24.03.2024 | A
V polnih Stožicah je vse mogoče

V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah. Po neodločenem rezultatu proti Malti, ki je bila po besedah napadalca Andraža Šporarja "dobro opozorilo", so sedaj vse misli usmerjene proti Portugalski.

Andraž Šporar, ki se je z zadetkom na Malti povzpel na osmo mesto večne lestvice strelcev slovenske nogometne reprezentance, je delil svoje misli pred težko pričakovano tekmo. "Občutek je dober," pravi Šporar, ki se zaveda, da ekipa ne sme ponoviti napak iz prejšnje tekme. " Analizirali smo tekmo z Malto, videli kaj je bilo narobe in zavedamo se, da ne smemo tako izgledati proti Portugalski, saj bomo hitro kaznovani. Prepričan sem, da bo Slovenija pokazala pravi obraz in da bomo pred polnimi Stožicami vse naredili, da bodo navijači zadovoljni zapuščali stadion

Šporar ne skriva, da bo tekma z Portugalsko zahtevna. »Proti Portugalski bo zelo težko zdržati brez prejetega zadetka, tako da bo v napadu potrebno izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Stati moramo kompaktno, iti stoodstotno v duel. Smo na domačem teren in moramo tudi njim pokazati, da želimo zmago. V tem primeru je mogoče vse,« razmišlja Šporar, ki izraža spoštovanje do portugalskih nogometašev, zlasti do legendarnega Cristiana Ronalda.

"Dvajset let že igra na vrhunskem nivoju. To je neverjetno, kakšne številke dosega. Lahko mu le damo roko, čestitamo in uživamo v njegovi eri. Je pa jasno, da bi ga bilo čudovito premagati na domačem igrišču,« je iskren Šporar in poda hudomušen komentar na vprašanje o tem, kdo si bo s Portugalskim zvezdnikom po tekmi zamenjal dres. »Če bomo zmagali, verjetno ne bo želel z nobenim menjati dresa. Naj se tako razplete.«

Kanček navihanosti, a še precej več spoštovanja Ronaldu izkazuje tudi Jaka Bijol. »Mislim, da sem hitrejši, ampak se tudi on še odlično drži pri teh letih. Vsa čast, kako skrbi za vse, lahko bi bil zgled čisto vsem. Prepričan sem, da bo še nekaj let igral,« pravi Bijol in dodaja, da se bo tekme s Portugalsko v Stožicah z veseljem spominjal tudi v poznejšem življenjskem obdobju.

Bijol, podobno kot Šporar, izraža veliko veselje ob misli na polne Stožice. "Vedno bolj se navija na tekmah in to nam daje dodatno energijo. Vselej je lepo, ko vidiš da je tekma razprodana. Mislim, da bi bilo tako tudi, če ne bi igrali s Portugalsko,« je navijačem popihal na dušo steber slovenske obrambe, ki po poškodbi še stopnjuje svojo pripravljenost. »Moram še paziti, da ne pretiravam, saj so to prve tekme po širih meseci. Forma posledično še ni na vrhuncu, gre pa vse po načrtih. Pred nami so pomembne tekme, tako v reprezentanci, kot v klubu in pomembno je da ostanemo pametni.«

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 14.06.2024 | A
  Mijatović: Pričakujem, da bo rekord iz Amsterdama padel
  Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pred evropskim prvenstvom v Nemčiji napoveduje odlično organizacijo in velik obisk slovenskih navijačev.
 • 14.06.2024 | A
  Šporar in Brekalo o Dancih
  Slovenska nogometna reprezentanca je vse bližje svoji uvodni tekmi na evropskem prvenstvu v Nemčiji. Izbranci Matjaža Keka so v Wuppertalu opravili nov trening pred nedeljskim obračunom z Dansko, ki se bo začel ob 18. uri v Stuttgartu. Vadila sta tudi Andraž Šporar, ki je že zatresel dansko mrežo, in David Brekalo.
 • 14.06.2024 | A
  Slovenski nogomet ponosen na reprezentanco
  Poglejmo si, kje so na nogometno pot stopili naši reprezentanti.
 • 14.06.2024 | A
  Nemčija in Škotska odpirata 17. evropsko prvenstvo v nogometu
  Reprezentanci Nemčije in Škotske bosta drevi ob 21. uri v Münchnu odprli 17. evropsko prvenstvo v nogometu. Na njem bo naslov branila Italija, po 24 letih pa bo na zaključnem turnirju nastopila tudi Slovenija.
 • 13.06.2024 | A
  Pričenja se Studio Slovenija
  Pred nami je deset oddaj Studio Slovenija s posebnimi gosti in ekskluzivno vsebino neposredno iz Wuppertala, kjer je nastanjena slovenska izbrana vrsta.
 • 13.06.2024 | A
  Stojanović bo nared za tekmo z Dansko, , Kurtić poudarja pomen dobrega vzdušja
  Iz Wuppertala sta se oglasila Petar Stojanović, ki bo v nedeljo nared za tekmo z Dansko, in veteran Jasmin Kurtić.
 • 12.06.2024 | A
  Slovenski nogometaši začeli priprave v Wuppertalu
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes prvič vadila v Wuppertalu. Uvodni trening izbrancev Matjaža Keka pred začetkom evropskega prvenstva v Nemčiji si je ogledalo nekaj tisoč lokalnih nogometnih privržencev, kar je razveselilo slovenski tabor.
 • 12.06.2024 | A
  S pobudo Z vami smo v oporo športnikom
  Duševno zdravje kot vezni člen sodelovanja med Nogometno zvezo Slovenije in Skupino Triglav.
 • 11.06.2024 | A
  Foto: Slovenci prispeli na prizorišče Eura
  Slovenska nogometna reprezentanca je danes popoldan z letališča Jožeta Pučnika odletala v proti Düsseldorfu, kjer jo je ob pristanku pričakal simpatičen sprejem gostiteljev evropskega prvenstva 2024.
 • 11.06.2024 | A
  Prvi izziv nas čaka v Stuttgartu
  Prvi žvižg tokratne izvedbe Eura bo že v petek zazvenel v Münchnu, enem od desetih nemških mest, ki gostijo tekmovanje stare celine. Za Kekove izbrance se bo tekmovanje začelo dva dni zatem v Stuttgartu.

DELI NA