10.02.2022 | 1. SFL
V pričakovanju prleško-podravskega derbija

Ta petek, 11. februarja, se z dvoboji 14. kroga nadaljuje prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi. Meteorplast ŠIC bar se bo v prleško-podravskem obračunu pomeril s ptujsko Hišo daril. Tekma bo odigrana v dvorani ŠIC Ljutomer, pričela pa se bo ob 20.30 uri. Ogled tekme bo brezplačen, gledalci pa morajo za vstop v dvorano izpolnjevati pogoj PCT, sporočajo iz Ljutomera.

1.SFL, 14. krog, 11.2.
ŠD Mlinše – KMN Oplast Kobarid (20.00)
SIliko Vrhnika – FK Dobovec (20.30)
KMN Meteorplast Šic bar – FC Hiša daril Ptuj (20.30)
FC Bronx Škofije – FC Litija (20.45)

Brez Lovrenčiča in Škergeta

Po porazu (1:3) proti Litiji minuli petek na prvi četrtfinalni tekmi pokala Terme Olimia, povratna tekma bo 18. februarja v Ljutomeru, se je ljutomerska ekipa pričela pripravljati na prvenstveni obračun proti Ptujčanom, ki bo na sporedu po dvomesečnem prvenstvenem premoru. Pred sosedskim obračunom imajo v ljutomerski ekipi nemalo težav. Reprezentančni vratar Tjaž Lovrenčič je zbolel, kapetan Kristian Škerget pa je poškodovan. Možnosti, da bi v petek nastopila, so minimalne.

»Po dvomesečni pavzi v ligi nas čaka težka tekma proti tekmecu, ki je bil v zimskem prestopnem roku zelo aktiven. V tej sezoni smo se za prvenstvene točke že srečali, takrat smo bili blizu uspeha, vendar zaradi slabega prvega polčasa nismo prišli do želenih točk. V petek moramo od prve minute v tekmo vstopiti zainteresirano in lahko upamo na pozitiven rezultat. Upam, da bo na tekmo prišlo čim več gledalcev, saj sta si ekipi blizu, tako geografsko, kot tudi na lestvici,« je pred derbijem sredine prvoligaške razpredelnice dejal igralec domače ekipe Aljaž Ruis, ki je v tej sezoni dosegel tri prvenstvene zadetke.

Ptujčani, ki so se izdatno okrepili pred nadaljevanjem sezone, so na prvi tekmi zmagali s 4:2 (3:0), na prvenstveni razpredelnici pa so na četrtem mestu s 15. točkami. Ljutomerčani na šestem mestu zaostajajo le dve točki.

Sladke skrbi Ptujčanov

Tekme v Ljutomeru se veselijo tudi v taboru FC Hiše daril Ptuj.
»Dobro smo, vsi smo zdravi, razpoloženi in pripravljeni na tekmo,« pove trener Robert Grdović, ki je z ekipo pred slabim tednom dni remiziral na prvi tekmi četrtfinala pokala Terme Olimia (2:2 proti FC Bronx), danes pa misli usmerja v nadaljevanje rednega dela 1. SFL. Ptujčani so četrti, 15 točk so zbrali.

»V tem hipu nam manjka nekaj uigranosti. Smo pa pripeljali nekaj novih imen, optimizma ne manjka. Vem, da nas čaka derbi. Če bomo pravi in 100-odstotno pri stvari, lahko osvojimo tri točke,« nadaljuje Grdović.

»Ekipo smo prevetrili, menjali smo krvno sliko. Pripeljali smo igralce, ki so hitrejši, da prebudimo ekipo. Kot sem pa rekel, malce manjka časa, da se uigramo. A prvi vtis je dober,« hvali Grdović novince.

Spomnimo, odšla sta Jeremy Bukovec in Dario Markić, prišli so Nikola Badrov, Patrik Pasariček, Matic LokovšekVlado Andrijašević ter nazadnje še Denis Kneževič. »Denis je z nami teden dni. Sprva smo nameravali, da bi celo igrali brez sidraša, zdaj imamo tudi to dimenzijo. Je pa res, da je Denis komaj prišle, potrebuje čas,« dodaja Grdović, ki se ozre tudi na derbi, ko sta se v torek pomerila Litija in Dobovec.

»Litija je pokazala več želje, hkrati pa je izkoristila napaka, ki jih je naredil Dobovec. Zavoljo te zmage Litije je prvenstvo spet dobilo na zanimivosti. Tudi mi imamo svojo računico,« še doda trener Ptujčanov.

Tekst: D.P., KMN Meteorplast Šic Bar
Foto: KMN Meteorplast Šic Bar

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | 1. SFL
    Po koncu sezone NZS futsal center
    Minulo soboto in nedeljo je bilo v Laškem na sporedu sklepno dejanje v projektu NZS center – futsal za sezono 2023/2024. V soboto, 20.4., je bil na sporedu NZS center futsal – U15 in NZS center futsal – dekleta, v nedeljo, 21.4., pa še NZS center futsal – U17 in NZS center futsal – vratarji in vratarke.
  • 23.04.2024 | 1. SFL
    S štirimi novimi futsal sodniki
    Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.

DELI NA