26.02.2019 | Pokal Terme Olimia
V Podčetrtek po presenečenje, ne pa po minute na bazenu

V nedeljo bo minilo šest let, odkar je ekipa KMN Bronx Škofije osvojila prvi pokalni naslov. V finalu so bili škofjoti boljši od Dobovca. Obe ekipi sta tudi letos v polfinalu pokala Terme Olimia, oboji računajo na bučno podporo na turnirju. Bronxi se merijo za vstop v finale s FutureNet Maribor, Dobovec pa z Litijo.

Polfinale bo na sporedu v spletnem prenosu na www.futsal.si, finale pa na Sportklubu. Na tem mestu pa tudi poziv vsem gledalcem, da pridejo v dvorano pravočasno (odprta bo 75 minut pred prvo tekmo dneva, tudi vstopnina).

Pokal Terme Olimia 2018/2019:

polfinale, 2.3.
FC Litija – Dobovec MB Monting (17.00) (videoprenos na www.futsal.si)
KMN Bronx Škofije – FutureNet Maribor (19.30) (videoprenos na www.futsal.si)

finale, 3.3.
zmagovalec polfinala 1 – zmagovalec polfinala 2 (19.15) (prenos na Sportklubu) 

Nik izkoristil minute

„Moje vloge v finalu ni bilo, saj sem v polfinalu dobil parni karton in sem tekmo spremljal s tribune,“ se zmage iz leta 2013 spominja Marko Hrvatin, danes trener in igralec škofjotov.

„Mojo vlogo v finalu je izjemno prevzel Nik Zajc, ki je zabil dva gola in si tako začel tlakovati izjemno kariero,“ se pri tistem finalu pomudi Hrvatin. Ekipo Bronxov je vodil trener Marko Janjič.

Pokal Terme Olimia, finale, 3.3. 2013
KMN Dobovec Trgovine Jager - FC Bronx 4:6 (2:5)
1:0 Repinc (1.), 1:1 Grželj (3.), 1:2 Radiškovič (11.), 1:3 Zajc (16.), 1:4 Zajc (16.), 2:4 Vojsk (17.), 2:5 Kapun (18.), 3:5 Vojsk (26.), 3:6 Suhopoljac (34.), 4:6 Marot (38.)

Tudi Grželj in Radišković

„V polfinalu nisem razmišljal o kartonih,“ nadaljuje Hrvatin, ki je z golom v 40. minuti odločil potnika v finale, KMN Bronx je bil s 6:5 boljši od Oplasta. Marko pravi, da v finalu niso bili „outsiderji“. „Imeli smo dobro ekipo. Iz zapora se je vrnil Rok Grželj, tu je bil tudi Slaven Radišković,“ navrže naš sogovornik, ki pravi, da sta danes Dobovec in Maribor velika favorita, tudi zavoljo vložka, ki ga dajeta in vlagata v svoji članski vrsti.

Bronxi so veseli, ker so spet poleg. V polfinalu z željo, da pokvarijo načrte favoritu. „Pokalno tekmovanje nam odgovarja, saj imamo igralce, ki imajo obilo izkušenj s turnirjev. Preboj v polfinale pokala Terme Olimia pa je postal kar nekako klubski cilj sezone,“ navrže Hrvatin, ki meni, da ekipam manjka druženja. „Pokalne končnice so resnično nekaj posebnega – tu se zberemo najboljši, se družimo med sabo, med sezono tako ali tako za to ni časa,“ nadaljuje Hrvatin, ki si v teh dneh razbija glavo s tem, kako ugnati Mariborčane.

Opozarjajo na Mateja Fiderška

„V Podčetrtek ne prihajamo, da bi se kopali v bazenih ali bili statisti. Vemo tudi, da je Maribor favorit. Jasno nam je tudi to, da nimamo možnosti v igri „4na4“. Nekaj se bom do sobote že domislil. Mi je pa jasno, da je Maribor pod precej večjim pritiskom kot mi, ker oni morajo igrati finale,“ razmišlja Hrvatin, ki spomni, da so na zadnji tekmi proti Dobovcu (tesen poraz doma v 17. krogu 1. SFL z 2:3) dokazali, da lahko igrajo tudi proti tako kvalitetni vrsti.

„Kdor bo zabil prvi gol, bo v prednosti. Minimalizirati moramo število napak, predvsem pa ostati zbran. Čeprav nam je jasno, da na drugi strani stojijo igralci, ki so igrali ligo prvakov ali pa se merili v članski reprezentanci. Med vsemi temi igralci pa v dresu Maribora izstopa Matej Fideršek! Njega bo treba nekako ustaviti, tu pa so še ostali posamezniki: Jurić, Stojković, Kroflič...,“ meni Hrvatin, ki verjame, da imajo njegovi igralci v nogah še dovolj dinamita. „Pa ne le to, želim si, da zdržimo do konca in ne naredimo usodne napake,“ se presenečenju nadeja Hrvatin, ki se veseli futsal praznika v Podčetrtku, ki mu bodo pečat dali tudi futsal navijači s Škofij!

Bronx na zaključnih turnirjih pokala Terme Olimia:

2017/2018 – polfinalist
2016/2017 – finalist
2015/2016 – polfinalist
2012/2013 – prvak

Bron na poti do polfinala pokala Terme Olimia v sezoni 2018/2019:

osmina finala:
Benedikt – KMN Bronx Škofije 1:4

četrtfinale:
KMN Bronx Škofije – Siliko Mkeršmanc 4:2
Siliko Mkeršmanc – KMN Bronx Škofije 1:1

Zmagovalci pokala Terme Olimia (23 sezon):
FC Litija 9
KMN Oplast 3
KMN Puntar 3
Agencija Luvin 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
KMN Gorica 1
Bronx Škofije 1
Dobovec MB-Monting 1

Tekst: D.P.
Foto: Nzs.si

SORODNE NOVICE

 • 02.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Na poti do naslova niso prejeli gola
  "Še enkrat čestitam mojim fantom, ki so dokazali, da so najboljši, ko je to najbolj potrebno,“ je po finalu pokala Terme Olimia dejal trener prvakov Kujtim Morina.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Pokalna lovorika ostaja v Obsotelju
  Dobovec MB-Monting je osvojil tretji (zaporedni) naslov prvaka pokala Terme Olimia. Zasedba trenerja Kujtima Morine je bila v finalu s 4:0 pred 400 gledalci boljša od Oplasta.
 • 01.03.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast četrtič ali Dobovec tretjič (zapored)
  Ekipi sta se v tej sezoni pomerili dvakrat v 1. SFL – 5:2 in 6:1 je bilo vsakič za Dobovec. Moštvi sta se srečali v pokalu Terme Olimia že lani – 1:1 in 7:2 za Dobovec v četrtfinalu. Dobovec prednjači v medsebojnih tekmah, zadnji uspeh Oplasta proti Dobovcu pa datira v 27.10. 2017 – 7:6 je bilo za Oplast v športni dvorani v Tolminu.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast in Dobovec finalista pokala
  Naslov brani Dobovec MB-Monting, finale je jutri na sporedu ob 17.30, prenos pa na spletni strani www.nzs.si.
 • 29.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V Podčetrtku za naslov pokalnega prvaka
  Udeležbo na turnirju so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Od leta 2011 je sponzor futsal pokala NZS podjetje Terme Olimia.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Verjame v ekipo, ki prihaja po naslov
  „Finalni turnir pokala Terme Olimia je eden od vrhuncev sezone. Tekme se igrajo za gledalce, brez njih to ni to. Verjamem, da se jih bo precej zbralo v Podčetrtku. Na tem mestu pa še posebno vabilo za naše podpornike, da pridejo na tekmo polfinala, da nam bodo tisti potreben in nujen veter v hrbet!“ še doda trener Kujtim Morina.
 • 28.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Oplast se spogleduje z novim naslovom
  Pet let je že minilo od zadnjega nastopa KMN Oplasta iz Kobarida na finalnem turnirju pokala Terme Olimpia. Letos je zasedba iz Posočja spet poleg, igra pa na karto izkušenj in neobremenjenosti.
 • 27.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Vrhničanom so zrasle ambicije
  „Menim, da bo Oplast čakal našo napako in branil svoj gol. Morda nas presenetijo, a dvomim. Predvsem pa bomo morali biti pozorni na njihove protinapade, v tej prvini igre so ena najboljših ekip v ligi!“ še opozarja Simeunovič, ki je z igralci fokusiran na tekmeca, a se tudi zaveda kvalitet, ki jih premorejo njegovi varovanci.
 • 26.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  Proti prvaku iščejo svojo priložnost
  Sevničani so leta 2017 in 2015 igrali polfinale pokala Terme Olimia, enkrat so priznali premoč Mariboru, drugič Dobovcu. Leta 2014 so bili Sevničani finalisti, naslova se je veselila Litija. „Veseli in ponosni smo, ker smo spet med elito, to je eden od vrhuncev sezone,“ pove trener Sevničanov Mitja Jontez.
 • 24.02.2020 | Pokal Terme Olimia
  V pričakovanju finalnega turnirja v Podčetrtku
  Polfinale so si priigrali Dobovec MB-Monting, KMN Sevnica, FK Siliko in KMN Oplast Kobarid. Vse tekme enega od vrhuncev sezone, 25. sezone pokala Terme Olimia, tudi v prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije. Finale bo v nedeljo, 1.3., ob 17.30.

DELI NA