18.03.2022 | 1. SŽNL
V nedeljo prenos derbija, v Olimpiji ne bežijo od pritiska

Z nedeljskim 14. krogom SŽNL se bo sklenila druga tretjina državnega prvenstva, ki ga bo zaznamoval tudi derbi – obračun vodilnih ekip SŽNL. ŽNK Nona Pomurje Beltinci na 1. mestu premore 39 točk, ŽNK Olimpija Ljubljana na 2. poziciji 36. V nedeljo, 20.3., medsebojna tekma ob 15. uri tudi v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si.

SŽNL, 14. krog, 20.3.
ŽNK Radomlje – Krim (11.00)
ŽNK Cerklje – ŽNK Doxakey (11.00)
ŽNK Nona Pomurje Beltinci – ŽNK Olimpija Ljubljana (15.00) (spletni prenos na Nzs.si)
ŽNK Ljubljana – Primorje Gaia Naturelle (17.00)

Radomlje dober test

»Mi smo dobro, v miru smo se pripravili na nedeljsko tekmo. Pohvaliti moram tudi uvod v spomladanski del, premagali smo Radomlje, tekmo pa smo nadzorovali vseh 90 minut. Vse skupaj smo izkoristili tudi za trening: namerno smo v prvem polčasu prepustili Radomljam, da smo se znali postaviti ob pritisku, v nadaljevanju tekme smo mi pritisnili,« je uvodoma povedal Miki Kondič, trener Olimpije.

Vzdušje, energija

»Zavedamo se, da je vložek v nedeljsko tekmo velik. Priprava je povsem drugačna – ni tako enostavno motivirati dekleta, da proti Radomljam dajo 110% od sebe, tudi zato pripravi na nedeljsko in prejšnjo tekmo nista identični. Pa tudi od oktobrske tekme proti Pomurju smo se veliko naučili, dekleta so dobro reagirala. Sam sem eden najbolj srečnejših trenerjev v Sloveniji. Imam ekipo, v kateri vlada izjemno vzdušje, polno je želje, dekleta pa željna dokazovanja na treningu in tekmi. Na tekmo v Bratonce pa gremo trezne glave,« nadaljuje trener Ljubljančank.

Oktobra so se nekaj naučili

»Pomurk nisem gledal, pa niti ni bilo prave priložnosti. Prijateljske, pripravljalne tekme niso merodajni podatek. A skrivnosti med ekipama ni. Tam je nekaj odličnih igralk, ki jih dobro poznamo. Vemo, kako kdo igra, pripravljeni smo tudi na to, kar se nam je zgodilo na oktobrski tekmi, da bomo znali pravilno odreagirati. Dejansko tista tekma z naše strani ni bila slaba! Imeli smo posest, ustvarili smo si priložnosti. Vemo, da bo v nedeljo pritisk hud, to je derbi. Večji pritisk je na naši strani, za nas igra le pozitiven rezultat, njim to ni treba. Če pa povem iskreno, pa bi si želel, da bi imeli tako tekmo vsako soboto, vsako nedeljo, vsak krog!« še doda Kondič.

ŽNK Olimpija Ljubljana nima težav s sestavo ekipe, trener Kondič bo imel na voljo vse igralke.

V SŽNL in pokalu

Jesenski obračun v SŽNL v Ljubljani so z 2:0 dobile Pomurke, gola sta v 62. in 67. minuti dosegla Helena Božić in Špela Kolbl. Ob tem velja spomniti še na četrtfinale pokala, kjer so bile Ljubljančanke boljše s 5:3.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/Mi-Press

SORODNE NOVICE

 • 27.11.2022 | 1. SŽNL
  Pomurkam jesenski naslov
  Za konec nogometne jeseni v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje smo videli danes še dve tekmi 12. kroga. V Bratoncih je ekipa ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 9:0 premagala ŽNK Cerklje in potrdila naslov jesenskih prvakinj, mestni derbi pa je z zmago 7:2 pripadel ŽNK Olimpiji, ki je bila boljša od ŽNK Ljubljane. Dve tekmi sta bili v soboto, ko je ŽNK Radomlje Medex z 11:0 odpravil Krim, Ptuj pa s 3:2 Primorje Gaia Naturelle.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zmaga na 200. tekmi, v nedeljo dva prenosa
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. V soboto sta se zmag veselila ŽNK Ptuj in ŽNK Radomlje Medex. Pred nami pa nedelja, ki prinaša dva prenosa in zanimivo popoldne.
 • 26.11.2022 | 1. SŽNL
  Zaključek jeseni pred kamerami, danes na Ptuju in Radomljah
  S tekmami 12. kroga v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje se končuje jesenski del. Sobota prinaša tekmi na Ptuju in v Radomljah, jutri pa še tekmi v Ljubljani in Bratoncih. Tekmo iz Ljubljane si boste lahko ogledali na Planet TV-ju 2, tekma iz Bratoncev pa v neposrednem spletnem prenosu na spletni strani Nzs.si.
 • 20.11.2022 | 1. SŽNL
  Gorenjke po preobratu, Ljubljani derbi proti Radomljam
  V predzadnjem jesenskem krogu, 11. po vrsti, je ŽNK Ljubljana premagal ŽNK Radomlje Medex, vodilne Pomurke so bile prevelik zalogaj za Krim, Olimpija pa za Ajdovke. Pred kamerami Planet TV-ja zmaga Gorenjk na Ptuju.
 • 19.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere na Ptuju
  Pred ekipami v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje je 11. krog, tudi tokrat s televizijskim prenosom. Kamere Planet TV-ja bodo na Ptuju, kjer gostuje ekipa ŽNK Cerklje. Ob tem velja omeniti še tri tekme – dve v Ljubljani in ena v Ajdovščini.
 • 06.11.2022 | 1. SŽNL
  Zgornji dom upravičil vlogo favorita
  Pred reprezentančnim premorom, jutri se bo zbrala ženska članska reprezentanca, je bil na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Prve štiri ekipe s prvenstvene lestvice so bile prepričljivo boljše od ekip s spodnjega doma. Prvenstvo se nadaljuje v soboto, 19. novembra.
 • 05.11.2022 | 1. SŽNL
  Kamere v Radomljah in Ljubljani
  Pred reprezentančnim premorom je v nedeljo na sporedu 10. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje, ki prinaša tekme v Radomljah, Bratoncih in Ljubljani. Vključno z dvema prenosoma – iz Radomelj in Ljubljane.
 • 30.10.2022 | 1. SŽNL
  Pomurke do nove zmage, nepremagane že 16 tekem
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je v soboto začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo je ŽNK Nona Pomurje Beltinci z 8:1 v gosteh premagal ŽNK Ljubljano, ŽNK Radomlje Medex pa so v Cerkljah z 2:0 porazile gorenjske ligašice. Tekma Primorje Gaia Naturelle – Krim je bila preložena.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija suvereno, ŽNK Ljubljana želi do točk proti Pomurkam
  S tekmo na Ptuju in visoko zmago ŽNK Olimpije Ljubljana (0:16) se je začel 9. krog v Ženski nogometni ligi (ŽNL) Triglav Zdravje. Z osmimi goli se je za zmago Olimpije izkazala Ana Milović. V nedeljo pa sledita dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.
 • 29.10.2022 | 1. SŽNL
  Olimpija želi na Ptuju začeli zmagoviti niz
  Jutri v nedeljo sta na sporedu kar dva prenosa: spletni prenos iz Velesovega se začne ob 11. uri, TV prenos na Planet TV-ju pa ob 14. uri, ko bodo kamere v Ljubljani.

DELI NA