20.04.2021 | 2. SNL
V Radomljah remi, Triglav v skupino za prvaka

Drugoligaši so s tekmami 15. kroga zaključili redni del prvenstva. Triglav si je z zmago v dvoboju s Fužinarjem zagotovil nastop v skupini za prvaka, Radomlje in Krka sta se v obračunu vodilnih ekip lige razšla brez zmagovalca.

Ljubitelji drugoligaškega nogometa ste lahko v neposrednem prenosu spremljali kar šest tekem, na prvi sta se za nastop v skupini za prvaka udarila Triglav in Fužinar. Kranjčani, ki jim je zadostovala že točka, so slavili minimalno zmago, do katere so prišli po golu v 20. minuti. Janko Ivetić je na levi strani igrišča zaposlil Albina Ahmetaja, po njegovem predložku pa se je pred golom Korošcev najbolje znašel Tim Matič. Izid se v nadaljevanju srečanja ni več spremenil, Ravenčani pa bodo sezono nadaljevali v skupini za obstanek.

Boštjan Miklič, trener NK Triglav: "Težka tekma. Fantom in vsem, ki so okoli članske ekipe, lahko samo čestitam iz srca! Za to smo garali tri mesece. Naši interni cilji so večji, tako da gremo naprej, že v soboto nas čaka nova tekma. Za konec naj samo še omenim, da smo tekmo končali s štirimi mladinci."


V Radomljah sta se srečali vodilni ekipi 2. SNL, Radomljani in Novomeščani pa so si razdelili točkovni plen. Gostitelji so povedli že v uvodni minuti. Jaka Ihbeisheh je močno sprožil z 20 metrov, nekoliko z leve, in matiral Denisa Pintola. Dolenjci so izenačili v deseti minuti, ko je prav Ihbeisheh izgubil žogo na levi strani igrišča, Novomeščani pa so bili v nadaljevanju akcije nagrajeni za vztrajnost. Kaheem Parris je iz osrčja kazenskega prostora zadel v levi kot Davida Šugića in se razveselil 14. zadetka sezone. V nadaljevanju dvoboja nismo dočakali tretjega zadetka, Krka pa je celoten drugi polčas odigrala z deseterico. Že v uvodni minuti nadaljevanja tekma je drugi rumeni karton prejel Žiga Kastrevec, ki je z nogometnim čevljem v glavo zadel Anžeta Piška. Radomlje ostajajo na vrhu lestvice.


Remi v Radomljah so izkoristili Dobljani, ki so z zmago ujeli drugo Krko. Varovanci Jerneja Javornika so v spopadu s Šmartnim do zmage prišli šele v izdihljajih tekme. Gostje so povedli v 48. minuti, ko je Luka Gajić v kazenskem prostoru podrl Valentina Zekova. Strel z bele točke je uspešno izvedel Matjaž Trop. Modri so izenačili v 89. minuti, tudi drugi gol na tekmi je padel po kazenskem udarcu. Prekršek za najstrožjo kazen je storil Blaž Verhovšek, Domen Mrežar je bil blizu obrambe, a je bil strel Kristijana Šipka premočan. Domačini so globoko v sodniškem dodatku zadeli še drugič. V 94. minuti je po kotu z leve strani igrišča zadel Dino Zenković.

Jernej Javornik, trener NK Roltek Dob: "Potek tekme se ni odvijal v našo korist, a so fantje z odločno igro in z željo po zmagi uspeli izenačiti ter v izdihljajih tekme še kronali z zmagovitim zadetkom."


Šmarčani so po bolečem porazu zdrsnili na zadnje mesto lestvice, saj so Brici v tekmi preobratov ugnali Primorje in zapletli boj za obstanek. "Vinarji" so se vodstva veselili  37. minuti, ko je enajstmetrovko izkoristil Rok Bužinel. Ajdovci so izenačili še pred odmorom, v polno je meril Jakob Kodermac, isti igralec pa je v deseti minuti nadaljevanja tekme zadel še drugič. Gostitelji se niso predali, v 76. minuti smo videli drugo izenačenje na tekmi, Primož Bužan, v preteklosti tudi vrata Brd, je klonil po strelu Amadeja Mariniča. Za popoln preobrat je zgolj štiri minute kasneje poskrbel Rok Bužinel, ki je izkoristil še drugi strel z bele točke. V briški zasedbi so se razveselilil prve zmage po septembru, ko je v Vipolžah padel dekanski Jadran, tudi tedaj je dvoboj odločil najstarejši od bratov Bužinel. Trojica na začelju lestvice ima zdaj po devet točk.


Tudi v drugem primorskem obračunu je padlo pet zadetkov, Biljenci pa so točke pustili v Dekanih. Jadran je po golu Kristijana Meštrića dobil že prvi polčas, Tin Matić pa je v tretji minuti nadaljevanja zadel za izenačenje. Po dobri uri igre novo vodstvo domače zasedbe, biljensko mrežo je zatresel posojeni član Kopra Žan Bešir. Črno-bela zasedba se ni predala, Biljenci so v 75. minuti izenačili še drugič, tokrat po strelu Danijela Šturma, odločitev o zmagovalcu pa je padla v 93. minuti. Dekančani so si priigrali enajstmetrovko, v biljskem moštvu je bil izključen Aljaž Tavčar, kazenski udarec pa je v gol pretvoril Rok Frešer. Jadran je s 15 točkami na 12. mestu, Bilje so zdrsnile na šesto mesto lestvice.


Kar devetkrat se je mreža tresla na tekmi Drave in Nafte. Ptujčani so vodili z 2:0 in 3:1, na koncu pa so tri točke pripadle Lendavčanom. Prekmurci so se v zaostanku znašli v deveti minuti tekme, ko je Gergö Bolla žogo preusmeril v lastna vrata. Zgolj tri minute kasneje so "kurenti" vodili z dvema goloma prednosti, pod zadetek se je podpisal Amir Kahrimanović. Bence Szabo je v 37. minuti prepolovil zaostanek, a so nadaljevanje srečanja bolje odprli Štajerci. Antonio Đurić je domače v 55. minuti znova popeljal do dveh zadetkov prednosti, a smo kmalu zatem dočakali preobrat gostov. Žiga Živko je Nafto dve minuti po tretjem zadetku Drave vrnil v igro, tri minute zatem pa je z enajstmetrovko izenačil Stjepan Oštrek. Nermin Haljeta je v 72. minuti zadel za prvo vodstvo Nafte, a so Ptujčani po zaslugi Amirja Kahrimanovića izid poravnali deset minut kasneje. Za novo in hkrati tudi končno veselje je v 90. minuti poskrbel Stjepan Oštrek in Nafti zagotovil vse tri točke.


Še pomembnejše zmage so se razveselili v drugem prekmurskem drugoligašu. Beltinčani so gostovali pri velenjskem Rudarju, ki si je že zagotovil mesto v skupini za prvaka. Odločitev o zmagovalcu je padla v 70. minuti obračuna, ko so rumeno-modri izpeljali hiter napad, po spretnem sprejemu okroglega usnja je najprej poskušal Mateo Verunica, a je domača obramba blokirala njegov udarec. Žoga je končala pri Jakovu Katuši, ki je iz "prve" sprožil s črte kazenskega prostora, zadel Leona Črnčica in z njegovo pomočjo premagal Kristijana Sekulića. Beltinčani so s peto zmago zadržali 11. mesto, doslej so zbrali 16 točk, Rudar sezono nadaljuje na osmem mestu.


Na zadnji tekmi kroga sta se v sosedskem obračunu pomerili ekipi Brežic in Krškega. Srečanje ni dalo zmagovalca, posavska kluba sta se razšla z izidom 1:1. Gostitelji so si v uvodnih minutah pripravili nekaj akcij, v 12. minuti pa so se gola veselili Krčani. Marin Glavaš je preigraval na levi strani kazenskega prostora, njegov predložek pa je v gol pospravil Žiga Ribič. Brežičani so izenačili v 29. minuti, potem ko je Gaber Petric po dolgi podaji dobil dvoboj z Roccom Ćozo, Matka Kramerja pa premagal z udarcem v bližnji kot. Krčani so kmalu zatem stresli okvir gola, od 56. minute pa so srečanje nadaljevali brez pordečelega Jake Korošca. Domačini v zadnji tretjini niso izkoristili igralca več na igrišču, najlepšo priložnost je v 93. minuti zapravil Petric.

Tekst: PDo
Foto: M24.si

SORODNE NOVICE

  • 18.04.2024 | 2. SNL
    Pred drugoligaši še pet krogov
    Še pet krogov nas loči do zaključka letošnjega drugoligaškega prvenstva, boj za vrh lestvice pa se znova zapleta. Nafta po dveh porazih gostuje v Biljah, drugouvrščeni Beltinci pa se bodo pred kamerami Sportkluba že v petek pomerili s Krko.
  • 14.04.2024 | 2. SNL
    Triglav ustavil nalet Gorice, po Taboru do zmage tudi Ilirija
    Nogometaši Tabora so se na Portovalu veselili tretje zmage v nizu, do zmage pa je prišla tudi Ilirija, ki je bila na svojem igrišču boljša od Fužinarja. Triglav je ustavil nalet Gorice, Bistrica je remizirala s Primorjem, Beltinčani pa so se z zmago v Slovenskih Konjicah povsem približali vodilni Nafti, ki je izgubila z Grosupeljčani.
  • 11.04.2024 | 2. SNL
    Kranjčani izzivajo Goričane, vodilna Nafta gosti Grosupeljčane
    Drugoligaši bodo med petkom in nedeljo odigrali tekme 25. kroga. Kamere Sportkluba bodo v Novi Gorici, kjer bo Triglav izzval Gorico, v spletnem prenosu NZS pa si boste lahko ogledali dvoboj Bistrice in Primorja. Vodilna Nafta bo po porazu v Tolminu gostila Brinje.
  • 07.04.2024 | 2. SNL
    Nafta klonila v Tolminu, Gorica, Beltinci in Primorje spet bližje
    Goričani, Beltinčani in Ajdovci so s kompletom točk izkoristili priložnost, da se približajo vodilnim Lendavčanom, ki so v sobotnem popoldnevu izgubili v Tolminu.
  • 05.04.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta v Tolminu
    Drugoligaše do zaključka prvenstva loči še sedem krogov, trenutno pa najbolje kaže Nafti, ki bo v soboto gostovala v Tolminu. Primorsko-prekmurski obračun si boste lahko ogledali v prenosu na spletni strani NZS.
  • 31.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi Nafti, Gorica z novo zmago ujela Beltince
    Goričani so zmagovalno serijo podaljšali v Slovenski Bistrici, Primorje pa je v sosednjih Slovenskih Konjicah iztržilo točko. Avtogol je odločil prekmurski derbi Nafte in Beltinčanov, pred 2.200 gledalci so po avtogolu gostov slavili Lendavčani, ki imajo zdaj sedem točk naskoka pred zasledovalci.
  • 28.03.2024 | 2. SNL
    Prekmurski derbi vodilnih drugoligašev v Lendavi
    Drugoligaši marčevski spored preizkušenj zaključujejo s 23. krogom, vrhunec katerega bo prekmurski derbi vodilnih klubov 2. SNL. Lendavčani bodo Beltinčane gostili v sobotnem večeru, obračun prve in druge ekipe prvenstva bodo pospremile tudi kamere Sportkluba.
  • 25.03.2024 | 2. SNL
    Prvi štirje do nove zmage
    Vodilni Lendavčani so Sežancem zabili štiri zadetke, nove zmage so se razveselili tudi Goričani, ki so bili boljši od Krke, Beltinčani pa so premagali Velenjčane. Tekma v Kranju je bila prekinjena v 77. minuti, Primorje je dobilo nedeljski dvoboj z Dekani.
  • 21.03.2024 | 2. SNL
    Vodilna Nafta na Kras, v prenosu dvoboj Kranjčanov in Grosupeljčanov
    Drugoligaši tudi med pestrim reprezentančnim sporedom tekem nadaljujejo s tekmovanjem. Vodilna Nafta bo s petkovim gostovanjem na Krasu odprla 22. krog prvenstva, v prenosu na spletni strani NZS pa si boste lahko ogledali sobotno tekmo Kranjčanov in Grosupeljčanov.
  • 17.03.2024 | 2. SNL
    Nafta ugnala tretje Primorje in utrdila vodstvo
    Nogometaši Nafte so se z zmago proti tretjemu Primorju utrdili na vrhu lestvice 2. SNL. Beltinčani so namreč remizirali v Biljah, pomembne zmage pa so se v Slovenskih Konjicah razveselili Goričani.

DELI NA