17.01.2018 | 2. SNL
V priprave zakorakali tudi drugoligaši

Zimskega počitka je konec tudi za večino drugoligaških nogometašev. Trenerji so zbrali svoje varovance, pospešeno pa se dela tudi v klubskih pisarnah, saj smo že bili priča nekaterim kadrovskim spremembam.

Pri Muri so v prvem januarskem tednu predstavili načrt priprav, Ante Šimundža pa je svoje varovance zbral v ponedeljek, 15. januarja. Od črno-belih se je poslovil Niko Kisilak, ki bo spomladi kot posojeni član Mure igral za tretjeligaški Tromejnik, v Mursko Soboto pa so se preselili trije novinci. Matic Maruško dobro pozna soboško zelenico, saj je bil v preteklosti kapetan članskega moštva Mura 05, blizu vrnitve v Fazanerijo pa je bil že poleti, a se je nato odločil za selitev v avstrijsko Radgono. Prekmurci so dve okrepitvi poiskali v prvoligaških vrstah. Kristjan Matošević je bil zadnje leto član Domžal, Luka Šušnjara pa je jeseni branil barve Celja in bil z dvema goloma usoden za pokalni izpad Mure. Klemen Pucko, Nino Kouter in Dejan Kurbus so z Muro sklenili profesionalne pogodbe, ki veljajo do 30. maja 2020.

Aktivni so tudi Ptujčani. Četa Simona Sešlarja je priprave v minulem tednu odprla z nekajdnevnim bivanjem na Rogli. »Na priljubljeni smučarski destinaciji jih čaka zanimiv kondicijski del priprav, saj se bodo naši nogometaši tri dni potili na malce drugačen način, kot so ga sicer vajeni. Nogometno zelenico so zamenjali s snežno podlago, na kateri so uspešno odpeljali svoj prvi tek na smučeh,« so pred dnevi sporočili iz tabora Drave, ki je v torek predstavila tudi prva zimska novinca. V najstarejše slovensko mesto se je vrnil Mitja Rešek, novinec na slovenski sceni pa je Matthias Fanimo. Triindvajsetletni Anglež nigerijskega porekla je zrasel v mladinskem pogonu West Ham Uniteda, v preteklosti pa je igral tudi za mladinske selekcije Anglije. Močan adut novega kurenta je predvsem hitrost, leta 2015 je na posebnem testiranju hitrosti zaostal zgolj za Antoniom Valencio.

Včeraj so se zbrali tudi nogometaši Nafte. Lendavski strateg Franc Fridl je na prvem treningu pozdravil 21 od skupno 22 nogometašev. V zasedbi tretjega kluba 2. SNL ni novincev, saj vodstvo kluba ne načrtuje novih prihodov, prav tako ni bilo niti odhodov. Pri lendavskem drugoligašu v pripravljalnem obdobju načrtujejo najmanj deset tekem, prvi nasprotnik pa bo najbolj slovit. Modri se bodo v soboto, na lendavskem igrišču z umetno travnato podlago, pomerili z Mariborom. Večina nasprotnikov sicer prihaja s sosednje Madžarske, konec januarja pa se bodo Lendavčani preselili tudi v bližnji Zalaegerszeg, kjer domuje partnerski klub ZTE, eden od pripravljalnih tekmecev. Kot je na novinarski konferenci po uvodnem treningu poudaril Igor Magdič, član upravnega odbora, uvrstitev med prvoligaše ni primarni cilj kluba, a so v Lendavi pripravljeni tudi na prvoligaški izziv.

Že danes popoldne prva pripravljalna tekma čaka Radomljane, ki se bodo, tako kot Lendavčani, uvodoma udarili z Mariborom. Mlinarji se bodo sicer udarili še z dvema prvoligašema, Gorico in Aluminijem. Nekaj nogometašev je pred uvodnim treningom darovalo kri, četa Nermina Bašića pa se v teh dneh poti s pomočjo fitnes naprav. »Prvih nekaj dni bomo namenili predvsem preventivnim treningom in treningom moči. V tem času bomo opravili tudi testiranja, s pomočjo katerih bomo potem fantom individualno prilagajali trenažni proces. Pomembno je, da bodo fantje v priprave vstopili v dobrem stanju in jih bodo lahko opravili brez poškodb. Do prve prvenstvene tekme imamo dovolj časa, da se dobro pripravimo,« poudarja Domen Zupan, kondicijski trener lanskoletnega prvoligaša.

V ponedeljek je priprave na pomladanski del sezone pričel tudi dekanski Jadran, ki je prezimil na petem mestu drugoligaške razpredelnice. Po slovesu Alena Šćulca na čelu ekipe ostaja Nevij Finkšt, ki mu bo v prihodnje pomagal Peter Kocjančič. Finkšt je uvodoma razpolagal z zasedbo 22 nogometašev, manjkalo pa je nekaj študentov. Dekanski klub sta zapustila rezervni vratar Gašper Željko in napadalec Luka Vekić, ki je sledil Šćulcu v Krško. Po okrevanju se na zelenice vračata Pribac in Kljun, po jesenski poškodbi očesa pa po prilagojenem programu vadi Gregor Ščulac.

Pri novomeški Krki o pripravah še ni veliko znanega, so pa Dolenjci danes registrirali prvo zimsko okrepitev. Daniel Vujčić se je po poletnem slovesu od Ljudskega vrta dokazoval pri kranjskem Triglavu, a pri gorenjskem prvoligašu ni dobil veliko priložnosti, le-to pa bo spomladi iskal na novomeškem Portovalu.

V ponedeljek so osem tednov dolge priprave pričeli tudi nogometaši Brava, ki so opravili tudi testiranja na Fakulteti za šport. Moštvo trenerja Dejana Grabića med tekmovalnim premorom ni doživelo bistvenih sprememb, je pa nekdanji vezist vadbi s članskim moštvom priključil nekaj novincev. Domen Gril, mladinski reprezentant Slovenije, bo spomladi vadil s člansko ekipo, a bo še naprej branil mrežo mladinskega moštva. Z Bravom vadita tudi dve uveljavljeni imeni, a Grabić poudarja, da Luka Gajić in Džengis Čavušević z rumeno-modrimi zgolj trenirata. Čavušević išče klub v tujini, Gajiću pa pravila ne dovoljujejo, da bi v tej sezoni zaigrali še za tretji klub.

V ponedeljkovem popoldnevu so priprave odprli tudi pri kranjski Zarici. Brane Pavlin, ki se je na klop Gorenjcev vrnil jeseni, bo na prvem treningu pogrešal trojico nogometašev, saj so se Anže Hafner, Veron Šalja in Tim Oman priključili pripravam Triglava. Kranjčani so zadovoljni z jesensko uvrstitvijo, a poudarjajo, da so razlike na lestvici tesne: »Rdeči so jesenski del končali na 11.mestu, kar je za mlado moštvo vsekakor vzpodbudno, vendar ne gre prezreti dejstva, da so razlike med moštvi izjemno majhne, zato bo pripravljenost nogometašev v nadaljevanju sezone izjemnega pomena.« Rdeče vrage že jutri čaka obračun z Domžalčani.

Že na tretji dan novega leta so v priprave zakorakali tudi nogometaši Ilirije. Ljubljančane bo v nadaljevanje sezone popeljal Stanko Božičević, ki mu bo z nasveti pomagal tudi nekdanji selektor Bojan Prašnikar. Pri ljubljanskem drugoligašu so pred dnevi predstavili seznam nasprotnikov v pripravljalnem obdobju. Uvodni tekmec zeleno-belih bodo Domžalčani, obračunu s pokalnim prvakom pa sledita še dve tekmi s prvoligašem. Konec tega tedna bo nasproti stal velenjski Rudar, 7. februarja pa se bodo Ilirijani udarili še z Aluminijem. Med potrjenimi nasprotniki Ilirije so še Arne Tabor 69, Tabor Sežana, Krka in Dravograd.

Drugoligaši bodo s pomladanskim delom prvenstva pričeli marca.

* Prestopi so potrjeni s strani klubov, ni pa nujno, da so nogometaši pri NZS že registrirani kot člani klubov.

Tekst: PDo
Foto: NK Bravo/Martin Rigler

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA