12.05.2022 | 2. SNL
V petek prekmurski, v soboto severnoprimorski derbi

Boj za vrh lestvice je odločen, več vprašanj pa je odprtih v boju za obstanek. V predzadnjem krogu letošnje sezone 2. SNL bomo priča dvema vročima lokalnima spopadoma. Beltinci se bodo udarili z Nafto, Gorica, ki se vrača med prvoligaše, pa gosti severnoprimorski derbi s Primorjem. Obe tekmi bo na svojem programu prenašal Sportklub.

Petek, ob 17.30: BELTINCI KLIMA TRATNJEK - NAFTA 1903
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub 1

Uvodna tekma 29. kroga bo odigrana na severovzhodu države, Beltinčani in Lendavčani se bodo udarili v prekmurskem derbiju. Sosedski spopad nima več pravega rezultatskega motiva, bo pa šlo za lokalni prestiž. V Beltincih napovedujejo spektakel za gledalce, na zadnji domači tekmi "žutih" pa se bo od beltinškega kluba poslovil Patrik Raduha. Kapetan članske ekipe je dres Beltincev nosil štiri leta, svojčas pa je, tako kot mlajši brat Florijan, igral tudi v Lendavi.Tako domačini kot gostje v zadnjih tednih niso pretirano uspešni. Nafta je pred tednom izgubila še četrto tekmo v nizu, pod lendavskimi griči so se veselili Slatinčani, štiri ničle pa so modre pahnile na šesto mesto 2. SNL. Dvanajsti Beltinci, ki so prav proti Rogaški prekinili niz domačih porazov, se bodo skušali od svoje publike posloviti z zmago in zaceliti rane po visokem porazu v Dekanih. Jesenski dvoboj je z golom v drugem polčasu odločil lendavski napadalec Nermin Haljeta. Kdo se bo veselil v petek?

 

Petek, ob 19.00: KRKA - DRAVA PTUJ
Sodnik: Aleksandra Česen
Prepoved igranja: Žiga Katrevec

V petek bo odigrana še ena tekma, Krka bo na Portovalu gostila ptujsko Dravo. Dolenjsko-štajerski dvoboj bo šel v zgodovino 2. SNL, saj bo na njem pravico prvič delila ženska sodniška trojka. Glavni sodnici Aleksandri Česen bosta pomagali Staša Špur in Helena Buh. Novomeščani, ki so z remijem v Dobu - z 12. golom pomladi ga je priigral Josip Majić - nadaljevali niz neporaženosti v drugem delu sezone. Krka je po bledi jeseni najprijetnejše presenečenje nadaljevanja prvenstva, Ptujčani pa na drugi strani še vedno lovijo mesta, ki prinašajo obstanek v drugoligaški konkurenci. Po remiju z vodilno Gorico za 14. Krčani zaostajajo za tri točke. Po gostovanju v Novem mestu v zadnjem krogu gostujejo še v Ajdovščini.

 

Sobota, ob 17.00: JADRAN DEKANI - KRŠKO
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: Rok Jakomin in Jakob Viteziva (Dekani)

Krčani bodo v petkovem večeru z zanimanjem spremljali srečanje v Novem mestu, v soboto pa se zelena četa odpravlja v slovensko Istro. Posavci bodo gostovali v Dekanih, pri Jadranu, ki je z zmago v obračunu z Beltinci dokončno razrešil še zadnje dvome o obstanku v 2. SNL. Primorci imajo pet točk naskoka pred Krškim, ki dva kroga pred koncem še ni povsem na varnem. Nekdanji prvoligaš ima tri točke naskoka pred Ptujčani in Brežičani, s katerimi se bodo Krčani pomerili v zadnjem krogu sezone. Ob ugodnem razpletu 29. kroga bi si lahko ekipa Krškega zaostanek zagotovila že ta konec tedna, a takšen scenarij ni odvisen zgolj od njih.

 

Sobota, ob 17.00: ILIRIJA 1911 - RUDAR VELENJE
Sodnik: Uroš Rađević
Prepoved igranja: Boško Bošković (Rudar)

Ajdovci so prekinili pozitivno serijo Ilirije, ki se je iz prestolnice burje vrnila brez točk. Ljubljančani so doživeli prvi poraz po petih tekmah in treh zaporednih zmagah, s katerimi so se zeleno-beli na lestvici 2. SNL povzpeli na 11. mesto. Zasedba iz prestolnice v nadaljevanju prvenstva kaže precej boljšo podobo, kar je razvidno tudi iz rezultatov, podobno pa velja tudi za Velenjčane. Čeprav knapi precej nihajo v svojih predstavah, so ob spodrsljajih tekmecev splezali že vse do tretjega mesta. S skalpom Fužinarja so skočili pred Krko in Nafto. Ekipa iz Šaleške doline si tako lahko v zadnjih dveh krogih postavi cilj, da sezono 2021/22 sklene na tretjem mestu, bo Velenjčanom uspelo? Jeseni so se ob jezeru veselili Ljubljančani.

 

Sobota, ob 17.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - VITANEST BILJE
Sodnik: Anže Jerič
Prepoved igranja: Marin Vujčić (Brežice)

Tako kot za Krčane, tudi za Brežičane velja, da bodo verjetno spremljali tudi petkovo tekmo Krke in Drave. Tako Ptujčani kot Brežičani imajo na svojem računu 20 točk, tri manj od Krčanov, ki bodo posavske sosede gostili v zadnjem krogu letošnje sezone. Brežice še prej čaka zadnja domača tekma, na svoji zelenici se bodo pomerili z Biljenci, ki se še drugič zapored odpravljajo na jugovzhod države. V Krškem so se po golu Dariusa Jalinousa veselili minimalne zmage, konec lanskega oktobra pa so bili uspešni tudi v dvoboju z Brežicami. Tudi sicer sobotni gostitelji na tekmah s primorskim drugoligašem niso pretirano uspešni, dobili so zgolj eno od šestih medsebojnih tekem.

 

Sobota, ob 17.15: GORICA - PRIMORJE
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Abel Marc (Gorica)
Neposredni prenos: Sportklub 1

V sobotnem popoldnevu bo pestro tudi v Novi Gorici. Ekipa Mirana Srebrniča se je v minulem krogu razveselila povratka med prvoligaše, v družbi katerih so Goričani nazadnje igrali v sezoni 2020/21. V preteklosti so prvoligaški nogomet spremljali tudi v Ajdovščini, kjer pa bodo morali na to počakati vsaj še eno sezono. Primorje se dva kroga pred koncem sezone nahaja na sedmem mestu lestvice, še precej bolje pa je sinovom burje kazalo sredi jeseni. Rdeče-črni so bili tik pod vrhom lestvice, sredi dobre serije, ki pa se je končala prav na severnoprimorskem derbiju. Obračun pred 1.100 je pripadel Gorici, vroč spopad je s strelom z bele točke odločil Etien Velikonja. Po tem porazu je krivulja ajdovskih rezultatov pošteno padla, ceno za slabše rezultate pa je plačal Borivoju Lučić. Se bodo Ajdovci za domači poraz maščevali sredi Nove Gorice? Z zmago nad Ilirijo so pred dnevi že dokazali, da lahko prekinejo pozitiven niz tekmeca.

 

Nedelja, ob 17.00: ROGAŠKA - ROLTEK DOB
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: Albert Račić in Kristijan Šipek (Dob)

V nedeljo bosta na sporedu še dve tekmi, Rogaška bo pričakala Dobljane, ki so na zadnjih treh tekmah osvojili točko. Ekipa Jerneja Javornika je pred dnevi remizirala z novomeško Krko, Slatinčani pa so po domači zmagi nad Jadranom dobili še zahtevno gostovanje v Lendavi. Črno-beli so že v prvem polčasu trikrat zatreseli mrežo gostiteljev, z zmago pa so se povzpeli pred Nafto, na peto mesto ligaške razpredelnice. Se lahko pri Rogaški v nedeljo razveselijo še prve zmage na drugoligaških tekmah z Dobom? Na dosedanjih šestih srečanjih namreč še niso slavili, Dobu so pripadli štirje obračuni, tudi lanski oktobrski.

Nedelja, ob 17.00: FUŽINAR VZAJEMCI - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Žan Jazbec
Prepoved igranja: /

Ravne na Koroškem bodo gostile še drugo nedeljsko preizkušnjo, ekipa Fužinarja se bo na svoji zelenici zoperstavila Triglavu. Kranjčani so s spodrsljajem v prejšnjem krogu, v katerem so izgubili z Brežicami, omogočili predčasno rajanje Goričanov, ki so si zagotovili prvo mesto. Kranjčani bodo po zaključku letošnje izvedbe 2. SNL odigrali še dve tekmi, za zdaj pa še ni povsem jasno, če bodo nasprotniki Gorenjcev v dodatnih kvalifikacijah za popolnitev Prve lige Telemach Kidričani ali Sežanci. Za zdaj so misli kranjskih nogometašev pri nedeljskem gostovanju na Koroškem, kjer se bodo orli pobirali po nepričakovanem porazu. Tudi Ravenčani minuli konec tedna niso bili uspešni, iz Velenja so se vrnili brez točk. Jeseni so se zmage razveselili v taboru Triglava.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA