V boj za pet četrtfinalnih vstopnic

Velenjski Rudar, Olimpija in Krka so si v minulem tednu že zagotovili napredovanje med osmerico najboljših ekip letošnje izdaje Pokala Slovenije, nov teden pa deseterici sodelujočih klubov ponuja še pet četrtfinalnih vstopnic. V torek bosta odigrani tekmi v Tolminu in Krškem, sreda ponuja dvoboja v Domžalah in Kopru, osmina finala Pokala Slovenije pa se bo zaključila s četrtkovo tekmo v Lendavi.

 

TKK TOLMIN - DOMŽALE

(torek, 16:00)
Prepoved igranja: Uroš Rutar (Tolmin)

Domžalčani bodo pokalno popotovanje v sezoni 2016/17 pričeli s torkovim gostovanjem v Tolminu. Tolminci so se do drugega kroga Pokala Slovenije prebili z zmago v Bogojini, dvoboj v Prekmurju je ponudil kar osem zadetkov, pet v mreži domačega tretjeligaša. V Tolminu se pred novo pokalno preizkušnjo nadejajo novega nogometnega praznika, za enega od njih so z lanskim pokalnim obiskom poskrbeli tudi nogometaši Maribora. Zdaj v goste prihaja še en prvoligaš, ki se bo v Posočju predstavil z novim trenerjem. Simon Rožman, ki je na domžalski klopi nasledil Luko Elsnerja, je v petkovem dvoboju z Aluminijem debitiral z zmago, v četrtem krogu 3. SNL zahod pa so bili uspešni tudi Tolminci. Rdeče-črni, ki bodo jutri v svojem moštvu pogrešali Uroša Rutarja, so z minimalno razliko ugnali Ajdovščino in vknjižili še drugo ligaško zmago sezone. Domžalčani premorejo širok kader, se bo Rožman pred tekmo s Celjem odločil za premešano enajsterico?

 

KRŠKO - CELJE

(torek, 18:00)

V posavski prestolnici bo odigran eden od treh prvoligaških obračunov. Krčani pričakujejo Celjane, ki so v uvodu letošnje sezone krško zelenico že zapuščali sklonjenih glav. Ligaški dvoboj se je po golu Filipa Dangubića zaključil z domačo zmago. Grofje v petih medsebojnih ligaških dvobojih še niso uspeli najti recepta za zmago, zato pa se lahko zasedba s knežjega mesta pohvali s pokalnim skalpom Krškega. V sezoni 2010/11 so se zmage z izidom 1:2 veselili Celjani, a v tedanjih zasedbah najdemo zgolj dva igralca, ki sta člana Krškega in Celja še danes. Gre za Krčana, Miho Drnovška in Dejana Urbanča, ki je v preteklosti branil tudi barve Celja. Kar pet let je bil član rumeno-modrih tudi Marko Krajcer, ki se je pred dnevi pridružil četi trenerja Tomaža Petroviča. Posavci so se sicer v osmino finala prebili s tesno zmago v Dravogradu, kjer so se domači dobro upirali prvoligašu, saj so zeleno-beli napredovali z izidom 4:3. Celjanom je šlo bolj gladko, v Žireh so slavili s 5:0.

 

KALCER RADOMLJE - MARIBOR

(sreda, 18:00, prenos na SportKlub)
Prepoved igranja: Marko Nunić (Radomlje)

V Domžalah bomo spremljali ponovitev sobotnega prvenstvenega obračuna. V domačem Ljudskem vrtu so se visoke zmage veselili Mariborčani, saj so v radomeljsko mrežo v vsakem od polčasov pospravili po dva zadetka. Za nameček so gostje ostali brez izključenega napadalca Marka Nunića. Radomljani tako tudi po trenerski menjavi in prihodu Janija Žilnika še čakajo na krstno ligaško slavje v letošnji sezoni, so se pa v taboru povratnika med prvoligaše z učinkovito predstavo izkazali prav v prvem krogu pokalnega tekmovanja. Zgolj nekaj dni po trenerski rošadi so radomeljski nogometaši v mrežo Postojne pospravili kar tri zadetke. Mariborčani so bili neposredno uvrščeni v drugi krog pokalnega tekmovanja, v Domžalah pa četa trenerja Darka Milaniča pričenja z branjenjem pokalnega naslova. Doslej je Maribor dobil oba pokalna dvoboja z Radomljami. Kako bo vijoličasta četa odprla serijo štirih zaporednih gostovanj?

 

LUKA KOPER - ALUMINIJ

(sreda, 18:00)

Ravno tako v sredo zvečer bo odigrano še eno srečanje dveh prvoligašev. Koprska Bonifika bo gostila dvoboj Koprčanov in Kidričanov, ki so slovensko Istro letos že zapuščali praznih rok. Aluminij je bil ena od štirih koprskih žrtev na domači zelenici, na kateri primorska zasedba v letošnji sezoni še ni oddala točke. Po Aluminiju, Celju in Radomljah so kozlički nazadnje z golom kapetana Tonija Datkovića ugnali še Krško. Aluminij je v zadnjem, osmem krogu Prve lige Telekom Slovenije ostal praznih rok, po še petem porazu sezone pa je prvoligaški povratnik zdrsnil na deveto mesto. Štajerci so bili pred tedni uspešnejši v prvem krogu Pokala Slovenije, saj so si z dvema zadetkoma v Beltincih zagotovili napredovanje v osmino finala. Še nekoliko učinkovitejši so bili Koprčani, ki so se z gostovanja v Šmarju pri Jelšah vrnili s petimi doseženimi zadetki. Sredina tekmeca se v pokalnem tekmovanju še nista udarila, a velja omeniti, da Aluminij v prvoligaški konkurenci še ni uspel premagati koprske čete.

 

NAFTA 1903 – GORICA

(četrtek, 18:00, prenos na NZS.si)

Enega od presenečenj v prvem krogu Pokala Slovenije so pripravili tudi nogometaši Nafte 1903. Lendavčani so v edini tekmi, ki je postregla s podaljški, v dodatne pol ure igre opravili s pomlajeno zasedbo Zavrča in se prebili v nadaljevanje tekmovanja. Prekmursko četo, ki v štirih krogih 3. SNL vzhod še ni oddala točke, čaka v osmini finala nekoliko zahtevnejšega naloga, saj v goste prihajajo Goričani. Sinje-modri so po porazu v ljubljanskih Stožicah vodstvo na ligaški razpredelnici morali predati Olimpiji, Miran Srebrnič pa bo lahko v Lendavi računal na najmočnejšo enajsterico, saj bo primorski derbi s Koprom zaradi zasedenosti novogoriške zelenice odigran šele konec septembra. Primorska zasedba se bo na dolgo pot zagotovo odpravila tudi z dobršno mero previdnosti, saj je bilo prav gostovanje v Prekmurju usodno za pokalne ambicije Goričanov. Trikratni pokalni prvak je moral v lanskem poletju priznati premoč Muri.

 

Pari drugega kroga Pokala Slovenije:
TOLMIN - DOMŽALE (13. september, 16:00)
KRŠKO - CELJE (13. september, 18:00)
LUKA KOPER - ALUMINIJ (14. september, 18:00)
KALCER RADOMLJE - MARIBOR (14. september, 18:00, prenos na SPORTKLUB)
NAFTA 1903 - GORICA (15. september, 18:00, prenos na NZS.si)

Že odigrano:
JADRAN  DEKANI - RUDAR VELENJE 1:2
ROLTEK DOB - KRKA 0:1
TURNIŠČE - OLIMPIJA  0:2

Tekst: NZS
Grafika: NZS

SORODNE NOVICE

  • 24.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Drugoligaški obračun odločen po enajstmetrovkah, Goričani prvi finalisti
    Nogometaši Gorice bodo 24. maja v Stožicah lovili četrto pokalno lovoriko. Primorci so bili v drugoligaškem polfinalu po enajstmetrovkah boljši od Beltinčanov.
  • 23.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V Novi Gorici in Murski Soboti za pokalni finale
    Kdo se bo 24. maja v Stožicah meril za pokalno lovoriko? Finalista letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bomo dobili v sredo in četrtek, ko bosta odigrani polfinalni tekmi. Goričani bodo v drugoligaškem obračunu gostili Beltinčane, Sobočani pa se bodo dan kasneje udarili s Slatinčani.
  • 08.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Pokal Pivovarna Union: Mura z Rogaško, Gorica proti Beltincem
    Po žrebu sta znana polfinalna para Pokala Pivovarna Union. Mura bo v Fazaneriji gostila Rogaško, Gorica se bo na svojem igrišču merila z Beltinci.
  • 04.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Beltinčani po podaljšku do mesta v polfinalu
    Beltinci so se kot zadnji uvrstili v polfinale Pokala Pivovarna Union, v podaljšku sta mrežo Ilirije zatresla Alan Kaučič in Jan Bruno Kralj.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Na Bonifiki odločali kazenski udarci, veselili so se Prekmurci
    Črno-beli iz Murske Sobote so se na Bonifiki razveselili preboja v polfinale Pokala Pivovarna Union. Dvoboj Kopra in Mure je bil odločen po strelih z bele točke, Prekmurce pa je z nekaj odličnimi posredovanji v igri držal Klemen Mihelak.
  • 03.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    V polfinalu dva drugoligaša, Goričani po preobratu izločili Radomljane
    V polfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union bosta zaigrala vsa dva drugoligaša, saj je Gorica izločila prvoligaškega tekmeca. Radomlje so sicer povedle z golom Nina Kukovca , a so Primorci po zaslugi Harisa Kadrića, Luke Baruce in Luke Marjanca prišli do preobrata in visoke zmage.
  • 02.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Slatinčani s tesno zmago v Kranju do mesta v polfinalu
    Nogometaši Rogaške so prvi polfinalisti Pokala Pivovarne Union. Slatinčani so v Kranju z izidom 3:2 premagali ekipo Triglava, ki je po zaostanku dvakrat izničila prednost gostov. Za zmago je v 72. minuti zadel Thalisson.
  • 01.04.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Še osmerica v igri za pokalno lovoriko
    Aprilsko nogometno dogajanje na sončni strani Alp bodo kot prvi odprli četrtfinalisti Pokala Pivovarna Union. Med torkom in četrtkom bomo dobili štiri polfinaliste.
  • 11.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Izžrebali pare četrtfinala Pokala Pivovarna Union, na Bonifiki obračun dveh nekdanjih prvakov
    Po žrebu v prostorih Nogometne zveze Slovenije so znani četrtfinalni pari Pokala Pivovarna Union.
  • 07.03.2024 | Pokal Pivovarna Union
    Radomljani slavili v Ljudskem vrtu, Koprčani izločili branilce naslove
    Iliriji in Triglavu so se v sredo v četrtfinalu letošnje izvedbe Pokala Pivovarna Union pridružili še nogometaši Beltincev, Gorice in Radomelj, ki so v Ljudskem vrtu po preobratu izločili Maribor.

DELI NA