24.03.2024 | A
V polnih Stožicah je vse mogoče

V idiličnem okolju Nacionalnega nogometnega centra Brdo, je slovenska nogometna reprezentanca opravila nov trening pred torkovim spektaklom v Stožicah. Po neodločenem rezultatu proti Malti, ki je bila po besedah napadalca Andraža Šporarja "dobro opozorilo", so sedaj vse misli usmerjene proti Portugalski.

Andraž Šporar, ki se je z zadetkom na Malti povzpel na osmo mesto večne lestvice strelcev slovenske nogometne reprezentance, je delil svoje misli pred težko pričakovano tekmo. "Občutek je dober," pravi Šporar, ki se zaveda, da ekipa ne sme ponoviti napak iz prejšnje tekme. " Analizirali smo tekmo z Malto, videli kaj je bilo narobe in zavedamo se, da ne smemo tako izgledati proti Portugalski, saj bomo hitro kaznovani. Prepričan sem, da bo Slovenija pokazala pravi obraz in da bomo pred polnimi Stožicami vse naredili, da bodo navijači zadovoljni zapuščali stadion

Šporar ne skriva, da bo tekma z Portugalsko zahtevna. »Proti Portugalski bo zelo težko zdržati brez prejetega zadetka, tako da bo v napadu potrebno izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila. Stati moramo kompaktno, iti stoodstotno v duel. Smo na domačem teren in moramo tudi njim pokazati, da želimo zmago. V tem primeru je mogoče vse,« razmišlja Šporar, ki izraža spoštovanje do portugalskih nogometašev, zlasti do legendarnega Cristiana Ronalda.

"Dvajset let že igra na vrhunskem nivoju. To je neverjetno, kakšne številke dosega. Lahko mu le damo roko, čestitamo in uživamo v njegovi eri. Je pa jasno, da bi ga bilo čudovito premagati na domačem igrišču,« je iskren Šporar in poda hudomušen komentar na vprašanje o tem, kdo si bo s Portugalskim zvezdnikom po tekmi zamenjal dres. »Če bomo zmagali, verjetno ne bo želel z nobenim menjati dresa. Naj se tako razplete.«

Kanček navihanosti, a še precej več spoštovanja Ronaldu izkazuje tudi Jaka Bijol. »Mislim, da sem hitrejši, ampak se tudi on še odlično drži pri teh letih. Vsa čast, kako skrbi za vse, lahko bi bil zgled čisto vsem. Prepričan sem, da bo še nekaj let igral,« pravi Bijol in dodaja, da se bo tekme s Portugalsko v Stožicah z veseljem spominjal tudi v poznejšem življenjskem obdobju.

Bijol, podobno kot Šporar, izraža veliko veselje ob misli na polne Stožice. "Vedno bolj se navija na tekmah in to nam daje dodatno energijo. Vselej je lepo, ko vidiš da je tekma razprodana. Mislim, da bi bilo tako tudi, če ne bi igrali s Portugalsko,« je navijačem popihal na dušo steber slovenske obrambe, ki po poškodbi še stopnjuje svojo pripravljenost. »Moram še paziti, da ne pretiravam, saj so to prve tekme po širih meseci. Forma posledično še ni na vrhuncu, gre pa vse po načrtih. Pred nami so pomembne tekme, tako v reprezentanci, kot v klubu in pomembno je da ostanemo pametni.«

Tekst: MKo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

 • 13.05.2024 | A
  Šeškovemu strelskemu pohodu ni videti konca
  En mesec pred prvim srečanjem Slovenije na evropskem prvenstvu Benjamin Šeško stopnjuje svojo strelsko formo v Bundesligi, kjer je dosegel že svoj šesti zaporedni zadetek. Med strelce se je znova vpisal tudi Žan Vipotnik. Stojanović do nove asistence.
 • 07.05.2024 | A
  Šeško nadaljuje z odlično strelsko formo
  Minuli konec tedna so bili slovenski reprezentanti znova na delu v klubskih tekmovanjih. Benjamin Šeško je v Bundesligi dosegel svoj peti zaporedni in skupno dvanajsti zadetek, v francoski Ligue 2 pa se je z novo asistenco izkazal Žan Vipotnik.
 • 30.04.2024 | A
  Pred Eurom v dobri strelski formi
  V preteklem tednu so se v svojih klubih znova dokazovali slovenski reprezentanti. Poleg Šeška in Žuglja, ki sta bila v aprilu v odlični strelski formi, so se med strelce vpisali še Balkovec, Celar in Vipotnik.
 • 23.04.2024 | A
  Šeško in Žugelj znova med strelci
  Pretekli vikend so bili v svojih klubih znova na delu slovenski reprezentanti. Najbolje sta se izkazala Benjamin Šeško v Bundesligi in Nino Žugelj v Eliteserien, ki sta v polno merila že na tretji oziroma drugi zaporedni tekmi, z novo asistenco pa se je v Ekstraklasi izkazal tudi Erik Janža.
 • 18.04.2024 | A
  Dres 2024: Evolucija, ne revolucija
  Z velikim ponosom predstavljamo novi dres slovenske nogometne reprezentance – dres, v katerem bo slovenska reprezentanca nastopila na evropskem prvenstvu 2024 v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Na Evropsko prvenstvo v oblekah s.Oliver
  Podjetje s.Oliver SLO je pridobilo prestižno vlogo uradnega partnerja slovenske nogometne reprezentance in bo zagotovilo uradne uniforme za celotno reprezentanco, strokovni štab in podporno ekipo za nastop na prihajajočem evropskem prvenstvu v Nemčiji.
 • 16.04.2024 | A
  Strelsko razpoložena kar četrtina reprezentantov
  Pretekli vikend so se v svojih klubih z odlično strelsko formo izkazali slovenski reprezentanti. Zadetka so se veselili Šeško, Celar, Gnezda Čerin, Gorenc Stankovič, Žugelj in Brekalo, v vlogi asistenta pa sta se izkazala Horvat in Karničnik.
 • 09.04.2024 | A
  Šeško, Šporar in Karničnik znova med strelci
  Minuli konec tedna so bili znova na delu slovenski reprezentanti. Tokrat je bila strelsko uspešna trojica. Benjamin Šeško je Leipzigu z golom pomagal do visoke zmage nad Freiburgom, v Prvi ligi Telemach se je z novim zadetkom izkazal Žan Karničnik, napadalec Andraž Šporar pa je po vstopu v igro z zadetkom odločil atensko-solunski derbi.
 • 26.03.2024 | A
  Portugalci klonili v polnih Stožicah, z goloma Gnezde Čerina in Elšnika do prestižne zmage
  Nogometna reprezentanca Slovenije je pred 16.432 gledalci v Stožicah prekinila 11 tekem dolgo zmagovalno serijo Portugalske. Za prestižno zmago Slovencev sta na prenovljeni zelenici zadela Adam Gnezda Čerin in Timi Max Elšnik.
 • 26.03.2024 | A
  Slovenija danes s Portugalsko
  Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Stožicah na drugi pripravljalni tekmi za letošnje evropsko prvenstvo gostila Portugalsko.

DELI NA