26.02.2019 | Pokal Terme Olimia
V Podčetrtek po presenečenje, ne pa po minute na bazenu

V nedeljo bo minilo šest let, odkar je ekipa KMN Bronx Škofije osvojila prvi pokalni naslov. V finalu so bili škofjoti boljši od Dobovca. Obe ekipi sta tudi letos v polfinalu pokala Terme Olimia, oboji računajo na bučno podporo na turnirju. Bronxi se merijo za vstop v finale s FutureNet Maribor, Dobovec pa z Litijo.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

Nik izkoristil minute

„Moje vloge v finalu ni bilo, saj sem v polfinalu dobil parni karton in sem tekmo spremljal s tribune,“ se zmage iz leta 2013 spominja Marko Hrvatin, danes trener in igralec škofjotov.

„Mojo vlogo v finalu je izjemno prevzel Nik Zajc, ki je zabil dva gola in si tako začel tlakovati izjemno kariero,“ se pri tistem finalu pomudi Hrvatin. Ekipo Bronxov je vodil trener Marko Janjič.

Pokal Terme Olimia, finale, 3.3. 2013
KMN Dobovec Trgovine Jager - FC Bronx 4:6 (2:5)
1:0 Repinc (1.), 1:1 Grželj (3.), 1:2 Radiškovič (11.), 1:3 Zajc (16.), 1:4 Zajc (16.), 2:4 Vojsk (17.), 2:5 Kapun (18.), 3:5 Vojsk (26.), 3:6 Suhopoljac (34.), 4:6 Marot (38.)

Tudi Grželj in Radišković

„V polfinalu nisem razmišljal o kartonih,“ nadaljuje Hrvatin, ki je z golom v 40. minuti odločil potnika v finale, KMN Bronx je bil s 6:5 boljši od Oplasta. Marko pravi, da v finalu niso bili „outsiderji“. „Imeli smo dobro ekipo. Iz zapora se je vrnil Rok Grželj, tu je bil tudi Slaven Radišković,“ navrže naš sogovornik, ki pravi, da sta danes Dobovec in Maribor velika favorita, tudi zavoljo vložka, ki ga dajeta in vlagata v svoji članski vrsti.

Bronxi so veseli, ker so spet poleg. V polfinalu z željo, da pokvarijo načrte favoritu. „Pokalno tekmovanje nam odgovarja, saj imamo igralce, ki imajo obilo izkušenj s turnirjev. Preboj v polfinale pokala Terme Olimia pa je postal kar nekako klubski cilj sezone,“ navrže Hrvatin, ki meni, da ekipam manjka druženja. „Pokalne končnice so resnično nekaj posebnega – tu se zberemo najboljši, se družimo med sabo, med sezono tako ali tako za to ni časa,“ nadaljuje Hrvatin, ki si v teh dneh razbija glavo s tem, kako ugnati Mariborčane.

Opozarjajo na Mateja Fiderška

„V Podčetrtek ne prihajamo, da bi se kopali v bazenih ali bili statisti. Vemo tudi, da je Maribor favorit. Jasno nam je tudi to, da nimamo možnosti v igri „4na4“. Nekaj se bom do sobote že domislil. Mi je pa jasno, da je Maribor pod precej večjim pritiskom kot mi, ker oni morajo igrati finale,“ razmišlja Hrvatin, ki spomni, da so na zadnji tekmi proti Dobovcu (tesen poraz doma v 17. krogu 1. SFL z 2:3) dokazali, da lahko igrajo tudi proti tako kvalitetni vrsti.

„Kdor bo zabil prvi gol, bo v prednosti. Minimalizirati moramo število napak, predvsem pa ostati zbran. Čeprav nam je jasno, da na drugi strani stojijo igralci, ki so igrali ligo prvakov ali pa se merili v članski reprezentanci. Med vsemi temi igralci pa v dresu Maribora izstopa Matej Fideršek! Njega bo treba nekako ustaviti, tu pa so še ostali posamezniki: Jurić, Stojković, Kroflič...,“ meni Hrvatin, ki verjame, da imajo njegovi igralci v nogah še dovolj dinamita. „Pa ne le to, želim si, da zdržimo do konca in ne naredimo usodne napake,“ se presenečenju nadeja Hrvatin, ki se veseli futsal praznika v Podčetrtku, ki mu bodo pečat dali tudi futsal navijači s Škofij!

Bronx na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:

2017/2018 – polfinalist
2016/2017 – finalist
2015/2016 – polfinalist
2012/2013 – prvak

Bron na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
Benedikt – KMN Bronx Škofije 1:4

četrtfinale:
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 4:2
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 1:1

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 17.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast v Ljutomer po prvi klubski cilj sezone
  Danes Oplast lovi finalni turnir pokala Terme Olimia. Za nameček boste lahko tekmo iz Ljutomera, Oplast se bo meril z domačim KMN Tomaž Šic bar, spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani www.futsal.si.
 • 16.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pred TV kamerami bi radi ponovili leto 2008
  KMN Tomaž Šic bar je prijetno presenečenje letošnje sezone 1. SFL. Ekipa, ki jo vodi trener Matej Gajser, zaseda 5. mesto po 13 krogih 1. SFL, v petek pa se bo borila za preboj med štiri v pokalu Terme Olimia.
 • 15.01.2020 | Pokal Terme Olimia
  Sevnica kot prva na finalni turnir
  Nastop in pot v Obsotelje, turnir bo vnovič gostil Podčetrtek, so si varovanci trenerja Mitje Jonteza zagotovili po zmagi s 4:3 proti KMN Bronx Škofije. Preostale tri tekme bodo v petek.
 • 14.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani s +3 iz Ajdovščine
  Dobovec, KMN Oplast in KMN Sevnica so prišli do zmag na uvodnih tekmah četrtfinala pokala Terme Olimia, v soboto se jim je pri tem pridružil še vrhniški Siliko.
 • 13.12.2019 | Pokal Terme Olimia
  Prvo dejanje četrtfinala pokala Terme Olimia
  December še ne bo dal odgovora, kdo si bo zagotovil mesto na polfinalnem turnirju pokala Terme Olimia. Bodo pa lahko nocojšnje in jutrišnje tekme nakazale, kdo bo pred povratno tekmo bližje napredovanju. Tokratna petek in sobota sta rezervirana za prve četrtfinalne tekme pokala Terme Olimia.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari četrtfinala
  V prostorih Nacionalnega nogometnega centra Brdo je bil danes opravljen žreb parov četrtfinale pokala Terme Olimia. Naslov prvaka brani Dobovec.
 • 08.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju žreba pokala Terme Olimia
  V četrtfinalu ni nosilcev, niti ni prednosti domačega igrišča. V četrtfinalu se igrata po dve tekmi. Prvo izžrebana ekipa posameznega para bo domačin prve tekme, drugo izžrebana ekipa posameznega para pa domačin druge oziroma povratne tekme v četrtfinalu.
 • 02.11.2019 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničani med osem s teniških 6:1
  Nocoj smo na tekmi na Vrhniki dobili še zadnjega udeleženca četrtfinala pokala Terme Olimia. Domači Siliko je s kar 6:1 porazil škofjeloški FSK Stripy in se prebil med osem v pokalnem tekmovanju.
 • 31.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Dobili bomo četrtfinaliste pokala Terme Olimia
  Od danes so sobote se igrajo tekme osmine finala pokala Terme Olimia. Štiri tekme so nocoj, ena pa v soboto. To bo že 25. sezona, od kar se igra pokalno tekmovanje. Z devetimi naslovi prvaka pokala se lahko pohvalijo v Litiji. Aktualni naslov prvaka pa brani Dobovec.
 • 18.10.2019 | Pokal Terme Olimia
  Znani pari osmine finala pokala Terme Olimia
  Ker je bilo v osmini finala le 13 ekip, so v tej fazi tekmovanja prosti prvi trije prijavljeni nosilci na podlagi točkovanja zadnjih treh sezon v tem tekmovanju: Futsal klub Dobovec, KMN Bronx Škofije in FC Litija.

DELI NA