05.12.2023 | 1. SFL
V Sevnici, Ljutomeru in Kobaridu

Pred nami sta še dva kroga 1. SFL v tem koledarskem letu. Prvi bo na sporedu že danes, v torek, na sporedu je deseti igralni dan. KMN Sevnica doma gosti FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid se bo pred domačimi gledalci pomerili z The Nutrition Extrem, KMN Meteorplast Šic bar pa pričakuje Siliko.

Krog bo rahlo okrnjen, saj tekme KMN Bronx Škofije – Dobovec ne bo, ker je preložena zaradi nastopa Dobovca v ligi prvakov.

1.SFL, 10. krog,5.12.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – Siliko Vrhnika (20.30)

preloženo:
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec

Dobrepolje v Sevnico

KMN Sevnica je letošnje prijetno presenečenje sezone. Ekipa trenerja Mateja Zakška je pri desetih točkah in 5. mestu. Minuli petek so tri točke osvojili na gostovanju v Sodražici, tudi danes imajo velike ambicije. Verjetno tudi zato, ker je še svež spomin na prvo letošnjo medsebojno tekmo. Dobrepolje je prišlo do tesne zmage v 40. minuti (3:2 je bilo). Če je Sevnica na 5. mestu, pa Dobrepolje na tekmo prihaja kot 8. ekipa lige. Dobrepolje je po tekmi s Sevnico nanizalo šest tekem brez zmage, vmes so vknjižili še en remi.

„To bo še ena od zelo pomembnih tekem, morali pa se je bomo lotiti malce drugače, kot pa je bilo na prejšnji medsebojni tekmi,“ poudari trener Sevnice Matej Zakšek.

„Časa za pripravo ni bilo veliko, itak pa skrivnosti med ekipama ni, dobro se poznamo med sabo. Želim si, da bomo nastopili v popolni postavi in da se bomo držali tega, kar se domenimo,“ sklene Zakšek.

„Odhajamo na zahtevno gostovanje k Sevnici, ki letos igra konstantno in boljše kot lani. Imajo izkušeno ekipo, ki prinaša rezultate. So zelo kompaktni, znajo se braniti, imajo dober protinapad,“ gostujoči trener Dani Kaljevič analizira ekipo Sevnice. Precej dela ima Kaljevič tudi s svojimi fanti.

„Vstopili smo v pomemben teden, ko moramo zbirati točke. V torek smo v Sevnici, v petek doma gostimo Oplast, točke pa potrebujemo,“ je jasen Kaljevič, ki je ga skrbi, ker njegova ekipa naredi toliko začetniških napak, pa tudi napak, ko pade fantom zbranost. „Problem je, ker tekmecem gole in zmage kar podarjamo. V petek proti KMN Meteorplastu smo jim podarili tri gole in jim olajšali delo. To so kapitalne napake, ki se morajo končati,“ je odločen Kaljevič, ki je na zadnji domači tekmi preizkusil tudi novost: igro z vratarjem v polju. To namerava igrati tudi na gostovanju v Sevnici.

Iz Sodražice v Kobariu

Oplast je bil v petek prost, saj tekme proti Dobovcu zaradi lige prvakov ni bilo. V zadnjih treh tekmah je Oplast premagal KMN Bronx Škofije (5:2), klonil doma tesno proti Siliku (2:3) in remiziral s KMN Meteorplastom (6:6). Trener Matej Kavčič si želi, da se na zadnji domači tekmi leta izkažejo, v goste jih prihaja novinec v ligi iz Sodražice. To bo tekma 4. in 6. ekipe lige. Na prvi medsebojni tekmi sta si ekipi razdelili izkupiček: 3:3 je bilo.

„Tekma bo zahtevna. Se pa bomo potrudili, da bomo nadaljevali domači pozitivni niz. Vem, da se s tem že ponavljam: a v prvi vrsti bo odvisno od nas. Če bomo pravi, potem bomo uspešni,“ je jasen trener Matej Kavčič, ki bo moral brez Davida Laha, enega vidnejših posameznikov v letošnji sezoni v Oplastovem dresu. Lah je v tej sezoni v 1. SFL dosegel tri gole.

„Pred nami je še ena zahtevna tekma. Gostovanja v Kobaridu so težka. Upam, da bodo vremenske razmere dobre,“ pa napoved torkove tekme začne trener Nik Jelič, ki se je s fanti dobro pripravil na srečanje z Oplastom.

„Radi bi jih presenetili s kake prekinitve in kake ukradene žoge, ko bi nam potem uspela tranzicija, ko morda njihova obramba ne bo nared,“ se Jelič nadeja, da bi lahko po prej opisanem receptu dobil Oplast na „levi nogi“. Poškodovana sta Jure Kordiš in Matic Belak Vivod.

Vrhničani v Ljutomer

Nocoj v Ljutomer prihaja vrhniški Siliko, vodilna ekipa lige. Vrhničani so v devetih odigranih krogih zbrali 24 točk, Ljutomerčani pa so z že enajstimi točkami manj na tretjem mestu. V dosedanjih enajstih prvoligaških tekmah teh dveh ekip je Siliko dobil osem dvobojev, enkrat sta se moštvi razšli brez zmagovalca, dve tekmi pa so dobili futsalerji Meteorplasta ŠIC bara. Tudi prvo tekmo nove sezone so dobili Vrhničani s 7:4. To je tudi tekma, ko se predstavi plejada mladinskih, mladih in članskih reprezentantov. Siliko z 48 doseženimi goli premore 2. napad lige, za petami jim je s 45 goli prav Meteorplast. So pa Ljutomerčani prejeli enkrat več golov, kar 42, Siliko le 21.

Zgoščeni razpored prvenstvenih tekem, reprezentančnih akcij in udeležba na sobotnem domačem turnirju so v domačem taboru pustili nekaj posledic. Lovro Trdin je zaradi poškodbe gležnja že končal z decembrskimi nastopi, Tilen Rajter ima poškodovano ramo, utrujenost pa čutijo nekateri mlajši igralci, ki pa bodo stisnili zobe in nocoj pomagali ekipi proti neugodnemu tekmecu. »Pričakujemo težko tekmo. Če bomo dali vse od sebe v obrambi, kot vemo, da lahko damo, lahko pričakujemo pozitiven rezultat. Seveda ciljamo na zmago,« je optimističen pred dvobojem z Vrhničani Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni v ljutomerskem dresu dosegel pet zadetkov.

Nocojšnja tekma Meteorplast ŠIC bar – Siliko Vrhnika se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela ob 20.30 uri. Vstop na tekmo je brezplačen.

Tekst: D.P.
Foto: RK./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Škofjotom derbi, zmagali prvi trije
  Za nami je 17. krog 1. SFL, največ zadovoljstva pa v taboru KMN Bronx Škofije. Škofjoti so s 4:3 premagali Dobrepolje in se utrdili na 7. mestu, ki vodi v dodatne kvalifikacije, Dobrepolje ostaja osmo. Treh točk so se veselili še prvouvrščeni: FK Siliko, FK Dobovec in KMN Meteorplast Šic bar.
 • 16.02.2024 | 1. SFL
  Derbi v Dobrepolju
  Vodilna ekipa lige FK Siliko na Vrhniki gosti THE Nutrition Extrem, drugouvrščeni FK Dobobvec v Rogaški Slatini KMN Oplast Kobarid. Derbi spodnjega doma prvenstvene lestvice bo v Dobrepolje, kamor prihaja KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru pa se bosta pomerila KMN Meteorplast Šic bar in KMN Sevnica.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Popoln krog gostujočih ekip
  Vse tri so se končale z zmago gostov: vodilni FK Siliko je s 3:1 slavil na Škofijah, KMN Meteorplast Šic bar je po preobratu zmagal v Kobaridu (2:4), Dobrepolje pa v Sevnici do 2. zmage sezone, 3:5 je bilo.
 • 09.02.2024 | 1. SFL
  Na Škofijah, v Kobaridu in Sevnici
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Dobovec slavil pred kamerami Šport TV-ja
  Petek prinaša tri preostale tekme. KMN Bronx Škofije pričakuje Siliko Vrhnika, KMN Sevnica FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid pa z novim trenerjem KMN Meteorplast Šic bar.
 • 08.02.2024 | 1. SFL
  Pred razprodano dvorano in TV kamerami proti prvaku
  V Ribnici je vse pripravljeno za nocojšnji spektakel, tekmo 16. kroga 1. SFL. Domači THE Nutrition Extrem gosti FK Dobovec, tekmo pa boste lahko spremljali tudi v neposrednem prenosu na Šport TV-ju.
 • 07.02.2024 | 1. SFL
  Kamere Šport TV-ja v Ribnici
  V četrtek se začne, v petek pa se bo sklenil 16. krog 1. SFL. Jutri bodo kamere Šport TV-ja v Ribnici, kjer bo domačin The Nutritin Extem gostil državnega prvaka FK Dobovec. Tekma se začne ob 20. uri.
 • 05.02.2024 | 1. SFL
  Trenerska menjava v Kobaridu
  KMN Oplast Kobarid zaseda 5. mesto na prvenstveni lestvici 1. SFL. Ekipo iz Kobarida pa v nadaljevanju sezone ne bo več vodil trener Matej Kavčič.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Vodilni štirje zanesljivo do novih zmag
  V 15. krogu so se zmag veselili klubi, ki so na lestvici od 1. do 4. mesta, vsi štirje pa so tekme odigrali doma. Siliko je s 5:0 odpravil Dobrepolje, Dobovec je bil z 10:1 boljši od KMN Bronx Škofije, KMN Meteorplast Šic bar je s 7:3 premagal The Nutrition Extrem, KMN Sevnica pa s 5:2 Oplast.
 • 26.01.2024 | 1. SFL
  Začetek 3. dela rednega dela 1. SFL
  V petek, 26.1., je na sporedu 15. krog 1. SFL. KMN Sevnica gosti KMN Oplast Kobarid, FK Dobovec KMN Bronx Škofije, v Ljutomeru bo pri KMN Meteorplast Šic baru gostoval THE Nutrition Extrem, na Vrhniko k Siliku prihaja Dobrepolje. S tekmami 15. kroga se tako začenja zadnja tretjina rednega dela 1. SFL.

DELI NA