09.10.2020 | 1. SŽNL
V Olimpiji v pričakovanju derbija pred kamerami

Deveti krog, vse tri tekme bodo v nedeljo, prinaša tudi derbi – v Ljubljani se bosta pomerili vrsti ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Nona Pomurje Beltinci. To bo tekma 1. in 2. ekipe SŽNL, na lestvici ju ločijo tri točke, uvodni letošnji obračun je pripadel Pomurkam. V nedeljo bomo od 15.30 obračun vodilnih prenašali na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.

SŽNL, 9. krog, 11.10.
ŽNK Cerklje – ŽNK Maribor Tabor (11.00)
ŽNK Krim RollJet – ŽNK Radomlje (15.30)
ŽNK Olimpija Ljubljana – ŽNK Nona Pomurje Beltinci (15.30) (prenos na spletni strani www.nzs.si)

Lestvica strelk:
Nina Kajzba (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 18
Mirjam Kastelec (ŽNK Krim RollJet) 14
Špela Kolbl (ŽNK Nona Pomurje Beltinci) 12

Potrebujejo čas

Ljubljančanke prihajajo na derbi z izkupičkom šestih zmag in porazom, 2:6 je bilo v 2. krogu v Bratoncih za Pomurke. Skoraj dva meseca sta že minila od takrat.
„Od avgusta dalje treniramo po ustaljenem ritmu, v prvem planu pa je uigravanje ekipe v sistem. Pred novo sezono smo dobili sedem oz. osem novih igralk. Za uigranost je potreben čas,“ pravi trener Ljubljančank Miki Kondič, ki je prišel v Olimpijo, da na dolgi rok naredi rezultat.

Pomurkam vloga favorita

„Dobro smo. Je pa Pomurje nesporen favoriti državnega prvenstva. Pa ne le zaradi kvalitete, ampak tudi dejstva, da je ekipa pet let že skupaj. Na naši prvi letošnji medsebojni tekmi so pokazale, kako kvalitetna ekipa so,“ pohvali Kondič konkurenco, v isti sapi pa doda, „da njegova ekipa ne more še enkrat odigrati tako slab 2. polčas, kot je bilo to na prvi tekmi.“ Spomnimo: 2:2 je bilo po 45 minutah, v nadaljevanju je sledil delni rezultat 4:0 za ekipo, ki jo uspešno vodi trener Sandi Bauer.

V taboru Olimpije tudi spomnijo, da so pred tekmo v Bratoncih ostali brez treh igralk, ki so bile v karanteni, svoje so naredile tudi poškodbe.

„Pomurje premore zelo visoko individualno kvaliteto, ki ji zelo hitro lahko dodaš pridih taktike,“ pa je tisto, kar Kondič še izpostavi, ko se ozira proti nedelji in tekmi 9. kroga SŽNL.

Pritisk prisoten

„Vedno nas zanimajo tri točke. Ne bo pa enostavno. Moramo biti previdni, umirjeni, predvsem pa zelo potrpežljivi, a hkrati zelo odločni!“ še doda Kondič. Kaj pa pritisk, še povprašamo.
„Ekipi Pomurja in Olimpije se borita za naslov državnih prvakinj. Zato morata obe ekipi čutiti pritisk, predvsem pa se morajo igralke naučiti, da se s tem nosijo in lahko igrajo tudi v takih razmerah.“

Dvoma ni, v Ljubljani se v nedeljo obeta pravi praznik nogometa.

15. medsebojna tekma

Ekipi sta dosedaj v SŽNL odigrali 14 tekem (devet zmag Pomurja, pet Olimpije), od prve medsebojne, 23.8. 2015, je minilo pet let, 10:0 je bilo za Pomurke.

Zadnja tekma datira v 2. krog letošnje sezone, 6:2 je bilo v Bratoncih.

Zadnja zmaga Olimpije proti Pomurju v SŽNL sega v 20.5. 2018, 3:1, Ljubljana.

Tekst: D.P.
Foto: ŽNK Olimpija Ljubljana/MI-PRESS

SORODNE NOVICE

 • 19.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke po preobratu
  V 10. krogu SŽNL so se zmag veselile zasedbe ŽNK Radomlje, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana. Proste so bile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci. Zavoljo reprezentančnega premora se prvenstvo nadaljuje 8. novembra.
 • 18.10.2020 | 1. SŽNL
  Radomljanke se vračajo v tekmovalni ritem
  „K nam prihaja kvalitetna ekipa ŽNK Cerklje. Če se želimo nadejati dobremu rezultatu, potem bomo morali odigrati zbrano. Predvsem pa bomo morali biti odločni v duelih in ne brezglavo izgubljati žog,“ opozarja Gornik. „V napadu bomo morali pravočasno oddajati žogo in si tako ustvarjali priložnosti,“ še doda trener Radomljank.
 • 17.10.2020 | 1. SŽNL
  V prenosu ŽNK Maribor Tabor in Olimpija
  Pred reprezentančnim premorom, v ponedeljek se bo zbrala ženska vrsta in nadaljevala kvalifikacije za evropsko prvenstvo, je na sporedu 10. krog SŽNL. Kamere Nogometne zveze Slovenije so to pot v Mariboru.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurkam derbi in šest točk naskoka
  Tokratni deveti krog SŽNL je krojilo vreme, končana in odigrana pa je bila le tekma vodilnih. V Ljubljani so se zmage veselile nogometašice ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ki se domov vračajo s zmago 3:1 in šestimi točkami prednosti na 1. mestu prvenstvene lestvice.
 • 11.10.2020 | 1. SŽNL
  Ob derbiju še dve izredno zanimivi tekmi
  Deveti krog SŽNL se bo začel na Gorenjskem, sklenil pa v Ljubljani, kjer sta ob 15.30 na sporedu dve tekmi: na Kodeljevem ŽNK Krim RollJet gosti Radomlje, na drugem koncu mesta pa Olimpija Pomurke. To tekmo boste lahko spremljali tudi v spletnem prenosu na spletni strani Nogometne zveze Slovenije.
 • 10.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurke oslabljene na derbi, pritiska ne čutijo
  „Zjutraj smo opravili trening,“ opiše trener Pomurk Sandi Bauer uvod v soboto, dan pred derbijem. „Trening je bil pravi, da se igralke zbudijo,“ nadaljuje Bauer, ki postreže tudi s tem, kaj je to pot pripravil za igralke. „Ponovili smo prekinitve, preverili taktično postavitev, vsaka od nogometašic pa je dobila tudi svojo nalogo,“ pove Bauer.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomurje rekordno, ljubljanski ekipi do treh točk
  Ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci, ŽNK Krim RollJet in ŽNK Olimpija Ljubljana so na tekmah 8. kroga SŽNL potrdile vlogo favorita. Pomurke do rekordne zmage 23:0, Olimpija s 3:0 boljša od Gorenjk, krimovke po preobratu do točk v Mariboru. Prosta je bila ekipa ŽNK Radomlje.
 • 04.10.2020 | 1. SŽNL
  Pomemben mesec za Pomurke, danes minute za rezervistke
  Osmi krog poleg tekme v Mariboru, ki jo bomo spremljali v neposrednem prenosu na spletni strani Nzs.si prinaša tudi tekmi v Bratoncih in Ljubljani. Tako za Pomurke kot Ljubljančanke bo to zadnji test pred derbijem, ki bo čez teden dni v Ljubljani.
 • 03.10.2020 | 1. SŽNL
  Pred kamerami bi rade pokazale napredek
  Tekme 8. kroga SŽNL bodo obeležile prvo oktobrsko nedeljo. Kamere Nogometne zveze Slovenije bodo tokrat v Mariboru, odkoder bomo od 11. ure dalje spremljali tekmo med domačim ŽNK Maribor Tabor in ŽNK Krim RollJet. Tekmi še v Bratoncih in Ljubljani. Proste so Radomljanke.

DELI NA