05.12.2023 | 1. SFL
V Sevnici, Ljutomeru in Kobaridu

Pred nami sta še dva kroga 1. SFL v tem koledarskem letu. Prvi bo na sporedu že danes, v torek, na sporedu je deseti igralni dan. KMN Sevnica doma gosti FK Dobrepolje, KMN Oplast Kobarid se bo pred domačimi gledalci pomerili z The Nutrition Extrem, KMN Meteorplast Šic bar pa pričakuje Siliko.

Krog bo rahlo okrnjen, saj tekme KMN Bronx Škofije – Dobovec ne bo, ker je preložena zaradi nastopa Dobovca v ligi prvakov.

1.SFL, 10. krog,5.12.
KMN Sevnica – FK Dobrepolje (20.00)
KMN Oplast Kobarid – THE Nutrition Extrem (20.30)
KMN Meteorplast Šic Bar – Siliko Vrhnika (20.30)

preloženo:
KMN Bronx Škofije – FK Dobovec

Dobrepolje v Sevnico

KMN Sevnica je letošnje prijetno presenečenje sezone. Ekipa trenerja Mateja Zakška je pri desetih točkah in 5. mestu. Minuli petek so tri točke osvojili na gostovanju v Sodražici, tudi danes imajo velike ambicije. Verjetno tudi zato, ker je še svež spomin na prvo letošnjo medsebojno tekmo. Dobrepolje je prišlo do tesne zmage v 40. minuti (3:2 je bilo). Če je Sevnica na 5. mestu, pa Dobrepolje na tekmo prihaja kot 8. ekipa lige. Dobrepolje je po tekmi s Sevnico nanizalo šest tekem brez zmage, vmes so vknjižili še en remi.

„To bo še ena od zelo pomembnih tekem, morali pa se je bomo lotiti malce drugače, kot pa je bilo na prejšnji medsebojni tekmi,“ poudari trener Sevnice Matej Zakšek.

„Časa za pripravo ni bilo veliko, itak pa skrivnosti med ekipama ni, dobro se poznamo med sabo. Želim si, da bomo nastopili v popolni postavi in da se bomo držali tega, kar se domenimo,“ sklene Zakšek.

„Odhajamo na zahtevno gostovanje k Sevnici, ki letos igra konstantno in boljše kot lani. Imajo izkušeno ekipo, ki prinaša rezultate. So zelo kompaktni, znajo se braniti, imajo dober protinapad,“ gostujoči trener Dani Kaljevič analizira ekipo Sevnice. Precej dela ima Kaljevič tudi s svojimi fanti.

„Vstopili smo v pomemben teden, ko moramo zbirati točke. V torek smo v Sevnici, v petek doma gostimo Oplast, točke pa potrebujemo,“ je jasen Kaljevič, ki je ga skrbi, ker njegova ekipa naredi toliko začetniških napak, pa tudi napak, ko pade fantom zbranost. „Problem je, ker tekmecem gole in zmage kar podarjamo. V petek proti KMN Meteorplastu smo jim podarili tri gole in jim olajšali delo. To so kapitalne napake, ki se morajo končati,“ je odločen Kaljevič, ki je na zadnji domači tekmi preizkusil tudi novost: igro z vratarjem v polju. To namerava igrati tudi na gostovanju v Sevnici.

Iz Sodražice v Kobariu

Oplast je bil v petek prost, saj tekme proti Dobovcu zaradi lige prvakov ni bilo. V zadnjih treh tekmah je Oplast premagal KMN Bronx Škofije (5:2), klonil doma tesno proti Siliku (2:3) in remiziral s KMN Meteorplastom (6:6). Trener Matej Kavčič si želi, da se na zadnji domači tekmi leta izkažejo, v goste jih prihaja novinec v ligi iz Sodražice. To bo tekma 4. in 6. ekipe lige. Na prvi medsebojni tekmi sta si ekipi razdelili izkupiček: 3:3 je bilo.

„Tekma bo zahtevna. Se pa bomo potrudili, da bomo nadaljevali domači pozitivni niz. Vem, da se s tem že ponavljam: a v prvi vrsti bo odvisno od nas. Če bomo pravi, potem bomo uspešni,“ je jasen trener Matej Kavčič, ki bo moral brez Davida Laha, enega vidnejših posameznikov v letošnji sezoni v Oplastovem dresu. Lah je v tej sezoni v 1. SFL dosegel tri gole.

„Pred nami je še ena zahtevna tekma. Gostovanja v Kobaridu so težka. Upam, da bodo vremenske razmere dobre,“ pa napoved torkove tekme začne trener Nik Jelič, ki se je s fanti dobro pripravil na srečanje z Oplastom.

„Radi bi jih presenetili s kake prekinitve in kake ukradene žoge, ko bi nam potem uspela tranzicija, ko morda njihova obramba ne bo nared,“ se Jelič nadeja, da bi lahko po prej opisanem receptu dobil Oplast na „levi nogi“. Poškodovana sta Jure Kordiš in Matic Belak Vivod.

Vrhničani v Ljutomer

Nocoj v Ljutomer prihaja vrhniški Siliko, vodilna ekipa lige. Vrhničani so v devetih odigranih krogih zbrali 24 točk, Ljutomerčani pa so z že enajstimi točkami manj na tretjem mestu. V dosedanjih enajstih prvoligaških tekmah teh dveh ekip je Siliko dobil osem dvobojev, enkrat sta se moštvi razšli brez zmagovalca, dve tekmi pa so dobili futsalerji Meteorplasta ŠIC bara. Tudi prvo tekmo nove sezone so dobili Vrhničani s 7:4. To je tudi tekma, ko se predstavi plejada mladinskih, mladih in članskih reprezentantov. Siliko z 48 doseženimi goli premore 2. napad lige, za petami jim je s 45 goli prav Meteorplast. So pa Ljutomerčani prejeli enkrat več golov, kar 42, Siliko le 21.

Zgoščeni razpored prvenstvenih tekem, reprezentančnih akcij in udeležba na sobotnem domačem turnirju so v domačem taboru pustili nekaj posledic. Lovro Trdin je zaradi poškodbe gležnja že končal z decembrskimi nastopi, Tilen Rajter ima poškodovano ramo, utrujenost pa čutijo nekateri mlajši igralci, ki pa bodo stisnili zobe in nocoj pomagali ekipi proti neugodnemu tekmecu. »Pričakujemo težko tekmo. Če bomo dali vse od sebe v obrambi, kot vemo, da lahko damo, lahko pričakujemo pozitiven rezultat. Seveda ciljamo na zmago,« je optimističen pred dvobojem z Vrhničani Tim Lipovšek, ki je v tej sezoni v ljutomerskem dresu dosegel pet zadetkov.

Nocojšnja tekma Meteorplast ŠIC bar – Siliko Vrhnika se bo v dvorani ŠIC Ljutomer pričela ob 20.30 uri. Vstop na tekmo je brezplačen.

Tekst: D.P.
Foto: RK./FK Siliko

SORODNE NOVICE

 • 23.04.2024 | 1. SFL
  S štirimi novimi futsal sodniki
  Anel, Amir, Blažo in Miha so se kot futsal sodniški kandidati detajlno spoznali z zakonitostmi iz futsal Pravil nogometne igre, predstavljeni pa so bili tudi praktični izobraževalni posnetki s futsal tekem in interpretacijo sprejetih odločitev na igrišču.
 • 19.04.2024 | 1. SFL
  Dobovec in Siliko povedla v polfinalu
  Dobovec je doma s 3:1 premagal KMN Oplast Kobarid, FK Siliko pa s 5:3 takisto doma THE Nutrition Extrem. Finale se nadaljuje prihodnji petek. V finale bosta napredovali ekipi, ki bosta prej zbrali po tri zmage v polfinalni seriji.
 • 19.04.2024 | 1. SFL
  Igrali bodo tudi za Jureta
  Vrhniški Siliko je redni del 1. SFL sklenil na 2. mestu, v polfinalu ga čaka THE Nutrition Extrem. Prva tekma z Vrhnike tudi v prenosu na Futsal.si.
 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Mislijo na svojo igro, spoštljivo o Oplastu
  V petek, 19.4., se s tekmama v Rogaški Slatini in na Vrhniki začenja polfinale 1. SFL. Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem.
 • 18.04.2024 | 1. SFL
  Pripravljeni na prvo polfinalno tekmo na Vrhniki
  „To je res, a smo jim na nek način dobro parirali, bili smo blizu, a vendar daleč. Niso nas „razvozili“. Ko nam je zmanjkalo moči, so v zaključku naredili razliko in zmagali. Verjamem pa, da smo se iz vsega tega tudi sami kaj naučili in da bomo to s pridom izkoristili v polfinalu,“ se nadeja Jelič, ki tudi odkrito pove, kako bi lahko povzročali težave Siliku.
 • 16.04.2024 | 1. SFL
  Sanirali poškodbe in okrepili samozavest
  Polfinalna para sta FK Dobovec – KMN Oplast Kobarid in Siliko Vrhnika – THE Nutrition Extrem. V polfinalu in finalu končnice za državnega prvaka se igra na tri dobljene tekme iste ekipe. Ob tem velja dodati, da je KMN Oplast Kobarid prvič v finalu po sedmih letih (leta 2017 je osvojil na koncu bron), THE Nutrition Extrem pa igra sploh prvi finale v zgodovini moške 1. SFL.
 • 08.04.2024 | 1. SFL
  Siliko praznoval 10 let uspešnega delovanja
  „Imam občutek, da smo v desetih letih presegli, kar smo si na začetku drznili predstavljati. Mogoče celo prehitro. Zato so tudi včasih pričakovanja nekaterih prevelika in nerealna,“ je dodal glavni trener Mile Simeunović.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  THE Nutrition Extrem četrti polfinalist
  Nocoj smo na tekmi v Ljutomeru dobili še četrtega polfinalista v 1. SFL. FK Dobovcu, FK Siliku in KMN Oplast Kobarid se je pridružil še THE Nutrition Extrem, ki je z 2:1 v zmagah izločil KMN Meteorplast Šic Bar. Nocoj je bilo v Ljutomeru 3:4 za ekipo trenerja Nika Jeliča.
 • 05.04.2024 | 1. SFL
  V ŽIVO: V Ljutomeru za polfinale
  Nocoj spremljamo 3. polfinalno tekmo 1. SFL; za zadnje prosto mesto v polfinale se merita KMN Meteorplast Šic Bar in THE Nutrition Extrem.
 • 04.04.2024 | 1. SFL
  V Ljutomeru o zadnjem polfinalistu 1. SFL
  Po dveh tekmah četrtfinala je rezultat v zmagah izenačen na 1:1, zanimivo pa je, da sta dosedanji tekmi pripadli gostujočima ekipama. V Ljutomeru je bilo 1:4, v Sodražici pa 4:6 (1:1) po streljanju kazenskih strelov. Zmagovalec petkove tekme se bo uvrstil v polfinale, kjer se bo pomeril z vrhniškim Silikom. Drugi par polfinala tvorita FK Dobovec in KMN Oplas Kobarid.

DELI NA