29.04.2021 | 1. SFL
V novi sezoni bi spet radi med evropsko elito

Dobovec je sinoči sklenil evropsko sezono, v kateri je odigral tri tekme, po vrsti je premagal predstavnika Malte in Kazahstana, se uvrstil med osem najboljših in v četrtfinalu lige prvakov z 0:2 klonil proti Barceloni, ki je prišla v Zadar na finalni turnir osmerice po četrti naslov prvaka stare celine.

Dobovec v letošnji ligi prvakov:

Liga prvakov, šestnajstina finala, 16.1.
Luxol Futsal SA – Dobovec 2:3
 (2:1)
1:0 Celino Alves (2.), 1:1 Perić (16.), 2:1 Veve (19.), 2:2 Perić (24.), 2:3 Novak (40.)

Liga prvakov, osmina finala, 18.2.
Aktobe – FK Dobovec 1:2
 (1:0)
1:0 Oliveira (9.), 1:1 Matošević (21.), 1:2 Duščak (24.)

Liga prvakov, četrtfinale, 28.4.
Barcelona – Dobovec 2:0
 (2:0)
1:0 Ferrao (9.), 2:0 Aicardo (12.)

Igrali so, ne pa nabijali žoge

„Proti verjetno kar prvemu favoritu turnirja smo pokazali dobro igro. Vedeli smo, da bo težko. Igrali smo proti vrhunski ekipi z brazilskimi in španskimi reprezentanti. Menim, da smo odigrali dobro, predvsem pa nismo nabijali žoge, ampak smo igrali,“ je uvodoma povedal kapetan moštva Rok Mordej.

„Barcelona je bila boljša, zasluženo je zmagala. Dobro smo jim parirali in dokazali, da smo zasluženo na finalnem turnirju. Se je pa videla razlika v kvaliteti in številu enot treninga. A to niso izgovori,“ dodaja Mordej, ki je vesel, „da je slovenski futsal naredil korak naprej in pokazal, da lahko parira najboljšim“. Mordej se tudi nadeja, da se Dobovec tudi v prihodnje bori za nove odmevne uspehe v ligi prvakov.

Zavoljo kazni, rumenega kartona, je tekmo s tribune spremljal Kristjan Čujec, edini v ekipi Dobovca, ki je v preteklosti že igral na finalnem turnirju četverice.
„Na tribuni je bilo bolj živčno, kot je to ponavadi. Videl pa sem, da smo dobro parirali Barceloni, na koncu pa nam je zmanjkalo malce moči. Celotna tekma je bila na nivoju. V teh dneh je bilo večkrat slišati, kaj bi bilo, če bi igral. A lahko rečem, da so soigralci pokazali karakter in odlično opravili delo. Za pristop jim lahko čestitam!“ je Kristjan Čujec pristavil o tem, da je za razliko od večine tekem to pot pristal na tribuni.

Ambicij ne manjka

„Cilj je dosežen in presežen. Upam, da se tukaj ne ustavimo in da drugo leto spet iščemo pot na zaključni turnir,“ je evropsko sezono ocenil Kristjan Čujec in dal vedeti, da na srečo slovenskega futsala še ni rekel zadnje!

„To je bila tekma življenja. Borili smo se po najboljših močeh. Nimamo si kaj očitati. Bili so boljši. Nam je zmanjkalo tisto malo kvalitete, ki naredi razliko,“ pa je dodal Teo Turk, ki se je v tej evropski sezoni izkazal v dresu Dobovca.

Tekst: D.P.
Foto: Uefa.com

SORODNE NOVICE

 • 12.06.2021 | 1. SFL
  Morina, Mordej in Puškar ostajajo v Dobovcu
  S sestavljanjem ekipe so pričeli tudi v taboru aktualnega državnega in pokalnega prvaka FK Dobovca. Najprej so potrdili, da ostaja glavni trener. Hrvaški strateg Kujtim Morina bo še naprej vodil Dobovec, kamor je prišel poleti 2017.
 • 11.06.2021 | 1. SFL
  Igor Osredkar se vrača v Litijo
  Kapetan slovenske futsal reprezentance Igor Osredkar bo vnovič oblekel dres FC Litije, kjer je igral do decembra 2013, potem pa odšel na tuje. Uspešno je nastopal na Hrvaškem v dresu Makarske in Nacionala.
 • 06.06.2021 | 1. SFL
  Po naslovu že pogledujejo v novo evropsko sezono
  „Lovorik in medalj nima smisla šteti, to je le statistika, od katere pa se ne živi. Je pa prav, da se poveselimo, ko kaj osvojimo. Bili smo uigranejši, imeli smo daljšo klop, kar osem enakovrednih igralcev in še nekaj teh, ki bi lahko pomagali. Litija te širine ni imela, je pa premogla kvalitetne igralce,“ je povedal Kristjan Čujec, pred klubom FK Dobovec so novi evropski izzivi.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec prvak, Litiji srebro
   Državni prvak v futsalu za sezono 2020/21 je Dobovec. Na današnji četrti finalni tekmi je v gosteh s 5:0 (2:0) premagal Litijo in slavil s skupnim izidom 3:1 v zmagah.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Siliku bron, Bronx četrti
  Izkazalo se je, kar sta napovedala trenerja. Marko Hrvatin, vodi FC Bronx, je pred tekmo opozarjal na Berzelaka, ki je potem odločil boj za bron. Mile Simeunovič, ki sedi na klopi Silika, pa je povedal, da rezultat 2:2 ni nikakršna prednost Primorcev.
 • 04.06.2021 | 1. SFL
  Ko oboji želijo konec oplemeniti z bronom
  Danes pa bo zagotovo konec tekmovalne za članski ekipi FC Bronx Škofije in Siliko Vrhnika, ki bosta od 20. uri na Škofijah odigrali še drugo od dveh tekem za končno 3. mesto v 26. sezoni 1. SFL.
 • 03.06.2021 | 1. SFL
  Litija po 5. tekmo, Dobovec po 4. naslov
  Številna ligaška tekmovanja sklepajo svojo sezono. Tudi futsal ni izjema, v petek pa sta na sporedu dve tekmi. V Litiji se igra 4. tekma finala, na Škofijah pa bosta domači FC Bronx in Siliko odločila o dobitniku brona. Tekmo iz Litije boste lahko spremljali v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Futsal.si.
 • 01.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec korak do naslova
  Četrta, morda že odločilna tekma, bo v petek, 4. junija v Litiji, tudi v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 01.06.2021 | 1. SFL
  Dobovec in Litija po prvo zaključno žogo
  „Ni nam bilo lahko, imeli smo dobljeno tekmo, zmago pa v žepu. Ustvarili smo si številne priložnosti, a nismo zadeli. Ni kaj dodati, ampak to tekmo dati v arhiv in vse sile usmeriti na torkovo srečanje,“ pravi trener Kujtim Morina, ki sedi na klopi Dobovca.
 • 30.05.2021 | 1. SFL
  Zmago posvetili Mateju, Morina obžaluje zadnje sekunde
  Litiji je uspelo, da je na 2. tekmi finala po streljanju 6-metrovk prišla do zmage, prve v finalu 26. sezone 1. SFL. Tretja tekma bo v torek, 1.6., v Rogaški Slatini.

DELI NA

0