25.11.2022 | 1. SFL
V pričakovanju 10. kroga, derbi na Obali

Petek prinaša tudi tri tekme 10. kroga 1. SFL. ŠD Mlinše bodo doma gostile Siliko, KMN Meteorplast Šic Bar Sevnico, Bronx pa KMN Oplast. Tekma Dobovec – Dobrepolje bo zavoljo evropskih tekem Dobovca na sporedu 13.12.

1.SFL, 10. krog, 25.11.
ŠD Mlinše – Siliko Vrhnika (20.00)
KMN Meteorplast Šic bar – KMN Sevnica (20.30)
KMN Bronx Škofije – KMN Oplast Kobarid (20.45)

13.12.
FK Dobovec – FK Dobrepolje (20.00)

Prepoved nastopa:
Tilen Kamenčič (KMN Bronx Škofije)
Rok Šnofl (KMN Meteorplast Šic bar)

Lestvica strelcev:
Denis Kneževič (KMN Meteorplast Šic bar) 12
Kristjan Čujec (FK Dobovec) 10
Jure Suban (FK Siliko) 9
Nik Zajc (KMN Bronx Škofije) 8
Anže Širok (KMN Oplast Kobarid) 7
Teo Turk (FK Dobovec) 7

Primorski derbi

Derbi kroga bo v Kopru, kjer KMN Bronx Škofije gosti KMN Oplast Kobarid, ekipi sta poravnani, oboji pri 13 točkah. Prva letošnja medsebojna tekma je pripadla Oplastu, 3:2 je bilo.

„Pred nami je težka tekma. Odločale bodo malenkosti, bližje zmagi bo tisti, ki bo naredil manj napak. Bronx igra dobro, je v naletu, mi pa bi radi popravili vtis po tekmi z Dobovcem,“ pove trener Oplasta Matej Kavčič, ki spomni na domači niz škofjotov v tej sezoni – štiri tekme, tri zmage in remi.

„Zelo so živa ekipa, radi tečejo, močni so v duelih in prekinitvah. Zelo so zrasli v primerjavi z lansko sezono, vidi se pečat dela trenerja Damirja Pertiča, glavna gonilna sila ekipe je še vedno Nik Zajc,“ Kavčič telegrafsko analizira KMN Bronx Škofije, ob tem pa izpostavi še to: „Sam si želim, da naši igralci verjamejo v to, kar delamo. Želim si, da smo zbrani vseh 40 minut in da odigramo požrtvovalno, drug za drugega.“

„Pripravili smo marsikaj za to tekmo, pa naj ostane to skrivnost,“ pa začne napoved trener Bronxa Damir Pertič. „Od svojih igralcev pričakujem, da napredujemo. Ni dovolj, da pustimo le dober vtis, kot smo to naredili na Vrhniki. Štejejo točke, k temu moramo stremeti,“ je jasen Pertič.

„Oplast ima letos širino v kadru, igro dobro organizira Tine Šturm, tu je individualna kvaliteta Nejca Kovačiča, v napadu pa Anže Širok. Ostali pa sledijo sistematičnemu delu trenerja Mateja Kavčiča, rezultati pa so tu,“ pohvali Pertič tekmeca in še enkrat izrazi navdušenje pred derbijem, ki pa ga bo odigral brez kaznovanega Tilna Kamenčiča. „Takega igralca nimamo, malce bomo prilagodili način igre, vsi igralci pa vedo, kaj morajo delati,“ sklene Pertič.

Upravičiti vlogo favorita

KMN Meteorplast Šic bar, tretji je na lestvici, gosti Sevnico, ki je na repu tabele, tudi edina ekipa brez zmage v letošnji ligi. Domačini želijo upravičiti vlogo favorita proti Sevnici, kjer je športno pot začel Denis Kneževič, prvi strelec 1. SFL, in udarno ime Ljutomerčanov.

„To tekmo moramo zmagati. Smo kvalitetnejši in igramo pred svojimi gledalci,“ je pred dvobojem napovedal trener ljutomerskega moštva Robert Grdović, ki se še naprej sooča z odsotnostjo igralcev. Zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov bo manjkal Rok Šnofl, poškodb pa še vedno niso sanirali Thomas Pihler, Kristian Škerget in Toni Kovše. V tem tednu zaradi reprezentančnih obveznosti z ekipo ni treniral Niko Kosec, prav tako je bil zaradi službenih obveznosti odsoten Urban Goričan. Po odsluženi kazni zaradi kartonov se v ekipo vrača Tilen Rajter, poškodbo je saniral Adrijan Trstenjak, po bolezni pa je s trenažnim procesom pričel tudi Aljaž Goznik. Grdović se je odločil, da bo v ekipo za tekmo proti Sevnici uvrstil tudi perspektivnega mladinca Luko Horvata. V prvem delu prvenstva je ljutomerska ekipa v Sevnici zmagala s 6:3, strelec dveh zadetkov za Meteorplast ŠIC bar pa je bil Denis Kneževič, ki je futsal začetke naredil prav v sevniškem dresu. Kneževič, ki je z 12 zadetki prvi strelec prvenstva, bo tudi tokrat glavni adut prleškega moštva.

V Sevnici se tako kot v Ljutomeru otepajo težav z odsotnostmi. Danes bo očitno v ekipi trenerja Mateja Zakška manjkal tudi oboleli Sebastijan Drobne. „Pred nami je pot in zahtevno gostovanje. V Ljutomer gremo, da pustimo čim boljši vtis, želimo se boriti. Velikih pričakovanj nimamo,“ je realen trener Matej Zakšek, ki se zaveda, da jih glavna nevarnost preti ravno od nekdanjega igralca Denisa Kneževiča.

Vsakič znova zanimivo

Vrhničani odhajajo v Zagorje, kjer domače tekem igrajo ŠD Mlinše. Z zmago, 7. v tej sezoni, bi Siliko lahko skočil na 1. mesto, ki je zdaj v lasti Dobovca, a bo imel prvak nocoj tudi dve tekmi manj. Mlinše so se po zmagi v Sevnici in skoku na 6. mesto v osemčlanski ligi nekoliko oddahnile, zato je pričakovati tudi boljšo, predvsem pa bolj sproščeno igro varovancev trenerja Gregorja Ceglarja. To bo sicer šesta medsebojna ligaška tekma, na vseh pa je bilo doseženih vsaj pet golov.

„Tudi danes pričakujem težko tekmo, naši obračunu z Mlinšami so vedno zanimivi in napeti. Menim pa, da bi morali zaradi kvalitete, ki jo imamo, odločiti tekmo sebi v prid,“ razmišlja Mile Simeunovič, ki se danes vrača na klop.

„Mlinše so ekipa, ki je v prvem delu sezone tekme izgubljala tesno. Tja do 30. minute zdržijo, potem pa jim nekaj zmanjka, to pa je ravno faza, ko se odloča. Morda je kriva fizična pripravljenost, morda zbranost. Imajo zanimivo ekipo, ki želi letos več igrati za razliko od minulih sezon, ko so bili osredotočeni na obrambo in protinapade,“ nadaljuje Simeunovič, ki ob omembi Mlinš izpostavi ekipo, ne pa posameznike.

Tekst: D.P.
Foto: KMN Meteorplast Šic bar

SORODNE NOVICE

  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
    Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
  • 19.04.2024 | 1. SFL
    Igrali bodo tudi za Jureta
    Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
    V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
  • 18.04.2024 | 1. SFL
    Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
    „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
  • 16.04.2024 | 1. SFL
    Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
    Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
  • 08.04.2024 | 1. SFL
    Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
    „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
    Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
  • 05.04.2024 | 1. SFL
    V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
    Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
    Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.
  • 04.04.2024 | 1. SFL
    Vzpodbude NZS za futsal klube v sezoni 2023/2024
    Letošnja sezona bo za klube malce drugačna, saj so klubi s strani Nogometne zveze Slovenije deležni finančnih vzpodbud. Le te je potrdil Izvršni odbor NZS na 36. seji dne 21. 6. 2023.

DELI NA