07.10.2016 | 2. SNL
V Zavrču že nocoj, nedelja s kranjskim derbijem

Prvoligaši so sredi reprezentančnega premora, v 2. SNL pa se s tekmami desetega kroga pričenja druga tretjina tekmovanja. Le-tega bosta s petkovo večerno tekmo odprla Zavrč in Ankaran, drugoligaško dogajanje se bo nadaljevalo s sobotnima tekmama v Brežicah in Dobu, kjer bosta gostovala Drava in Brda, zaključilo pa se bo z nedeljskima dvobojema. Veržej odhaja v Novo mesto, v Kranju pa boste lahko tudi v spletnem prenosu na NZS.si spremljali mestni derbi Zarice in Triglava.

Petek, ob 19.00: ZAVRČ - ANKARAN HRVATINI
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved nastopa: /

Drugoligaško dogajanje bodo s petkovim večernim dejanjem odprli nogometaši Zavrča in Ankarana. Gre za spopad tekmecev, ki sta trenutno v povsem nasprotnih položajih. Mladi Zavrčani so uvodno tretjino tekmovanja sklenili na samem dnu ligaške razpredelnice, v devetih tekmah so osvojili pet točk, zadnjo v minulem krogu. Haložani so v dvoboju z Zarico zaostajali že za dva zadetka, a sta točko rešila Marko Panikvar in Rok Zorko, prvi pa je imel v sodniškem dodatku priložnost tudi za zmago, ki pa jo je preprečil okvir gola. Bolje je šlo Ankarančanom, ki so se z gostovanja na Dolenjskem vrnili s šesto zmago sezone. Junak dvoboja s Krko je bil znova Matej Zemljak. Primorec, ki si z 11 zadetki deli vrh ligaške razpredelnice strelcev, je pohod na vrh pričel že v uvodnem krogu sezone, ko je z dvema goloma potopil tudi završko zasedbo. Zadetek k visoki zmagi s 3:0 pa je v začetku avgusta pristavil tudi Rene Šolaja.

Sobota, ob 15.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - DRAVA PTUJ
Sodnik: Marko Lacković
Prepoved nastopa: Marko Jakolić in Rok Rožman (oba Brežice)

Posavci so uvodno tretjino prvenstva sklenili z 12 točkami, trem zmagam in trem remijem so dodali še tri poraze. Vse tri ničle je brežiška zasedba vknjižila v zadnjih štirih krogih, ko so bili najprej boljši nogometaši Triglava, po zmagi v Ankaranu pa sta sledila še poraza z Dobom in tudi Veržejem. Zdaj v Brežice prihaja ptujska Drava, proti kateri je zmagovalec 3. SNL sever osvojil krstno drugoligaško točko. Dvakratno ptujsko vodstvo po zadetkih Adnana Bašića sta v najstarejšem slovenskem mestu izničila Stanislav Turk in Blaž Žerjav. Podobno kot za Brežice, tudi za Dravo velja, da ji v zadnjih krogih ne gre po načrtih, ob koncu poletja okrepljena zasedba trenerja Simona Sešlarja je v štirih krogih vknjižila zgolj točko, v dvoboju z Zavrčem. Ptujčani so morali po porazih s Krko in Triglavom nazadnje čestitati še Dobljanom. Tako eni kot drugi bodo skušali izboljšati predvsem igro v napadu, saj so Brežičani v zadnjih štirih tekmah prejeli deset zadetkov, Ptujčani še štiri več. V domačem moštvu bosta manjkala Marko Jakolić in Rok Rožman.

Sobota, ob 15.00: ROLTEK DOB - BRDA
Sodnik: Iztok Gornjak
Prepoved nastopa: Jan Češnjevar in Matic Mirtič (oba Dob)

Vloga najbližjega zasledovalca vodilnega Triglava pripada Ankarančanom, tempu Kranjčanov pa skušajo v zadnjih krogih na daljavo slediti tudi Dobljani. Modri z Doba so v zadnjih petih krogih klonili zgolj v gosteh pri vodilnem moštvu 2. SNL, pred zasedbo trenerja Romiha pa so morali poklekniti Krka, Zavrč, Brežice in Drava. Ob trdni obrambi, za Triglavom drugi najbolj čvrsti, lahko vodstvo drugoligaškega prvaka iz leta 2014 veseli tudi učinkovitost v napadu. Z golom več je uspešnejši zgolj napad Triglava, Rok Kidrič, ki s sedmimi goli zaostaja zgolj za Poplatnikom in Zemljakom, in soigralci pa so doslej zabili 25 zadetkov. Uspešno serijo Dobljanov bodo skušali prekiniti Brici, ki so bili v minulem krogu prekiniti niz brez poraza. Tonči Žlogar je moral po remiju in dveh zmagah priznati še prvi poraz na briški klopi, s 3:1 je bil boljši Triglav. Vrnitev v zmagovalne tirnice se ponuja v soboto, ko bodo gostitelji zaigrali nekoliko oslabljeni, saj bosta zaradi prepovedi igranja tekmo prisiljena izpustiti Jan Češnjevar in Matic Mirtič.

Nedelja, ob 15.30: KRKA - FARMTECH VERŽEJ
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved nastopa: Luka Vindiš (Veržej)

Krka v aktualni sezoni še ni uspela nanizati dveh zaporednih zmag, saj trem točkam z izjemo drugega kroga, ko so Dolenjci remizirali v Brežicah, praviloma sledi točkovna ničla. Tako je bilo tudi v devetem krogu prvenstva, ko so morali varovanci trenerja Iztoka Kapušina po zmagi nad kranjsko Zarico čestitati Ankarančanom. V nedeljo v goste prihajajo Prleki, ki so bili v prvem krogu letošnje sezone ena od štirih ekip, ki so jim Dolenjci zadali poraz. V Veržeju so padli štirje zadetki, vsi štirje so v drugem polčasu končali v domači mreži. Po bledem vstopu v sezono se je pobrala tudi zasedba trenerja Zlatka Gaborja, ki je, podobno kot ankaranski strateg Vlado Badžim, veržejsko moštvo pred več kot tremi leti popeljal med drugoligaše. Veržejci, ki so nekaj časa držali tudi zadnje mesto, so v zadnjih tednih nanizali nekaj dobrih rezultatov, s sedmimi točkami od skupno osmih pa so v zadnjih štirih krogih splezali na osmo mesto. Nazadnje so ob Muri padle Brežice, a je zmaga terjala svoj davek, saj bo prvi klubski strelec Luka Vindiš izpustil gostovanje na Portovalu.

Nedelja, ob 15.30: TRIGLAV KRANJ - ZARICA KRANJ
Sodnik: Miran Bukovec
Prepoved nastopa: Albin Kotnik (Zarica)
Spletni prenos: NZS.si

V nedeljskem popoldnevu pa bo izjemno zanimivo tudi v gorenjski prestolnici. V mestnem derbiju se bosta še drugič to sezono udarila kranjska drugoligaša. V vlogi gostitelja bo Zarica, ki bo po več kot enem letu znova zaigrala na svoji zelenici. Rdeči vragi so domača srečanja v minulih mesecih gostili v kranjskem Športnem centru, zdaj, ko je zelenica v Športnem parku Zarica znova povsem nared, pa bo četa stratega Janeza Zupančiča po 380 dneh znova zaigrala na svojem igrišču. Na slednjem je bil odigran tudi prvi drugoligaški derbi nedeljskih tekmecev, v uvodu v lansko sezono je obračun postregel z zanimivim spopadom in delitvijo točk. Domačo Zarico sta v vodstvo dvakrat popeljala Dejan Božičić in Dejan Robnik, a so se gostje v igro vrnili z zadetkoma Siniše Borenovića in Tilna Mlakarja.

Kranjski zasedbi sta od krstnega derbija v 2. SNL pošteno spremenili svoji podobi, ob tem pa ni manjkalo prestopov v eno ali drugo smer. Četi trenerja Siniše Brkića so se tako pridružili Dejan Robnik, Nejc Križaj in Blaž Šujica, v nasprotno smer pa so v zadnjih mesecih odšli Emir Ljubijankić, Mario Guberac, Danijel Jurišić in tudi Aleš Poplatnik, ki bo tokrat stal nasproti z mlajšim bratom Matejem, ki je z 11 zadetki tudi prvi strelec lige. Prvi strelec orlov je dvakrat zadel tudi ob nedeljski zmagi nad Brdi, ki so v Kranju padla s 3:1, Triglav pa je tako v devetem krogu vknjižil še deveto zmago. Zarica v Halozah ni uspela prekiniti zmagovalnega posta, ki traja od četrtega kroga in zmage v Vipolžah. Kranjčani so v Zavrču z zadetkoma Žige Isteniča in Matica Mlakarja vodili že z 2:0, a so se na Gorenjsko vrnili s točko. Istenič je, tako kot Poplatnik, zadel tudi v prvem dvoboju letošnje sezone, ko sta preobrat Triglava dokončala Igor Bukara in Gašper Udovič.

Blaž Šujica, napadalec Triglava: »Mestni derbi je le mestni derbi. Vseeno imamo misijo, da zmagamo na vsaki tekmi in s tako željo bomo v tekmo vstopili tudi proti Zarici. Nikakor ne želim nikogar podcenjevati, daleč od tega, vseeno pa moramo preprosto na igrišču dokazati, da je Triglav glavni v mestu. Če bomo igrali kot doslej, menim, da težav ne bi smelo biti.«

Tekst: NZS
Foto: Ekipa24.si

SORODNE NOVICE

DELI NA