s tem, kar imamo na voljo,“ odločnosti ne manjka trenerju Urošu Šmigocu, trenerju ekipe ŽNK Ptuj.

Tekst: D.P., STA
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva zmaga Ptujčank, prva točka Krimovk
  Prva tekma 6. kroga, derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je že v soboto prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. Danes so bile na sporedu še tri tekme: ŽNK Radomlje Medex so slavile v Ajdovščini, WFC Drava Ptuj v Kopru, ŽNK Cerklje v Ljubljani. Prosta je bila ŽNK Ljubljana.
 • 17.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Ajdovščini, na Kodeljevem pod reflektorji
  Prva tekma 6. kroga Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je prinesla zmago ŽNK Muri Nona. V nedeljo še tekme Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Radomlje Medex (16.00), ŽNK Gažon – WFC Drava Ptuj (17.00) in Krim – ŽNK Cerklje (20.00).
 • 16.09.2023 | 1. SŽNL
  Tri točke ostale v Murski Soboti
  Prva tekma 6. kroga, kar derbi Ženske nogometne lige Triglav Zdravje, je prinesel zmago ŽNK Muri Nona, ki je bila doma z golom Noelle Vilčnik z minimalnih 1:0 boljša od ŽNK Olimpije Ljubljane. To je bil prvi od vsaj štirih letošnjih derbijev med ekipama iz Murske Sobote in Ljubljane.
 • 15.09.2023 | 1. SŽNL
  Pripravljene na derbi, prenos na Sportklubu
  S tekmo v Murski Soboti, z derbijem tudi pred kamerami Sportklubu, se v soboto začenja 6. krog Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni ekipi lige ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana se bosta pomerili na prvem letošnjem derbiju.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Radomlje do prve zmage
  Najvišjo zmago kroga je vknjižil ŽNK Radomlje Medex, ki je za prvo zmago sezone z rezultatom 10:0 odpravil ŽNK Gažon. ŽNK Ljubljana je z 9:0 slavila na Ptuju, ŽNK Olimpija Ljubljana s 7:0 doma proti Krimu. V Velesom brez zmagovalca (1:1). Prosta je bila ŽNK Mura Nona.
 • 10.09.2023 | 1. SŽNL
  Kamere v Velesovem in Radomljah
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi dva prenosa. Kamere Planet TV-ja bodo v Velesovem, kamere NZS-ja pa v Radomljah.
 • 09.09.2023 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno do nove zmage
  S tekmo v Ljubljani se začel 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Olimpija je bila s 7:0 boljša od Krima, Sara Makovec je dosegla tri gole. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 08.09.2023 | 1. SŽNL
  Prva v petek, tri v nedeljo
  S tekmo v Ljubljani se danes začenja 5. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Neporažena ŽNK Olimpija gosti krimovke. Ostale tri tekme bodo v nedeljo.
 • 03.09.2023 | 1. SŽNL
  Vodilni dvojec učinkovit, zmagi za Ljubljano in Cerklje
  Za nami je 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. Vodilni dvojec na prvenstveni lestvici je vknjižil zmago z dvomestnim številom golov, v tekmi pred kamerami je ŽNK Ljubljana odpravila ŽNK Radomlje Medex, ŽNK Cerklje pa s točkami z Obale.
 • 02.09.2023 | 1. SŽNL
  Prenos iz Ljubljane, generalka prvakinj
  V nedeljo je na sporedu 4. krog 32. sezone Ženske nogometne lige Triglav Zdravje. V spletnem prenosu obračun ŽNK Ljubljane in ŽNK Radomelj Medex, ob tem še tri tekme ŽNK Mura Nona – ŽNK Krim, Primorje Gaia Naturelle – ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Gažon – ŽNK Cerklje.

DELI NA