10.04.2019 | 2. SNL
V pričakovanju novih presenečenj

Minuli konec tedna ni manjkalo presenečenj, za največja podviga so poskrbeli nogometaši Beltincev in Ilirije. Kdo bo presenetil v 23. krogu 2. SNL? Vodilni Tabor bo v nedeljo gostoval v Vipolžah, Bravo se bo na Portovalu pomeril s Krko. Že v petek se bodo udarili Radomljani in Ptujčani.

Petek, ob 16.30: KALCER RADOMLJE - DRAVA DAKINDA PTUJ
Sodnik: Mihael Antić
Neposredni prenos: NZS.si

So Radomlje s presenetljivim porazom v Beltincih izgubile možnosti za povratek med prvoligaše? Zgolj točka na zadnjih štirih preizkušnjah je »mlinarje« oddaljila vrha lestvice, ki ga z osmimi točkami naskoka držita Tabor in Bravo. Odsotnost Gala Primca, Igorja Kondića in prvega strelca Anela Hajrića je v Beltincih terjala svoj davek, Muamer Vugdalić pa ni uspel najti ustreznih rešitev za nastale luknje. Pri nekdanjem prvoligašu nimajo časa za objokovanje, saj jih že v petkovem popoldnevu čaka nova preizkušnja. V Radomlje prihajajo Ptujčani, ki prav tako precej nihajo. Štajerci so pred dnevi ugnali ekipi Doba in Nafte, ki sta se na lestvici nahajali višje, po porazu v Novem mestu pa so se Ptujčani opekli na domačem igrišču. V najstarejšem slovenskem mestu so presenetili Ilirijani, ki so prekinili serijo porazov. Na Ptuju so se jeseni veselili tudi Radomljani, kdo bo dobil petkov popravni izpit?

 

Sobota, ob 16.30: ILIRIJA 1911 - ANKARAN POSTOJNA
Sodnik: Aleksandar Matković

Šest tekem bo odigranih v sobotnem popoldnevu, v prestolnici se bosta udarili ekipi Ilirije in Ankarana Hrvatinov, ki se v Ljubljano odpravlja po treh zaporednih porazih. Primorci so nazadnje na Bonifiki izgubili s Krko, še pred tem pa so »tujsko legijo« galebov premagali Dobljani in Lendavčani. Ankarančani imajo največ preglavic v obrambi, saj so na zadnjih treh tekmah prejeli deset zadetkov. Izstopa predvsem poraz v Lendavi, kjer so prejeli pol ducata golov. Jesenski obračun v Postojni so z minimalno razliko dobili Primorci, a je ankaranska zasedba pozimi doživela številne spremembe. Ilirija se v dvoboj z Ankarančani podajo s skalpom Drave, Ljubljančani pa so na Ptuju slavili prvo zmago po 15. krogu, ko so v Šiški presenetili Nafto. Bo zmaga na Štajerskem dokončno sprostila ljubljansko četo?

 

Sobota, ob 16.30: NAFTA 1903 - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Denis Šabanagić

Nafta je v 22. krogu 2. SNL lovila še eno zadnjih priložnosti za približanje vrhu lestvice, a se dvoboj z Bravom ni razpletel po željah Prekmurcev. Lendavski upi so narasli po zadetku Jake Bizjaka, a so se Ljubljančani znova izkopali iz težav in s preobratom verjetno dokončno pokončali lendavske želje po preboju v Prvo ligo Telekom Slovenije. Glede na dejstvo, da Tabor in Bravo v nadaljevanju sezone še nista oddale točke, je praktično nemogoče, da bi Lendavčani v zadnjih osmih krogih nadoknadili kar 12 točk zaostanka. Lendavčani se bodo po boleči zaušnici pobirali v obračunu s Fužinarjem, ki je jeseni na domačem igrišču Nafti že odščipnil točko. Z Ravenčani se v Lendavo vrača tudi Mihael Bukovec, ki je formalno sicer pomočnik trenerja, a Korošci ne skrivajo, da ekipo vodi prav dolgoletni član prejšnje različice Nafte. Borbeni Bukovec je pod lendavskimi griči pustil močan pečat, lahko v soboto pokvari razpoloženje Lendavčanov?

 

Sobota, ob 16.30: ROLTEK DOB - BREŽICE TERME ČATEŽ
Sodnik: Marko Podgoršek

Tudi Dobljani niso pretirano zadovoljni z razpletom zadnjih preizkušenj. Modri so na petih tekmah nadaljevanja sezone doživeli tri poraze, po Bravu pa je bil za četo Nenada Toševskega usoden še Fužinar. Dvoboj na Ravnah je postregel s tremi zadetki, po preobratu v izdihljajih tekme pa so se veselili gostitelji. Dobljani so z zadetkom Andraža Žiniča povedli v 62. minuti, a so Ravenčani v 90. in 93. minuti izid preobrnili v svojo korist. »Roletarji« bodo imeli na domači zelenici možnost za popravni izpit, Dob pa bo v dvoboju z zadnjimi Brežicami v vlogi favorita, čeprav so Posavci neporaženi na zadnjih dveh tekmah. Moštvo Darka Karapetrovića je remiziralo z Biljami in Rogaško, a to ni bilo dovolj, da ne bi po zmagi Ilirije znova zdrsnili na rep ligaške razpredelnice. Brežičani, ki so jeseni remizirali z Dobom, nujno potrebujejo zmago, s katero bi lažje zadihali in ostali v stiku s tekmeci za obstanek v 2. SNL:

 

Sobota, ob 16.30: ROGAŠKA - VITANEST BILJE
Sodnik: Bojan Tkalčič

V Rogaški Slatini se bosta udarila tekmeca za mesta, ki prinašajo obstanek v drugem razredu slovenskega nogometa. Biljenci imajo štiri točke več od zadnjih Brežic, Slatinčani zadnji ekipi bežijo še za točko več. Desete Ankarančane in zadnje Brežice loči zgolj šest točk, zato ne moremo zgrešiti z zapisom, da je v boju za obstanek praktično polovica lige. V zaključku prvenstva se obeta še oster boj, v katerega bodo vpleteni tudi Slatinčani in Biljenci. Za oboje velja, da v nadaljevanju sezone pogrešajo zmage, doslej so vknjižili zgolj eno, eni in drugi pa z remijem proti Brežicam zapravili priložnost, da bi se oddaljili od repa lestvice. Tekmeca, ki ju krasi črno-bela barva, tudi v soboto ne bi bila pretirano zadovoljna z delitvijo točk, saj remi ne bi prinesel kaj prida veliko dodatne mirnosti. Za Slatinčane in Biljence šteje zgolj zmaga, a bodo gostje v Rogaški Slatini zaigrali brez Oyewusija in kapetana Žižmonda.

 

Sobota, ob 16.30: JADRAN DEKANI - BELTINCI
Sodnik: Božo Kondić

Beltinčani so eno od prijetnejših presenečenj pomladi. Prekmurci so po zimskem premoru izgubili zgolj enkrat, a so v Lendavi izvlekli dobro lekcijo, ki je na zadnjih treh tekmah prinesla sedem točk. Rumeno-modri so po domačem remiju s Krko na kolena spravili Ilirijo in Radomlje – mrežo sta zatresla Jan Kristl in Borut Lukač –, z dvema zaporednima zmagama pa so se oddaljili od vroče fronte v spodnjem delu lestvice. Beltinci imajo pred zadnjo ekipo prvenstva deset točk naskoka, kar sicer še ni dovolj za miren spanec, a prednost staremu mačku Zlatku Gaborju omogoča, da ne dela pod pritiskom. Beltinčani bodo skušali pozitivno serijo nadaljevati v Dekanih, pri tekmecu, ki se lahko pohvali s podobnim izkupičkom. Tudi Jadran je spomladi izgubil zgolj enkrat, »pesjani« pa so na petih tekmah iztržili šest točk, med drugim pa so remizirali Radomljani in premagali Krko. Kljub temu to ni dovolj, da bi se Primorci znebili dna lestvice, saj se za Dekančani nahajata zgolj ekipi Ilirije in Brežic.

Sobota, ob 16.30: KRKA - AŠK BRAVO
Sodnik: Alen Borošak

Ljubljančani bodo v soboto gostje novomeške Krke, ki je po skromnejšem odprtju pomladi zadihala s polnimi pljuči. Varovanci trenerja Borivoja Lučića so neporaženi na zadnjih štirih tekmah, po skalpu Drave so na koprski Bonifiki premagali tudi zasedbo Ankarana Hrvatinov. Dolenjci so se z deseto zmago povzpeli na četrto mesto lestvice, za tretjimi Radomljami pa zaostajajo le še za dve točki. »Farmacevti« so septembra našli recept za točko v Šiški, dvoboj z Bravom se je končal z rezultatom 2:2, gostje pa so bili bližje zmagi, saj so z goloma Kostanjška in Kima dvakrat povedli. Krka je ob Radomljah edina, ki je Ljubljano zapuščala neporažena, Novomeščani pa so bili že lani trn v peti Bravu. Ljubljančani so v lanski sezoni izgubili obe tekmi s Krko, a je četa Dejana Grabiča letos že nekajkrat dokazala, da se zna izkopati iz težav. Tako je bilo tudi v dvoboju z Nafto, ki je po preobratu ter zadetkih Dabra in Nukića pripadel rumenim.

 

Nedelja, ob 16.30: BRDA - CHERRYBOX24 TABOR SEŽANA
Sodnik: Rade Obrenović

Tabor se je z visoko zmago nad Biljenci vrnil na prvo mesto drugoligaške razpredelnice, v Sežani pa ne skrivajo, da želijo na vrhu ostati vse do konca prvenstva. Tempu zasedbe Andreja Razdrha za zdaj sledi zgolj Bravo, ki tako kot Tabor v nadaljevanju sezone še ni oddal točke. Sežanci in Ljubljančani se v zaključku sezone ne bodo več srečali, ob formi obeh ekip pa se zdi, da lahko v lovu na prvoligaško vozovnico odloči že najmanjši spodrsljaj. Sežance ena zahtevnejših preizkušenj čaka prav v nedeljo, saj so gostovanja v Vipolžah sila nepredvidljiva. Ob tem velja izpostaviti še dejstvo, da so Brici v nadaljevanju sezone še neporaženi, v petih krogih so dvema zmagama dodali še tri neodločene izide, po dvoboju brez zadetkov proti Jadranu pa so trenutno pri 22 točkah. V spopadu rdeče-črnih bo breme favorita kljub vsemu na plečih Sežancev, a se Kraševci vsaj za zdaj dobro spopadajo s to vlogo. Bo tako tudi v Goriških Brdih?

Tekst: PDo
Foto: Ekipa24.si
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.
  • 14.03.2024 | 2. SNL
    Drugoligaši v zadnjo tretjino prvenstva, kamere v Lendavi in Slovenski Bistrici
    S petkovo tekmo Krke in Ilirije se pričenja zadnja tretjina 2. SNL. Derbi 21. kroga bodo odigrali nogometaši Nafte in Primorja, obračun vodilne in tretje ekipe pa boste lahko spremljali tudi gledalci Sportkluba. Kamera NZS bo v Slovenski Bistrici, kjer bodo gostovali Kranjčani.

DELI NA