08.03.2020 | 2. SNL
V Radomljah brez zmagovalca, Gorica poražena v Dobu

Ptuj je v petkovem popoldnevu gostil uvodno tekmo spomladanskega dela 2. SNL. Pozimi znova močno prenovljena ekipa Drave je gostila Lendavčane, ki so se po golu v drugem polčas veselili treh točk. Brežičani so z remijem na Bonifiki poskrbeli za presenečenje kroga, Radomljani in Ravenčani pa so se razšli brez zmagovalca. Koprskega spodrsljaja ni izkoristila Gorica, ki je izgubila v Dobu.

Prekmurci so prevladovali že v prvem polčasu, ko pa obrambno naravnani Ptujčani, ki so se osredotočili na protinapade, niso dopustili zadetka. Se je pa domača mreža tresla v 52. minuti srečanja, ko so gostje hitro izvedli kot. Mihael Rebernik je po kratki podaji Vinka prodrl v kazenski prostor in v osrčju kazenskega prostora našel povsem osamljenega Žigo Živka. Osrednji branilec ni zapravil lepe priložnosti, točke pa so po zadnjem sodniškem žvižgu odpotovale pod lendavske griče.


Za prvo presenečenje kroga so s sobotnim remijem na Bonifiki poskrbeli Brežičani. Četa Simona Sešlarja je v zaključku jesenskega dela sezone že dokazala, da sila stežka prejema zadetke, Posavci pa so se s čvrsto postavitvijo predstavili tudi v Kopru. Prvi polčas se je končal z začetnim rezultatom, Brežičani pa so v 53. minuti, po drugem rumenem kartonu, izgubili Petra Dodiga. Tudi z igralcem manj so poskrbeli po uri igre poskrbeli za hladen tuš, v polno je meril posojeni up Olimpije Adam Jakupovič. Gostje so sicer vodili zgolj pet minut, pod izenačujoči zadetek se je v 68. minuti podpisal Edi Baša, izid pa se v nadaljevanju tekme ni več spremenil.


Gorica bo imela jutri priložnost, da ujame rivala iz Bonifike, pomoči Brežic pa niso izkoristili Radomljani in Ravenčani. Dvoboj po jesenskem delu prvenstva tretje in četrte ekipe se je prav tako končal z izidom 1:1, pa čeprav so gostje povedli že v uvodni minuti. Ob debiju v dresu Fužinarja je bil uspešen Juš Štusej, ki ga je Korošcem odstopilo Celje. Gostitelji so izenačili sredi prvega polčasa, Uroša Poljanca je premagal Žan Nikolić. Okrog 300 gledalcev zatem ni videlo novih zadetkov, Radomlje so s 40 točkami tretje, Koper je zbral štiri več, Fužinar pa je s tremi točkami manj zdaj peti.


Z remijem se je končal tudi obračun začelja lestvice v Dravogradu. Zadnja ekipa lige je gostila Beltince. S točko so lahko po koncu tekme manj zadovoljni v gostujočem taboru, saj so Prekmurci dvakrat povedli, po golu Lovreja Kneževića pa so dobili prvi polčas. Korošci so z golom Jana Ferka izenačili v 64. minuti, a so Beltinčani štiri minute zatem znova vodili. Še drugič je udaril Knežević, a je sledil še hitrejši zadetek v izvedbi Dravograjčanov. Za deseto točko Dravograda je zadel Peter Kogelnik. 


Pomembne zmage so se v dvoboju z Jadranom razveselili v taboru prenovljene Rogaške. Mrežo nekdanjega kluba je v 64. minuti načel Mateo Verunica, ki je še jeseni nosil dres Jadrana, pet minut kasneje pa je domačo prednost podvojil še en novinec Ivan Ptiček. Gostje iz Primorske so z golom Luke Stepančiča v sodniškem dodatku zgolj omilili poraz.


Primorski derbi v Biljah je pripadel Bricem, Vlado Badžim je tako dočakal drugo zmago po jesenski selitvi v Goriška Brda. Zmagovalca je v 78. minuti, po strelu z bele točke, odločil Rok Bužinel. Brda so z 19 točkami na 13. mestu.


Krški Gubec je gostil uvodno nedeljsko tekmo. Prenovljena domača ekipa je gostila sosede iz Novega mesta, ki so pozimi prav tako izgubili nekaj nosilcev igre, a so iz Posavja odnesli poln izplen. Gostitelji so se v zaostanku znašli v 17. minuti, ko je za prednost Krke zadel Žiga Kastrevec. Sedem minut kasneje je izenačil Luka Radić, a so Novomeščani že po naslednji akciji znova vodili. Zadel je posojeni član Domžal Kaheem Parris. Krka je prvi polčas dobila z izidom 1:2, Dolenjci pa so kmalu po vrnitvi na zelenico zadeli še tretjič. Prednost gostov je povišal Anis Jašaragić. Posavci so v 56. minuti, po enajstmetrovki Zvonka Pamića, znižali zaostanek, a do izenačenja kljub vsemu niso prišli.

Zoran Zeljković, trener Krke: Pomembne tri točke za nas. Na koncu ne glede na vse, mislim, da smo jih prigarali. V igri moramo izboljšati še veliko stvari, ampak verjamem, da smo na pravi poti.

Iztok Kapušin, trener Krškega: Prvi polčas so zaznamovale naše napake in nasprotnikovi protinapadi, preko katerih so dvakrat zadeli. Podobna slika tudi na začetku drugega polčasa, ko so gostje po hitem protinapadu zadeli za 1:3. Po prejetem zadetku smo strnili vrste in začeli pritiskati na nasprotnika, vendar smo bili v zaključku akcij premalo zbrani in natančni. Fantom nimam kaj očitati, saj so pustili srce na igrišču, vendar, žal, za to niso bili nagrajeni.


Sobotne pomoči Brežic niso izkoristili Goričani, ki so se praznih rok vrnili z neugodnega gostovanja v Dobu. Za hrbtom Darka Marjanovića sta končali dve žogi, prva v 18. minuti, po strelu še enega člana Domžal Daria Kolobarića. V 33. minuti je svojega vratarja premagal še Matteo Tomiček in usoda Gorice je bila zapečatena. Razlika med vodilnim Koprom in drugo Gorico zdaj znaša tri točke.

Tekst: PDo
Foto: m24.si

SORODNE NOVICE

  • 20.03.2019 | 2. SNL
    Lendavčani napadajo Ptuj
    Izvedba 20. kroga 2. SNL bo zaradi reprezentančnih obveznosti nekoliko osiromašena. Enega od najzanimivejših dvobojev konca tedna bo gostil Ptuj, pred kamerami Sportkluba se bodo za nove točke udarili nogometaši Drave in Nafte.
  • 01.09.2018 | 2. SNL
    V Lendavi ponovitev bitke za drugo mesto
    Nafta in Drava sta se spomladi vse do zadnjega kroga borila za drugo mesto. Tekmeca, ki sta v minuli sezoni ustvarila pravo malo rivalstvo, se bosta za nove točke udarila nocoj, spopad pod lendavskimi griči pa boste lahko spremljali tudi v prenosu na Sportklubu.
  • 29.04.2018 | 2. SNL
    Drava s skalpom Nafte do drugega mesta
    Pristaši Mure so z nestrpnostjo pričakovali nedeljsko popoldne, a bo treba na teoretično potrditev naslova prvaka 2. SNL še nekoliko počakati. V Fazaneriji so točko vknjižili nogometaši Brava, derbi kroga pa je pripadel Ptujčanom.
  • 28.04.2018 | 2. SNL
    Na Ptuju za drugo mesto
    Drugoligaši danes odpirajo spored 26. kroga, pozornost javnosti pa bo pritegnilo tudi zanimivo nedeljsko dogajanje. V najstarejšem slovenskem mestu se bosta pred kamerami Sportkluba udarili tretja in druga ekipa prvenstva, Drava in Nafta. Pred derbijem kroga sta spregovorila Dejan Školnik in Marko Roginić.
  • 13.10.2017 | 2. SNL
    Drava podaljšanje niza napada pri doma neporaženi Nafti
    V 2. SNL se ta konec tedna že podajajo v drugo tretjino tekmovanja. V petkovem večeru bodo 11. krog prvenstva odprli Lendavčani in Ptujčani, ki bodo v Prekmurju in pred kamerami Sportkluba napadli šesto zmago v nizu.

DELI NA