24.09.2020 | 2. SNL
V Velenju dvoboj lanskoletnih prvoligašev

Deveti krog 2. SNL bo postregel tudi z obračunom klubov, ki sta še spomladi igrala v prvoligaški druščini. Dvoboj Rudarja in Triglava si bo moč ogledati tudi na Sportklubu. Vodilne Radomlje gostijo Brda, tretji Dob se bo meril s četrto Nafto, Krka pa pričakuje Krško.

Sobota, ob 16.00: JADRAN DEKANI - DRAVA PTUJ
Sodnik: Marko Podgoršek
Prepoved igranja: /

Ena od štirih sobotnih popoldanskih tekem bo odigrana na Primorskem. V Dekanih se bosta v dvoboju dna lestvice udarila Jadran in Drava. Zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva sta sredi niza porazov, Primorci so izgubili zadnje štiri obračune, še tekmo daljši pa je štajerska serija ničel. Ptujčani so minuli vikend izgubili tudi z Dobljani, še drugič zapored pa so brez točk ostali po tem, ko so dobili prvi polčas. Drava se s tremi točkami nahaja na zadnjem mestu, Jadran je zbral dve točki več, a je v osmem krogu pokleknil v Goriških Brdih. Tekmeca sta se v 2. SNL pomerila šestkrat, statistika pa je povsem izenačena. Ob dveh remijih sta vsakemu od nasprotnikov pripadli dve zmagi. Kdo bo uspešnejši v soboto?

 

Sobota, ob 16.00: VITANEST BILJE - BELTINCI KLIMA TRATNJEK
Sodnik: Božo Kondić
Prepoved igranja: Luka Batič (Bilje)

Na Primorskem bo odigran še en sobotni obračun. Biljenci v domači Dolinci pričakujejo Beltinčane, ki se na dolgo gostovanje odpravljajo po sredinem pokalnem obračunu z Bravom. Rumeno-modri so presenetili ljubljanskega prvoligaša in se prebili v drugi krog Pokala Pivovarna Union. Prekmurci bodo v Biljah iskali novo zmago, potem ko je uspešno serijo v izdihljajih sobotne tekme prekinila Krka. Novomeščani so do zmage prišli z dvema goloma v sodniškem dodatku. Neuspešni so bili tudi Biljenci, ki so po štirih zmagah v uvodnih petih krogih na zadnjih treh tekmah vknjižili zgolj točko. Črno-beli so v osmem krogu 2. SNL praznih rok ostali na Ravnah na Koroškem, v soboto pa bodo gostili prvega zasledovalca. Beltinčani so s treh gostovanj prinesli že dve zmagi, kako uspešni bodo na Primorskem?

 

Sobota, ob 16.00: KALCER RADOMLJE - BRDA
Sodnik: Denis Halilović
Prepoved igranja: /

Brici so se z zmago v primorskem obračunu z Dekančani znebili zadnjega mesta, v devetem krogu 2. SNL pa bodo izzvali vodilne Radomlje. Četa Oskarja Drobneta niza zmage, v Kranju je slavila že šestič zapored, z 21 točkami pa ostaja na vrhu lestvice. Radomeljski napad je rušilno moč pokazal tudi v Kranju, kjer so z golom Oskarja Kregarja povedli že v drugi minuti tekme. V nadaljevanju srečanja so domačo mrežo zatresli še Luka Cerar, Saša Varga in Sandi Nuhanović, radomeljska mreža pa je še četrtič ostala nedotaknjena. “Mlinarji” imajo s petimi prejetimi zadetki najtrdnejšo obrambo lige, več golov od Bricev pa so prejeli zgolj Šmarčani. Briška mreža se je na osmih tekmah zatresla 23-krat, rdeče-črni pa so doslej dosegli tri gole. A vsakič, ko so zadeli, so tudi slavili.

 

Sobota, ob 16.00: ROLTEK DOB - NAFTA 1903
Sodnik: Dejan Vivod
Prepoved igranja: /

V sobotnem popoldnevu se bosta za nove točke udarili tudi tretja in četrta ekipa lige. Dobljani gostijo Nafto, ki se bo v devetem krogu 2. SNL pobirala po prvem porazu sezone. Lendavčane so se, tako kot že nekajkrat v preteklosti, spotaknili ob Brežičane, z novo zmago pa se je pred Nafto zavihtel Dob. “Roletarji” so bili s preobratom v Zavru boljši od Drave, na Štajerskem pa so se veselili že četrte zaporedne zmage. V drugem polčasu sta bila uspšena Nejc Levec in Kristijan Šipek. Četa Simona Sešlarja, ki je v preteklosti deloval tudi v Lendavi, je v zadnjih tednih eden od hitov prvenstva. Dobljani so se s serijo dobrih rezultatov prebili že vse do tretjega mesta, za vodilnimi sosedi iz Radomelj pa zaostajajo zgolj za tri točke.

 

Sobota, ob 18.00: KRKA - KRŠKO
Sodnik: Bojan Tkalčič
Prepoved igranja: Žiga Kastrevec (Krka)

Pod novomeškimi žarometi se bosta v lokalnem obračunu srečala Krka in Krško. Nasprotnika se pred dolenjsko-posavskim dvobojem nahajata v različnem položaju. Novomeščani kot edini v 2. SNL še ne poznajo poraza, Krčani pa so izgubili zadnje tri preizkušnje. Četa Iztoka Kapušina je po Radomljah in Beltincih klonila še v dvoboju z Rudarjem. Posavski drugoligaš v letošnji sezoni igra s pretežno hrvaškim kadrom, ki pa se za zdaj še ni izkazal z najboljšimi rezultati. Krčani se s sedmimi točkami nahajajo na 12. mestu, precej višje pa najdemo Krko. Dolenjci so domačim mladcem dodali nekaj kakovostnih okrepitev in našli recept za uspešne rezultate. “Farmacevti” so v osmem krogu slavili tudi v Beltincih, zmago pa je v izdihljajih tekme potrdil trikratni strelec Kaheem Parris.

 

Sobota, ob 19.00: BREŽICE TERME ČATEŽ - PRIMORJE EMUNDIA
Sodnik: Matej Čontala
Prepoved igranja: David Božič (Brežice) ter Haris Dedić (Primorje)

Medtem ko Krčanom v prvi tretjini prvenstva ne steče, gre v zadnjih tednih kot po maslu sosedom Brežičanom. Moštvo Roka Zorka je po poletni pomladitvi sezono odprlo z zgolj točko na treh tekmah, zmaga v Velenju pa je Posavcem dala dodatnega naboja. Brežice so dobile zadnjih pet ligaških srečanj, obenem pa so se prebile tudi v drugi krog pokalnega tekmovanja. Brežiško zasedbo v soboto čaka nova večerna preizkušnja, v Posavje pa prihajajo Ajdovci. Sinovom burje se je po uspešnem odprtju sezone malce zataknilo, saj na zmago čakajo zadnjih pet tekem. Amel Džuzdanović in druščina je v tem času ob dveh porazih zbrala tri točke, pred dnevi je na domačem igrišču remizirala s Šmartnim. Kdo bo spretnejši v Brežicah?

 

Sobota, ob 20.30: RUDAR VELENJE - TRIGLAV KRANJ
Sodnik: Mitja Žganec
Prepoved igranja: /
Neposredni prenos: Sportklub

Kamere Sportkluba bodo v soboto v Šaleški dolini. V Velenje se bosta za nove točke udarili ekipi, ki sta bili še pred nekaj tedni del Prve lige Telekom Slovenije. Tako Rudar kot Triglav sta se po izpadu iz prvoligaške druščine znašla pred novo zgodbo, pri obeh klubih pa so hitro spoznali, da tekmovanje v 2. SNL ni mačji kašelj. Po obilnih kadrovskih spremembah tako v Kranju kot Velenju trenerja Damjan Gajser in Almir Sulejmanović še iščeta recept za uspešne rezultate, saj se Triglav in Rudar nahajata v spodnjem domu prvenstva. Rudar je po zmagi v Krškem splezal na deveto zmago, na svojem računu pa ima deset točk, Triglav pa je s točko manj deseti. Velenjčani in Kranjčani, ki so po zmagi v Dekanih klonili pred Radomljani, so v 2. SNL odigrali 12 medsebojnih tekem, osem jih je dobil Rudar.

 

Nedelja, ob 16.00: ŠMARTNO 1928 - FUŽINAR VZAJEMCI
Sodnik: Mihael Antič
Prepoved igranja: Jure Grubelnik (Fužinar)

Edina nedeljska tekma bo odigrana v Šmartnem ob Paki. Na eno od dveh najbližjih gostovanj se odpravljajo Ravenčani, ki so v osmem krogu prekinili serijo treh zaporednih porazov. Korošci so jezo stresli nad Biljenci, mrežo katerih je trikrat zatresel Vice Kendeš, Fužinar pa bo zmago potrjeval pri Šmarčanih, ki so v Ajdovščini osvojili sedmo točko sezone. Ravečani so po osmih krogih pri 11 točkah, kar trenutno zadostuje zgolj za osmo mesto. Fužinar je v sezono krenil s precej višjimi cilji, a so si Korošci z nekaj spodrsljaji nabrali že debel zaostanek za vodilnimi Radomljami. Cilji Šmarčanov so precej skromnejši, a v lovu na obstanek šteje vsaka točka.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 29.08.2021 | 2. SNL
    Rudar premagal Nafto, Triglav podaljšal serijo
    Rudar je bil na krilih Briana Saramage boljši od Nafte, Triglav pa je niz brez oddane točke podaljšal tudi v spopadu z Dekančani. Četrtič zapored je slavila tudi Gorica, tokrat je ugnala Ilirijo, prvič pa so se veselili Krčani.
  • 27.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pomembna zmaga Triglava v Velenju
    Nogometaši velenjskega Rudarja so v današnji tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije na domačem igrišču izgubili proti kranjskemu Triglavu z 0:1 (0:1).
  • 25.06.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Triglav
    PLTS se nadaljuje s tekmami 30. kroga, ki ga bosta v Šaleški dolini odprli zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva. Rudar na štirih tekmah po vrnitvi na igrišča še ni osvojil točke, Triglav je po nizu brez zmage zdrsnil na deveto mesto.
  • 22.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Triglav za uvod do zanesljive zmage
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 21. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:0 (1:0).
  • 20.02.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Triglav - Rudar
    Spomladanski del sezone bosta otvorila Triglav in Rudar. Vlogo favorita po tihem prevzemajo orli - lahko knapi zakuhajo presenečenje?
  • 29.01.2020 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar in Triglav sta se udarila z Inđijo
    Nogometaši Rudarja in Triglava se v teh dneh pripravljajo v hrvaškem Umagu, tako Velenjčani kot Kranjčani pa so se tam danes pomerili s srbsko Inđijo.
  • 29.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Remi v dvoboju začelja
    Nogometaši velenjskega Rudarja in kranjskega Triglava so se v 12. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).
  • 28.09.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Pred tekmo: Rudar - Triglav
    Triglav je v prejšnjem krogu navdušil proti Aluminiju in končal slab niz, iz krize pa se še vedno ni uspelo izkopati Velenjčanom, ki v prvenstvu še naprej ostajajo brez zmage. Kako se bo razpletel spopad dna lestvice?
  • 27.07.2019 | Prva liga Telekom Slovenije
    Rudar poražen v Kranju
    Nogometaši kranjskega Triglava so v 3. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 3:2 (2:1).

DELI NA