20.06.2019 | 2. SNL
V Novi Gorici Lučić, v Radomljah Drobne

Prvoligaši so že globoko v pripravah, kmalu pa se bodo zbrali tudi drugoligaši. Nova sezona 2. SNL napoveduje izredno pestro dogajanje, kar so dale slutiti že prve igralske in trenerske rošade. Novega stratega so že potrdili v Novi Gorici, Vipolžah, Radomljah, Rogaški Slatini in na Ptuju.

Gorica prvič po slovenski osamosvojitvi ne bo del nogometne elite, izpad v drugi kakovostni razred pa je že prinesel prvi premike. Na severu primorske so potrdili, da Hari Arčon še naprej uživa zaupanje sponzorjev in partnerjev kluba, a brez sprememb ni šlo. Sebastjan Komel ni več direktor klub, Miran Burgič pa s poletjem prevzema vlogo športnega direktorja. Nekdanji napadalec obenem bdel tudi nad nogometno šolo. »Vrtnice« so potrdile tudi novega trenerja, Sašo Kolmana bo zamenjal stari znanec novogoriške zelenice Borivoje Lučić, ki je Krko popeljal do četrtega mesta.

Goričani si želijo hitrega povratka med prvoligaše, vendar naloga ne bo lahka. Visoko ciljajo tudi Koprčani, ki si želijo nadaljevati z ekspresno hitrim povratkom med prvoligaše. Eden od adutov »kozličkov« bo dolgoletni adut Gorice Miran Srebrnič, ki se je sredi sezone preselil na Bonifiko. Že pozimi se je domov vrnilo nekaj uveljavljenih imen z Ivico Gubercem na čelu, Koprčani pa v dodatnih kvalifikacijah niso imeli težav z ekipo Grada.

Primorska bo imela v novi sezoni kar peterico drugoligašev, Koprčane čaka sosedski derbi z dekanskim Jadranom, Gorico pa lokalna obračuna s sosedi iz bližnjih Bilj in Goriških Brd. Pri »vinarjih« so že posegli po prvi rošadi. Kljub uspešni pomladi se je poslovil Alen Šćulac, rdeče-črne pa bo v novi sezoni vodil David Peršič, ki se ga ljubitelji prvoligaškega nogometa spomnijo iz Gorice.

Z lokalnim derbijem se bodo lahko v novi sezoni pohvalili tudi na Koroškem. Fužinar bo skušal ohraniti primat v pokrajini, med drugoligaše pa se po letih čakanja vrača tudi Dravograd z Nejcem Pečnikom na čelu. Bivši reprezentant Slovenije bo kljub zrelim letom pomagal tudi na zelenici, ob tem pa bo odigral tudi pomembno vlogo v klubski pisarni. Dravograjčani so sicer ostali brez Roberta Korena, ki je na Koroškem bdel nad mladinsko šolo, v svojo jato pa so ga pred dnevi zvabili Celjani.

Drugoligaško prvenstvo bo v novi sezoni polno lokalnih derbijev, le-ta ne bo manjkal niti v Posavju. Za lokalno prevlado se bodo udarili Brežičani in Krčani. Slednji se bodo zbrali v nedeljo, pet dni kasneje pa bodo odigrali tudi prvo pripravljalno srečanje. Nasprotnik bo ruski Rotor iz Volgograda, že zdaj pa je jasno, da med zelenimi ne bo Žige Freliha. Mladi vratar se je preselil k južnim sosedom, postal je član Interja iz Zaprešića.

Novega trenerja bodo po slovesu Borivoja Lučića dobili Novomeščani, pred dnevi pa so nov trenerski štab predstavili v Radomljah, vodstvo kluba se je dogovorilo z Oskarjem Drobnetom. Nekdaj odlični napadalec je nazadnje deloval pri celjskem Šampionu, v Radomljah pa bo sodeloval še z enim bivšim prvoligaškim nogometašem Rokom Hanžičem. Radomeljske vrste je sicer že zapustil prvi vratar David Adam, z njim pa se je v Sežano odpravil tudi trener vratarjev Vasja Simčič.

Z novim strategom bodo v sezono 2019/20 zakorakali tudi Beltinčani, a rumeno-modri javnosti še niso razkrili naslednika Zlatka Gaborja. S prvimi informacijami so postregli Lendavčani. Modri se bodo zbrali že danes, v slačilnici pa ne bo treh dosedanjih članov. Igor Prahić bo nogometno pot nadaljeval v Albaniji, Stjepan Oštrek se vrača v domači Varaždin, ki bo v novi sezoni igral med prvoligaši, novo sredino pa išče tudi Dino Cvrtila.

Že nekaj časa je znano, da bo Dravo v novo tekmovalno leto popeljal Muamer Vugdalić. Bivši branilec se spomladi ni proslavil na klopi Radomelj, kmalu po slovesu od rumeno-modrih pa se je za sodelovanje dogovoril s Ptujčani. »Kurente« je v končnici prvenstva vodil Andrej Kvas, nekdanji napadalec Maribora, sicer trener mladinske ekipe, ki zdaj svoje mesto prepušča nekdanjemu soigralcu.

Za spremembo na trenerskem stolčku so se odločili tudi v Rogaški Slatini. Matej Polegek, ki je pozimi zamenjal Ibrahima Neskića, je ekipo popeljal do obstanka, črno-bele pa bo v prihajajoči sezoni vodil Damjan Romih. Bivši član Celja ima z vodenjem drugoligašev že bogate izkušnje, nazadnje je sedel na klopi Doba.

Tekst: PDo
Foto:

SORODNE NOVICE

 • 22.07.2019 | 2. SNL
  Pričenja se tudi drugoligaški ples
  Konec tedna se s tekmami prvega kroga pričenja tudi drugoligaški ples. Klubi napovedujejo zanimivo prvenstvo, kadrovsko dogajanje je postreglo z nekaj zanimivimi prestopi, o naslovu prvaka pa bo odločalo 30 krogov. Kdo vse se bo vmešal v boj za vrh lestvice?
 • 15.07.2019 | 2. SNL
  Trdina v Fužinar, Marjanović v Gorico
  Nogometna tržnica je v polnem razmahu, tudi drugoligaši so v teh dneh zelo dejavni na kadrovskem področju. Fužinar je v svoje vrste zvabil kar tri napadalce, v Novi Gorici pa so našli zamenjavo za Grego Sorčana. Na sever Primorske se je preselil Darko Marjanović.
 • 30.06.2019 | 2. SNL
  Drugoligaši krepijo svoje zasedbe
  V teh dneh je priprave na novo sezono pričela tudi večina drugoligašev. Nova sezona 2. SNL se bo s tekmami uvodnega kroga pričela konec julija, že prvo dejanje pa bo postreglo z nekaj zanimivimi spopadi.
 • 09.06.2019 | 2. SNL
  Koper in Dravograd se selita med drugoligaše
  V drugem razredu slovenskega nogometa bosta v prihodnji sezoni igrala tudi Koper in Dravograd. Primorci so bili v dodatnih kvalifikacijah boljši od Grada, Korošci pa so dobili spopad z Bledom, ki je tako še drugič zapored obstal na pragu 2. SNL.
 • 05.06.2019 | 2. SNL
  Četverica za dve drugoligaški vstopnici
  V nedeljo smo dobili desetega udeleženca prihodnje sezone Prve lige Telekom Slovenije, v tem tednu pa bosta znana zadnja člana 2. SNL v sezoni 2019/20. Za dve drugoligaški vstopnici se bodo udarili nogometaši Kopra in Grada ter Dravograda in Bleda.
 • 26.05.2019 | 2. SNL
  Bravo prvak, izpadla Ilirija in Ankaran Hrvatini
  Nogometaši ljubljanskega Brava so postali prvaki 2. slovenske nogometne lige in si posledično zagotovili igranje v prvi ligi v prihodnji sezoni, saj so v zadnjem krogu brez boja zabeležili tri točke. Njihov nasprotnik Ankaran Hrvatini je odpovedal tekmo zaradi pomanjkanja igralcev.
 • 26.05.2019 | 2. SNL
  Tekma med AŠK Bravo in Ankaran Hrvatini registrirana s 3:0
  Tekma 30. kroga 2. slovenske nogometne lige med AŠK Bravo in Ankaran Hrvatini ne bo odigrana, saj gostje niso zagotovili zadostnega števila igralcev za izvedbo tekme.
 • 22.05.2019 | 2. SNL
  Bravo in Tabor za prvoligaško vstopnico
  Zadnji krog odloča o naslovu prvaka, Bravo ima tri točke naskoka pred Taborom. Sežanci bodo gostili Krko, Kraševci pa upajo na pomoč Ankarančanov, ki se poslavljajo od 2. SNL. Se bo Primorcem na izhodnih vratih pridružila Ilirija ali Brežice?
 • 19.05.2019 | 2. SNL
  Prvak bo znan v zadnjem krogu
  V 2. slovenski nogometni ligi so prva tri moštva zabeležila novo zmago, tako da prvak še ni odločen. Nogometaši Brava so zmagali z 1:0 v gosteh pri Dravi, Sežane pa s 4:0 pri Ankaranu, kar pomeni, da vodilni moštvi pred zadnjim krogom ločijo tri točke. Tretje Radomlje so doma s 3:1 premagale Rogaško.

DELI NA