17.10.2020 | 1. SŽNL
V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija

Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru, kjer domača vrsta gosti ŽNK Olimpijo Ljubljana. V Radomljah gostujejo ŽNK Cerklje, v Ajdovščini gostujejo krimovke.

ŽNK Nona Pomurje Beltinci, vodilna ekipa SŽNL, je to pot prosta.

SŽNL, 10. krog, 18.10.
ŽNK Maribor Tabor – ŽNK Olimpija Ljubljana (11.00)
ŽNK Radomlje – ŽNK Cerklje (11.00)
Ajdovščina – ŽNK Krim RollJet (17.30)

Mariborčanke prihajajo na tekmo kot četrta ekipa lige, Ljubljančanke so dve mesti pred njimi.
„Spet bo to ena zahtevna tekma,“ meni trener domačink Martin Cvetič. „Nismo v popolni zasedbi, poškodbe so naredile svoje, nekaj tudi virus. Kljub temu pa smo v dobrem stanju in razpoloženju,“ nadaljuje trener Mariborčank. Zatrdi, da so se kvalitetno pripravili in čakajo zahtevno tekmo.

Manj napak

„Predvsem bi želel, da smo vnovič zelo disciplinirani v igri, da nadgradimo prvo medsebojno tekmo, a da ne delamo individualnih napak, iz katerih smo prejemali zadetke,“ Cvetič spomni na prvo tosezonsko medsebojno tekmo – 3:1 je bilo v Ljubljani za Olimpijo.

„Dejansko so gostje v tem hipu za nas kar neznanka, saj so prejele kar nekaj kartonov na zadnji prvenstveni tekmi, pestijo jih tudi poškodbe. A kljub temu da so zdesetkani, imajo še vedno tako obsežen igralski kader, da se jim to ne bi smelo poznati,“ navrže Cvetič, ki ob tem spet opozori na vezno linijo. „Ta del ekipe imajo zelo močan. Vse se vrti okoli Manje Rogan, ki še iz tako nenevarna situacije zna s podajo spremeniti v nevarnost za dosego gola,“ opozovi Cvetič.

Oslabljene, a priložnost za druge

Ljubljančanke so pred tednom dni izgubile derbi, za vodilnim Pomurjem pa imajo šest točk zaostanka, misli pa so prvi nedeljskem obračunu.

„Ne skrivamo, da imamo nekaj težav s sestavo ekipo, smo okrnjeni. A so tu tudi dekleta, ki so željna dokazovanja in na njih je, da izkoristijo priložnost. V Maribor odhajamo po tri točke, le to nas zanima,“ obračun v mestu ob Dravi napove trener Olimpije Miki Kondič, ki ne bo mogel računati na dvojec Zala Vindišar&Barbara Kralj, ki je na zadnji prvenstveni tekmi prejel rdeč karton.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/MI-PRESS

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 09.10.2020 | 1. SŽNL
  V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami
  To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. Kot se za gre, bomo v nedeljo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA