V Šiški po prvo zmago sezone

Nogometaši Olimpije sezono 2021/22 odpirajo v Šiški, zmaji pa se bodo uvodoma pomerili z malteško Birkirkaro. Dvoboj drugega kroga kvalifikacij UEFA Evropske konferenčne lige bo zaradi prenove igrišča v Stožicah odigran na zelenici stadiona ŽAK. 

Srečanje v Šiški bo prva uradna preizkušnja za ljubljanskega stratega Sava Miloševića, ki bo v evropski spopad popeljal nekoliko oslabljeno zasedbo. Nino Pungaršek mora zaradi poškodbe križnih vezi na novo operacijo kolena, na seznamu prijavljenih nogometašev pa ni niti Vitje Valenčiča, Denisa Šmeja, Radivoja Bosića in Mihaila Perovića. Poletni prišlek Almedin Ziljkić v skladu s pravili ne more nastopiti v kvalifikacijah, saj je v dresu Borca zaigral že v prvem krogu kvalifikacij za UEFA Ligo prvakov.

Pričakovati pa gre, da bo pomembno vlogo na zelenici dobil povratnik med zeleno-bele. Tomislav Tomić z optimizmom pričakuje prvo preizkušnjo sezone. "Zadovoljni smo z napredkom. Okrepili smo se z nekaj kakovostnimi igralci, ki bodo naši ekipi veliko pomenili. 'Zlagamo kocke' in mislim, da bo šlo samo še na boljše," pravi Mostarčan, ki je z Olimpijo odigral že nekaj evropskih preizkušenj: "V srečanje moramo stopiti maksimalno, saj vemo, kaj ta tekma in napredovanje pomeni za klub."

"Pričakujemo čvrsto tekmo. Vse ekipe, ki nastopajo na evropskem nivoju, znajo igrati, zato ne bo lahko. Priprave smo dobro oddelali in smo odlično pripravljeni na nasprotnika. Izkoristiti moramo njihove slabosti in paziti moramo na njihove dobre plati. Najbolj smo seveda osredotočeni nase, da bo igra stekla in bomo čim bolj nevarni za njihov gol," pred tekmo pravi kapetan Timi Max Elšnik.

Ljubljančani v spopad z Birkirkaro vstopajo v vlogi nosilca tega dvoboja. Gostovanje v prestolnici za Maltežane ne bo prvi stik s slovenskim nogometom. saj so se doslej že dvakrat merili z Mariborom. Prvič leta 2007, ko so Štajerci v prvem krogu UEFA Pokala Intertoto slavili s 5:1, drugič pa šest let kasneje. V kvalifikacijah UEFA Lige prvakov je bilo precej tesneje, prva tekma se je namreč končala z začetnim izidom, vijolice pa so napredovanje potrdile v Ljudskem vrtu.

Štirikratni državni prvak, zadnji naslov je osvojil v sezoni 2012/13, se v tekmovanja pod okriljem UEFA vrača po dveh letih. Klub v mednarodnih tekmovanjih še nima večjih uspehov, najdlje pa se je prebil leta 2016, ko je v kvalifikacijah UEFA Evropske lige izločil Široki Brijeg in Heart, a nato izgubil s Krasnodarjem.

Rumeno-rdeči so sezono odprli s tekmama proti sanmarinski La Fioriti, ki so jo uvodoma premagali z 1:0, povratni dvoboj v San Marinu pa se je končal z rezultatom 1:1. Prvo srečanje je odločil Yannick Yankam, ki je na drugi tekmi zatresel lastno mrežo. Zmagovalec se bo v tretjem krogu kvalifikacij UEFA Evropske konferečne lige pomeril z boljšim iz spopada med makedonskim Shkupijem in portugalsko Santa Claro.

Četrtkov obračun v Šiški se bo pričel ob 18. uri, pri Olimpiji opozarjajo, da je v prodaji omejeno število vstopnic, za vstop na stadion pa je potrebno izpolnjevati enega od pogojev PCT. Neposredni prenos tekme boste lahko spremljali na Sportklubu.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.04.2024 | Prva liga Telemach
    Olimpija napolnila mrežo Aluminija
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v 32. krogu Prve lige Telemach doma premagali Aluminij s 5:0 (1:0).
  • 18.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Aluminij
    Zmaji po porazu na derbiju pričakujejo predzadnji Aluminij. Se bodo oddolžili navijačem?
  • 17.04.2024 | Prva liga Telemach
    Mariboru pripadel derbi v Ljubljani
    Nogometaši ljubljanske Olimpije so v zaostali tekmi 26. kroga Prve lige Telemach izgubili proti Mariboru z 1:2 (1:0).
  • 16.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Maribor
    Olimpija in Maribor se bosta v zaključku prvenstva srečala še dvakrat, v sredo bo v Stožicah odigran zaostali derbi 26. kroga Prve lige Telemach. Kdo bo uspešnejši v spopadu velikih rivalov?
  • 15.04.2024 | Prva liga Telemach
    Zanesljiva zmaga Olimpije v Domžalah
    Nogometaši Domžal so v 31. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 1:3 (0:0).
  • 12.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Domžale - Olimpija
    Nedeljski nogometni maraton Prve lige Telemach bodo zaključili nogometaši Domžal in Olimpije. Zmaji ob Kamniško Bistrico prihajajo po remiju z Radomljami, ravbarji so izgubili z Rogaško.
  • 10.04.2024 | Prva liga Telemach
    Radomljani odščipnili točko Olimpiji
    Nogometaši Olimpije in Kalcer Radomelj so se v 30. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 2:2 (1:1).
  • 09.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Olimpija - Radomlje
    Radomlje se v zaključek sezone podajajo z novim trenerjem, ki bo ognjeni krst doživel v Stožicah. S kakšnim izidom se bo predstavil Darjan Slavic?
  • 06.04.2024 | Prva liga Telemach
    Bristrić odločil v korist Olimpije
    Nogometaši Rogaške so v 29. krogu Prve lige Telemach izgubili proti Olimpiji z 2:3 (1:1).
  • 04.04.2024 | Prva liga Telemach
    Pred tekmo: Rogaška - Olimpija
    Vroča Rogaška pričakuje Olimpijo, ki še ni opustila sanj o končnem slavju. Kdo bo boljši?

DELI NA