15.04.2021 | 1. SFL
V petek za finale 1. SFL, prihodnji teden za polfinale pokala Terme Olimia

Ob tekmi Litija – Siliko se bosta za polfinale udarila še Dobovec in FC Bronx Škofije. Ekipi iz Obsotelja in z Obale pa sta tekmeca letos tudi v četrtfinalu pokala Terme Olimia. Drugače povedano: pred ekipama so v mesecu dni vsaj štiri tekme.

1. SFL, polfinale:

1. tekma, 16.4.
FK Dobovec – FC Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – Siliko Vrhnika (20.00)

2. tekma, 30.4.
Siliko Vrhnika – FC Litija (20.00)
FC Bronx Škofije – FK Dobovec (20.00)

3. tekma, 14.5.
FK Dobovec – FC Bronx Škofije (20.00)
FC Litija – Siliko Vrhnika (20.00)

Vrača se Novak

Pred Dobovcem je pomemben mesec. Začenjajo pa na domači sceni z mislijo, da jih 28. aprila čaka tudi četrtfinale lige prvakov ter obračun z Barcelono. „Naše misli so pri polfinalu. Mislim, da smo dobro trenirali, igralci so dobro izkoristili ta čas in se dobro pripravili,“ uvodoma pove trener Kujtim Morina, njegov trojec igralcev Kristjan Čujec, Žiga Čeh, Klemen Duščak pa se je s Slovenijo priboril mesto na prihajajočem evropskem prvenstvu. „Ta čas smo izkoristili tudi za sanacijo manjših poškodb. Vesel sem, ker se je na treninge vrnil Tihomir Novak,“ dodaja Morina, ki potem misli usmeri na FC Bronx.

Spoštovanje do Primorcev

„Polfinale je tu. Pred nami je zelo pomembna tekma, Bronx si zasluži vse spoštovanje! To je ekipa, ki ima energijo, mladost, izkušnje. Bomo pa naredili vse, da že na prvi tekmi zmagamo in tako začnemo polfinale. Hkrati pa sem prepričan, da bomo sadove dobrega dela s treningov pokazali na tekmi,“ nadaljuje Morina.

„Najprej bi rad pohvalil svojo ekipo za vrhunski dosežek uvrstitev v polfinale,“ pa trener Bronxa Marko Hrvatin ne skriva navdušenja, da je z ekipo med štirimi najboljšimi v državi.Vsaj štiri tekme, upe polagajo v pokalno srečanje

„Čaka nas težek mesec, morda celo pretežek za to mlado ekipo. Dobovec nima konkurence na slovenskem prostoru, to je dejstvo. Mislim, da je v Sloveniji ni ekipe, ki jih lahko trikrat premaga in izloči,“ Hrvatin nadaljuje, pove pa, da je z ekipo dobro trenirali in se pripravljali na Dobovec.

„Analizirali smo njihovo igro. Vemo, kje so najmočnejši in s kakšno igro se jim lahko najbolj približamo. Sem pa realen. Želel bi si, da bi bila vsaj ena tekma zanimiva, najraje tista pokalna. Sicer pa je težko karkoli napovedovati,“ izpostavi Hrvatin, ki navede še par imen:

„Najprej moraš ustaviti Kristjana Čujca, potem sta tukaj še Vedran Matošević in Tihomir Novak. Če ti to uspe, je tu še naslednjih pet vrhunskih igralcev, tako da nima smisla izgubljati besed. Mi gremo na glavo!“

Postavo ekipe bodo dirigirale tudi poškodbe, s katerimi se ubadajo Borut Kolar, Nik Klinc in Žiga Kneževič Mark.

25. tekma

Od jeseni 2010 do danes sta se ekipi pomerili na 24 tekmah, 18 tekem je pripadlo Dobovcu, pet tekem se je končalo z remijem. Le tekma 21.10. 2016 se je končala z zmago Bronxa, 3:1 je bilo na Škofijah.

Tekst: D.P.
Foto: Črtomir Goznik

SORODNE NOVICE

 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Dobovec povedel 2:0
  Na Škofijah se je končala še 2. polfinalna tekma. FK Dobovec, vodilna ekipa 1. SFL po rednem delu, je s 3:1 porazila domači FC Bronx. Dobovec je tako povedel 2:0 v zmagah in ga le še zmaga loči do napredovanja v finale. Tretja polfinalna tekma bo 18. maja v Rogaški Slatini.
 • 04.05.2021 | 1. SFL
  Evropski Dobovec prihaja na Škofije
  S tekmo na Škofijah se v torek nadaljuje polfinale 1. SFL. Medtem ko sta Siliko in Litija svojo 2. tekmo že odigrala, pa to čaka FC Bronx Škofije in FK Dobovec. Tekma je bila zavoljo evropskega nastopa Dobovca preložena na torek, 4.5., ob 20. uri.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Litija izenačila, Sevnica ostaja v 1. SFL
  Litija je prišla do prve polfinalne zmage, Sevnica pa kljub porazu v Sodražici ostaja član 1. SFL. Tako bi lahko na kratko strnili izkupiček petkovega futsal večera.
 • 30.04.2021 | 1. SFL
  Na Vrhniki za finale, v Sodražici za obstanek
  Petek je dan za slovenski ligaški futsal. Vrhnika gosti 2. tekmo polfinala 1. SFL, v Sodražici pa se bosta ŠD Extrem in KMN Sevnica na takisto drugi, tudi zadnji, tekmi pomerila za mesto v 1. SFL v sezoni 2021/22.
 • 29.04.2021 | 1. SFL
  V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito
  „Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Dobovec navdušil, a ostal brez polfinala lige prvakov
  Slovenski predstavnik FK Dobovec je v četrtfinalu lige prvakov na zaključnem turnirju v Zadru izgubil proti branilcu naslova Barceloni z 0:2 (0:2). Dobovec ni razočaral, ampak navdušil. Trikratnemu evropskemu prvaku je nudil več kot dostojen odpor.
 • 28.04.2021 | 1. SFL
  Pripravljeni na Barcelono
  Danes ob 15. uri se v Zadru s tekmo Kairat Almaty – Benfica začenja finalni turnir lige prvakov. Za slovenske ljubitelje futsala bo še kako zanimiv že prvi večer, saj bo naš predstavnik FK Dobovec ob 20. uri igral proti Barceloni, ki je branilec naslova evropskega klubskega prvaka!
 • 27.04.2021 | 1. SFL
  Z najboljšo tekmo kariere je vse mogoče tudi proti Barceloni
  V Zadru je vse pripravljeno za skorajšnji začetek finalnega turnirja lige prvakov. Tudi s slovenskim pridihom. FK Dobovec se je uspel uvrstiti med elitno druščino, ki bo prvič v zgodovini lige prvakov o naslovu odločala na turnirju osmerice.
 • 26.04.2021 | 1. SFL
  Ponosni na udeležbo, hočejo korak ali dva več
  FK Dobovec se je zavoljo letošnjih zmag v ligi prvakov znašel v eminentni druščini. Od srede, 28. aprila, naprej bo Zadar gostil finalni turnir lige prvakov. Med osmerico klubov, ki se bodo borili za naslov najboljšega kluba stare celine, je tudi naš predstavnik, ki danes odhaja v Dalmacijo.
 • 23.04.2021 | 1. SFL
  Sevnici prvi polčas boja za 1. SFL
  KMN Sevnica si je nabral visoko prednost na prvi od dveh kvalifikacijskih tekem za zadnje prosto mesto v 1. SFL za sezono 2021/22. Varovanci trenerja Jožeta Gačnika so na prvi tekmi doma z 13:2 porazili ŠD Extrem. Povratna tekma bo prihodnji petek v Sodražici.

DELI NA