08.10.2019 | U21
V petek proti Angliji

Reprezentanca do 21 let nadaljuje s pripravami na evropsko prvenstvo, ki ga bo Slovenija z Madžarsko gostila leta 2021. Mladi Slovenci bodo oktobrska termina izkoristili za dvoboja z Madžari in Angleži, ki bodo v Ljudskem vrtu gostovali v petek.

Angleži bodo po Švicarjih in Francozih naslednji kakovosten tekmec v sklopu priprav na zaključnih turnir prvenstva Stare celine. Spomnimo, mladi Slovenci so junija dobili spopad s Švico, septembra pa so se z reprezentanco Francije do 20 let razšli z neodločenim izidom. Pozitivna rezultata sta dobra popotnica za nadaljevanje priprav, a selektor Primoža Gliha poudarja, da je potrebno gledati na daljši rok. "V nogometu je v eni sami tekmi vse mogoče, medtem ko pravo resnico pokaže šele dolgi rok. V prvenstvu je 36 tekem in na koncu vedno zmaga najboljši. Osebno nisem bil zadovoljen z našo tekmo proti Franciji, saj se v določenih trenutkih nismo izkazali v taktičnem smislu. Imamo vedno težje nasprotnike in pogosto prihaja do izraza predvsem hitrost v sami igri, kjer mi zaostajamo," opozarja selektor.

Gliha opozarja, da bo naslednji nasprotnik najmočnejši doslej: "Angleška reprezentanca razpolaga z igralci, ki igrajo v najmočnejšem angleškem prvenstvu, s čimer se ne more pohvaliti niti naša članska reprezentanca. To so vzhajajoči zvezdniki evropskega nogometna. Ne glede na to, pa je moje mnenje takšno, da nasprotnik igra toliko, kot mu ti dovoliš. Podobno velja za igralce. Igralec se obnaša na igrišču točno tako, kot selektor ali trener od njega zahteva. Če trener želi discipline, bo igralec discipliniran, če želi borbo, bo borben, tako da je marsikaj odvisno tudi od trenerjev."

Seznam vabljenih igralcev se je ob začetku priprav razširil še za eno ime, saj je bil v mlado izbrano vrsto povabljen še Igor Vekić. Mladi vratar Brava je na zadnjih tekmah prva izbira v golu ljubljanskega Brava, v letošnjem prvenstvu je odigral sedem tekem. "Vratar Igor Vekić je vpoklican, ker je v zadnjem obdobju branil redno in si je s svojimi predstavami to zaslužil," o vpoklicu Vekića, ki je v preteklosti branil že mrežo kadetske in mladinske reprezentance, pravi Gliha.

Petkov obračun mladih Slovencev in Angležev se bo v Ljudskem vrtu pričel ob 18. uri, v torek pa bo v Celju, ravno tako ob 18. uri, odigrana še tekma z Madžarsko. Vstopnice za petkovo tekmo si lahko zagotovite tukaj.

Seznam vabljenih igralcev:
Žan Celar (Cittadella / ITA), Tomi Horvat (Mura), Luka Štor (Dynamo Dresden), Aljaž Ploj (Aluminij), Dejan Petrovič (Aluminij), Igor Vekić (Bravo), Žan Zaletel (Celje), Jakob Novak (Celje), Dušan Stojinović (Celje), Sven Šoštarič Karič (Domžale), Matija Rom (Domžale), Janez Pišek (Domžale), Žiga Frelih (Inter Zaprešič / HRV), Arian Rener (Tabor Sežana), Leon Sever (Tabor Sežana), Egzon Kryeziu (Triglav), Žan Rogelj (Triglav), Jan Mlakar (QPR / ENG), David Zec (Benfica / POR), Vitja Valenčič (Olimpija).

Tekst: MKo/PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 22.03.2024 | U21
    Slovenija v Prekmurju visoko ugnala Bosno in Hercegovino
    Slovenska mlada reprezentanca je proti vrstnikom iz Bosne in Hercegovine prišla do druge domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Za Slovenijo so zadeli Cipot, Zeljković in Pišek.
  • 21.03.2024 | U21
    Aćimović in Cipot verjameta v novo zmago mlade reprezentance
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo s petkovo tekmo proti Bosni in Hercegovini v Murski Soboti odprla drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.03.2024 | U21
    Aćimović predstavil seznam nogometašev za tekmo z BiH
    Reprezentanca Slovenije do 21 let drugo polovico kvalifikacij za evropsko prvenstvo odpira z domačo tekmo proti Bosni in Hercegovini. Selektor Milenko Aćimović je razkril seznam nogometašev za tekmo, ki bo v soboški Fazaneriji odigrana 22. marca.
  • 17.11.2023 | U21
    Mladi Slovenci v Carigradu remizirali s Turki
    Pripravljalni obračun mladih reprezentanc Turčije in Slovenije se je v Carigradu končal z izidom 1:1. Slovenci so po kotu v 66. minuti povedli z golom Adriana Zeljkovića, devet minut pred koncem rednega dela tekme pa je izenačil Metehan Altunbaş.
  • 16.11.2023 | U21
    Pozitivno serijo podaljšati tudi v obračunu s Turčijo
    Mlada reprezentanca Slovenije bo novembrski termin izkoristila za pripravljalni obračun s Turčijo. V slovenskem taboru verjamejo, da bodo nadaljevali s pozitivno serijo rezultatov.
  • 14.11.2023 | U21
    Tudi v pripravljalnem dvoboju s Turki po zmago
    V ponedeljek je priprave pričela tudi mlada reprezentanca Slovenije, ki bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno tekmo s Turčijo. Petkov dvoboj v Carigradu bo odigran ob 17:45 po slovenskem času.
  • 07.11.2023 | U21
    Po uspešnem oktobru s Turčijo
    Nogometna reprezentanca do 21 let bo novembrski termin izkoristila za pripravljalno preizkušnjo. Mladi Slovenci se bodo pod taktirko selektorja Milenka Aćimovića v Carigradu pomerili s turško izbrano vrsto do 21 let.
  • 17.10.2023 | U21
    Sešlarjev zadetek dovolj za nove tri točke
    Slovenska mlada reprezentanca je proti avstrijskim vrstnikom prišla do prve domače zmage v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Pod edini zadetek na tekmi se je podpisal Sešlar.
  • 16.10.2023 | U21
    V Fazaneriji s severnimi sosedi
    Soboška Fazanerija bo v torkovem večeru gostila sosedski obračun mladih Slovencev in Avstrijcev, ki se bodo na prekmurski ravnici pomerili za točke v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo 2025. 
  • 13.10.2023 | U21
    Na Cipru do visoke zmage
    Mlada reprezentanca Slovenije se z gostovanja na Cipru vrača s tremi točkami in visoko zmago. Že v prvem polčasu tretje tekme kvalifikacij je dvakrat zadel Tio Cipot, zmago pa je četrt ure pred koncem obračuna potrdil David Flakus Bosilj.

DELI NA