03.08.2022 | 1. SFL
V novi sezoni enota treninga več

Na Vrhniki pogledujejo v novo sezono, kjer bi kot klub radi spet naredili korak naprej. „Imeti in razvijati moramo klub, ne le imeti člansko ekipo,“ opozarja trener Mile Simeunovič, ki bo tudi v novi sezoni sedel na klopi članov, s klubskim vodstvom pa naprej razvijal in gradiL idejo kluba.

Gašper, Marko in Nejc

„Članska ekipa je sestavljena. Spet po željah in standardih, ki se jih držimo. Pripeljali smo Gašperja Trdina in Marka Bjelčeviča, najbolj pomembno pa je, da smo v ekipo vrnili Nejca Berzelaka. Ko smo lani ob koncu sezone igrali z na papirju boljšimi ekipami, bi moral biti naš golman najboljši mož v naši ekipi. To ni bilo, zato smo iskali rešitev, za nameček smo še zaostrili konkurenco,“ pove Simeunovič.

„Gašper Trdin je bil moja velika želja že dve leti, pozorno ga spremljam. Vesel sem, ker smo se uspeli domeniti. Vem, da ni lahko. Je otrok ŠD Mlinše, s katerimi imamo dobre in korektne odnose. Gre za levičarja, ki jih v naši ekipi manjka. Dodali smo tudi Marka Bjelčeviča, ki je prav tako levičar. Tudi njega poznam dobro, bil je tudi pri meni v reprezentanci,“ pojasni Simeunovič, ki si želi, da oba izkoristita ponujeno priložnost, minute, ki jih bosta dobila.

Na Vrhniki v Siliku s pripravami začnejo 22. avgusta. „Prvi teden bodo delali z našim trenerjem Nedeljkom Lipovcem iz Prave vadbe, potem se selimo v dvorano, za tem pa že sledi tekma superpokala. Tudi lani smo začeli kot zadnji, a imeli najboljši začetek sezone. Razlogi? Delali bomo strnjeno vsak dan. Poleg tega je treba vedeti, vsi igralci igrajo lige, turnirje, kar 80% igralcev je boljše pripravljeno kot pa med sezono. Prav ta energija, agresija, ki so jo igralci prinesli iz aktivnega igranja turnirjev in lig se je prenesla v našo člansko ekipo, ki je na uvodu v sezono navduševala. Potem nas je malce zmanjkalo,“ nadaljuje trener Vrhničanov, ki ima rešitev tudi za to:

Enota treninga več na teden

„Lani smo delali dva treninga na teden v dvorani, enega pa s trenerjem Nedeljkom. Letos gremo korak naprej. Dodajamo enoto treninga na teden več, namesto dveh enot treninga z žogo bomo imeli zdaj tri, kar med sezono nanese 40 enot treninga več. To pa je ključno za mlado ekipo, ki rabi trening, da se učijo in napredujejo,“ strateško razmišlja Simeunovič, ki mu bosta še naprej pomagala Almir Begić in Rok Železnik.

Ko klub živi celo leto

Na Vrhniki so dodali še eno selekcijo v mladinskem pogonu, po novem se bodo merili tudi s fanti v kategoriji U15. „Organizirali smo tudi poletni kamp, predvsem pa je bistveno, da klub na vseh ravneh živi celo leto. Da smo aktivni. Okrepili bomo delo po šolah in še naprej težili k ustvarjanju ter produkciji domačih igralcev,“ sklene trener Mile Simeunovič.

Tekst: D.P.
Foto: FK Siliko/R.K.

SORODNE NOVICE

 • 23.09.2022 | 1. SFL
  Prva za Oplast in Siliko, KMN Meteorplast in Dobovec prepričljivo
  Ekipa iz Posočja in ekipa z Vrhnike sta prišli do prvih treh točk v novi sezoni. Vodilna ekipa 1. SFL KMN Meteorplast Šic bar je pri tretji zmagi, suvereno je to pot odigral tudi Dobovec.
 • 22.09.2022 | 1. SFL
  Pred 3. krogom 1. SFL
  Pred nami je 3. krog 1. SFL. Vodilni KMN Meteorplast Šic bar gostuje v Sevnici, superpokalni prvak Siliko lovi prvo letošnjo ligaško zmago, praznik futsala bo v Dobrepolju, primorski derbi pa v Kobaridu.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Prva točka za Sevnico in Mlinše, remi na Obali
  Po 2. krogu 1. SFL je na vrhu prvenstvene lestvice KMN Meteorplast Šic bar, ki je to pot s 4:0 odpravil Dobrepolje. Do zmage še Dobovec, s 3:1 je bil boljši od Oplasta. Tekmi v Zagorju in Kopru sta se končali z delitvijo točk.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Pred TV kamerami po prvo zmago na medsebojnih tekmah
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Oslabljeni Ljutomerčani čakajo motivirano Dobrepolje
  KMN Meteorplast Šic bar in FK Dobrepolje sta se dosedaj pomerila dvakrat. V Ljutomeru je bilo lani 6:2 za domačine, tekma v Dobrepolju pa se je končala z remijem (3:3).
 • 16.09.2022 | 1. SFL
  Siliko pravi test za KMN Bronx
  „Tekma proti Siliku bo tudi pokazala, kam sodimo, kaj dejansko zmoremo v letošnji sezoni,“ še pove Pertič, ki pa spomni, da bo letošnja sezona daljša z več tekmami, česar so se klubi 1. SFL razveselili.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Po točki v 1. krogu oboji računajo na zmago
  V Rogaški Slatini se bosta udarila domači Dobovec in gostujoči Oplast. V 1. krogu so oboji osvojili točko. Zdi se, da so jo bili, točke namreč, bolj veseli v Dobocu, ki je remiziral s Silikom, kot pa Oplast, ki je doma remiziral z Dobrepoljem.
 • 15.09.2022 | 1. SFL
  Kamere v Zagorju
  S tekmami 2. kroga se nadaljuje tekmovanje v 1. SFL, ki to pot, ta petek, prinaša tudi uvodno tekmo meseca v tej sezoni. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Zagorju, kjer pri ŠD Mlinše gostuje ekipa KMN Sevnica.
 • 09.09.2022 | 1. SFL
  Na Vrhniki in v Kobaridu remi, gostje neporaženi
  S tekmami 1. kroga se je začela nova ligaška futsal sezona. Derbi na Vrhniki pred 150 gledalci ni dal zmagovalca, po pet golov za zmago sta zabila KMN Bronx Škofije in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.09.2022 | 1. SFL
  Sladke skrbi za trenerja Oplasta in DObrepolja
  V Kobaridu pri Oplastu so minuli petek slovesno obeležili 20 let delovanja, ob tej priložnosti so pripravili tudi zbornik in film, v imenu Nogometne zveze Slovenije pa je Oplastu čestital Vlado Močnik, član IO in predsednik komisije za futsal.

DELI NA