18.09.2022 | 1. SŽNL
V pričakovanju 4. kroga, kamere v Beltincih

Nedelja, 18.9., prinaša 4. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, tekme pa v Velesovem, Beltincih, Ljubljani in Radomljah.

SŽNL, 4. krog, 18.9.
ŽNK Cerklje – ŽNK Ptuj (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – Krim (16.00)
ŽNK Olimpija Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle (16.00)
ŽNK Radomlje Medex – ŽNK Ljubljana (16.30)

Lestvica strelk:
Naja Poje Mihelič (ŽNK Radomlje Medex) 10
Nina Sofie Mc Quarrie (ŽNK Radomlje Medex) 8
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 8

Gorenjke previdne

Uvodoma se bosta na Gorenjskem pomerili ekipi ŽNK Cerklje in ŽNK Ptuja. Domačinke ciljajo na 2. letošnjo zmago. „Zagotovo si želimo novih treh točk, a se tudi zavedamo, da imajo gostje v svoji ekipi kar nekaj igralk, ki še kako znajo igrati nogomet. Pa tudi njihovi visoki porazi niso realen pokazatelj njihove dejanske kvalitete,“ domači trener Primož Štrajhar opozarja svoje varovanke, da lahko le resen pristop od prve sekunde naprej prinese rezultat. „Oslabljeni potujemo v Cerklje. Upam, da nam uspe vsaj sestaviti ekipo enajstih igralk. Za puncami so težke tekme, ki so jim na žalost pobrale veliko volje. Upajmo na najboljše in da dosežemo kakšen zadetek,“ pred gostovanjem dodaja trener Ptujčank Uroš Šmigoc.

Krim oslabljen v Beltince

Ob 16. uri se bosta pred kamerami Planet TV-ja (prenos bo na 2. programu) pomerili ŽNK Nona Pomurje Beltinci in Krim. Domačinke so absolutne favoritinje, trener Amir Karić pa bo iskal napredek v igri.

„Imamo torej nekaj težav z poškodbami, manjkajoče igralke bomo definitivno pogrešali. Pričakujemo izredno napornih 90 minut proti nasprotniku, ki je za vsaj dve stopnički boljši od nas. Želim si, da punce prikažejo borbeno predstavo vseh 90 minut, rezultat za nas ne igra nobene vloge,“ pa pred tekmo v Beltincih pove Žiga Grgasovič, ki vodi krimovke, ki bodo brez kvarteta Koca, Al Navas, Urek, Pišek.

Napredek v igri

Takisto ob 16. uri se bo začela tudi tekma med Olimpijo in Primorjem Gaia Naturelle.
„Tudi tokrat imamo nekaj težav s poškodbami in boleznimi, a to ne sme biti ovira, da ne bi danes zaigrali na zmago,“ napove Zlatko Gabor, trener Olimpije. „Menim, da igralke dobro iz treninga v trening boljše dojemajo mojo vizijo igre,“ ob tem še pohvali svoje varovanke, ki so med tednom porazile eno od ljubljanskih fantovskih ekip, 8:2 je bilo za zmajčice.

„Žal se na gostovanje v prestolnico k Olimpiji ponovno podajamo zelo oslabljeni. Poškodbe in bolezni so nas zelo zdesetkale, zato težko govorim o kakršnihkoli pričakovanjih. Potrudili se bomo nuditi čim boljši odpor gostiteljicam, bo pa sigurno zelo težko,“ pa stanje v ekipi gostij iz Vipavske doline opiše trener Jan Polanc.

V lanski sezoni boj za 3. mesto

Za konec smo pustili še tekmo med Radomljankami in Ljubljančankami – v lanski sezoni so se borile za 3. mesto, uspešnejše so bile Radomljanke, ki so v letošnjo sezono vstopile z mlado zasedbo, ki pa je v prvih treh krogih dosegla prav toliko zmag, ob tem pa zabila 43 golov, prejela pa nobenega. „Ne oziramo se na to, kako mlada ekipa smo. Vemo, da znamo igrati tudi proti boljšim ekipam. Verjamem, da bomo tudi v nedeljo proti Ljubljani dokazale, da je moč s tako mlado ekipo doseči vse,“ pa za klubsko spletno stran tekmo proti ŽNK Ljubljana napove Tinkara Testen.

„Radomlje poznamo. Ekipo sestavljajo mlade punce, ki so željne dokazovanja. Vemo, da bomo morali oddelati celotno tekmo zbrano, disciplinirano in z veliko željo po zmagi,“ pa k tekmi doda še trenerka ŽNK Ljubljane Urška Žganec.

Tekst: D.P.
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 23.10.2022 | 1. SŽNL
  ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje do treh točk
  Nedelja je prinesla še dve ligaški tekmi v 8. krogu Ženske nogometne lige (ŽNL) Triglav Zdravje. Do prepričljivih zmag sta prišla ŽNK Ljubljana in ŽNK Cerklje. Že v petek je vodilna ekipa ŽNK Pomurje Nona Beltinci porazila ŽNK Olimpijo Ljubljano. Tekma ŽNK Ptuj – ŽNK Radomlje Medex je bila preložena.

DELI NA